18 Temmuz 2007 Çarşamba

" Kartal`da Son Dakika!!! "


Santa Cruz, West Ham ile temasta. Bu transfer gerçekleşirse Beşiktaş'ın istediği Carlton Cole boşa çıkacak.


Beşiktaş’ta sıcak saatler yaşanıyor. Henüz beklenen transferleri yapamayan Siyah-Beyazlılar’a İngiltere’den bir iyi bir de kötü haber geldi. Kötü haber; Kartal’ın çok istediği Bayern Münih’in golcüsü Santa Cruz’un West Ham’a gitmesi an meselesi. İyi haber ise Cruz’un alınması halinde Ada Kulübü’nün Carlton Cole’u Beşiktaş’a verecek olması. Stoper mevkiindeki gelişmeler de şöyle: Yönetim; Klodrup’un olumsuz yanıt vermesi üzerine rotayı yeniden Benfica’lı Andersson’a çevirdi. Ancak Ertuğrul Sağlam’ın aklında başka bir isim var; Nikolaj Hansen... Mutlu Topçu’nun 5 kez izleyip önerdiği 20 yaşındaki Danimarkalı oyuncuya da yönetim sıcak bakmıyor.
Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yüksek Gerilim "


Beşiktaş'ın dün sabah yapılan idmanında tekmeler konuştu... İbrahim Kaş'ın, Delgado'yu biçmesi, Ertuğrul Sağlam'ı çıldırttı.


Antrenmanı durdurdu
Kara Kartal’da forma savaşı kızıştı... Dün sabah yapılan antrenmanda taktik çalışan ve çift kale maç yapan Siyah-Beyazlılar’da Sağlam oyunu sık sık durdurup, Delgado ve Ricardinho’ya uyarılarda bulundu. Daha sonra genç Koray Şanlı, Mehmet Yozgatlı’ya sert bir müdahale yapınca Sağlam duruma el koydu, genç Koray Şanlı’yı uyardı. Bu pozisyonun devamında İbrahim Kaş tehlikeli bir şekilde Delgado’nun bileğine vurdu. Arjantinli’nin yerde kalması üzerine çılgına dönen teknik direktör Ertuğrul Sağlam, İbrahim Kaş’ı sert bir dille fırçaladı.

Kaptan da sinirlendi
“Neler oluyor size... Burada antrenman yapıyoruz. Birbirinizi sakatlamaya mı uğraşıyorsunuz” diyen teknik direktör Ertuğrul Sağlam’a İbrahim Kaş, “Ben birşey yapmadım” yanıtını verdi. Olaya el koyan kaptan İbrahim Üzülmez, “İbo tamam... Kapat çeneni, söyleneni yap” diyerek tartışmaya son noktayı koydu. Antrenman maçı sonrasında ayaklarına darbe alan, Mehmet Yozgatlı, Delgado, Gökhan Güleç ve Bobo’ya bandaj yapıldı. Bu arada hafif sakatlığı bulunan Rüştü ile İbrahim Akın, Mehmet Sedef, Burak ve Gökhan Zan çalışmada yer almadı.
Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal, Ailton`a karşı "


Wustenrot Cup 07'de mücadele edecek olan Beşiktaş, özel turnuvanın ilk maçında Almanya'nın Duisburg takımı ile karşı karşıya gelecek.

Wustenrot Cup 07’de mücadele edecek olan Beşiktaş, özel turnuvanın ilk maçında Almanya’nın Duisburg takımı ile karşı karşıya gelecek. Kara Kartal, bir dönem Beşiktaş forması giyen Ailton’u da kadrosunda barındıran Duisburg’u mağlup etmesi halinde Dinamo Bükreş-Jovice maçının galibi ile final oynayacak. Alois Latini Stadion’da oynanacak karşılaşma, TSi 19.00’da başlayacak ve ilk yarısı D-Smart, ikinci yarısı ise BJK TV’den ekranlara gelecek. Ailton’un bu maçta forma giymesi zor gözüküyor.

Kamp notları

Otele hapsoldular
Beşiktaş’ın Avusturya kampı, haftasonunda noktalanacak ancak sakatlıkları bulunan Mert Nobre ile kaleci Murat ilk günden bu yana takımla çalışmadı. Adeta otele hapsolan ve sadece salonda idman yapan ikilinin, Play Station oynayıp, kitap okuyarak zaman geçirdiği bildirildi.

Atilla’ya övgü
Altay’dan kiralık olarak transfer edilen kaleci Atilla’ya, Hakan’dan büyük övgü geldi. Milli file bekçisi, “Atilla çok genç ve gelişmeye açık bir kaleci. Çok çalışıyor. iyi konsantre olmuş durumda. Ayrıca profesyonel... İddia ediyorum, geleceğin en büyük kalecilerinden birisi olacak” diye konuştu.

Sıcak nefes aldırmıyor
Dün yapılan antrenmanda, Siyah-Beyazlı futbolcuların tam anlamıyla pestili çıktı. Çift kale maç sırasında dört kez tişört değiştiren Beşiktaşlı oyuncuların yüksek performansı nedeniyle teknik direktör Ertuğrul Sağlam akşam çalışmasını iptal etti.

Burak Yılmaz müjdesi
Bayern Münih’in doktoru Wolfhath’ın tedavi ettiği Burak Yılmaz’ın bugünden itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacağı açıklandı. Geçen yılki sakatlığı nükseden Gökhan Zan’ın ise kontrollü olarak idmanlara katılacağı ifade edildi.


- Haber BJK - daha fazlası >>>

İstanbul’da Düşünürüz!


Beşiktaş’ın turuncu forma giyme fikrine Başkan Yıldırım Demirören el koydu.


Taraftarların büyük tepki gösterdiği Beşiktaş’ın turuncu forma giyme fikrine Başkan Yıldırım Demirören el koydu. “Beşiktaş ilklerin takımıdır” diyerek sözlerine başlayan Demirören, “Dünyada bu türün örnekleri var. Neden biz de denemeyelim ki... Ancak camianın da tepkisi çok önemli. Eğer taraftarlarımız memnun olmayacaksa, bu işe girmeyiz. Bizim amacımız, taraftarları ve camiayı memnun etmektir. İstanbul’a döndüğümüzde oturur, düşünürüz” ifadesini kullandı.

Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şehir Turuna Çıktılar "


Avusturya kampında dünü tek idmanla tamamlayan Beşiktaş, öğleden sonra şehir turuna çıktı.

Avusturya kampında dünü tek idmanla tamamlayan Beşiktaş, öğleden sonra şehir turuna çıktı. Otobüsle Zee Am See bölgesine geçen Siyah-Beyazlılar’da Başkan Yıldırım Demirören takıma bir balık lokantasında yemek verdi. Şehir merkezini gezen futbolcular bol bol alışveriş yaptılar.Oyuncuların moralli oldukları da gözlerden kaçmadı.


Rakip kim olacak?
Beşiktaş’ın şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibini belli edecek olan karşılaşmada Moldova’nın Sheriff takımı ile Andorra’nın Rangers ekibi bugün karşı karşıya gelecek. Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turu ilk maçı, Sheriff’in sahası Tiraspol’da oynanacak. Rövanş maçı ise 24 Temmuz’da Rangers’ın sahasında yapılacak.


Süper biletler 35-150 Euro
Fortis Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş ile Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının biletleri satışa çıkartıldı. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, kale arkası biletlerinin 25 Euro, üst bölümlerin 35 Euro, alt bölümlerin ise 50 Euro’dan satılacağı ifade edildi.


Yusuf Tunaoğlu anılıyor
Beşiktaş’ın efsane futbolcularından Yusuf Tunaoğlu, ölümünün 7. yıl dönümünde, 20 Temmuz Cuma günü kabri başında anılacak. Anma töreninin, Tunaoğlu’nun Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında, saat 17.00’de düzenleneceği açıklandı. Kara Kartal’ın altyapısında futbola başlayan Tunaoğlu, 1964-1976 yılları arasında Siyah-Beyazlı formayı giymişti.


Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Demirören : Bizi Kıskanıyorlar "


Beşiktaş Başkanı yeni sezonda bambaşka bir tablo sergileyeceklerini ve şampiyonluğa koşacaklarını belirterek, "Oyuncularımın gözlerindeki pırıltıyı görüyorum. Geçen yıl ile bu sezon arasında fark var" diye konuştu.

YENİ sezonu iple çeken Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, takımda büyük değişim yaşandığını söyledi. Avusturya’nın ünlü göller bölgesi Zellam See’de, genel sekreter Kenan Öner ve futbol şube sorumlusu Celal Kolot ile birlikte takıma öğle yemeği veren Yıldırım, futbolcuların performansından büyük memnunluk duyduğunu vurguladı.

Pırıltıyı görüyorum
Büyük bir neşe içinde geçen yemekte, takımın büyük değişim yaşadığını kaydeden Demirören, "Geçen yıl ile bu sezon arasında gözle görülür bir fark var. Futbolcularımın gözlerindeki pırıltıyı da görüyorum. Teknik heyet ve oyuncular büyük bir uyum içinde çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi. Futbolcularına da seslenen Demirören, şöyle konuştu:

"Hırsınız ve temponuz üst seviyede. Sizlerden tek isteğim, saha içi ve dışında Beşiktaşlı duruşunuzu her zaman sergilemeniz. Çünkü, rakiplerimiz tarafından kıskanılır durumdayız. Güçlendik ve bu da onları korkutuyor. Sahaya çıktığınızda, yüreğinizi ortaya koyarak mücadele edin. Asla teslim olmayın. Yenilseniz bile, onurunuzla yenilin."

Zafere koşacağız
Demirören’in bu sözleri üzerine, takım adına menajer Ali Gültiken de şunları söyledi: "İnanılmaz bir çalışma temposu içerisindeyiz. Beşiktaş formasının ağırlığını bütün arkadaşlarımız biliyor. İnanılmaz bir hava yakaladık. Güçlü bir kadromuz var ve mücadele edeceğimiz üç cephede birden zafere koşacağımıza inanıyoruz. İdmanlar ve hazırlık maçlarında, teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam’ın tüm isteklerini yerine getiren bir ekiple, taraftarımızın gücü birleştiğinde daha da sağlam olacağız. Özlenen Beşiktaş yolda."
Kaynak : Hürriyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal'a 2. Delgado "

Beşiktaş, Cruz Azul takımında oynayan Arjantinli yıldız Cesar Delgado'nun peşine düştü.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın talebi üzerine golcü arayışlarını hızlandıran Beşiktaş, rotasını Meksika'ya çevirdi. Genç ve kaliteli bir forvet almak için harekete geçen siyah-beyazlılar, Cruz Azrul takımında forma giyen Cesar Delgado ile temasa geçti. Beşiktaş yönetimi, 26 yaşındaki yıldız futbolcu için Meksika ekibiyle ilk görüşmesini yaptı.

TEKLİF 1.5 MİLYON EURO
Orta Amerika ekibinde forma giyen Delgado'nun kulübüyle olan sözleşmesinin 2008 Haziran'da biteceği ve bonservis bedelinin de 2.5 milyon euro olduğu öğrenildi. Siyah-beyazlıların, Meksika ekibine 1.5 milyon euro önerdiği ve yanıt beklediği ifade edildi. Arjantinli yıldız ve kulübü ikna edilirse, Beşiktaş'ta yeni sezonda "2" Delgado birden forma giyecek.

CARLTON COLE BEKLENİYOR
Beşiktaş'ın, uzun süredir peşinde olduğu isimlerden biri olan Carlton Cole için de bekleyişin sürdürdüğü öğrenildi. West Ham'a, 3 milyon pound'luk bir teklif götüren siyah-beyazlıların İngiliz ekibinden bugüne kadar herhangi bir yanıt gelmemesi üzerine sıkıntıya düştüğü ifade edildi. Beşiktaş, Cole'den olumsuz bir yanıt gelirse Cesar Delgado'yu bitirecek.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Anderson Atağı "

Savunmasını stoper ile güçlendirmek isteyen Kartal, Fiorentina'lı Kroldrup'un ardından Benfica'lı Anderson Cleber'e de talip oldu.


PRENSİPTE TAMAM
Beşiktaş Stoper arayışlarını hızlandırdı. İlk olarak Fiorentina'lı Kroldrup ile temasa geçen ve 1.95 boyundaki tecrübeli futbolcuyla prensip anlaşmasına varan siyah-beyazlılar; bu transferin olumsuz sonuçlanma riskine karşılık yeni bir alternatif buldu. Siyah-beyazlılar, Benfica'da
forma giyen 27 yaşındaki Anderson Cleber ile görüştü ve prensipte anlaştı.

SÖZLEŞMESİ VAR!
2010'a kadar kadar sözleşmesi olmasına rağmen, hocası Fernando Santos ile anlaşamadığı için takımdan ayrılmayı düşünen Anderson'a Beşiktaş yıllık 1 milyon euro önerdi ve taraflar prensipte anlaştı. Bonservisi için 3 milyon euro isteyen Benfica'nın da 2 milyona inebileceği belirtiliyor. Yönetim işi bitirirken, Ertuğrul Sağlam bu iki isim arasında karar verecek.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Onu Geçeceğim "

"Roberto Carlos, izlerken keyif aldığım bir futbolcuydu. Bu sezon göstereceğim performansla ondan aşağı kalmam".


BEŞİKTAŞ'ın kaptanı İbrahim Üzülmez, Fenerbahçe'nin yeni transferi Roberto Carlos'un örnek aldığı bir futbolcu olduğunu söyledi. Aralarında tatlı bir rekabet yaşanacağını ifade eden deneyimli oyuncu "Roberto Carlos, izlerken keyif aldığım bir futbolcu. Ama göstereceğim performansla onu geçmek istiyorum. Benim de kendime
göre yeteneklerim ve özelliklerim var. Zaman zaman örnek aldığım bir futbolcuyla karşı karşıya gelmek çok güzel olacak. Ondan aşağı kalır bir yanım yok" dedi. İbrahim, "Kendi yeteneklerim dışında, takım futbolu başarının önemli anahtarıdır" diye konuştu.

İYİ BİR FİKSTÜR ÇEKTİK
Galatasaray maçının seyircisiz oynamasının kendilerine bir şey kazandırmayacağını söyleyen başarılı futbolcu "Artık Türk futbolunda seyircisiz oynama cezasının kaldırılması gerekiyor. Bütün maçlar seyircili ve coşkulu oynanması tek dileğimiz. Önümüzdeki yıl hiç ceza verilmesin. Tribünlerde coşku ve sevgi eksik olmamalı. Güzellikler görmek herkesin hakkı. İlk karşılaşmaları kendi sahamızda oynamamız avantaj. İyi bir fikstür çektik" açıklamasını yaptı.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tigana Deliydi "

BEŞİKTAŞ'ın eski yıldızı Ailton'dan şok sözler. Duisburg'un yıldız transferi Ailton, FOTOMAÇ'a eski hocası Tigana hakkında ağır sözler kullandı. "Beşiktaş'tan ayrılmamın en büyük sorumlusu Tigana'dır" diyen Brezilyalı şöyle devam etti: "O bir çılgındı, ona çılgın demek bile yanlış olur. O bir deliydi. Bence onun psikolojik takıntıları vardı. Kendini
beğenmişin tekiydi."

İHANET EDENLER VAR
Beşiktaş'ta kendini çekemeyen futbolcuların da olduğunu dile getiren Ailton, "Takıma ihanet edenler oldu. Türkiye'yi sarsabilirdim. Beni sevmeyebilirsiniz ama sahada pas atmak zorundasınız. 3-4 oyuncu topu bana atmak yerine birbirine atıyordu. İsimlerin önemi yok, zaten birkaç tanesi takımdan ayrılmış" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Demirören : Fikstürü Beğendim "

BAŞKAN Yıldırım Demirören, lig fikstürünün Beşiktaş açısından bir sıkıntı olmayacağını söyledi. Demirören, "Ağustos ayında Süper Lig, Devler Ligi ön eleme maçları ve Süper Kupa nedeniyle yoğun bir programımız olacak. Bu nedenle Süper Lig'deki ilk 6 haftalık periyot için şanslı bir kura çektik" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Yeniden doğdum
Arjantinli yıldız Matias Delgado, Ertuğrul Sağlam'ın gelmesiyle yeniden doğduğunu söyledi. İdmanlardaki yüksek performansıyla teknik kadroyu ve takım arkadaşlarını kendisine hayran bırakan Delgado, "Adeta kendime geldim. Yeni sezonda Türkiye beni konuşacak" dedi.

Tunaoğlu anılacak
Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından Yusuf Tunaoğlu, vefatının 7. yıldönümünde anılacak. Altyapıdan yetişen ve 17 yaşında A takıma yükselen Tunaoğlu'nun, 20 Temmuz Cuma günü Zincirlikuyu'ndaki kabri başında yapılacak anma töreni saat 17.00'de başlayacak.

İnönü boyanıyor
BJK İnönü Stadı, 2007-08 sezonuna pırıl pırıl girecek. Siyah-beyazlıların Düfa boyaları ile yaptığı sponsorluk anlaşması çerçevesinde stadın iç bölümlerinin tamamı ile dış cephenin sağ tarafının boyanmasının 1 Ağustos'a kadar tamamlanacağı, maçlar sırasında da kalan eksiklerin giderileceği belirtildi.

6 kurban aranıyor
Avusturya kampındaki futbolcu sayısı 30'a çıkan Beşiktaş'ta, 6 oyuncu ile yollar ayrılacak. Siyah-beyazlılar, iki yabancının daha takıma dahil olmasıyla birlikte 32 kişi olacak. Sağlam'ın, "Sezona 26 kişi ile devam edeceğiz" açıklamasının ardından gidecek 6 futbolcunun kim olacağı merak konusu oldu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>