15 Mart 2008 Cumartesi

Sinan Engin : "9 finalimiz var"

Menajerimiz Sinan Engin, Trabzonspor karşılaşmasını bir final maçı olarak değerlendirdi. Sinan Engin, "Şu anda lideriz ama bu liderliği korumak, koltuğa oturmak kadar zor. Bu yüzden her maçımıza final gözüyle bakıyoruz. Gerek Ertuğrul hoca gerekse bizler futbolcu kardeşlerimizle yaptığımız toplantılarda şunun altını çiziyoruz: 'Rakip kim olursa olsun, ismi ne olursa olsun bu dakikadan sonra final niteliği taşıyor. Bu ciddiyetle her karşılaşmaya bakmalıyız' İlginç bir lig yaşıyoruz. Yukarısı çok çekişmeli, küme düşme hattı çok karışık. Bu da bundan sonraki maçlara yansıyacaktır. Eğer lig sonuncusu Kasımpaşa ligin zirvesindeki G.Saray'ı yenebiliyorsa her takım her takımı yenebilir. Bence orada önemli bir ders var. Biz önümüzde oynayacağız 9 maça bir Fenerbahçe, bir Galatasaray maçı havasında bakıyoruz" şeklinde konuştu.

GÖKDENİZ BİR KAYIP AMA...
Gökdeniz'in Trabzon için bir kayıp olduğunun altını çizen Engin, "Gökdeniz gibi iyi bir oyuncu gitse de Trabzon takımında çok iyi futbolcular var. Biz pazar günü kazanıp bir engeli daha aşmak istiyoruz. Bunun için de 90 dakika yüreğimizi sahaya koyacağız. Taraftarımızın desteğiyle de bu maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz" diye konuştu. Bu arada Engin bir gazetede kendisine atfedilen, "Fenerbahçe bize rakip olamaz" şeklinde çıkan haberi kulübün resmi internet sitesi aracılığıyla yalanladı.

F.BAHÇE'YE SAYGIMIZ VAR
Engin, "Her takıma olduğu gibi, ezeli rakibimiz ebedi dostumuz Fenerbahçe'ye de saygı duyduğumu ve Fenerbahçe Kulübü ile ilgili bu şekilde ifadeler kullanmadığımı kamuoyunun bilmesini isterim" dedi.

Kaynak: Sabah

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Kartal parçaladı!

Beko Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Cola Turka, Banvit'i 108-89 yenerek, üst üste 7. galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü. Birinci periyotta Beşiktaş Cola Turka, Drobnjak ile sayılar üretirken, Banvit ise Harvey ve Adeleke ile pota altından basketler buldu. Periyodun sonunda rakibine oranla daha iyi oynayan siyah-beyazlılar, ilk çeyreği 27-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda iyi başlayan Beşiktaş Cola Turka, Apodaca, Kaya ve Shumpert ile ürettiği basketlerle 10-0'lık bir seri yakaladı ve 13. dakikada farkı 19 sayıya (37-18) çıkardı. Siyah-beyazlılar, hücumlarda yüksek şut yüzdesiyle oynayarak periyodun son dakikasında 61-28'lik skorla aradaki farkı 33 sayıya kadar çıkardı. Beşiktaş Cola Turka, ilk yarıyı da 61-32 önde kapadı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında farkın getirdiği rehavete kapılan Beşiktaş Cola Turka, hücumda çok top kaybedip, savunmada da Adeleke ve Cristin'i durduramayınca, konuk takım periyot bitiminde farkı 16 sayıya kadar indirdi: 80-64

Son periyotta Banvit, farkı bir ara 14 sayıya kadar düşürmesine rağmen, Beşiktaş Cola Turka yeniden toparlanarak farkın kapanmasına engel oldu ve karşılaşmadan 108-89 galip ayrıldı. Lig lideri Beşiktaş Cola Turka, Bandırma'daki ilk maçı da kazandığı için olası bir play-off eşleşmesine 1-0 önde başlayacak. Banvit ise bu yenilgiyle ligde üst üste 4. mağlubiyetini aldı.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA:108 - 89 BANVİT
Salon: Beşiktaş Cola Turka Arena
Hakemler: Erşan Kartal, Yener Yılmaz, Serhat Büker
Beşiktaş Cola Turka: Dalmau 10, Apodaca 14, Erkan 3, Kaya 26, Drobnjak 19, Mehmet 2, Shumpert 15, Cevher 7, Sinan 10, Kerem, Onur 2
Banvit: Cristin 20, Caner 6, Yunus 8, Adeleke 30, Harvey 19, İnanç 4, Derya, Yiğitcan, Ümit 2, Erdal
1. periyot: 27-18
Devre: 61-32
3. periyot: 80-64
5 Faulle Çıkanlar: 30.50 İnanç, 38.44 Caner, 39.04 Harvey (Banvit)

Kaynak: AA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Trabzon panteri sahaya

Bobo, Trabzonspor maçına özel olarak bileniyor!

Beşiktaşımızın skorer ismi Bobo, BJK İnönü Stadı’nda yarın yapılacak Trabzonspor maçı için iddialı konuştu. İki haftalık sakatlığının ardından deplasmandaki 2-1’lik Gençlerbirliği maçında oyuna sonradan giren ve 90+3’te Siyah-Beyazlı ekibin galibiyet golüne imza atan Brezilyalı futbolcu, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’dan görev istedi. Ligin dokuzuncu haftasında oynanan 3-2’lik Trabzonspor-Beşiktaş maçının 73’üncü dakikasında rakip fileleri havalandıran, ardından 80’inci dakikada Rüştü’nün haksız yere oyundan atılmasıyla eldivenleri giyip kaleye geçen Bobo, Gökdeniz’in şutu ve Umut’un kafa vuruşunu çıkarıp Trabzonspor’un beraberlik golüne izin vermemişti. Fenerbahçe mücadelesindeki performansıyla “Kadıköy Panteri” diye anılan Pancu’dan sonra Bobo için de “Trabzon Panteri” yakıştırması yapılmıştı.

FORMAMI İSTİYORUM
Bobo, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş için çok kritik olan Trabzon maçında forma giymek istediğini söylediği Ertuğrul Sağlam’a, “Gençlerbirliği maçında sakatlığımın tamamen geçtiğini gördünüz. Trabzonspor ile oynayacağımız zorlu karşılaşmada da forma giymek istiyorum” dedi. Trabzonspor maçında gol atacağının içine doğduğunu belirten Brezilyalı futbolcu şöyle konuştu: “İlk maçta gol attım; sonra kaleye geçip iyi bir sınav verdim. O karşılaşmaya çok iyi konsantre olmuştum. Rövanşta da yine aynı başarıyı sergileyeceğimi düşünüyorum.”

Kaynak: Akşam

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Engin tepki gösterdi

Menacer Sinan Engin; Bobo, Holosko ve Nobre için teklif geldiği haberlerine isyan etti.Menacer Sinan Engin; Bobo, Holosko ve Nobre için teklif geldiği haberlerine isyan etti. Bazı çevrelerin Beşiktaş’ın şampiyonluğuna taş koyduğunu iddia eden Engin, “Futbolcularımızın aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Daha önce söylemiştik, satılmayacak oyuncumuz yok diye... Ancak sezon sonuna kadar transferin ‘t’sini konuşmayacağız. Bizim için en önemli hedef şampiyonluktur. Trabzonspor maçına gelince... Beklediğimizden çok daha zorlu bir maç olacak. Tüm ciddiyetimizle mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Cisse'den müjde

Edouard Cisse'nin kritik Fenerbahçe derbisinde sahada olacağı açıklandı.Sakatlığı kriz yaratan Fransız futbolcudan iyi haber geldi. Edouard Cisse'nin kritik Fenerbahçe derbisinde sahada olacağı açıklandı.

Sıkıntılar bitecek
Çaykur Rizespor’la oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında sakatlanan Cisse’nin yokluğunda Beşiktaş’ta kriz başgöstermiş ve ön liberoda kimin oynayacağı sorun olmuştu. İbrahim Toraman’la bu boşluğu dolduran Siyah-Beyazlılar’a müjdeli haber geldi... Sağ diz yan bağlarında esneme tespit edilen Edouard Cisse’nin, şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Fenerbahçe derbisinde oynayabileceği ifade edildi.

‘Çok iyi hissediyorum’
Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Cisse, “Ciddi bir sakatlık geçirdim. Artık iyileşme sürecinin sonuna geldim. Takım olarak herkes fedakarlık göstermek zorunda. Ben de kritik maçlarda elimden geleni yapacağım. Önce Trabzonspor ve Belediye maçlarını kazanmak zorundayız. Sonra Fenerbahçe derbisini düşüneceğiz. Her maçı final gibi görürsek, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşırız” diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Zagreb "Yenisini verelim!"

Gordon'un eski takımı Zagreb, Beşiktaş'a ilginç bir teklif sundu: Beğenmediyseniz sezon sonu gönderin, kadromuzdan istediğiniz oyuncuyu alın!

MS hastalığı şüphesi vardı
Stoper transferinde sayısız isimle görüşen Beşiktaş sürpriz bir şekilde Dino Drpiç ile anlaşmış, hatta Hırvat futbolcunun ismi İMKB’ye bile bildirilmişti. Ancak Drpiç’in bir derbi maçı sonrasında yaptığı çılgın protesto nedeniyle, rota Zagreb’in bir başka oyuncusu Gordon Schildenfeld’e çevrilmişti. Hiç kimsenin beklemediği anda Siyah-Beyazlılar’a imza atan genç futbolcu, daha sonra da MS hastası olduğu şüphesiyle birçok testten geçirilmişti. Schildenfeld’ten henüz beklenen verimi alamayan Beşiktaş’a, Zagreb’ten şok bir teklif geldi.

Geri gönderin, alalım!
Eski oyuncularını geri alabileceklerini belirten Hırvat yetkililer Beşiktaş’ın kapısını çaldı. Dinamo Zagrebli yöneticilerin, “Gordon’dan henüz beklenen katkıyı alamadığınızı gördük. Eğer isterseniz, sezon sonunda Schildenfeld’i bize geri gönderebilirsiniz. Bizim kadromuzdan da beğendiğiniz herhangi bir oyuncuyu alırsınız. Böylece iki taraf da zarar görmez” şeklinde bir öneri yaptıkları ifade edildi. Ancak Siyah-Beyazlı idareciler, sezon sonuna kadar transfer görüşmesi yapmayacaklarını belirtip, teklifi geri çevirdi.

İşte Dinamo Zagreb’in oyuncu listesi!
KALECİ
Georg Koch
Ivan Kelava
Filip Loncaric
DEFANS
Tomislav Mikulic
Dino Drpiç
Igor Biscan
Ivica Vrdoljak
Marijan Bulyat
Carlos
Hrvoje Cale
Etto

ORTA SAHA
Mathias Chago
Sammir
Mihael Mikiç
Luka Modric
Ognjen Vukojevic
Davor Vugrinec
Diddy Guela
FORVET
Bosko Balaban
Mario Mandzukic
Tomo Sokota
Josip Tadic

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Muhtemel 11 belli

Beşiktaş pazar günü oynayacağı Trabzonspor maçı hazırlıklarını bugün yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. İşte Siyah-Beyazlı takımdaki son gelişmeler:

Öğle saatlerinde basına kapalı olarak Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılan çalışmaya sakatlıkları süren Cisse ve Serdar Kurtuluş dışındaki tüm oyuncular katıldı. Taktik ağırlıklı geçen antrenman çift kale maç ve şut çalışması ile sona erdi. Teknik direktör Ertğurul Sağlam'ın çift kale maçta as kadro, yedek kadro ayrımı yapmadan karışık bir şekilde oyuncularını oynattığı öğrenildi. Sağlam'ın, maç gününe kadar takımda sakatlık yaşanmaması durumunda Trabzonspor karşısında şu ilk ile mücadele etmesi bekleniyor.

Rüştü, defans hattında Ali Tandoğan, Gökhan Zan, Sciheldenfeld, İbrahim Üzülmez, orta sahada Holosko, İbrahim Toraman, Delgado, Tello, forvette Bobo ve Nobre.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Derbinin kilit ismi "Delgado"

Özellikle ligin ikinci yarısında gösterdiği yüksek performansla Beşiktaş'ı sırtlayan isimlerin başında olan Delgado, Trabzon maçında da kilidi açacak futbolcu olacak. Teknik ekip, "Rakibimizi orta sahada durdurduğumuz takdirde maçı kazanırız. Bu bölgede sana büyük iş düşüyor. Senden öncelikle asist ya da asistler bekliyoruz" diyerek Matias Delgado'yu
derbi maça motive ediyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

'Paşa'ya motivasyon

Brezilyalı yıldıza, "Bu yarışa daha fazla motive olmanı bekliyoruz" diyen teknik heyet, "Şampiyonluk için ne gerekiyorsa yapacağım"' yanıtını aldı.

KATKI SAĞLAMALISIN
Beşiktaş teknik yönetimi, yüzü gülmeyen Ricardinho ile özel bir görüşme yaptı. Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin, sambacı ile yaptıkları görüşmede, "Senden daha fazla motive olmanı ve takıma katkı sağlamanı bekliyoruz" dedi.

KUŞKUNUZ OLMASIN!
Ikılının, "Sana her zaman güveniyoruz" mesajını verdiği Rico Paşa da bu talebi şu şekilde yanıtladı: "Şampiyonluk yarışında ben de takımımın başarısı için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Kimsenin bir kuşkusu olmasın."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Tello "Yattara 'nın Gölgesi"

Sağlam, Tello ile özel bir görüşme yaparak, "Rakibin en etkili silahı Yattara. Onu bir gölge gibi izle" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor maçı öncesinde rakibini nasıl durduracağının hesaplarını yapıyor. Hafta başından bu yana futbolcularına bordomavili ekibin kasetlerini adeta ezberlettiren Sağlam, özellikle kanatlardan etkili ataklar yapan Trabzonspor'u, kendi silahıyla vurmayı hedefliyor.

Sağlam, özellikle Yattara'ya dikkat
edimesi için oyuncularını uyarırken, Tello ile bu konuda özel bir görüşme yaptı. Genç çalıştırıcının, Şilili yıldıza, "Yattara hızlı ve teknik bir oyuncu. İbrahim Üzülmez'i yalnız bırakma. Hem savunmaya, hem defansa yardımcı ol. Yattara'yı bir gölge gibi takip et" dediği ifade edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Sinan Engin "Telafisi Yok"

"Şu anda lideriz ama koltuğa oturmak kadar onu korumak da zor 9 maçımız kaldı, hepsi de derbi niteliğinde; çünkü tekrarları yok!".

Beşiktaş menajeri Sinan Engin, zirve yarışında oynayacakları 9 maçın da 'final' niteliğinde olduğunu söyledi. Engin, "Şu anda averajla ikinciyiz. Koltuğu tekrar ele geçirip tekrar bırakmamalıyız. Bu nedenle her maçımıza final gözüyle bakıyoruz. Teknik heyet olarak, futbolcularımızla yaptığımız toplantılarda şunun altını özellikle çiziyoruz: Rakip kim olursa olsun, ismi ve puan cetvelindeki durumu ne olursa olsun; ligin sonuna kadar çok önemli 9 derbi oynayacağız."

KÜÇÜMSEYEMEYİZ
Engin şöyle devam etti: "Eğer şampiyon olmak istiyorsak, tüm maçlara bu ciddiyette yaklaşmalıyız. İlginç bir lig yarışı yaşıyoruz. Yukarısı çok çekişmeli, aşağısı da bir o kadar karışık. Sonuncu Kasımpaşa, lider G.Saray'ı yenebiliyorsa; buradan önemli bir ders çıkarmalıyız. Rakibinizi küçümseme hatasına düşerseniz, tepe taklak olursunuz. Trabzonspor ile zor bir maça çıkacağız. Yüreğimizi sahaya koyarak, taraftarımızın desteğiyle bu maçı da alacağız."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Delgado Sözü

TRABZON maçında herkes Nobre, Bobo ve Holosko'dan gol beklerken, ilk maçta gol atan Delgado patlamaya hazır bir bomba gibi görünüyor. Ertuğrul Sağlam idmanlarda Arjantinli oyuncu ile özel olarak ilgileniyor. Trabzon'daki ilk maçta gol atan Delgado, "Büyük maçlara arkadaşlarım gibi ben de iyi konsantre oluyorum. Bu maçı kazanacağız" diye konuşuyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Serdar Hazır

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir formaya hasret kalan Serdar Kurtuluş gün sayıyor. Tedavisi tamamlanan ve takımla çalışan genç oyuncunun görev verilmesi halinde Trabzonspor maçında oynayabileceği belirtildi. İdmanlarda da hırslı ve istekli görünen Serdar, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Kondisyon eksiğim de yok" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Gordon'a sinyal

Sağlam, gözündeki sinir iltihaplanması geçen Hırvat yıldıza "Hazır ol" mesajı verdi. Gordon oynarsa Baki yedek kulübesine gidecek.

Trabzon maçı hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta Gordon'un takımla çalışması sevinç yarattı. Göz iltihaplanması nedeniyle bir süredir tedavisi yapılan ve takımdan ayrı çalışan Hırvat futbolcu için doktorlar, "oynayabilir" raporu verdi. Ertuğrul Sağlam da Gordon'a mesajı iletti. SON maçlarda talihsiz pozisyonlar yaşayan, rakiplerine asist yapan Baki'nin
yedeğe çekilebileceği belirtiliyor. Hırvat oyuncunun 18'e alınacağı kesin. İlk 11'de olup olmayacağı ise cumartesi günü yapılacak son idmanda netleşecek. Baki ise, "Karar hocamın" diye yorum yapmıyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Nobre, Bobo ve Holosko ilk 11'de

Beşiktaş, pazar günü Trabzon'u yenerek liderliğini devam ettirmek isterken, genç teknik adam ofansif ağırlıklı bir kadro sahaya sürecek

Beşiktaş, pazar günü Trabzon'u yenerek liderliğini devam ettirmek isterken, genç teknik adam ofansif ağırlıklı bir kadro sahaya sürecek.

Beşiktaş dört yıl sonra yakaladığı liderliği sezon sonuna kadar bırakmak istemezken, Trabzonspor maçı "kırılma noktası" olarak görülüyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, "En iyi savunma hücumdur" mantığıyla Trabzonspor önüne tüm kozlarını sürecek. Son haftaların formda oyuncuları Nobre, Bobo ve Holosko'dan birini yedek bırakmaya
gönlü razı olmayan Sağlam, "Bermuda Şeytan Üçgeni"ni bozmayacak. Bobo-Nobre forvette, Filip Holosko ise alıştığı sağ kanatta görev yapacak.

SERDAR KULÜBEYE
Sağlam'ın bu üçlüyü bozmaması halinde kulübeye çekilecek oyuncu ise büyük ihtimalle Serdar Özkan olacak. Son antrenmanda hücum organizasyonları üzerinde duran Sağlam, "Ofansif ağırlıklı bir kadro düşünüyorum. Bu asla Trabzonspor'u küçümseme anlamına gelmez. Bazen kazanmak için risk almak gerekir. Ben tüm oyuncularıma güveniyorum" diye açıklama yapıyor. Sağlam kesin kararı son idmanda verecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Beşiktaş'a iki süper sambacı geliyor

'Nedved' lakaplı Neves tamam gibi... Fluminense'li oyuncunun yanı sıra stoper Thiago Silva için de düğmeye basıldı.Fluminense'li oyuncunun yanı sıra stoper Thiago Silva için de düğmeye basıldı.

Gelecek sezon Avrupa'da başarı hedefleyen ve bu amaçla kadrosunu çok kaliteli isimlerle takviye etmeye kararlı olan Beşiktaş, transferde kolları erken sıvadı. Siyah-beyazlı ekip, Brezilya'nın Fluminense takımında forma giyen iki genç yıldız adayı için düğmeye bastı. Kara Kartal'ın anlaşmak üzere olduğu sambacılar,
'Nedved' lakaplı orta saha oyuncusu Thiago Neves ve aynı yaştaki stoper Thiago Silva.

60 MAÇTA 20 GOL ATTI
Uzun süredir izlenen bu futbolculardan 23 yaşındaki Thiago Neves gole dönük orta saha oyuncusu. Oyun tarzı İtalya'nın Juventus takımında forma giyen Çek Pavel Nedved'e benzetildiği için 'Nedved' lakabı ile anılan Neves uzaktan attığı gollerle de tanınıyor. Neves'in Fluminense'de 60 maçta 20 golü var. Aynı takımın stoperi 1.83'lük Thiago Silva ise güçlü fiziği ile dikkat çekiyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>