23 Temmuz 2007 Pazartesi

" Dünya Tanısın "

"Beşiktaş'a büyük işler için geldim. Hedefim uzun vadede tüm dünyanın tanıdığı bir teknik adam olmak".

Beşiktaş, Avusturya kampını tamamladı ve İstanbul'a döndü. Kampı, takımın durumunu, hedeflerini genç teknik adam Ertuğrul Sağlam'a sorduk. Sağlam, "Beşiktaş'a büyük hedefler için geldim. Başarılı olmam Türk futbolu ve teknik adamları için de önemli" dedi.

SÜPER PROGRAM
Kamp öncesi üç hedef belirlediklerini ve büyük mesafe aldıklarını belirten Sağlam şöyle konuştu: "İlk hedefimiz takımda birlik, arkadaşlık ve eskilerle yenileri kaynaştırmaktı. Bunu büyük ölçüde başardık. İkinci hedefimiz kondisyondu. Bu konuda da büyük mesafe aldık.

ZEVK VERECEĞİZ
Tamamen bilimsel ve denenmiş idman programlarıyla yükleme yaptık. Sevindirici olan oyuncuların da bu tempoya ayak uydurması oldu. Üçüncü hedefimiz ise taktikseldi. Zevk veren, hücumu düşünen bir takım oluşturacağız. Çalışan oyuncuya forma vereceğim."

DAHA İLERİYE
Sağlam, hedeflerinin Türkiye ile sınırlı olmadığını da söyledi. Sağlam, "Beşiktaş'ta başarılı olduktan sonra dünyaya açılmak istiyorum. Tüm dünyanın tanıdığı bir hoca olmak istiyorum. Terim, Kara, Denizli'nin taşıdığı bayrağı daha ileriye götürmek istiyorum" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sakatlara İzin Çıkmadı "

Gökhan Zan iyileşti, Nobre, Mehmet Sedef ve İbrahim Akın'ın da tedavileri sürüyor. Kaleci Murat Şahin'in zamana ihtiyacı var.

İYİLEŞİYORLAR
İstanbul'a dönen Beşiktaşlı oyuncuların çoğunluğu izin yaparken sakatlıkları sürenler tedavilerini yaptırdı. Hafif sakat olan Nobre, Mehmet Sedef, İbrahim Akın'ın bugün yapılacak antrenmana çıkabilecekleri belirtiliyor.

TALİMAT VERDİ
Sakatlığı en ciddi olan kaleci Murat'ın da tedavisi sürüyor. Murat'ın zamana ihtiyacı olduğu belirtildi. Gökhan Zan'ın iyileşmesine sevinen Ertuğrul Sağlam doktorlara, "Hepsini lige hazır istuyorum" dediği öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kiralık Olabilir "

Tello'nun muhteşem futboluyla göze girmesi, İbrahim Üzülmez'in çalışkanlığı, İbrahim Akın'ın işini zorlaştırıyor. Takımdan gönderilecek oyuncular arasında gösterilen Akın'ın son idmanlarda sakatlanması da şansını azaltıyor. Sağlam'ın kazanmak için çok çalıştığı Akın'ın kiraya verileceği konuşuluyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'ta Cole İmzalıyor "

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, West Ham'ın golcüsü Carlton Cole ile bugün sözleşme imzalayacak. Cole'ün yarın ise İstanbul'a geleceği belirtildi. Beşiktaş'ın Cole ile anlaştığını Türk basınında ilk duyuran gazete bütün transferlerde olduğu gibi yine Fotomaç olmuştu. Kartal'ın, temas halinde olduğu Chievo'lu stoper Mandelli de kararını bugün bildirecek. Stoper için görüşülen isimler arasında Benfica'lı Anderson ve Racing'li Rocha da bulunuyor.

İşte son Kartal Siyah-beyazlılar, Cole ile anlaştı Bugün imza atması beklenen golcü futbolcu yarın İstanbul'a geliyor.

İŞİ BİTİRDİLER
Beşiktaş, West Ham'ın golcü oyuncusu Carlton Cole transferini bitirdi. İngiliz futbolcu ile yıllık 1.4 milyon euro'ya el sıkışan Kartal'ın, İngiliz temsilcisi ile bonservis konusunda bir kez daha görüşeceği bildirildi. Cole, İngiltere'de bugün resmi imzayı atacak ve yarın İstanbul'a gelecek.

SAĞLAM İKNA OLDU
Daha önce Cole'e sıcak bakmayan Ertuğrul Sağlam, İngiliz futbolcunun kasetlerini izledikten sonra fikrini değiştirdiği ve Newcastle'da oynayan Emre Belözoğlu ile konuşup ikna olduğu ifade edildi. 23 yaşında ve 1.91 boyundaki Cole, İngiltere 21 Yaş Altı Milli Takımı'nda 19 maça çıkıp, 6 gol attı.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal'ın gözü Tomas'ta "

Beşiktaş, Galatasaray'dan ayrılması gündemde olan Tomas için devreye girdi. Hırvat yıldızı, İspanya'dan Valencia da istiyor.

Tomas sürprizi

G.Saray'dan ayrılması muhtemel olan Hırvat savunmacı için Kartal da devreye girdi.

VALENCİA TALİP
YENİ sezona iddialı bir kadroyla girmeye hazırlanan Beşiktaş, Tello, Cisse ve son olarak Carlton Cole transferinden sonra gözünü Stepjan Tomas'a dikti. Galatasaray'dan ayrılması beklenen ve adı Valencia ile anılan Hırvat oyuncu, siyah-beyazlıların gündemine girdi.

FİYATI YÜKSEK
SARI-kırmızılılarla sözleşmesi süren başarılı oyuncu, geçen sezon 32 lig maçında boy gösterdi. Feldkamp'ın kadroda istediği fakat yükset ücreti yüzünden sıkıntı yaratan Tomas'ın takımdan ayrılacağı ifade edildi. Hırvat oyuncunun durumunun yakında netik kazanacağı dile getirildi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rüştü'nün Gözü Süper Kupa'da "

KAMPIN son günlerinde sakatlanan Rüştü'nün iyileşmesi teknik heyeti sevindirdi. Siyah-beyazlı takıma çok çabuk adapte olan, hazırlık maçlarında ve idmanlarda göz dolduran milli kaleci, ilk büyük sınavını Şampiyonlar Ligi ön elemesinde verecek. Ancak Rüştü'yü 5 Ağustos'ta F.Bahçe ile oynanacak Süper Kupa finali daha çok heyecanlandırıyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Gökhan'ın azmi büyük
Avusturya kampının çalışkan ama verimsiz isimlerinden Gökhan Güleç takımda kalacağını söyledi. 5 oyuncunun gönderilecek olması ve bunlardan biri olacağı konuşulan Gökhan, "Şans yanımda değil. İstekliyim, çalışıyorum. Beşiktaş'ta kalmak istiyorum" dedi.

Yedek kalmam
Koray Avcı yeni sezonda Ertuğrul Sağlam'ın en büyük güvencelerinden biri olacak. Defansın ve orta sahanın her yerinde görev yapabilen tecrübeli oyuncu kampta da formda göründü. Koray, "Forma rekabeti Beşiktaş'a yarar sağlar. Yedek kalma korkum yok" dedi.

Hakan'ın yeri garanti
Beşiktaş'ın en sorunsuz bölgesi kale. Yeni sezonda kaleyi Rüştü'nün koruyacağı kesin gibi. Genç kaleci Hakan Arıkan da performansıyla, "Hazırım" mesajı verdi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın iki kaleciye dönüşümlü olarak şans vereceği de konuşuluyor.

Burak Almanya'da
Stres kırığı nedeniyle takımdan 20 gün ayrı kalacağı belirtilen Burak, Almanya'da tedavi olacak. Genç oyuncunun ünlü Alman doktor Wolfart'ın kontrolünde olduğu belirtiliyor. Burak, "Sezon başına yetişmek istiyorum. Tedavime başladık" diye umutlu konuştu.

Aydın'a kefilim
Beşiktaş'ın eski yöneticisi Sinan Vardar, "Ertuğrul hoca gençlere çok önem veriyor. Aydın'a 5-6 maç şans versin, Türkiye yeni bir yıldız kazanır" dedi. Aydın'ı Beşiktaş'a kendisinin kazandırdığını da belirten Vardar, "Aydın'ın kalitesine kefilim" dedi.

Batuhan PAF'a
Ertuğrul Sağlam'ın sürpriz şekilde Süper Genç takımdan A takıma aldığı Batuhan PAF'a gönderildi. Sağlam'ın zaman zaman Batuhan'ı A takımla idmanlara çıkaracağı, lig maçlarında kadroya da alabileceği belirtiliyor. Batuhan ise daha çok çalışacağının sözünü verdi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Savunma Bölgesi Yarın Bitecek "

Savunmayı güçlendirmek isteyen Beşiktaş, Cole transferinden sonra Chievo'lu Mandelli ve Benfica'lı Anderson için de girişimlerini sürdürüyor. İki stoperin durumu en geç yarın belli olacağı belirtildi. Bu arada savunma için düşünülen diğer isim Santander'li Ruben Gonzalez. İspanyol futbolcu, 25 yaşında ve 1.80 boyunda.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yönetim Toplanıyor "

BEŞİKTAŞ yönetimi, bugün olağan toplantısını yapmak için bir araya geliyor. Toplantıda kamp dönemi, transferler ve genel durum değerlendirmesi yapılacak. Bu arada Cole transferinden sonra siyah-beyazlı yönetimin derin bir nefes aldığı öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağlam'ın Kozu Baki "

BEŞİKTAŞ defansının başarılı isimlerinden olan Baki Mercimek, Avusturya kampının en çalışkan oyuncuları arasında yer aldı. Ertuğrul Sağlam'ın her dediğini yapan ve profesyonelliğinden ödün vermeyen tecrübeli futbolcu, yeni sezonda bomba gibi olacağını söyledi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>