11 Temmuz 2007 Çarşamba

" Şampiyon Olacağız "


Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören: 'Taraftarımız artık Süper Kupa ve Türkiye Kupası ile yetinmiyor. Bu sene yeniden Şampiyon olacağız.'

Dobra dobra...
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, gündemi FANATİK’e değerlendirdi. Samimi açıklamalarda bulunan Demirören, merak edilenleri açıkladı. Söz Demirören’de: Teknik direktör konusunda yabancılarda Lucescu ilk tercihimizdi. Yerlilerden ise Ertuğrul Sağlam... Sağlam’ın kişiliği, disiplini ve her görüşe açık olması benim için çok önemli faktörlerdi. Şimdi doğru tercih yaptığımı bir kez daha gördüm. Takım üstünde geçen yıla oranla inanılmaz bir değişim var.

‘Tercihimiz doğru’
“Başta hocamız olmak üzere futbolcularımıza bire bir röportaj yasağı getirdim. Nedenine gelince, biri iş yapıyor, diğer gazeteci sorun çıkarıyor. Ya da birebir de oyuncular, ya da hocalar sonradan kendisi ve kulübe zarar verecek konular hakkında yanlış anlaşmalara sebep olabiliyorlar. Bunun tecrübesini çok yaşadım. Beşiktaş’ta yasak olayı yok. Ancak her şeyi bir disiplin altına almak gerekir.”

Aceleci değiliz’
“Her gün yeni isimler yazılıp çiziliyor. Bunların çoğu doğru. Doğru derken hepsini alacak durumumuz yok. Ancak Beşiktaş büyük bir kulüp herkes gelmek istiyor. Menacerler ve benzeri kişiler her gün, her saat birçok isim öneriyor. Hepsini alsak 18 takım bile kurarsın. Bu konuda teknik heyetimiz ile konuşup bize en uygun olanı seçeceğiz. Aceleci davranmıyoruz. Yaptığımız transferlerin yerinde olduğu apaçık ortada...”

‘Teklifler yağdı’
“Sezonun bitmesiyle birlikte yıldızlarımıza teklifler yağdı. Ricardinho’yu istediler. Rus ve Ukrayna takımlarından Serdar Kurtuluş’a 8, Burak Yılmaz’a 4 teklif geldi. Bobo için Fransa’dan 6 milyon Euro’luk öneri aldık. Ancak biz yeni yıldızlar almak istiyoruz, kendi değerlerimizi kaybedemeyiz. Kayseri’ye Mehmet Topuz ile Gökhan Ünal karşılığında 5 milyon Euro ve 3 futbolcu önerdik. Ancak reddedilince fazla uzatmadık.”

‘Hedefler büyük’
“Taraftarlarımız artık Süper Kupa ve Türkiye Kupası ile yetinmeyip bir de şampiyonluk istiyor. Bu sene şampiyon olacağız. Şampiyonlar Ligi’nde de boy göstereceğiz. Benim en büyük hayalim, arkamda Avrupa şampiyonu bir takım bırakmak... Belki bu sezon için olmayabilir ancak hedeflerimiz var, çalışmalarımız sürüyor. Fenerbahçe, Galatasaray’ın aldığı oyuncular bizi ilgilendirmez, onlara saygı duyuyoruz. Taraftarlarımız rahat olsun.”


Kaynak Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal`ın bombası Kuffour "


Beşiktaş'ın; Bayern Münih'te toplam 10 sezon geçirdikten sonra kariyerine İtalya'da devam eden Samuel Osei Kuffour'un peşinde olduğu iddia edildi.

İtalya basını yazıyor
Hyypia, Helgeura, Christanval, Marchall, Yepes, Boumsong ve Navarro girişimlerinden sonuç alamayan Beşiktaş’ın; Bayern Münih’te toplam 10 sezon geçirdikten sonra kariyerine İtalya’da devam eden Samuel Osei Kuffour’un peşinde olduğu iddia edildi. Çizme basını; bonservisi Roma’da olan ve geçtiğimiz sezon Livorno’da kiralık olarak forma giyen Ganalı yıldıza, Kara Kartal’ın sürpriz bir teklif yaptığını ileri sürdü. Yunanistan’ın Panathinaikos takımının da ilgilendiği 31 yaşındaki savunma oyuncusunun piyasa değeri 2 milyon Euro olarak gösteriliyor.


Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Cisse’ye Övgü Yağmuru"


Kara Kartal’ın genç hocası, “Süper bir transfer yaptık. Cisse üstün yeteneklerinin yanı sıra, çok sağlam da bir kişiliğe sahip. Bize büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.


Mesaj gönderdi
Avusturya kampının dördüncü gününe girilirken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam futbolcularına ve camiaya mesajlar gönderdi. Çalışmaların planladığı gibi gittiğini dile getiren genç çalıştırıcı, “Gerçekten futbolcularım ellerinden geleni yapıyorlar. Kampta en ufak sorun bile yaşamıyoruz, herkes çok hırslı ve mücadele ön planda. iyi çalışıyoruz, iyi hazırlanıyoruz. Yeni sezonda çok başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

1-2 takviye daha
Paris Saint Germain’den transfer edilen Edouard Cisse’ye de övgüler yağdıran Sağlam, “Hedefimizde olan, çok kaliteli bir oyuncuyu renklerimize bağladık. Ne kadar doğru bir transfer yaptığımızı antrenmanlarda görüyorum. Cisse üstün yeteneklerinin yanında, çok sağlam bir kişiliğe de sahip. Şimdi yapacağımız bir-iki takviyeyle tüm hedeflerimizde başarıya yürüyeceğimizi düşünüyorum” diyerek caimaya şampiyonluk sözü verdi.

Gültiken durmuyor!
Beşiktaş Genel Menaceri Ali Gültiken antrenmanlardaki performansıyla futbolculara taş çıkarıyor. Mario Berk ile birlikte her sabah düzenli olarak kros yapan Gültiken’in hırsı, oyuncuları ve teknik heyeti şaşırtıyor. Futbol şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot da zaman zaman ikiliye eşlik ediyor.
Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Delgado: Bu Sezon Çok Farklı Olacak "


Kara Kartal’ın Arjantinli yıldızı, “Beklentileri karşılayamadım, biliyorum... Ancak size yeni sezonda başarı sözü veriyorum” dedi.

Yeni sezonda Beşiktaş’ın en büyük kozlarından biri olan Matias Delgado, yeni sezonu değerlendirdi. Yıldız oyuncu, “Aramıza yeni katılan isimler var. Ben Basel’deki ilk sezonumda 6 ay çok kötü oynamıştım. Beşiktaş’ta bu dönem daha uzun oldu. Futbol yaşantımda yaşamadığım sıkıntıları, Türkiye’de bir sezonda yaşadım. Bu sezon gerçek mevkiimde oynayıp, kendimi kanıtlayacağım. Ancak unutulmasın ki; ne ben, ne de bir başka oyuncu tek başına bir hiçtir. Futbol bir takım oyunudur ve biz bu sezon takım halinde iyi oynayacağız, şampiyonluğa ulaşacağız. Taraftarlar çok farklı bir Delgado ve çok farklı bir Beşiktaş izleyecekler” yorumunda bulundu.


Matias’a yakın markaj
Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Matias Delgado’nun sıkı bir taraftarı var! Delgado’nun yakın arkadaşı ve aynı zamanda mesleği de gazetecilik olan Arjantinli, antrenmanlarda Tangocu’yu bir an olsun yalnız bırakmıyor. Siyah-Beyazlılar’ın Avusturya’daki kampını da takip eden Arjantinli gazeteci yoğun yağış altında geçen idmanlara rağmen, Matias’a desteğini esirgemiyor. Ayrıca 4 gündür bu ülkede kampta bulunan Kara Kartallar’a gurbetçi vatandaşlarımızın da yoğun ilgisi gözlendi.


Kaynak Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yağmur da Kartal'ın Hızını Kesemedi "

Kötü hava şartları nedeniyle Kartal'ın Hall ile yapacağı maç iptal edilirken, hız kesmeyen Beşiktaş yağmur altında iki idman yaptı..

Beşiktaş, Avusturya kampındaki üçüncü gününü de olumsuz hava koşullarına rağmen dolu dolu geçirdi. Yağmur nedeniyle dün akşam yapılması gereken FC Hall maçı bugün 18.30'a ertelenirken, akşam 1.5 saatlik bir kondisyon çalışması yapıldı. Sağanak yağmura rağmen neşe içinde geçen çalışmaya Nobre ve Murat Şahin katılmadı. Antrenmanda İbrahim Toraman ve Koray hafif birer sakatlık geçirdiler. Akşam idmanı sonrası yönetim ve teknik kadro ile basın mensupları arasında bir maç oynandı. Altın gol sonucunda Beşiktaş'ın 12-11 kazandığı mücadelede Yıldırım Demirören 2 gol atıp 3 asistle yıldızlaştı. Ertuğrul Sağlam ile Ali Gültiken eski günlerinden şık hareketler sunarken, muhabirimiz Fatih Doğan da 3 gol kaydetti.

Kaynak : Sabah

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tümer’in Resmi Odamda "

Kartal’ın Başkanı Demirören, eski yıldızının Beşiktaş’ın şampiyonluğunda önemli rol oynadığını ve “Tümer’in odamda hala resmi duruyor” diye konuştu. Futbol Şubesi Sorumlusu Kolot da Fenerbahçe’nin Tuncay Şanlı’yı çok arayacağını iddia etti

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören Avusturya kampında yemekte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirören, konuşmasında taraftarlara bu sezon çok işlerinin düşeceğini ifade ederek, “Her taraftarımızın yılda en az 10 Euroluk ürün almasını bekliyoruz. Taraftar başarı bekliyorsa kulübe sahip çıkmalı” dedi.

TUNCAY’IN YERİ DOLDURULAMAZ

Sezonu 3 kupayla kapamalarına rağmen, bazıları tarafından eleşrilmelerini haksız bulduğunu da anlatan Demirören, eski oyuncuları Tümer Metin için de, “Beşiktaş’a hizmet etmiş bir oyuncu. Onun resmi hala odamda asılı duruyor. F.Bahçe’ye gitmesi doğal biz de Rüştü’yü transfer ettik. Bizden 125 bin YTL alacağı var onu da alacak” diye konuştu. Yemekte yer alan Siyah-Beyazlı ekibin Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot da, “Tuncay’ı transfer etmek isterdim ama olmadı. F.Bahçe Tuncay’ın boşluğunu dolduramaz” ifadesini kullandı.



Gülesin mezarı başında anılacak

Beşiktaş’ın efsane futbolcularından Şükrü Gülesin, ölümünün 30. yıldönümünde yarın kabri başında anılacak. 10 Temmuz 1977 tarihinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Şükrü Gülesin için, Emirgan Mezarlığı’ndaki kabri başında bugün anma töreni yapılacak. Gülesin, Siyah-Beyazlı takımda oynadığı 10 yılda, 3 Milli Küme, 6 İstanbul Ligi, 2 İstanbul Kupası, 2 Başbakanlık Kupası şampiyonlukları yaşadı. Gülesin, 1950’de İtalya’ya gitti. Palermo, Lazio, tekrar Palermo olmak üzere 3 sezonda, İtalya 1. Ligi’nde 79 maçta 36 gol attı.


Maç iptal, çalışmaya devam

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Beşiktaş’ın dün akşam, Avusturya 3. Lig takımlarından FC Hall ile oynayacağı hazırlık maçı, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Ancak, Siyah-Beyazlılar, dün yağmur nedeniyle maçlarının iptal edilmesine rağmen çalışmalarını sürdürdü. Dün yapılan antrenmanda, futbolcuların oldukça neşeli olması ise gözlerden kaçmadı.


Kaynak : Tercüman

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Serveti Teptiler "


Demirören, Kayserispor’un G.Ünal ve M.Topuz için önerdikleri 5 milyon Euro + 3 oyuncu teklifini geri çevirdiğini söyledi.

Beşiktaş Başkanı, "Porto gözümün önünde Gökhan’a 5 milyon Euro verdi. Onlara da satmadılar. Geçen sezon kazanılan lig ikinciliği başarıdır. Hiçbir oyuncumuz satılık değildir. İnönü’nün yerine yeni stat yapacağız" dedi.

BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, üç büyük kulübün peşinde koştuğu transferin gözdeleri Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz için kesenin ağzını sonuna kadar açtıklarını belirterek, "Kayserispor’a iki futbolcu için 5 milyon Euro artı 3 oyuncu teklif ettik ama Kayserispor bu kabul etmedi. Bu iki oyuncuyu Avrupa’dan birçok kulüp de almak istiyor. Porto, gözümüzün önünde Gökhan’a 5 milyon Euro para verdi onlara da satmadılar" dedi.

Avusturya kampında takımı mercek altına alan ve dün basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demirören, geçen sezon kazanılan lig ikinciliğinin de başarı olduğunu söyledi.

Serdar’a 6 milyon Euro

Avrupa kulüplerinden genç futbolcularına birçok transfer teklifi geldiğini vurgulayan Beşiktaş Başkanı, "Serdar için Fransa’nın Rennes Kulübü 6 milyon Euro teklif etti ama satmadık. Burak ve Bobo’ya teklifler oldu ama biz geleceğin takımını kuruyoruz. Hiçbir futbolcumuz satılık değildir. Geçen sene kazandığımız ikincilik bana göre başarıdır" diye konuştu. Taraftarları da kulüp ürünlerini alarak takımlarına destek olmaya çağıran Yıldırım Demirören, "Her yıl 10 dolarlık alışveriş yapsalar çok daha iyi yerlere geliriz. Biz 100. yılda 100 bin forma sattık.

Şu anda tribünde olan taraftarlarımızın yüzde 70’i eski formalarla maça geliyor. Yüzde 30 ise korsan ürünler kullanıyor.

Başarının sırrı birliktelik

Bu konuda taraftarlarımızın duyarlı olması lazım. Kombine satışlarımız bu sene geçtiğimiz sezonun rakamlarına ulaşamadı. Ancak geçen sene 20 bin kombine sattık ve 8 trilyon ciro yaptık. Bu sezon az satmamıza rağmen şimdiden bu rakamı yakaladık. Yönetim, taraftar ve takım birlik olup başarıyı yakalayacağız. Başarının sırrı bu birlik ve beraberlikte" dedi.

Yabancı futbolcu sayısının artırılmasına karşı olduğunun altını çizen Demirören, İnönü Stadı yerine yeni bir stat yapma planları olduğunu kaydederek, "2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için stadın yanına basketbol salonu da yapmak istiyoruz" yorurumu yaptı.
Kaynak : Hürriyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Rüştü de 'kaptan'
Beşiktaş yönetimi, tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber'i, takımdaki üç kaptandan biri yapma kararı aldı. İbrahim Üzülmez'in takım kaptanlığına devam edeceği belirtilirken, Rüştü Reçber'in ise yeni sezonda ikinci ya da üçüncü kaptan olarak sahaya çıkabileceği ifade edildi.

Neşesi kaçtı
Çocuğu olduğu için Avusturya kampına gecikmeli katılan Koray Avcı, dünkü idmanın ardından sakatlık geçirdi. Gündüz yapılan çalışma boyunca neşeli görüntüler sergileyen Koray'ın idman bitiminde sol arka adalesinin çekmesi, keyfini kaçırdı.

Gençlere teklif var
Malatyaspor, Beşiktaş'ın iki genç yıldızına transfer teklifinde bulundu. Sarı-kırmızılılar, Beşiktaşlı yöneticiler ile görüşerek Mehmet Sedef ya da İbrahim Kaş'tan birini almak istediklerini söylediler. Malatyalı yöneticiler, görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini ifade ettiler.

Gülesin anılıyor
Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Şükrü Gülesin, ölümünün 30. yıldönümünde kabri başında anılacak. 10 yıl boyunca Beşiktaş formasını giyen Gülesin için bugün Emirgan Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılacak anma törenine bazı yöneticilerin de katılması bekleniyor.

Komik sambacı
Siyah-beyazlı ekibe 3.5 milyon euro bonservis karşılığında gelen ancak bekleneni veremeyen Ailton'un, ülke basınına yaptığı "En büyük hatam Beşiktaş'a gitmekti" sözlerine siyah-beyazlılardan tepki geldi. Yöneticiler, "İşe yaramadığını kabul etmiyor, komik oluyor" diye konuştular.

Golcü Yıldırım!
Beşiktaş'ta geleneksel hale gelen teknik heyetmedya maçında başkan Demirören şov yaptı. 12-11 teknik heyetin üstünlüğü ile biten karşılaşmada Demirören 2 gol attı, 3 de asist yaptı. Menajer Ali Gültiken ile Ertuğrul Sağlam da maç boyunca şık hareketleriyle dikkat çektiler.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nobre Korkutuyor "

Yönetimden öncelikli olarak stoper isteyen teknik patron Sağlam, "Ama forvette de zayıf kalmak istemiyorum" dedi.

Ek talep
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, yönetimden önce stoper, ardından da bir santrfor istediği öğrenildi. Defansa uzun boylu ve tecrübeli bir stoper alınmasını isteyen Sağlam, forvet için de yeni bir talepte bulundu.

Ya oynatamazsak
Nobre'nin sakatlığının uzun sürmesi nedeniyle gol yollarında zorlanacaklarını
belirten Sağlam'ın, "1 Ağustos'a kadar hazır olacaksa sorun yok. Ancak onu oynatamazsak, o zaman sıkıntı olur. Bu nedenle stoperin ardından bir de genç ama tecrübeli bir forvet almamız gerekebilir" dedi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" 10'ar $ İsterim "

Kolot'un organize ettiği yemekli toplantıya katılan başkan: Beşiktaşlıyı alışverişe teşvik edip, gelirimizi yükseltmeliyiz.


Takımla birlikte Avusturya'da bulunan başkan Yıldırım Demirören, gelirin artması için taraftara büyük iş düştüğünü söyledi. Yönetici Celal Kolot'un organizasyonuyla gerçekleşen yemekte medya mensuplarıyla sohbet eden Demirören, "Geçen yıl 20 bin kombine satmıştık. Bu sezon yarısını sattık ama aynı parayı kazandık. Taraftarı Kartal Yuvaları'ndan alışveriş yapmaya teşvik edip, gelirimizi artırmalıyız. Her taraftarın 10 dolarlık ürün almasını bekliyoruz" diye konuştu.

Rüştü iyi transfer
Takımda yıldız oyuncu sorunu olmadığını vurgulayan başkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ricardinho ve Delgado, Türkiye'nin en iyi yabancıları. F.Bahçe'den oyuncu almamız doğal. Dün de oldu, yarın da olacak. Rüştü, Türkiye'nin en iyi, dünyanın sayılı kalecilerinden biri. Dolayısıyla yerinde bir transfer. Üç yıl sonra alacağı para konuşuluyor. Oysa Rüştü bu konuda oturup, konuşabileceğiniz bir oyuncu."


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'a Nedved Müjdesi "

Çek futbolcu Pavel Nedved, Juventus'tan ayrılacağını açıkladı. Beşiktaş, bu gelişme üzerine hemen harekete geçti. Kartal, stoper için de Fransız Boumsong'a yeni teklif sundu.

Nedved hazır Kartal, kulübü Juventus ile anlaşamayan orta saha Nedved ve stoper Boumsong'u almak için yeniden harekete geçti.

Ayrılma kararı ciddi
Yabancı transferini bitirmek isteyen Beşiktaş, atağa kalktı. Siyah-beyazlıların listesinde olan Nedved'in, Juventus'tan ayrılacağı öğrenildi. Juventus Başkanı Gigli'nin, Nedved'i takımda tutmak için gerekli fedekârlığı yaptıklarını açıklamasına karşın, Çek futbolcunun önerilen anlaşmayı kabul etmesinin söz konusu olmadığı
ifade edildi. Çek starın, Juventus ile anlaşamaması siyah-beyazlıların iştahını kabarttı. Beşiktaş, Nedved için yeni bir teklif yaptı.

Yeniden Boumsong
Kartal, stoper için de yeniden Boumsong'a döndü. Daha önce "Her ne olursa olsun Juventus'ta kalacağım" diyen Fransız futbolcu ile görüşmeler yeniden başladı. İlerleme sağlanması halinde 27 yaşındaki Boumsong için yöneticiler Mario Berk ile Celal Kolot bugün İtalya'ya geçecek ve 2+1 yıllık sözleşme önerecekler. Tarafların anlaşması durumunda Boumsong, takım kampına katılacak. Bu transferin bugün netleşmesi bekleniyor.


Kaynak: Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>