22 Haziran 2007 Cuma

"İşte Muhtemel Rakipler!"

Ülkemizi şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda temsil edecek olan Beşiktaş’ın muhtemel rakipleri büyük ölçüde belli oldu.

Seribaşı olan Kara Kartal’ın muhtemel rakipleri arasında Beitar Jerusalem, Zaglebie Lubin, ve birinci turdan gelmesi muhtemel ekipler Domzale, Elfsborg, Sarajevo, Ventspils, Zilina, Derry City, Hafnarfjardar, Kaunas, Tampere, Sheriff Tiraspol, Olimpi Rustavi ve Pobeda Prilep bulunuyor. Beşiktaş 3. ön eleme turuna yükselmesi halinde de, yine seribaşı olacak. Kuralar 29 Haziran’da çekilecek.

Kaynak:Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Yeni Bomba Maniche"

Dünya çapında bir ön libero arayan yönetim, Portekizli yıldız futbolcu için yaptığı ilk temaslardan olumlu sonuç aldı.

Yerli transferinde Fenerbahçe'den Mehmet Yozgatlı ve Rüştü'yü alarak büyük sükse yapan Beşiktaş, yabancı transferinde de bombayı patlatmaya hazırlanıyor. Transfer listesinde birçok yabancı yıldız bulunduran siyah-beyazlı ekip, son olarak Maniche'yi de gündemine aldı. Beşiktaşlı yöneticilerin, Atletico Madrid'de forma giyen Portekizli ön libero için girişimlere başladıkları öğrenildi.

COLOCCİNİ LİSTEDE
Portekiz'in Benfica takımında yıldızı parlayan ve tam adı Nuno Ricardo Oliveira olan Maniche, daha önce G.Saray'ın da gündemine gelmişti. Milli Takım forması da giyen Maniche için yönetimin yaptığı ilk temasların olumlu geçtiği kaydedildi. Siyah-beyazlı yöneticiler, Deportivo'nun 25 yaşındaki Arjantinli stoperi Coloccini ile de yakın temasta. Her iki futbolcuda mutlu son çok yakın.

Kaynak: Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" BEŞİKTAŞ GÜNDEMİ "

Akatlara dev gibi kompleks
BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde toplam 30 bin metrekarelik bir alana kurulan ve içinde yüzme havuzları, tenis kortları, SPA, fitness salonları ile birlikte Türkiye’nin ilk indoor Golf Kulübü’nü de barındıran Club Sporium’un açılışı dün yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, İstanbul’un en büyük spor ve yaşam kompleksi olan Club Sporium’a katkıda bulunanlara teşekkür ederken “Sportif başarılar geçici bu tesisler kalıcıdır. Burasıyla birlikte sabit gelirlerimiz 19 milyon dolara çıkıyor” dedi ve hafta başına kadar transferi bitireceklerini söyledi.

Del Bosque 2. Lig’de
Beşiktaş’ın eski teknik direktörlerinden Del Bosque İspanya İkinci Lig ekiplerinden Cadiz’in Sportif Direktörlüğü’ne getirildi. Daha önce Real Madrid’de başkan adayı olan Arturo Baldasano’nun satın aldığı kulüpte görev yapmayı kabul eden Del Bosque, Antrenör Mariano Garcia Remon’la çalışacak. Bir yandan Beşiktaş hakkında açtığı tazminat davasının sonuçlanmasını bekleyen İspanyol futbol adamı diğer taraftan da yeni takımı için transfer çalışmalarında bulunuyor.

Rüştü “Çok mutluyum”
Rüştü Reçber Beşiktaş’a transferini yaşamında yeni bir sayfa olarak nitelendirerek, “İnşallah yine başarılarla dolu bir sayfa olur. Şu anda kendi adıma çok mutluyum, çünkü Beşiktaş formasını taşımaktan şeref duyacağım” dedi. “Futbolu çok seviyorum ve işime büyük saygı duyuyorum” diyen file bekçisi “Hâlâ Türk futboluna milli takım düzeyinde hizmet edebileceğim inancını taşıyorum. Başta bazı kimselerce kabul görmeyebilirim, bunu da saygıyla karşılıyorum” açıklaması yaptı.

Kaynak : Türkiye

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal’da Yabancı Kaosu "

Maniche pahalı geldi
Beşiktaş transfer komitesi yıldız oyuncu ısrarını sürdürüyor. İspanya ve İngiltere’de top koşturan Brezilyalı veya Portekizli oyuncular ilk tercih edilen isimler olacak. Costinha, Maniche, Assunçao’nun menajerleriyle temasa geçildi. Bunların dışında Boumsong ve Christanval Beşiktaş’ın haber beklediği diğer isimler. Fransa’da top koşturan Yepes, Traore ise Beşiktaş’ın teklifine evet dedi ancak siyah-beyazlılar diğer adaylardan net bir cevap alamadığı için bu iki futbolcuyu hâlâ beklemede tutuyor. Avrupalı menajerler bu yıldızların dışında hemen her gün başka futbolcuları da Beşiktaş Yönetimi’nin önüne getiriyor. Son olarak dün önerilen Portekizli Maniche siyah-beyazlılara yeşil ışık yaktı ancak bu oyuncunun maliyetinin oldukça yüksek olduğu öğrenildi.

Yerlide hedef Manisa
Siyah-beyazlılar, Türkiye’de de boş durmuyor. Daha önce Sivaslı Mehmet Yıldız, Antalyalı Ali Bilgin ve Volkan Yaman için girişimlerde bulunan Beşiktaş Yönetimi şimdi de rotayı V.Manisa’nın genç yıldızı Hakan Balta ile golcü futbolcusu Rafael’e çevirdi. Önümüzdeki günlerde Manisa Yönetimi’yle masaya oturmaya hazırlanan siyah-beyazlı transfer komitesi, bu futbolculara karşılık Mustafa Doğan, Ali Güneş ve Mehmet Sedef gibi isimleri takasta kullanmayı düşünüyor. Ertuğrul Sağlam’ın özellikle Hakan Balta ve Mehmet Yıldız konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi. Bu arada F.Bahçe’den transfer edilen Rüştü Reçber’e tepki devam ediyor. Dün gece yapılan Club Sporium’un açılış töreninde Başkan Yıldırım Demirören’e “Rüştü’yü neden aldınız” şeklinde bir soru yöneltildi. Demirören’in cevabı kısa oldu: “İyi futbolcu olduğu için aldık”.

Kolot kafasına koydu
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ise, ikinci Avrupa turundan bir yıldız futbolcu ile dönmekte kararlı. “Taraftarlarımız hiç merak etmesin. Alacağımız futbolcu yıldız bir isim olacak” diyen Celal Kolot, “Eğer yıldız bir futbolcuyla anlaşamazsak transfer yapmış olmak için transfer yapmayacağız. Ya yıldız alacağız ya da hiç bir transfer yapmayacağız. Çünkü bizim sokağa atılacak paramız yok” şeklinde konuştu. Bu arada Dış İlişkiler Sorumlusu Mario Berk, Avrupa’dan birçok oyuncuyla temasta olduklarını, görüştükleri futbolculara ve menajerlerine üçer gün süre verdiklerini belirterek, “Makele ve Helguera artık gündemimizde değil ama Beşiktaş taraftarı merak etmesin, alacağımız futbolcu takıma önemli fayda sağlayacak” dedi.

Kaynak : Türkiye

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Yozgatlı'ya açık mesaj

Ali Tandoğan, Fenerbahçe'den gelen Mehmet Yozgatlı'dan çekinmediğini, iyi olanın formayı kapacağını belirttiTeknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın isteğiyle sözleşmesi bir yıl uzatılan Ali Tandoğan, yeni transfer Mehmet Yozgatlı'ya gözdağı verdi.


Tecrübeli sağ kanat oyuncusu, Tigana'nın geçen sezon birçok maçta kendisine forma verdiğini hatırlattı. Ali, "Son bir buçuk senedir sağ bekte oynadım. Artık iki tane görev alanım var. Hem sağ bek hem sağ açık oynayabilirim. Hatta bazı maçlarda orta sahada bile görev aldım. Mehmet Yozgatlı'nın gelmesi benim için sorun değil. Daha iyi olan formayı kapar. Ben sürekli ilk onbirde oynamış bir oyuncuyum, ancak Yozgatlı yedek kulübesinden Beşiktaş'a geliyor. Takım içerisinde tatlı bir rekabet olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Kaynak : Milliyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Ricardinho'ya Sağlam Bileti "

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yönetime verdiği raporda iyi bir teklif gelmesi halinde sambacının gönderilmesini istedi. Genç hocanın, Brezilyalı yıldızı kalırsa yedek bırakacağı bildirildi.

Kartal'da yeni teknik patron Ertuğrul Sağlam'ın, Brezilyalı orta saha oyuncusu Ricardinho için yönetim kuruluna, "gidebilir" raporu verdiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde yönetim ile görüşerek Ricardinho ve Delgado hakkında rapor sunan Sağlam'ın, Brezilyalı futbolcunun iyi bir teklif gelmesi halinde takımdan gönderilmesini istediği vurgulandı.

'Delgado kalsın'
Genç teknik adamın hazırladığı raporunda Arjantinli Matias Delgado hakkında olumlu görüşler bildirirken, Ricardinho'nun vazgeçilmez olmadığını ifade ettiği kaydedildi.
Ertuğrul Sağlam'ın orta sahada kesinlikle iki oyun kurucuya yer vermeyeceğine dikkat çekerek, takımda kalması durumunda bile Brezilyalı futbolcunun yedek kalacağını vurgulandığı öğrenildi.

Menajerini aradılar
Sağlam'ın bu raporu ardından kolları sıvayan siyah - beyazlı yöneticilerin, Ricadinho'nun menajeriyle temasa geçerek, Brezilyalı futbolcuya herhangi bir teklifin olup olmadığını sorduğu belirtildi.
Ülkesinde tatilini geçiren Ricardinho'ya, Brezilya kulüpleri ve çeşitli Arap ülkelerinden bir çok teklif olduğu öğrenildi.
Beşiktaş'tan yıllık 1 milyon 750 bin euro alan sambacı, takımdan ayrılırsa siyah - beyazlı kulüpteki yabancı kontenjanı boşluğu sayısı üçe yükselecek.
Bu arada yönetimin, boş bırakılması düşünülen bir yabancı kontenjanını ligin devre arasında kullanmak istediği ifade edildi.

Kaynak : Milliyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yeni rota Edmilson "

Siyah beyazlılar, sambacının menajeriyle hafta sonunda İspanya’da bir araya gelecek.Demirören, Katalan ekibinin göndermeyi planladığı Edmilson’un transferinden çok umutlu olduklarını söyledi.

ORTA sahada savunma ağırlıklı oynayacak yabancı futbolcu arayan Beşiktaş, rotayı Barcelona’nın dünyaca ünlü Brezilyalı yıldızı Jose Gomes Edmilson’a çevirdi. Siyah beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören, uzun süredir yakından takip ettikleri Edmilson’un transferinden çok umutlu olduklarını söyledi.

İspanya Birinci Ligi’nde bu sezon şampiyonluğu Real Madrid’e kaptıran Barcelona’da başkan Joan Laporta’nın, "Yeni sezonda takımda revizyon yapacağız. Bazı oyuncuların yerlerine yenilerini alacağız" dediğini hatırlatan Demirören, Edmilson’un da takımdan gönderilecek futbolcular arasında yer aldığını belirtti.Brezilya Milli Takımı’nda da oynayan Edmilson konusunda çok sağlam referanslar aldıklarını belirten başkan Demirören, "Edmilson, dünya çapında tanınan bir futbolcu. Futbolculuk özelliklerinin yanı sıra çok uyumlu ve problemsiz bir insan olduğunu öğrendik.

Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam da bu oyuncunun Beşiktaş’a büyük katkı yapabileceğini söyledi. Edmilson’un menajerleri temasa geçtik. Ne kadar transfer ücreti istediğini sorduk. İlk izlenimimiz son derece olumlu. Bize para konusunda fazla problem çıkarmayacak gibi görünüyor. Sonradan bir aksilik çıkmazsa Edmilson’u renklerimize bağlayacağız" dedi.Başkan Yıldırım Demirören dün akşam futbol şubesi sorumlusu Celal Kolot ve yönetim kurulu üyesi Mario Berk’le görüşerek, Edmilson’un transfer çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.

Taraftarlara bir yıldız futbolcu sözünü verdiklerini vurgulayan Demirören, bu niteliklere sahip oyuncunun en geç 15 gün içinde renklerine bağlamaları gerektiğini kaydetti.Makelele, Geremi ve Gravesen de varBu arada, yabancı transferi konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Celal Kolot, Edmilson’un menajeri ile bu hafta sonu İspanya’da bir görüşme yapacaklarını söyledi. Kolot ayrıca, transfer teklifinde bulundukları Chelsea’nin orta saha oyuncuları Makalele ve Geremi ile Celtic’ten Gravesen’le temaslarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak : Hürriyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şeref Duyarım "

Milli kaleci Rüştü Reçber, Beşiktaş'a gelmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Beşiktaş TV'ye konuşan Rüştü, transferini yaşamında yeni bir sayfa olarak nitelendirerek, "İnşallah yine başarılarla dolu bir sayfa olur.

Şu an çok mutluyum çünkü Beşiktaş formasını taşımaktan şeref duyacağım" dedi. Transferinde bir çok ölçütün etkili olduğunu söyleyen tecrübeli kaleci, "Hâlâ Türk futboluna milli takımda hizmet edebileceğim inancını taşıyorum. Milli formayı giymem için de oynamam gerekiyor. Bu yüzden transfer kararı aldım. Başkanımız Demirören ve yönetici arkadaşlarının bana göstermiş oldukları güven, samimiyet ve istekli davranışları Beşiktaş'ı tercih etmemde önemli rol oynadı" ifadesini kullandı.

'M.DOĞAN DA ETKİLİ OLDU'
Transferinde eşine ve aile büyüklerine de danıştığını ifade eden Rüştü, "Eski takım arkadaşım Mustafa Doğan ve eşinin de hakkını yemeyeceğim. Transferimde onların da büyük rolü oldu. Ben maddiyata önem veren biri değilim. Daha yüksek ücret nedeniyle Beşiktaş'a gelmedim. Maneviyat çok daha önemli ve hassastır" dedi. Rüştü, Beşiktaş'ta sevildiğine ve saygıyla karşılanacağına inandığını dile getirerek, "Başta bazı kimselerce kabul görmeyebilirim, bunu da saygıyla karşılıyorum. Ama milli takıma hizmet eden biri olarak bana sahip çıkacaklarını ve aralarına kabul edeceklerini düşünüyorum" diye konuştu. İnönü Stadı'na çıkacağı ilk maçta neler hissedeceğinin sorulması üzerine ise Rüştü, "Beşiktaş'ın 100. yılında İnönü'de çıktığımız maçta tüm stadın 'Rüştü, Rüştü' diye yaptığı tezahüratları hiç unutmadım ve unutamam" açıklamasını yaptı.

Kaynak : Sabah

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Büyüleyecek "

İnönü Stadı, Eintracht Franfurt'un göz kamaştıran stadı Commerzbank Arena örneğine göre yeniden yapılacak.

BEŞİKTAŞ yönetimi,
İnönü Stadı'nı yenilemek için kolları sıvarken Commerzbank Arena'nın örnek alınacağı belirtildi. Almanya'nın ünlü Sport 1 adlı internet sitesinin haberine göre, Beşiktaşlı yöneticiler, stat için bir Alman inşaat fırmasıyla görüşmelere başladı. SİYAH-beyazlı yönetimin ayrıca stadın isim hakkını da satmak için girişimlerde bulunduğu belirtildi. Eintracht Frankfurt ve Amerikan futbolu ekibi Frankfurt Galaxy'nin maçlarını oynadığı 52 bin kişi kapasiteli stat, 2006 Dünya Kupası öncesi tamamen yenilendi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Delgado Kalıyor "

GEÇEN sezonun son haftalarında Kartal'ın en etkin oyuncularından biri olan Delgado, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'dan da güvenoyu aldı. Genç çalıştırıcı, hakkında olumlu konuştuğu tangocunun takımda kalmasını istedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nobre Sezona Yetişiyor "

SEZON bittikten sonra gittiği Brezilya'da menisküs ameliyatı olan Nobre'nin, yeni sezona yetişebileceği bildirildi. Sambacının iyileşmek bir aya ihtiyacı olduğunu belirten kulüp doktoru Ayhan Optur, "Nobre, tam bir profesyonel. Kendine nasıl bakması gerektiğini iyi biliyor. Avusturya kampında takıma katılacak ve sezona yetişecek" ifadesini kullandı.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Efsane dönüyor mu? "

Türk futbolunun sihirli sol ayağı Sergen Yalçın geçen yıl formasını giydiği Etimesgut Şekerspor'dan bonservisini aldı. Sergen, "Ertuğrul Sağlam'ın bambaşka bir takım haline getireceği Beşiktaş'ta oynamak isterim" dedi. Sağlam'ın da Sergen'in Beşiktaş'a dönmesine sıcak baktığı öğrenildi. Süper solağı Ankaragücü ve Çaykur Rizespor da istiyor.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yeni bomba Maniche "

Dünya çapında bir ön libero arayan yönetim, Portekizli yıldız futbolcu için yaptığı ilk temaslardan olumlu sonuç aldı.

Yerli transferinde Fenerbahçe'den Mehmet Yozgatlı ve Rüştü'yü alarak büyük sükse yapan Beşiktaş, yabancı transferinde de bombayı patlatmaya hazırlanıyor. Transfer listesinde birçok yabancı yıldız bulunduran siyah-beyazlı ekip, son olarak Maniche'yi de gündemine aldı. Beşiktaşlı yöneticilerin, Atletico Madrid'de
forma giyen Portekizli ön libero için girişimlere başladıkları öğrenildi.

COLOCCİNİ LİSTEDE
Portekiz'in Benfica takımında yıldızı parlayan ve tam adı Nuno Ricardo Oliveira olan Maniche, daha önce G.Saray'ın da gündemine gelmişti. Milli Takım forması da giyen Maniche için yönetimin yaptığı ilk temasların olumlu geçtiği kaydedildi. Siyah-beyazlı yöneticiler, Deportivo'nun 25 yaşındaki Arjantinli stoperi Coloccini ile de yakın temasta. Her iki futbolcuda mutlu son çok yakın.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>