30 Temmuz 2007 Pazartesi

" Kartal'ın Yeni Stoperi Diatta "

Önerilen birçok yıldızın Ertuğrul Sağlam’dan veto yemesi üzerine Fransa’ya yönelen siyah beyazlılar, St.Etienne’in 32 yaşındaki stoperi Lamine Diatta ile 3 yıllık mukavele yaptı.

BEŞİKTAŞ’ta yılan hikayesine dönen stoper sorunu sonunda çözüldü ve Lamine Diatta ile 3 yıllık kesin anlaşma yapıldığı öğrenildi. Avrupa’nın birçok üst düzey kulübünden seçilen isimlerin (Ruben Gonzalez, Legrottaglie, Navarro) teklif ettikleri Ertuğrul Sağlam’dan veto yemesi üzerine olay el koyan başkan Yıldırım Demirören, transfer krizinin büyümesini önledi.

Başkan Demirören çözdü
Dün İnönü Stadı’nda taraftara açık gerçekleşen idmana, asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu ve Kenan Öner’le gelen Demirören, teknik direktör Sağlam’la görüşerek, son gözde Diatta konusunu masaya yatırdı. Geride bıraktığımız sezonu Fransa’nın Saint Etienne takımında tamamlayan 32 yaşındaki Senegalli oyuncu için fikir alışverişinde bulunan başkan, Sağlam’ın menajer arkadaşı Orhan Cingözoğlu’nun tavsiye ettiği Diatta’nın alınmasına ’evet’ diyerek yeşil ışık yaktı.

Ofansif özellikleri var
Başkanla hemfikir olan Ertuğrul Sağlam, 1.84 metre boyundaki deneyimli stoperin sistemine uyacağını belirterek, "Diatta defansif olduğu kadar ofansif düşünen bir oyuncu. İki yıl içinde Türkiye değil Avrupa’yı peşinde koşturur. Bu oyuncu İtalya’nın Juventus takımında oynayan Legrotaglie’den daha yetenekli ve teknik" diyerek alınmasını talep etti.

Lyon ve Monaco’da oynadı
Teknik patronun onayının alınması üzerine başkan Yıldırım Demirören, menajer Ali Gültiken aracılığıyla, Diatta’ya faks yoluyla 3 yıllık sözleşme imzalattı. Senegal Milli Takımı’nda da ter döken 32 yaşındaki oyuncu, sırasıyla Fransa’nın güçlü ekipleri Toulouse, Marsilya, Rennes, Lyon ve son olarak St.Etienne formalarını giydi. Yıllık 1.5 milyon Euro alacak olan tecrübeli futbolcunun bugün İstanbul’a geleceği belirtildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Celal Kolot Sandalye Tekmeledi "

Basın Sözcüsü Arsel'in istifasıyla yönetimdeki kriz de su yüzüne çıktı İç çekişmelerin kara kutusunu FOTOMAÇ okuyucuları için araştırdı Gülnaz Arsel merak edilenleri yanıtladı. İşte çok konuşulacak sözler:

Yumruk vurmadı
Basın Sözcüsü Arsel'in istifasıyla yönetimdeki kriz de su yüzüne çıktı Gülnaz Arsel merak edilenleri yanıtladı. İşte çok konuşulacak sözler: İç çekişmelerin kara kutusunu FOTOMAÇ okuyucuları için araştırdı.

Başlarda kimseyi tanımıyordum. Tüm işleyişi takip edebilmem, bilgi akışının üzerimden geçiyor olması nedeniyle sayın Yıldırım Demirören'e "En azından 6-7 ay direk size bağlı çalışayım'' dedim. Çalışmaya başladıktan sonra sorunlar yaşadım. Trabzon maçının ardından söylediğim, "Trabzon taraftarı kendi takımın iyi destekledi'' şeklindeki sözlerim için Celal Kolot garip bir şekilde, "Buranın futbol şube sorumlusu kim? dedi.

SAÇ BAŞ YOLDURDU
'Sizsiniz' dedim. 'O zaman ben ayrı siz ayrı konuşursanız ne olacak' dedi. Ben de, "Yönetim olarak karar alıyoruz, sizin sözcülüğünüzü yapıyorum'' dedim. Bir ay önce de Bülent Deriş'in doğum günü için pasta siparişi verdim. O yüzden 15 dakika geç girdim. Kolot, 'Transferler için bir teşekkür etmediniz' dedi. 5 aydır kendisiyle zaten konuşmuyordum.

FAZLA KONUŞMA ULAN!
"Ettim duymadın herhalde'' dedim. İlk defa senli söyledim. Çünkü Trabzon maçından sonraki yönetimde ısrarla "Senli benli'' konuşmuştu, sinirlenmiş uzatmamıştım. Bana "Senli benli konuşma' deyince "Sana mı soracağım'' dedim. Sonra, 'Fazla konuşma ulan, akıllı ol. Arkanı topluyorum' deyince, 'Kim kimin arkasını topladığını buradaki herkes biliyor!'' yanıtını verdim.

SİNİRLENİP TEKME ATTI
Sinirlendi sandalyeyle tekme attı, kalemi fırlatıp toplantıyı terk etti. Başkan dahil hiç kimse bir şey demedi, müdahele etmedi. Başkanı arayıp, 'Orada müdale gerekiyordu' dedim. 'Gülnaz Hanım siz de cevap verdiniz. Merak etmeyin, hallederim' yanıtını verdi. Ben de 'Üstüme gelen kişilerle direk çalışmam gerekecek diyorsanız istifamı kabul edin. Burası tıkandı' dedim.

ÇOK SAYGISIZLIK YAPTI
Başkandan masaya yumruğunu vurmasını beklerdim. Kolot 'Ya ben ya Gülnaz demişse yaşananları doğruluyor. Kendince bir nedenle istemedi beni. Tasvip edilmeyecek davranışlarI var. Çok saygısızlık yaptı. Ama en azından diğerleri gibi bu işi arkadan yapmıyor. Kim olduklarını biliyorsunuz. Ama polemik söz hakkı olmasını istemediğim için adını vermiyorum.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" İşimiz Zor Dikkat Edin "

"Sheriff bizden daha hazır ve formda. Ama sizin zor olanı başaracağınıza inanıyorum".

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi serüveni öncesi işi sıkı tutuyor. Sağlam, çarşamba günü Sheriff ile oynanacak 2. öneleme turu ilk maçı öncesi futbolcularıyla bir toplantı yaparak uyarılarda bulundu. Toplantı öncesi siyah-beyazlı futbolculara Sheriff'in maç kasetlerini izlettiren Sağlam, "İşimiz çok zor. Sizden bu zor olanı yapmanızı istiyorum ve başaracağınıza da inanıyorum'' diyerek sözlerine başladı.

RÖVANŞA BIRAKMA
Sağlam sözlerini şöyle tamamladı: "Rakibimiz bizden çok daha önce idmanlara başladı. Bu yüzden daha formdalar, performansları da yüksek. Biz iyi takım olabiliriz. Ama çok koşmanız ve iyi organize olmanız şart. Daha hazır olmaları sizi korkutmasın, daha da hırslandırsın. İnönü'deki ilk maç bizim için büyük fırsat. İşi rövanşa bırakmayın.''

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Scocco Kartal'a "

Beşiktaş aradığı forveti Meksika'da buldu. Pumas Unam takımında oynayan 22 yaşındaki Arjantinli golcünün bonservisi 3 milyon euro.

Scocco pazarlığı
Kartal, Arjantinli'nin 3 milyon euro'luk bonservis bedelini düşürmeye çalışıyor. Beşiktaş'ta transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Siyah-beyazlılar, uzun zamandır aradığı forveti Meksika'da buldu. Yöneticiler, Pumas Unam'da forma giyen ve başarısıyla dikkat çeken Arjantinli futbolcu Scoco'nun transferini bitirmek için büyük uğraş veriyor. Kulübü Pumas Unam'ın 3 milyon euro bonservis bedeli istediği Scoco için Beşiktaş yönetiminin, Pumas Unam ile sıkı bir pazarlığa giriştiği öğrenildi.

İMZAYA ÇOK YAKIN
1985 doğumlu olan golcü oyuncunun da Beşiktaş'a sıcak baktığı belirtilirken, Meksika kulübünün 3 milyon euro'nun altına düşebilme ihtimalinin yüksek olduğu ifade edildi. Beşiktaş, süren sıkı pazarlıkların ardından bonserviste indirim sağlarsa Scoco ile bir kaç gün içinde anlaşıp, bu futbolcuyu İstanbul'a getirmeyi planlıyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şikayet Edilmiş "

Jean Tigana'nın geçen sezon Kolot'u, baba Demirören'e şikayet ettiği iddiası ortaya atıldı.

TOPLANTI ÖNLENDİ
Son olarak Gülnaz Arsel'in istifasına yol açan yönetici Celal Kolot'un, Beşiktaş eski Teknik Direktörü Tigana tarafından baba Demirören'e şikayet edildi iddiası ortaya atıldı. Fransız hocanın, Kolot ile yaşadığı sıkıntılardan dolayı isyan ettiği, yapacağı basın toplantısını Yıldırım
Demirören'in önlediği belirtildi.

HUZUR BIRAKMADI
Kolot'tan rahatsız olan Tigana daha sonra ise başkan Yıldırım Demirören'in babası Erdoğan Demirören'den randevu aldığı ifade edildi. Fransız hocanın bu görüşmede, "Kolot, Beşiktaş'ta huzur bırakmadı. Kulübü bu adamdan kurtarın. Bunu camia için istiyorum" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sorun Yaşanmaz "

ANKARASPOR'DAN transfer olan genç kaleci Hakan Arıkan, uyum sorununu hiç yaşamadığını vurguladı. Hazırlık maçlarında performansı ve hırsıyla dikkat çeken Arıkan, "Forma giyeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. Ertuğrul hocamız kalede kime görev verirse versin sorun yaşanmayacak'' diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Fırça İşe Yaramış! "

ERTUĞRUL Sağlam'ın sert uyarılarda bulunduğu ve 1 hafta süre tanıdığı İbrahim Akın, dersini almış. Tigana döneminde yaşadığı sorunla gündeme gelen futbolcunun, son günlerde idmanlardaki hırsıyla ön plana çıkması dikkat çekti. Sağlam'ın yönetime, "İbrahim uyarımı dikkate almış. Çalışmalardaki hırsı beni memnun ediyor''
dediği öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tek Gerçek Beşiktaş "

F.BAHÇE'DEN Beşiktaş'a transferi büyük olay yaratan kaleci Rüştü, "Benim için bambaşka bir sezon olacak" dedi. Tecrübeli file bekçisi, "Bana inanan ve kalesini emanet eden Beşiktaşlı yöneticilerin güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Sonuçta hepimiz profesyoneliz. Benim için artık tek gerçek Beşiktaş. Taraftarımız da buna inansın'' ifadesini kullandı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kara Kartal'ı Bırakmam "

KARTAL'ın savunma oyuncusu Mustafa Doğan, takımdan ayrılmayı kesinlikle düşünmediğini söyledi. Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları için verilen 25 kişilik kadroda ismi olmayan tecrübeli oyuncu, "Bu beni daha da hırslandırdı. Hocamızın adaletine güveniyorum" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Gökhan Zan Oynayacak "

HAMBURG ile oynanan hazırlık maçında sol bileğinden sakatlanan Gökhan Zan'ın, Sheriff ile yapılacak Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmasında formasına kavuşacak. Takımla çalışmalarını sürdüren siyah-beyazlı oyuncu, "Elimden gelenin en iyisini yapacağım" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'a 2 fark Yetmez "

ŞAMPİYONLAR Ligi ön eleme maçında Moldova ekibi Sheriff ile karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş'a, Mircea Lucescu'dan uyarı geldi. Rumen teknik adam, siyah-beyazlıların rakiplerinin genç bir ekip olduğunu belirterek, "İnönü'de 2 farklı kazanmak da Beşiktaş'a yetmeyebilir" ifadelerini kullandı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" İbrahim Toraman Çok İddialı "

KARA Kartal'ın defans oyuncusu İbrahim Toraman, taraftara başarı mesajı verdi. Siyah- beyazlı futbolcu, geçen sezona göre güçlü bir kadro oluştuğunun altını çizerek, "Bu sezon her şey farklı olacak. Özellikle Avrupa'da başarı çıtamızı yükselteceğiz" diye konuştu. İbrahim Toraman, taraftara her zamanki gibi ihtiyaçları olduğunu da ifade ederek, "Onları hep yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü"

4 yıl daha İspanya'da
Geçirdiği ağır sakatlık sonrasında sahalardan uzak kalan Villa Real'in önemli ismi Nihat Kahveci, 4 yıl daha İspanya'da futbol yaşamına devam edeceğini söyledi. Milli oyuncu, "Formumu yakalamaya başladım. Türkiye'ye dönme gibi bir düşüncem yok" dedi.

Kombineye ilgi azaldı
Beşiktaş, bu sezon yaklaşık 13 bin kombine bilet satışı yapabildi. Geçen sezon 19 bin 600 adet kombine bilet satan siyah-beyazlı kulüp, 8.2 milyon YTL'yi kasasına koymuştu. Bu sezon kombinelerdeki sayının azalmasına rağmen hasılat 10 milyon YTL'ye çıktı.

Demirören konuşacak
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, BJK Süleyman Seba Fulya Projesi'nde şimdiye kadar yapılan çalışmalarla ilgili olarak, Fulya'da bugün saat 15.00'de detaylı bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantı sonrasında projenin basın mensuplarına gezdirileceği de açıklandı.

Formalar tanıtılacak
Beşiktaş'ın yeni sezon formaları ve Kartal Yuvası ürünleri, bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 20.00'de başlayacak "Hayatımız Siyah Beyaz" gecesinde tanıtılacak. Çeşitli sürprizlerin de olacağı gecenin saat 23.00'de sona ermesi planlanıyor.

Biletler için satış günü
Siyah-beyazlıların çarşamba günü Moldava'nın Sheriff takımı ile İnönü Stadı'nda oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçının biletleri bugün satışa çıkıyor. Taraftarlar, geçtiğimiz gün açıklanan bilet fiyatlarının pahallı olmasından dert yanmış ve tepki göstermişti.

Güleç'in morali sıfır
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın gözüne giremeyen ve yönetimin forvet arayışlarına hız vermesi genç oyuncunun moralini bozdu. Keyifsiz olması gözlerden kaçmayan Gökhan Güleç, "Ben takımda kalmak için son ana kadar savaşacağım" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>