9 Temmuz 2007 Pazartesi

" Fenerbahçe'yi Yeneceğiz "


Fenerbahçe'den ayrılarak Beşiktaş'a transfer olan Rüştü Reçber siyah beyazlı formayla çıkacağı ilk resmi maçta Fenerbahçe'yi yeneceklerini ve kendisinin o maçta çok iyi oynayacağını iddia etti.

Beşiktaş Süper Kupa'da Almanya'da Fenerbahçe ile oynayacak. Bunun yanı sıra Rüştü Beşiktaş ile çok başarılı olmak istediğini ve 3-4 sene daha futbol oynayacağını söyledi. Rüştü kendi tecrübesinden yeni transfer edilen kalecilerin de büyük yarar söyleyeceğini ifade etti. Yeni sezon hazırlıklarına Avusturya kampında devam eden Beşiktaş'ta kaleci Rüştü Reçber, otelde bir basın toplantısı düzenledi. Rüştü, "Herşey mükemmel gidiyor. Önceliğimiz takım içindeki arkadaşlığı geliştirmek ve bunu şimdiden başardık.' dedi.

Fenerbahçe'den ayrılarak Beşiktaş'a transfer olan Rüştü Reçber Beşiktaş formasıyla çıkacağı ilk resmi maçta Fenerbahçe'yi yeneceklerini ve kendisinin o maçta çok iyi oynayacağını belirterek, 3-4 sene daha futbol oynayacağını söyledi.

Hem BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde hem de Avusturya’da çalışmaların oldukça iyi geçtiğini belirten Rüştü Reçber, "Önceliğimiz takım içindeki arkadaşlığı geliştirmek. Şu an için de bunu başardık. Ama ilerleyen zamanla birlikte bu uyum ve sevgi ortamını daha da geliştireceğiz. Herşey mükemmel gidiyor. Hocamız Sayın Ertuğrul Sağlam ile birlikte çok iyi bir ortam oluşturduk. Buradaki takım arkadaşlarım da beni çok iyi karşıladılar. Bir kez daha hepsine teşekkür ediyorum" dedi.
Rüştü, "İlk hedefimiz lig başlamadan önce Şampiyonlar Ligi elemesinde turu geçmek ve Süper Kupa’yı bir kez daha kazanmak olacak" diye konuştu.

Ekip olabilmek için arkadaşlığın çok önemli olduğuna dikkat çeken tecrübeli kaleci, "Biz de kaptanımız İbrahim Üzülmez’in öncülüğünde iyi bir arkadaşlık ortamı oluşturduk. Yönetimimiz’in, taraftarlarımızın ve büyük Camiamız’ın arzuladığı başarılara ulaşacağız. Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam’ı çok eskiden beri tanıyorum; hedefleri olan ve Kulübümüz’ün ne istediğini çok iyi bilen, bunu da bize yüksek seviyede yansıtan çok değerli bir teknik direktör ile çalışıyoruz. Onun önderliğinde hedeflerimize sırasıyla ulaşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu. Türk futbolcusu olarak yerli teknik direktörle çalışma taraftarı olduğunu da belirten Rüştü, "Çünkü hocanız yerli olduğunda çok daha rahat diyalog kurabiliyorsunuz" dedi.

Beşiktaş dahil diğer büyük takımlarda da yerli kaleciler olmasını bir milat olarak değerlendiren Milli kalecimiz, "Türk futbolu adına çok sevindirici bir durum. Türk kalecilerin göstereceği başarılar Türk futbolcusunun önünü iyice açacaktır. Benim de amacım burada görevimi tamamladıktan sonra Camiamız’da kalıcı olabilecek kaleciler bırakmak" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş’ın 100 yılı aşmış büyük bir Camia olduğunun altını çizen Rüştü Reçber, "Beşiktaş bugünlere taraftarımızın büyük desteği ile geldi. Taraftarlarımız, Yönetimimiz, Camiamız ve Takımımız olarak birbirimize destek olmalıyız. Özellikle taraftarımız herkesin bildiği gibi her zaman takımın yanında oldu. Bundan sonra da hem maddi hem de manevi olarak desteklerini esirgemeyeceklerini düşünüyorum. Şunu iyi bilsinler ki onların desteği ile sırtımız asla yere gelmeyecektir" diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak : ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rota G.Amerika "

Siyah beyazlılar, Avrupa’da istediği futbolcuları bulamayınca gözünü Copa America’ya çevirdi. Celal Kolot ve Mario Berk, listede yer alan Arjantin ve Brezilyalılar için bu hafta G.Amerika’ya gidecek.

BEŞİKTAŞ, Futbol Federasyonu’nun yabancı oyuncu kontenjanı konusunda almış olduğu 6+1 kararından sonra arayışlarını hızlandırdı. Avrupa’da özellikle Fransa, İtaya ve İngiltere’de futbolcularla temasa geçen bunlardan Yepes ile prensipte anlaşan, çok istedikleri Navarro ile arzu edilen birliktelik olmayınca teknik ekip ve yöneticiler Copa America’da oyuncu aramaya karar verdi. F.Bahçe ve G.Saray’ın yapmış oldukları flaş transferlerin altında kalmak istemeyen Kartal’da teknik direktör Ertuğrul Sağlam öncelikle kaliteli bir stoper istiyor.

Nedved olayı
Sağlam, sık sık bir araya geldiği yöneticiler Celal Kolot, Mario Berk ve menajer Ali Gültiken ile fikir alış verişinde bulunurken, alınacak ikinci yabancının da golcü olabileceğini söyledi.

Şu anda 5 yabancısı bulunan Beşiktaş, 2 futbolcu için ince eleyip sık dokurken, Kolot ve Berk’in bu hafta G.Amerika’ya gideceği, listede yer alan Arjantin ve Brezilyalı oyuncularla temasa geçeceği belirtildi.

Bu arada kampta bulunan Celal Kolot, basın mensuplarının Juventus’un gözden çıkardığı Nedved için ise şunları söyledi: "Nedved’in durumu ekonomik olarak kulübümüzü sarsmaz ise ilgilenebiliriz. Ancak biz transfer konusunda acele etmiyoruz."

Kaynak : Hürriyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal Alpler'de "


Yeni sezon hazırlıklarının 2. etap çalışmaları için Avusturya'nın Seefeld kasabasında kampa giren Beşiktaş, buradaki ilk antrenmanını dün yaptı. Etrafı tamamen ağaçlarla çevrili Alp dağlarının eteğinde yapılan çalışmaya Tello, Batuhan ve eşi doğum yapan Koray Avcı ile tedavisi süren Nobre ve kaleci Murat Şahin katılmadı. Beşiktaş akşam ise yağmur altında çalıştı. 100 kadar gurbetçinin de izlediği idmanda 10 dakika süren sağanak, futbolcuları hayli keyiflendirdi. Bobo çift kalede attığı gollerle dikkat çekti. Kaleci Rüştü bugün 13.00'te basın toplantısı düzenleyecek.
Kaynak : Sabah

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Forvet Yabancı Stoper Yerli! "

Beşiktaş'ta Sağlam, yönetime "Stoper için Kayserili Aydın'ı isterim. 1 yabancı alacaksak o da forvet olsun" mesajını verdi..

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın, federasyonun aldığı 6+1 yabancı kararından sonra siyah beyazlı yönetime, "Stoperi Türkiye'den alalım, yabancı tercihimiz de forvetten yana olsun. Bobo ve Nobre'nin ciddi bir sakatlığı takımda sorun yaratır" dediği öğrenildi. Sağlam, Almanya kampı öncesi yöneticilerle bir araya gelerek toplantı yaptı. Federasyonun aldığı kararın değerlendirildiği toplantıda Sağlam, stoper için de Kayserisporlu Aydın'ın adını yönetime verdi. Bir süre önce Kayserispor ile 2011 yılına kadar sözleşme imzalayan Aydın için Sağlam, "Çok yetenekli ve diri bir futbolcu. Beşiktaş'ın aradığı stoper olabilir" dedi. Siyah beyazlı takım, Aydın için Kayseri'nin kapısını çalacak. Kayseri yönetiminin Aydın'ın bonservisi için düşündüğü rakamın ise 2 milyon euro olduğu kaydedildi.

CİDDİYETSİZLİK ASLA!
Bu arada futbolcularla sıcak ilişkiler kuran genç teknik direktör, Avusturya'daki ilk çalışma öncesi takıma hitaben bir konuşma yaptı. Sağlam, kampta tüm futbolcularından üst düzeyde performans isteyerek, "Benimle her sorununuzu paylaşabilirsiniz. Kendinize beni uzak görmeyin. Hepinizle arkadaşım ve sizlere eşit mesafedeyim. Fakat ciddiyetsizliği asla affetmem. Bu konuda benimle sorun yaşanan futbolcuyu da takımda istemem. Herkes buna göre hareket etsin" ifadesini kullandı.

Kaynak : Sabah

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Baba Koray yola çıktı
Önceki gün baba olan Beşiktaş'ın üçüncü kaptanı Koray Avcı, bugün Avusturya kampına katılıyor. 3 kilo 750 gram doğan ve Çağatay Ege ismi verilen minik bebeğini sadece bir gün görebilen Koray'ın, bugünden itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacağı ifade edildi.

Sedef&Kaş dinlendi
Genç Kartallar Mehmet Sedef ve İbrahim Kaş, dünkü idmanda dinlendi. Kasımpaşa maçında sağ dizine darbe alan M. Sedef ile sol diz iç yan bağlarında gerilme tespit edilen İbrahim Kaş çalışmaya katılmazken, Gökhan Güleç ise sol alt adalesinde ödem olduğu için düz koşu yaptı.

Batuhan geliyor
Ertuğrul Sağlam'ın bu sezon A takıma çıkarttığı Batuhan Karadeniz de Koray ile birlikte Avusturya kampına dahil oluyor. 16 yaşındaki genç yıldız, Karadeniz Oyunları'ndaki performansıyla futbolseverleri kendine hayran bıraktıran Batuhan, Sağlam'ın en önemli kozlarından olacak.

Kurtuluş savunmaya
Tigana tarafından ön liberoda görevlendiren Serdar Kurtuluş'un yeni görev bölgesinin savunmanın sağı olacak. Teknik direktör Sağlam'ın çift kale maçlarda Serdar'ı sürekli defansın sağında görevlendirdiği ve genç oyuncunun performansından da son derece mutlu olduğu gözlendi.

Bobo hâlâ hazır değil
Geçen sezon Beşiktaş'ın en skorer ismi olan Bobo'nun, bugün kadarki performansı şaşkınlık uyandırdı. Brezilyalı forvetin idmanlarda ve yapılan çift kale maçlarda ağır kalması gözden kaçmazken, teknik kadronun bugün genç golcüyle bir görüşme yapacağı öğrenildi.

Yılmaz takımda!
Siyah-beyazlı ekibin başarılı oyuncusu Burak Yılmaz, takımla birlikte çalışmalara başladı. Sezon bitiminde stres kırığı nedeniyle tarak kemiğine platin takviyesi yapılan Burak, dün ilk kez çift kaleye katıldı. Burak'ın 15 gün içinde tamamen hazır duruma geleceği ifade edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Avusturya Kampından "

KAMP İYİ BAŞLADI

* Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Uzundurukan, kamp havasını daha iyi yansıtmamız için standardın dışına çıkıp "günlük izlenimler" yazmamızı istedi. Şartlar imkân verdikçe Beşiktaş'ın Seefeld kampının havasını sizlere aktarmaya çalışacağız.

HEYECANLI İNİŞ

* THY personelinin iş yavaşlatma eyleminin sıkıntısını,
son teknoloji harikası Antalya isimli Airbus 320-200 uçağı unutturdu. Bütün kafile, koltuklardaki monitörlerden inişi izledi. Tekerleklerin pistle buluşma anında bazı futbolcuların bakamadığı da görüldü.

CENNET BİR KÖŞE

* Münih'ten Avusturya Seefeld'de, yani Alplerin yüksek eteklerine tırmanırken iki yıl önce Rıza Çalımbay döneminde gördüğümüz güzellikleri yeniden hatırladık. Kışın karlarla ve kayakçılarla dolan bu yemyeşil vadi, yazları takımları ağırlıyor.

YÜZÜNE YANSIDI

* Dün sabahki idmanı izlemeye gelen gurbetçiler Beşiktaş'ın güneş ve sıcakla birlikte geldiğini söylediler. Ertuğrul Sağlam'ın yüzünün güldüğünü gördük. Bilimsel veriler denetiminde iyi çalışan takımının görüntüsünün yüzüne yansıdığını söyleyebiliriz.

KAPTAN RÜŞTÜ

* Rüştü Reçber'in 40 yıllık Beşiktaşlı gibi hareket ediyor. Rüştü, rahat, sıcak, çalışkan tavırlarla birikimlerini aktarmak istiyor. Arkadaşları da Rüştü'ye "kaptan" diye hitap ediyor. Bu sevgi ve saygı bozulmazsa bozulmazsa başarı çabuk gelir.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beni Parayla Alamazlar "

Beşiktaş'ın Brezilyalı yıldızı Ricardinho, gelen transfer tekliflerini geri çevirdiğini söyledi. Tecrübeli sambacı, "Her oyuncuya teklif gelir, bana da geliyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nden, Katar'dan çok yüksek paralarla teklif aldım ama reddettim. Transfere kapalıyım. Benim için her şey para değil. Çünkü aradığım mutlu ve huzurlu ortamı Beşiktaş'ta
buldum. Bu yıl, benim yılım olacak. Herkes Ricardinho'yu izleyecek" yorumunu yaptı.

Kaynak:Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Üzeni Üzerim "

"Hepinize iyi davranıyorum. Sıkıntısı olana kapım hep açık. Bana şaka da yapın. Ancak iyi niyetimi kötüye kullanırsanız o zaman affetmem".


BEKLENTİ BÜYÜK
Önceki gün Avusturya'ya giden ve çalışmalarına 14 gün burada devam edecek olan Beşiktaş'ın genç teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, futbolcularını tatlı sert uyardı. Dün sabah 2.5 saat süren tempolu bir idman yaptıran ve oyuncularının adeta pestilini çıkartan Sağlam, çalışmanın ardından düzenlediği toplantıda yeni sezon öncesi
beklentilerini dile getirdi.

MEMNUNUM AMA
Sağlam şunları söyledi: "Çalışmanızdan memnunum. Hepinize de iyi davranıyorum. Bir probleminiz olduğunda hiç çekinmeden gelip söyleyebilirsiniz. Kapım size 24 saat açıktır. Bana şaka da yapın. Ama iyi niyetimi asla kötüye kullanmayın. Eğer bunu hissedersem, o formayı rüyanızda bile göremezsiniz."

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Cruz'u İsteriz! "

Beşiktaşlı yönetici, G.Saray'ın da peşinde olduğu B.Münihli Santa Cruz için, "Onun gibi kaliteli bir isme kimse hayır diyemez" dedi.


DİKKATLİ OLACAĞIZ
Kartal transferde durmak bilmiyor. Yönetici Celal Kolot, federasyonun 6+1 kararının ardından haklarını çok dikkatli bir şekilde kullanmak istediklerini belirtirken, Alman basınındaki "Beşiktaş, Santa Cruz'un peşinde" haberlerinin doğru olduğunu söyledi.

BONSERVİSİ YÜKSEK
Kolot, "Bir menajer bize Cruz'u senelik 2 milyon euro'ya getirebileceğini söyledi. Biz pek inanmadık ama 'Getir o zaman, gerekirse 3 de veririz' dedik. Ancak bonservis bedeli 7-8 milyon euro civarında olan bir ismi kadroya katmak ve belki de oynatamamak, doğru olmaz" dedi.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'tan Nedved atağı "

Kartal, Juventus'un 35 yaşındaki gole dönük orta alan oyuncusu Nedved'i gündemine aldı. İtalyan kulübünün Çek yıldızı bırakmaya planladığı belirtilirken, Ertuğrul Sağlam'ın da "Nedved'in alınması taraftarlarımızı coşturur. Ayrıca kalitesi ile de takımımıza katkısı büyük olur" dediği öğrenildi.

Nedved'i bitirelim Siyah-beyazlılar, 6+1 kararının ardından Juventuslu oyuncuyu yeniden takibe aldı.

Beşiktaş'ta dış transfer çalışmaları aralıksız sürüyor. Ertuğrul Sağlam'ın stoper talebine şu ana kadar bir yanıt veremeyen siyah-beyazlı yönetim, taraftarlara verdiği "R. Carlos gibi bir yıldız alacağız" sözünü yerine getirmek için harekete geçti. Yöneticilerin, transfer sezonu başladığında ilgilendikleri isimlerin başında gelen Nedved ile yeniden temasa geçtikleri ve Çek yıldızı takıma katmak istedikleri ifade edildi. z 167 MAÇTA 40 GOL ATTI 2008'e kadar Juventus ile sözleşmesi bulunan 35 yaşındaki tecrübeli futbolcu için temasa geçen siyah-beyazlılar, İtalyan ekibinden yanıt bekliyor. Orta sahanın ortasında ve solunda görev yapan Nedved, 2001 yılından bu yana Juventus'ta oynuyor. 2004 yılında yaşayan en iyi 125 futbolcudan biri seçilen Nedved, Juventus'ta 167 maçta 40 gol attı.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>