25 Temmuz 2007 Çarşamba

" Legrottaglie Beşiktaş'ta Son Dakika! "

Beşiktaş'ın, Juventus'un tecrübeli futbolcusu Nicola Legrottaglie ile 3 yıllığına anlaştığı iddia edildi. Doğan Haber Ajansı'nın flaş gelişme olarak duyurduğu habere göre, siyah beyazlı kulüp, uzun süredir kadrosuna katmak istediği yabancı stoper oyuncuyu İtalya'da buldu. Juventus'ta geçen sezon forma giyen Nicola Legrottaglie, siyah beyazlı kulüp ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş'a transfer olan tecrübeli futbolcu, Pazartesi günü İstanbul'a gelecek. Ayrıca Legrottaglie, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 2'nci tur ön eleme karşılaşmasında da oynayabilecek. Geçen sezon Juventus'ta 10 maçta forma giyen Nicola Legrottaglie'ye yıllık 1 milyon 250 bin Euro ödeneceği öğrenildi.


Kaynak : DHA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kara Kartal Ruben`e Gitti "

Dış İlişkiler Sorumlusu Mario Berk ve Genel Menacer Ali Gültiken, her konuda anlaşma sağlanan Racing Santander'in stoperi Ruben için İspanya'ya gitti.

Apar topar uçtular
Yeni sezona flaş transferler yaparak güçlü bir kadroyla girmek isteyen Siyah-Beyazlılar, son olarak stoper sorununu da başarı şekilde aşmak üzere. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın isteği üzerine uzun süre stoper arayan ve Racing Santander’li Ruben’le prensip anlaşmasına varan Beşiktaş yönetimi, dün Dış İlişkiler Sorumlusu Mario Berk ile Genel Menacer Ali Gültiken’i apar topar İspanya’ya yolladı.

Yılda 1.6 milyon Euro
Başkan Demirören’in “Bu işi bitirin” talimatıyla harekete geçen ikili, aradaki küçük pürüzleri de halledip müjdeyi verecek. Başarılı savunma oyuncusunun her yıl için 1.6 milyon Euro alacağı öğrenildi. Racing Santander’in kasasına ise, 2.5 milyon Euro’nun gireceği belirtildi. Siyah-Beyazlı ekip, Ruben’i 31 Temmuz ya da 1 Ağustos’ta oynanacak Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçına yetiştirmeye çalışıyor.

Şimdi sıra forvette
Önümüzdeki sezon Avrupa’da da başarıyı hedefleyen Kartal, bir yandan da rotasını güçlü bir forvete çevirmiş durumda. Sağlam’ın, West Ham’lı Cole’ü veto etmesinden sonra Portsmouth’un Kongolu golcüsü Lomana LuaLua’ya yönelen Siyah-Beyazlılar, bonservis bedelinde indirim yapılmasını bekliyor. Ada basını, büyük bir aksilik olmadığı takdirde bu işe bitmiş gözüyle bakılabileceğini ısrarla yazıyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bizi Kimse Tutamaz "

Gökhan Zan, "Yeni arkadaşlarımız gücümüze güç katacak. Bu sezon tüm kupalara talibiz" diye konuştu.

Yeni dönem başladı’
Gökhan Zan, yeni sezonla ilgili oldukça iddialı konuştu. Ligin ilk 5 haftasını kayıpsız geçmeleri halinde Süper Lig şampiyonluğunu kazanacaklarını belirten Zan, şu görüşlere yer verdi: “Yeni arkadaşlar gücümüze güç katacak. Avusturya ve Almanya kampı, özellikle eski ve yeni oyuncuların kaynaşması açısından fevkalade olumlu geçti. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam ile yeni bir dönem başlattı.”

‘Kartal’ın yılı olur’
“Bu dönem, taraftarlarımız sürekli olarak bizleri alkışlayacak ve bizler de başarılarımızla gurur duyacağız. Sezona iyi başlamamız ve ligin ilk 5-6 haftasını kayıpsız geçmemiz halinde, bizi kimse tutamaz, şampiyonluğun en büyük adayı oluruz. Bu sezon bütün kupalara talibiz. Hem Şampiyonlar Ligi hem de Süper Lig’e, Beşiktaş’ın ismini altın harflerle yazdıracağız. Buna bizler ekip olarak yürekten inanıyoruz. Tüm camiamızın da inanmasını ve bizleri desteklemesini istiyoruz.”

‘Hocamız örnek insan’
“Ertuğrul hoca futbolcu psikolojisinden çok iyi anlıyor. Kararlı, otoriter ve disiplinli tavırlarıyla örnek bir insan. Bizi şimdiden şampiyonluğa inandırdı. Heyecanımızı sürekli tazeliyor. Beşiktaş bu sezon sağlam ve kararlı. Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de başarılı olmak zorundayız. Taraftarımıza borcumuzu ödemeliyiz. Yabancı futbolcu arayışlarını normal karşılıyoruz. Hepimiz profesyoneliz ve bizlere düşen görev, çıkıp sahada en iyisi yapmaktır.”

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağlam`ın Son Kurbanı! "

Genç hoca, prensipte anlaşılan İtalyan Legrottaglie'nin transferine karşı çıktı.

Gerekçesi disiplinsizlik
Yabancı transferine son noktayı koyamayan Kartal’da birçok isim gibi bir yıldız daha Ertuğrul Sağlam engeline takıldı. Daha önce yönetimin el sıkıştığı Hollandalı golcü Jimmy Floyd Hasselbaink ile Brezilyalı savunmacı Anderson’un transferlerine karşı çıkan genç çalıştırıcının, Celal Kolot’un görüşüp anlaştığı Nicola Legrottaglie için de olumsuz görüş bildirdiği kaydedildi. Sağlam’ın Juventus’ta forma giyen 31 yaşındaki oyuncuyu ‘disiplinsiz’ olduğu için istemediği belirtildi.

Son dönemde gözden düştü
Sağlam’ın son dönemde gözden düşen İtalyan konusunda “Kesinlikle istemiyorum” dediği bildirildi. Chievo’da 1998-2003 yılları arasında sergilediği performansla dikkat çeken Legrottaglie ardından Juventus’a transfer olmuştu. Ancak burada beklenen performansı sergileyemeyen tecrübeli oyuncu Capello’nun gazabına uğramış ve Bologna ile Siena’da kiralık olarak forma giymişti. Geçen sezon tekrar Juve’ye dönen Legrottaglie, 42 maçın 10’unda görev alabildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Başarmaya Mecburuz "

20 yaşını kutlayan Serdar Kurtuluş, yeni yaşının kendisine ve takımına uğurlu geleceğini söyledi.
Oynadığı futbolla geçen sezonun parlayan isimleri arasında yer alan ve iki gün önce 20 yaşını kutlayan Serdar Kurtuluş, yeni yaşının kendisine ve takımına uğurlu geleceğini söyledi. Zaten kaliteli olan kadronun, yapılan transferlerle iyice güçlendiğini belirten genç futbolcu, “Artık her kulvarda başarılı olmak zorundayız. Mazeretimiz kalmadı” ifadesini kullandı.

Sarsmaz’ın acı günü
Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Nedim Sarsmaz’ın kayınpederi Ramazan Cengiz vefat etti. Merhumun cenazesi, dün Koşuyolu Camii’nde kılınan ikindi namazına müteakip, Ümraniye Kocatepe Mezarlığı’na defnedildi. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, “Merhuma Tanrı’dan rahmet, Sarsmaz’a, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

Süper Kupa Aydınus’un
Turkcell Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe ile Fortis Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş arasında 5 Ağustos Pazar günü Köln’de yapılacak Süper Kupa maçını Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus, geçen sezon Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında İnönü Stadı’nda yapılan Turkcell Süper Lig 31. hafta ve Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarında da düdük çalmıştı. Bu maçlarda Fenerbahçe ligde 1-0 yendiği ezeli rakibine, kupada aynı skorla mağlup olmuştu.

Gurbetçilerden büyük ilgi
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Almanya’nın Köln kentinde 5 Ağustos’ta oynanacak Süper Kupa maçının biletlerine gurbetçiler tarafından büyük bir ilginin olduğu belirtildi. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Rhein Energie Stadı’nda gerçekleşecek dev buluşmanın biletlerinin satışı Köln Ticket’ın internet sitesi (http://www.koelnticket.de) ve satış noktalarından 25 ile 150 Avro arasında değişen fiyatlarla devam ediyor.

3 Ağustos’a kilitlendik
Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü, UEFA Kupası’nda ise ikinci ön eleme turu kuraları 3 Ağustos’ta İsviçre’de çekilecek. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme kura çekimine Fenerbahçe’nin yanı sıra, 2. ön elemede turu geçmesi durumunda Beşiktaş, UEFA Kupası 2. ön eleme kuralarına ise, Galatasaray, Kayseri Erciyesspor ve Intertoto’da, ilk maçta deplasmanda 2-1 yenildiği Romanya’nın Otelul Galati takımını elemesi halinde Trabzonspor katılacak.

Şan Ökten unutulmadı
Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Şan Ökten, ölümünün 20. yılında anıldı. Ökten’in Nakkaştepe Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, yakınları ve bazı divan kurulu üyeleriyle birlikte Beşiktaş Kulübü adına genel koordinatör Sami Çoban katıldı. Başkan Yıldırım Demirören ve Divan Başkanı Yalçın Karadeniz ise çelenk gönderdi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Ya Ruben Ya Nicola "

Stoper arayışlarını sürdüren Kartal'da adaylar ikiye indi. Siyahbeyazlılar İtalyan Nicola Legrottaglie veya Ruben Gonzalez'den birini alacak. İtalyan basınına göre Juventus'lu Nicola bitti. İspanya'ya giden yönetici Mario Berk ile menajer Ali Gültiken ise Ruben Gonzalez için kulübü Racing Santander ile bugün bir kez daha görüşecek.

Yönetim İspanya'da Ruben için pazarlık yaparken, İtalyan Nicola ise anlaştığını açıkladı.Beşiktaş'ta stoper transferi adeta arapsaçına döndü. Son olarak Racing Santander takımında forma giyen Ruben Gonzalez'de karar kılan siyah-beyazlılar, yönetici Mario Berk ile menajer Ali Gültiken'i İspanya'ya göndermiş ve ön anlaşmanın yapılmasını istemişti. Berk ile Gültiken, dün sabah Racing Santander kulübü ve defans oyuncusu Ruben Gonzalez ile bir
araya geldi. Yaklaşık 4 saat süren görüşmede ortak bir nokta bulunamadı.

TEKLİFİ DOĞRULADI
Son olarak 1.5 milyon euro teklif eden siyah beyazlı ekip, Racing Santander'in 2.5 milyon euro istemesi üzerine, bugün tekrar görüşme kararı aldı. İspanyol kulübün bu bedelde ısrar etmesi durumunda ise Beşiktaş heyeti, Juventus'ta oynayan Nicola Legrottaglie'ye yönelecek. Legrottaglie de İtalya basınına yaptığı açıklamada Beşiktaş'tan teklif aldığını doğruladı.

GİUNTİ İLE GÖRÜŞTÜM
Legrottaglie, kariyeri açısından çok iyi olacağını düşündüğü için teklifi kabul ettiğini de açıkladı. Beşiktaş hakkında bilgi almak için Appiah ve Giunti ile görüştüğünü belirten İtalyan yıldız, hava toplarındaki üstünlüğü ile tanınıyor. Futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot'un da 30 yaşındaki tecrübeli futbolcuyu ısrarlar istediği öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Cole Beklesin "

Beşiktaşlı yöneticilerin her konuda anlaştığı, başkanın ise 'sağlık raporu'nu istediği Carlton Cole'ün gelişi ertelendi.

PRENSİPTE TAMAM
Nobre'nin sakatlığı nedeniyle acilen santrfor arayışına giren Beşiktaş, prensip anlaşmasına vardığı Carlton Cole'ü beklemeye aldı. Celal Kolot ile Mario Berk'in İngiltere'ye giderek her konuda sözleştiği Cole için, son sözü başkan söyledi.

SAĞLAM OLMALI
Demirören, "Cole'ü ben de istiyorum. Ama daha önce yaşadığı bir sakatlık var. Bu nedenle önce 'sağlam' raporunu görmemiz gerekiyor" dedi. Bunun üzerine Beşiktaş, İngiliz forvet konusunda aceleci davranmama kararı aldı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nihat Yine Gündemde "

Yönetici Mario Berk ile menajer Ali Gültiken'in, Ruben için İspanya'ya gitmesi, kamuoyunda farklı isimleri de gündeme getirdi. Stoper arayışında olan siyah- beyazlıların, sakatlık dönemini atlatan eski oyuncuları Nihat Kahveci için Villarreal'in kapısını çaldıkları ve tecrübeli yıldızı 1 yıllık kiralamak için teklif sundukları iddia edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Söz Verdi "

Beşiktaşlı Gökhan Zan, Hatay'da kızkardeşi Gülhan'ın düğün törenine katıldı. Tecrübeli oyuncunun çok mutlu olduğu ve davetlilerin büyük ilgisini çektiği gözlendi. Gökhan ise "Eğer ilk beş haftayı kayıpsız geçersek şampiyon oluruz. Ertuğrul hoca, kararlı ve otoriter tavrıyla bizi şimdiden şampiyonluğa inandırdı" diye konuştu. Milli oyuncu, kardeşi Gülhan'a da mutluluk dilerken davetlilere yeni sezonda şampiyonluk sözü.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Para Müjdesi "

Yönetici Bülent Deriş'in Fotomaç aracılığıyla gösterdiği tepki sonuç verdi, siyah-beyazlılar 7 milyon euro'luk anlaşma yaptı.

Beşiktaş'a D Smart'tan müjdeli haber geldi. G.Saray'ın Lincoln ve Linderorth transferlerinde sarı-kırmızılı kulübe, büyük maddi kaynak aktaran D Smart'a, Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Deriş, Fotomaç aracılığıyla seslenip, "Galatasaray'a var bize yok mu? Bizim başımız kel mi?" demişti. Bunun üzerine D Smart yönetimiyle görüşmeler yoğunlaştı. Beşiktaş lehine bir anlaşma yapıldı.

YAYINLARA KARŞILIK
Bu süreçte Doğan Holding bünyesinde faaliyet gösteren BJK TV, Digiturk'ten ayrılarak D Smart bünyesine girdi. Önümüzdeki dönem yayın ihalesine hazırlanan D Smart kanalının elini güçlendirmeye çalıştığı öğrenilirken, Beşiktaş para talebini yineledi. Bunun üzerine D Smart, BJK TV'nin yayın haklarının bedelsiz verilmesine karşılık 6-7 milyon euro'luk bir kaynak aktarma sözü verdi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Arıkan'ın beli incindi

SİYAH-beyazlı ekibin dün sabah çalışmasında tatsız bir olay yaşandı. Beşiktaş'ın Ankaraspor'dan transfer ettiği genç file bekçisi Hakan Arıkan, antrenmanın son bölümünde yere yığıldı. Belinde spazm oluşan Hakan, çalışmaya devam edemedi. MR'ı çekilen Hakan'ın 2-3 gün dinleneceği belirtildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Hazırlık maçı iptal
Yeni sezon hazırlıklarının Avusturya bölümünü tamamlayarak İstanbul'a dönen ve bugün İnönü Stadı'da bir hazırlık maçı yapacak olan Beşiktaş'ın bu programı iptal oldu. Siyah-beyazlılar, takım bulamadıkları için hazırlık maçı yapmaktan vazgeçtiler.

Sakatlara özel idman
Hazırlıklarını çift idmanla sürdüren Beşiktaş'ın sakat futbolcularına özel bir program uygulanıyor. Dünkü çalışmalara katılmayan Mert Nobre, Burak Yılmaz, Gökhan Zan, Mehmet Sedef ve kaleci Murat Şahin takımdan ayrı salonda özel olarak çalıştılar.

Topçu da affetmedi
Ertuğrul Sağlam'ın yaptırdığı ağır idmanlar nedeniyle pestili çıkan futbolcular, dün de aynı tempoda devam etti. Sağlam'ın yurt dışına gitmesi nedeniyle çalışmayı yöneten yardımcı hoca Mutlu Topçu da aşağı kalmadı ve oyuncularına nefes bile aldırmadı.

Su verin su verin!
İstanbul'daki aşırı sıcaklar, Beşiktaşlı futbolcuları da olumsuz yönde etkiliyor. Sabah, pas çalışmasıyla başlayan ve ardından kondisyon yüklemesi ile devam eden çalışma sırasında futbolcular sık sık "Hoca bittik artık. Su istiyoruz, su verin bize" diyerek isyan ettiler.

Havuza koştular
Sabah yapılan ve aşırı sıcak nedeniyle bir hayli zorlanan futbolcular, soluğu dinlenme havuzunda aldı. Beşiktaşlı oyuncular, ayakların dinlenmesini sağlayan dar ve uzun havuzu, sanki normal bir havuz gibi kullanarak uzun süre sudan çıkmamayı tercih ettiler.

Sarsmaz'ın acı günü
Beşiktaşlı yönetici Nedim Sarsmaz, kayınpederini kaybetti. Ramazan Zengin'in cenazesi, dün Koşuyolu Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'na defnedildi. Zengin'in cenaze törenine Beşiktaşlı bazı yöneticiler ile camianın önemli isimleri de katıldı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaşlı Olunmaz Beşiktaşlı Doğulur "

BEŞİKTAŞ'IN KÜNYESi
Adı: Beşiktaş Jimnastik Kulübü Kuruluşu: 1903
Kurucuları: Ahmet Fetgeri (Aşeni), Mehmet Ali Fetgeri (Aşeni), Osman Paşazade Mehmet Şamil (Osmanoğlu), Hüseyin Bereket, Kadızade Nazım Nazif (Ander) ve 20'ye yakın Kafkas kökenli gençlerdir. Fetgeri kardeşler Gürcistan tahtına kadar yükselmiş Batum civarından göç
etmiş bir ailedir.
Kurulduğu Yer: Serencebey Mahallesi (Beşiktaş)
Renkleri: Renklerin kırmızı-beyaz olduğu, Balkan Savaşı'ndan sonra kırmızının yerine siyahın konduğu belirtilir. Bazı tarihçilere göre ise kuruluşundan bu yana renkler siyah-beyazdır.
İlk Başkan: Mehmet Şamil Bey
Futbol şubesinin kuruluşu: Ağustos 1911.

KARA KARTAL NASIL DOĞDU?
1940-41 sezonunda rakip Süleymaniye'dir. Beşiktaş farklı önde olmasına rağmen rakibini ablukaya alır. Şeref Stadı'nda tribünden ikinci yarının ortalarında bir ses yükselir: "Haydi Kara Kartallar." Sesin sahibi Mehmet Galin isminde bir balıkçıdır. Öyle ya böyle hiç bitmeyen ataklar ancak kartallar benzetmesiyle tanımlanır. Beşiktaş maçı 6-0 kazanır, o günden sonra kara kartallar siyah-beyazlı takımın lakabı olarak kalır.

YOK BÖYLE BİR LİSTE
* En fazla resmi İstanbul Lig şampiyonu. (15 kez)
* Üst üste en fazla İstanbul Şampiyonu tek kulüp. (5 yıl, 1939-43)
* İstanbul liglerinde en fazla gol atan takım. (1 sezonda 90, 8 yılda 599 gol)
* Resmi liglerde en fazla namağlup şampiyon olan takım. (7 kez)
* Sırıkla atlamayı Türkiye'ye getiren kulüp. (Ressam Namık İsmail).
* Türkiye Ligi'nde namağlup şampiyon olan tek takım.
* Türk Milli Takımı'nı temsil hakkı verilen ilk ve tek takım.
* "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" fikrini ortaya atan ve uygulanmasını ve kanunlaşmasını sağlayan kulüp.
* Evinde 10 sene hiçbir Anadolu takımına yenilmeyen tek kulüp.
* Lig tarihinde en uzun süre yenilmeyen takım. (48 maç)

İLKLERİN KULÜBÜ
* Ulu Önder Atatürk'ün ilk ilgilendiği, ilk ziyaret ettiği takım. (1914)
* İlk kurulan spor kulübü. (1903) 6 İlk resmi İstanbul Ligi şampiyonu. (1924)
* Olimpiyatlara ilk defa bayan sporcu yollayan takım. (1936-Berlin)
* İlk sualtı sporları yapan kulüp.
* Ülkemizde ilk defa sahnede spor gösterisi ve jimnastik gösterisi düzenleyen kulüp. (1910 / Kadıköy Apollon Sineması)
* Türkiye'de engelli şubesi olan ilk ve tek spor kulübü.
* Türkiye Süper Kupası'nı kazanan ilk takım.

TÜRKİYE'NİN TAKIMI
Armadaki ilk beyaz çubuk biri (1), üç siyah çubuk üçü (3), ikinci beyaz çubuk ikinci biri (1) ifade etmektedir. Armanın tümü dokuz parçadan oluşmaktadır. Bu rakamlar yan yana geldiğinde Beşiktaş'ın Hicri takvimdeki kuruluş yılı (1319) ortaya çıkar. Bu rakamın Rumi takvimdeki karşılığı ise 1903'tür. Ambleminde Türk bayrağı olan ilk ve tek kulüptür. Beşiktaş, Yunan Milli Takımı ile yaptığı maçta Türk Milli Takımı'nı temsil ettiği için bu hakkı kazanmıştır. Başka hiçbir takımın ambleminde ay-yıldız kullanma hakkı yoktur.

UNUTULMAZ YABANCI OYUNCULAR
Arnavutoviç
Paunoviç
Kuzman
Şekerbegoviç
Les Ferdinand
Fani Madida
Daniel Amokachi
Stephan Kuntz
Pascal Nouma

MUHTEŞEM SÜLEYMAN
Beşiktaş, 1903-1908 arasında başkanlık yapan Mehmet Şamil'den sonra birçok seçim gördü. 1984-2000 arasında kesintisiz 16 yıl başkanlık yapan Süleyman Seba ise kırılamayacak bir rekora imza attı. Beşiktaş'ta futbol oynayan, İnönü Stadı'ndaki ilk golü atan Seba, 16 yılda 5 şampiyonluk yaşadı.

METİN, ALİ, FEYYAZ FİLELERE YAZ
Hakkı Yeten, Şeref Görkey, Şükrü Gülesin, Nazmi Bilge, Ali İhsan Karayiğit, Recep Adanır, Sabri Dino, Sanlı Sarıalioğlu, Vedat Okyar, Yusuf Tunaoğlu, Necdet Ergün, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek ve Sergen Yalçın unutulmaz yerli oyunculardan bazılarıdır. Metin, Ali, Feyyaz üçlüsü ise bir döneme imza atan müthiş oyuncular olarak tarihe geçmişlerdir.

KRALLAR GÜVEN ÖNÜT VE FEYYAZ UÇAR
Kartal tarihinde iki gol kralı çıkardı. 1963-64 sezonunda Güven Önüt 30 maçta 19 golle, 1989-90 sezonunda ise Feyyaz Uçar 34 maçta 28 golle tacı taktı.

UNUTULMAZ MAÇLAR
23.03.1941 Beşiktaş-F.Bahçe 7 - 1
11.08.1974 Beşiktaş-F.Bahçe 5 - 4
15.10.1989 Beşiktaş-Adana D.S. 10 - 0
06.01.1990 F.Bahçe-Beşiktaş 1 - 5
20.10.1993 Beşiktaş-Trabzon 7-1
19.09.2000 Beşiktaş-Barcelona 3-0
01.10.2003 Chelsea-Beşiktaş 0-2
17.04.2005 F.Bahçe-Beşiktaş 3-4

KAZANDIĞI KUPALAR
SÜPER LİG 12
TÜRKİYE KUPASI 7
CUM.BAŞ. 7
BAŞBAKANLIK 6
TSYD 12
ATATÜRK 1
SÜPER KUPA 1

- Haber BJK - daha fazlası >>>