18 Haziran 2007 Pazartesi

14 Yıl Geciken İmza!

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olan Rüştü'nün 14 yıl geciken imzasının öyküsü ilginç detaylarla doluTürk futbolunun en önemli başarısı olan Dünya Üçüncülüğü’nde Rüştü Reçber’in ismi vardı...

10 Mayıs 1973’te doğan Rüştü Reçber, Antalya’da futbola başladı. 1993-1994 sezonunda adı Beşiktaş ile anılan Rüştü, geçirdiği sakatlık sonrasında Siyah-Beyazlılar’la anlaşmaya varamadı. Daha sonra devreye giren Fenerbahçe, genç kaleciyi renklerine bağladı.

Bir sezon kiralık olarak Antalyaspor forması giyen Rüştü, 1994-1995’te Fenerbahçe’ye transfer oldu. Petrolofisi-Fenerbahçe karşılaşmasında Engin İpekoğlu’nun sakatlanmasıyla kaleyi devralan Reçber, bir daha eldivenleri bırakmadı...

Milli takımın değişmezi...
1995-1996’da Fenerbahçe’nin yakaladığı şampiyonluğun en büyük mimarlarındandı Rüştü... Ligde oynadığı 29 maçta kalesinde sadece 10 gol gören Rüştü, Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman’ın gidişiyle kaptanlık pazubandını taktı. Ancak Rüştü için Fenerbahçe’yle arasındaki bazı bağlar, 14 Aralık 1999’daki Pendikspor karşılaşmasından sonra koptu.

Sarı-Lacivertliler, Pendikspor’a 2-1 yenildikten sonra Sarı-Lacivertli taraftarlar Rüştü’ye tesislerin içinde saldırdılar. Daha sonra takım arkadaşlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Rüştü, artık Fenerbahçe’de kaptanlık yapmayacağını açıkladı. Mustafa Denizli yönetimindeki Fenerbahçe ile 2000-2001 sezonunda da şampiyonluğa ulaşan Rüştü, milli takımın da değişmezlerinden oldu.

Dünya Rüştü’yü konuştu Ay-Yıldızlı ekibimiz Güney Kore ve Japonya’daki 2002 Dünya Kupası’na katıldı. Şenol Güneş yönetimindeki A Milliler, Uzak Doğu’da fırtınalar estirdi, Rüştü Reçber’in ismini tüm dünya duydu. İlhan Mansız ile birlikte harikalar yaratan Rüştü’yü Arsenal ve Barcelona başta olmak üzere Avrupa’nın önde gelen ekipleri takibe aldı.

Oliver Kahn’dan sonra turnuvanın en iyi kalecisi seçilen Rüştü, 2003’teki Konfederasyon Kupası’nda da kaledeydi. Barcelona Başkan adayı Juan Laporta’nın seçim kozu olan tecrübeli eldiven Katalan ekibine imza attı. Barcelona’ya transferi İspanya’da büyük yankı uyandıran Rüştü, Katalan ekibinde bir türlü isteneni veremedi. Hocası Rijkaard ile sorunlar yaşayan tecrübeli eldiven, kulübeye demir attı, bir sene sonra da Fenerbahçe’ye dönüş yaptı. Sarı-Lacivertli formayla iki şampiyonluk daha yaşayan Rüştü başarılarına yenilerini ekledi ve dün Beşiktaş’a imza attı.

Tam bir kupa canavarı
Kariyeri başarılarla dolu olan Rüştü, 4 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 1 Başbakanlık Kupası, 1 Atatürk Kupası, 2 TSYD Kupası, Dünya Üçüncülüğü, Konfederasyon Kupası Üçüncülüğü kazandı. 114 kez A Milli formayı giyen Rüştü, 11 kez Ümit, 1 kez Ordu Milli formasını sırtına geçirdi. 14 kez A Milliler’de kaptanlık yaptı. Şu anda milli takımda en çok milli olan futbolcu unvanını elinde bulunduran Rüştü, Ay-Yıldızlı ekibimizin tarihinde 100. kez milli olan ikinci isim...
Pele’ye göre O bir efsane!
FIFA’nın 100. yılı anısına, Pele’nin düzenlediği “100 yaşayan efsane futbolcu” arasında Rüştü Reçber de bulunuyor... 2002 Dünya Kupası’nda ve 2003 Konfederasyon Kupası’nda gösterdiği performansla unutulmazlar arasına giren Rüştü, tüm dünyaya da ismini duyurmuştu. Barcelona Başkanı Juan Laporta’nın transferini seçim kozu olarak gösterdiği Rüştü, İspanya’da yabancı statüsünde bulunduğu için fazla forma şansı bulamamıştı. Tecrübeli kalecinin, 100. milli maçında giydiği krampon da, Fenerbahçe Müzesi’nde sergileniyor.

Kaynak: Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Kulüpten Runje Açıklaması

Beşiktaş, kaleci Vedran Runje'nin satılması için Fransa'nın Lens kulübü ile görüşmelere başladı.

Ankaraspor'dan kaleci Hakan Arıkan ile 3 yıllık sözleşme imzalayan ve ardından da dün Fenerbahçe'nin milli file bekçisi Rüştü'yle anlaşınca kaleci Vedran Runje'yi gönderme kararı alan Siyah-beyazlılar, gelişmeleri bir yazı ile İMKB'ye bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den İMKB'ye gönderilen yazıda, ''şirketimiz kalecisi Vedran Runje'nin transferi konusunda Fransa'nın Lens kulübü ile görüşmelere başlanmıştır'' denildi.

Kaynak : AA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rüştü ve Mehmet IMKB'ye Bildirildi "

Beşiktaş Kulübü, milli kaleci Rüştü Reçber ve Mehmet Yozgatlı ile sözleşme imzaladığını İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından İMKB'ye gönderilen yazıda, milli kaleci Rüştü Reçber ve Mehmet Yozgatlı'nın transfer edildiğini, Hırvat kaleci Vedran Runje için ise Fransa'nın Lens kulübü ile görüşmelere başlandığı bildirildi. İMKB'ye gönderilen yazıda, kaleci Rüştü Reçber ile yıllık 1 milyon 500 bin Euro garanti para karşılığında 3 yıllık, Mehmet Yozgatlı ile ise 840 bin YTL garanti para ve 11 bin 200 YTL maç başı ücreti olmak üzere 2+1 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Siyah-beyazlı kulüp ayrıca Hırvat kaleci Runje'nin transferi konusunda Fransa'nın Lens Kulubü ile görüşmelere başladığını bildirdi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yönetim Bölündü "

Mehmet Yozgatlı ve Rüştü transferleri, Beşiktaş yönetimini karıştırdı. İdareciler, 'Transferleri televizyondan öğreniyoruz' diyerek tepki gösterdiler.

İdareciler, “Transferleri televizyonlardan öğreniyoruz” diyerek tepki gösterdiler.Toplantı yaptılarBeşiktaş Yönetimi’nde çatlak sesler yükseliyor.

Başta Levent Erdoğan olmak üzere bazı yöneticilerin, Mehmet Yozgatlı ve Rüştü Reçber transferleri sonrasında Başkan’ın kapısını çaldığı ve, “Transferleri televizyonlardan öğreniyoruz. Biz de bu kulübün bir parçasıyız. Bazı şeylerden haberdar olmalıyız” diyerek tepki gösterdiği bildirildi. Başkan Demirören’in de evinde yöneticilerle bir toplantı yaptığı ifade edildi.Huzursuzluk yarattıAyrıca Mehmet Yozgatlı’ya verilen yıllık 1 milyon YTL’nin de yönetim içinde sıkıntı yarattığı öğrenildi. Başkan, Ertuğrul Sağlam, Kolot ve Mario Berk dışında transferden habersiz olan yöneticilerin, “Fenerbahçe’nin 800 bin YTL önerdiği bir futbolcuya böyle bir teklif yapmak mantıksız. Ayrıca ezeli rakiplerimizden yaptığımız transferler de camiada huzursuzluk yaratıyor” dedikleri öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şimdi Skor 2-1 oldu! "

Colin Kazım transferinde F.Bahçe'den gol yiyen Beşiktaş, ezeli rakibinin iki yıldızı Mehmet Yozgatlı ile Rüştü Reçber'i renklerine bağlayıp öne geçti.

B planı devrede...Transferin sessiz takımı Beşiktaş harekete geçti ve Mehmet Yozgatlı ile Rüştü Reçber’i kadrosuna kattı.

Sağ kanatta önce Serhat Akın ile bir görüşme yapan Siyah-Beyazlı idareciler, Anderlecht kulübünden “3 milyon Euro isteriz” yanıtını alınca geri adım atmak zorunda kaldı. Kiralama bedeli olarak da 1 milyon Euro isteyen Belçika ekibinin tutumu kriz yaratınca, Kara Kartal sağ kanat için B planını devreye soktu.Schalke’ye gitmediFenerbahçe’den ayrılması neredeyse kesinleşen ve Schalke ile temasta bulunan Mehmet Yozgatlı ile görüşmelerde bulunan Futbol Şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot ve yönetici Mario Berk, gurbetçi futbolcuyla anlaşmaya vardı. Schalke’den 300 bin Euro’luk teklif alan yıldız oyuncu da Türkiye’de kalmak istediğini belirtip, kendisini 3 yıllığına Siyah-Beyazlı renklere bağlayan imzayı attı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Runje 1 milyon Euro’ya Lens’te "

RÜŞTÜ Reçber ve Hakan Arıkan’ın transferleriyle kaleyi sağlama alan Beşiktaş, Hırvat file bekçisi Vedran Runje’yi elden çıkardı.

Başkan Yıldırım Demirören’i telefonla arayarak mutsuz olduğunu ve takımdan ayrılmak istediğini dile getiren Runje, "Bana iyi teklifler var. Beni bırakın, gitmek istiyorum" diyerek gitmek için izin istedi.
Demirören’den "1 milyon Euro’yu getir, git" cevabını alan ve Fransız Lens’la anlaşan Hırvat oyuncu, 10 dakika sonra ikinci kez aradığı Demirören’e "Tamam başkan size 1 milyon Euro’yu getiriyorum" dedi. Telefon trafiğinin ardından Runje, 1 milyon Euro karşılığında Lens’a satıldı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Müthiş Bir Transfer "

RÜŞTÜ Reçber’in Beşiktaş’a gelişi, takımın diğer kalecileri Murat Şahin ve Hakan Arıkan tarafından, "Müthiş bir transfer" şeklinde yorumlandı.

Rüştü ile birlikte Beşiktaş’ın kalesinin daha da güçlendiğini anlatan Murat Şahin ile Hakan Arıkan, "Başkanımız Yıldırım Demirören ile yöneticilerimize, Türk kalecilere güvendikleri için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki sezondan itibaren kalede müthiş bir rekabet olacak. Üç kalecinin de birbirinden ayrı ayrı özellikleri var. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Ligin en az gol yiyen takımı biz olacağız. Bu transfer çok iyi oldu. Kazanan Beşiktaş ve Türk futbolu olacak" yorumunu yaptılar.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Bu Hafta Renkli Geçecek "

Mehmet Yozgatlı’dan sonra Rüştü’yü de renklerine bağlamanın sevincini yaşadıklarını anlatan Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot,

"Transferde boş durmuyoruz. Şu anda Süper Lig’den bir, yurt dışından iki oyuncu ile temastayız ve transferler bitme aşamasında. Alacağımız iki yabancıdan biri stoper, diğeri orta saha. Bu hafta çok renkli geçecek. Aldığımız oyuncuların geldiği takıma değil istatistiklerine bakılsın"
diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bobo Satılmayacak "

Genel sekreter Kenan Öner, Brezilyalı yıldızın satışının söz konusu bile olmadığını ifade etti.

AVRUPA PEŞİNDE
Geçen sezonki performansı ile Avrupa'dan bir çok kulübün listesine giren Bobo, gelecek sezon da siyah-beyazlı formayı giyecek. Brezilyalı golcünün satışının söz konusu bile olmadığını dile getiren genel sekreter Kenan Öner, "O, bize lazım" dedi.

PİYASASI ARTACAK
Bobo'nun bir çok kulübün yakın takibinde olduğunu vurgulayan Öner, "O, çok iyi bir futbolcu. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalırsak piyasası daha da artacak. Şu an için Bobo'yu satmak gibi bir düşüncemiz yok. Gönderilecek oyuncular, kamp sonrası belli olacak" açıklamasını yaptı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bu Rövanş Değil! "

Yıldırım Demirören, "Bu, Tümer'in rövanşı mı?" sorusuna "Bu tür ifadeler kullanmak, hiç hoş olmaz" yanıtını verdi.

KATKI SAĞLAMAK İÇİN
Başkan Yıldırım Demirören, dün gerçekleşen transferlerin ardından FOTOMAÇ'ın sorularını yanıtladı. Demirören, "Bu transferler, Tümer'in rövanşı mı?" sorusuna, "Bu tür ifadeler kullanmak hoş değil. Biz rövanş peşinde değil, başarı peşindeyiz. Rüştü ve M.Yozgatlı'yı takıma katkı sağlamakiçin aldık" dedi.

İSTİYORSAK, ALIRIZ!
Rüştü'nün Beşiktaş'a güç katacağına inandığını belirten başkan Yıldırım Demirören, şöyle devam etti: "Bu operasyonla hem kadromuzu güçlendirdik, hem de 2 yabancı daha alma şansımız oldu. Daha önce de düşünmüştük, bugüne kısmetmiş. Beşiktaş bir futbolcuyu çok istiyorsa mutlaka alır. Bunu hiç kimse aklından çıkarmasın."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Çifte Pençe"

F.Bahçe'nin ve A Milli Takımımız'ın başarılı kalecisi Rüştü Reçber Beşiktaş'ta. Siyahbeyazlılar, dün Rüştü ile 3 yıllık sözleşme imzaladılar.

Beşiktaş, ünlü file bekçisine yıllık 1 milyon 500 bin euro ödeyecek. . Dün tüm Türkiye, Rüştü'nün Beşiktaş'a gittiğini Fotomaç'tan öğrendi. Bazı gazeteler Rüştü'yü dünkü sayılarında Fenerbahçe'ye kaptan bile yaparken, Fotomaç, Beşiktaşlı yöneticilerle milli kalecinin Antalya'da pazarlık yaptığını yazdı. Her transfer döneminde olduğu gibi bu kez de rakipsiz olduğumuzu bir kez daha ispat ettik.

Senelik 1.1 milyon euro alacak olan Mehmet Yozgatlı bugün imza atıyor.

Beşiktaş, transfer dönemine en hızlı giren takım oldu. Siyah-beyazlılar, Hakan Arıkan ve Tello'nun ardından, önceki gün de F.Bahçe'nin başarılı sağ kanat oyuncusu Mehmet Yozgatlı'nın işini bitirdi. Geçen hafta İngiltere'de Colin Kazım
ile görüşen ve bu oyuncu ile büyük ölçüde anlaşmaya varan Beşiktaşlı yöneticiler, genç forvetin F.Bahçe'ye imza atması üzerine harekete geçti ve takımıyla anlaşamayan Mehmet Yozgatlı'yı renklerine bağladı.

BONSERVİS BEDELİ YOK!
Menajer Haluk Canatar ile Beşiktaş futbol şube sorumlmusu Celal Kolot arasında dün saat 11.00'de 2+1, üç yıllık söz kesildi. Yıllık 1.1 milyon euro ücret alacağı öğrenilen Yozgatlı, siyah-beyazlı kulüpte şampiyonluklar yaşamaya geldiğini söyledi. Eski takımı F.Bahçe'ye de teşekkür eden Yozgatlı, kendisini resmen Beşiktaşlı yapacak sözleşmeyi bugugün imzalayacak.

* * *

Önceki gece de Rüştü'nün işi bitti. Başarılı kaleci 3 yıllık anlaşma yaptı

Ezeli rakibinden Mehmet Yozgatlı'yı kopartan Beşiktaş, bununla da yetinmedi ve uzun yıllar sarı-lacivertli ekibin kaptanlığını da yapan Rüştü Reçber'i de renklerine bağladı. Kaleci Vedran Runje ile sezon başından bu yana sıcak ilişkiler kuramayan siyah-beyazlılar, Hırvat kalecinin de ayrılmayı düşündüğünü bildirmesi üzerine F.Bahçe ile anlaşamayan Rüştü'yle temasa geçerek, bir kaç saat içinde milli file bekçisini de ikna etmeyi başardı.

BAŞKANA BAŞARI SÖZÜ
Bundan tam 10 yıl önce de Antalyaspor'dan Beşiktaş'a getirilen ancak tam bu sırada geçirdiği kaza nedeniyle transferi gerçekleşmeyen Rüştü, uzun bir aradan sonra siyahbeyazlı formayı giyme şansına kavuşmuş oldu. Haftaya İstanbul'a gelerek üç yıllık sözleşmeyi imzalayacak olan Rüştü, senelik 750 bini garanti, 1.5 milyon euro alacak. Başarılı kaleci başkan Demirören'e; ligde ve Avrupa'da başarılo olma sözü verdi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>