23 Haziran 2007 Cumartesi

" KARTAL, YABANCI SERBESTLİĞİNE KARŞI! "

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, ''Yabancı futbolcuların çoğalması ile Türk Milli Takımının ilerde futbolcu çıkaramayacak duruma gelmesinden endişe ediyoruz'' dedi.

Kumcuoğlu, Beşiktaş ve Türk futbolundaki son gelişmeleri değerlendirdi. Fenerbahçe'den transfer edilen Rüştü'nün haberinin telefonla kendisine iletildiğini belirten Kumcuoğlu, tecrübeli kalecinin Beşiktaş'a çok faydalı olacağına inandığını söyledi.

Rüştü'nün takım içinde hem ağabeylik yapacağını hem de tecrübesi ile takıma çok büyük destek olacağını belirten Kumcuoğlu, yoğun seyirci baskısı altında oynanan maçlarda tecrübeli kalecinin her zaman takıma artı katkı sağlayacağını ifade etti.

Takımların aralarında gerginliğe dayanan bir rekabet yerine dostluğa dayanan işbirliği anlayışına yönelmeleri gerektiğini, Türk futbolunun bazı sıkıntıları bulunduğunu belirten Kumcuoğlu, şöyle konuştu:

''En önemli sıkıntılardan birisi maliyetler çok yüksek. İkinci sıkıntı şiddet. Diğeri de çok yabancı futbolcu transferi. Yabancı futbolcuların çoğalması ile Türk Milli Takımının ilerde futbolcu çıkaramayacak duruma gelmesinden endişe ediyoruz. Bu durumda Beşiktaş'ın çok tutarlı bir politikası var.''

''ŞİDDETE ŞİDDETLE KARŞIYIZ''

Beşiktaş Kulübü olarak her maçtan önce taraftar liderlerini çağırıp kendilerini sükunete çağırdıklarını anlatan Kumcuoğlu, ''Şiddete en şiddetle karşı çıkan kulübüz. Bu sezon birçok maçta istenmeyen olaylar yaşandı. Umarım bu olaylardan herkes dersini almıştır. Biz büyük taraftarımızın yeni sezonda şiddetten uzak, her takıma örnek olacak bir davranış sergileyeceklerine yürekten inanıyoruz'' dedi.

Beşiktaş'ın geleceğini sağlama alarak iyi bir takım iskeleti oluşturduğunu, yaş ortalamasının 28'den 23.5'e düştürdüğünü bildiren Kumcuoğlu, ''Bu gençleşmenin arkasında ileriye dönük bir Beşiktaş arayışı vardır'' diye konuştu.

Kaynak : Maraton

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sürprizler olabilir "

Beşiktaş basketbolda büyük düşünüyor. Siyah-beyazlıların çiçeği burnunda antrenörü Ergin Ataman, Sabah gazetesinin 23.06.2007 tarihli sayısında yaptığı özel açıklamada 3-4 milyon $'lık bir bütçe ile hem Avrupa'da kupa alabilecek, hem de Türkiye'de Fenerbahçe Ülker'i geçebilecek bir takım kurmayı hedeflediğini söyledi. Kariyeri boyunca her zaman iddialı olduğunu ve iddialı takımlar kurduğunu hatırlatan Ergin Ataman şöyle konuştu: "İddialı olmak için çok büyük paralara da gerek yok. Makul ve dengeli bütçelerle de başarı yakalanabilir. İtalya'da Siena'nın başındayken bunu gösterdim. Kaynak bulmak tabii ki yönetimin işi. Şu anda ana sponsorumuz Cola Turka. Ülker Grubu Fenerbahçe'ye basketbolda çok büyük destek veriyor. Onlara verilen destek oranıyla bize verilen destek orantısız.

"CO-SPONSORLAR ŞART"

Biz kulüp olarak başka alanlarda bu sponsordan daha fazla yararlanıyor olabiliriz ama basketbolda da sponsorluk payımız artmalı. Bu sadece tek sponsorla da olmayabilir. Ana sponsor Colaturka olur yanına 100 tane yardımcı sponsorla anlaşılabilir. Beşiktaş büyük bir camia ve bu tür desteği verecek sayısız isim var. Cola Turka'dan gelen 2 milyon $'ı 3-4 milyon $'a çıkartabilirsek, hem Fenerbahçe'nin üzerine çıkabilecek hem de Avrupa'da kupa alabilecek bir takım kurarım. Bunun için kolları sıvadık. Beşiktaş'ın yapısını, Türkiye ve Avrupa'daki transfer piyasasını çok iyi biliyoruz. İhtiyaçlarımızı kısa sürede karşılayacağız.

"SALON MUTLAKA DOLMALI"

Bir taraftan yarışmacı bir takım kurup diğer taraftan gençleri yetiştireceğiz. Sürpriz transfer de olabilir ama zamana ihtiyacımız var. Yönetim önümüze hedefler koydu. Biz de bu hedeflerle örtüştüğümüz için Beşiktaş'tayız. Tam destekle işe soyunuyoruz. Yeni dönemde salonlarımız seyircilerimize açık. Onların desteğine ihtiyacımız var. Bu hedeflere ulaşmak çok önemli. Camianın bütünleşmesiyle, gelecek sezon bütün hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum."



Kaynak: Sabah

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" İmzalar 25 Haziran'da "

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe'den transfer ettiği kaleci Rüştü ve Mehmet Yozgatlı ile 25 Haziran Pazartesi günü sözleşme imzalayacak.

Rüştü ve Mehmet, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilecek imza töreniyle kendilerini siyah-beyazlı renklere bağlayacak sözleşmeye imza atacaklar.

Kaynak : AA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal Assunçao'da ısrarlı "

Beşiktaş Real Betisli Marcos Assunçao'da ısrar ediyor. Makelele ve Gravesen'den olumlu yanıt alamayan, Edmilson'dan sakatlığı nedeniyle vazgeçen, Helguera'yı Racing Santander'e kaptıran Siyah-Beyazlılar 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Assunçao'yu almak için dört koldan harekete geçti.

Ligtv'nin haberine göre Başkan Yıldırım Demirören ve Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın onayını da alan futbol şube sorumlusu Celal Kolot ve yönetici Mario Berk'in önümüzdeki bir kaç gün içinde İspanya'ya giderek Betis kulübüyle masaya oturacakları öğrenildi. Assunçao ile el sıkışan yönetimin bu futbolcuyu 7 Temmuz'daki Avusturya kampına yetiştirmeye çalıştıkları belirtildi. 1.78 Boyunda 74 kg ağırlığında olan Assunçao bu sezon 27 maç oynadı ve 2 gol attı. 5 Sezondur Real Betis forması giyen Assunçao daha önce de İtalya'nın Roma takımında görev yapmıştı. Assunçao'nun en büyük özelliği orta alanda bitmek bilmeyen enerjisi ve mesafe tanımaksızın attığı frikik golleri.

Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Makelele ile Yakın Temas!.."

Uzun zamandır transfer etmek istediğimiz Makelele ile dün sürpriz bir gelişme yaşandı

Daha önce temas kurulan ancak anlaşma sağlanamayan Chelsea’nin Fransız orta saha oyuncusu Claude Makelele, tatilini geçirdiği Şeyşel Adaları’ndan siyah beyazlı yöneticilere seslendi: "Chelsea’deki misyonumu tamamladım. Londra’ya gelin görüşelim." Chelsea Kulübü’nün patronu Roman Abramovich ile teknik direktör Jose Mourinho ile ayrılmak için izin istediği belirtilen Fransız yıldızın, bonservis konusunda gerekli kolaylığın sağlanacağı sözünü aldıktan sonra Beşiktaş’la temasa geçtiği ifade edildi.
Dün siyah beyazlı yöneticilerle bir görüşme yapan Makelele’nin, "İstanbul’a gelmek için hazırım. Artık önümde hiçbir engel kalmadı. Londra’da görüşelim" dediği öğrenildi.

İspanya’nın ünlü kulübü Barcelona’da forma giyen Brezilyalı stoper Edmilson’un menajerinin de siyah beyazlı takımın teklifine sıcak baktıklarını söylediği belirtilirken, Chelsea’de forma giyen Kamerunlu Geremi ile Celtic’in orta saha oyuncusu Gravesen konusunda da sıcak gelişmeler yaşandı. Beşiktaş’ın Makelele, Edmilson, Geremi ve Gravesen’den ikisi ile anlaşmak için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, dün futbol şube sorumlusu Celal Kolot ve dış ilişkiler sorumlusu Mario Berk’le birlikte teknik direktör Ertuğrul Sağlam’la transferler konusunda bir durum değerlendirmesi yaptı.

Fiyatları düşebilir

Sağlam’ın, "Dış transferde aceleci olmaya gerek yok. Ricardinho’nun ayrılıp ayrılmadığını bilmiyoruz. Şu anda takımdan gönderilmesini istediğim oyuncu yok. Makelele, Edmilson, Helguera gibi isimlerin fiyatları düşebilir. Bekleyip görelim" dediği öğrenildi.

Futbol şube sorumlusu Celal Kolot, Avrupa’nın üst düzey oyuncuları ile temas halinde olduklarını belirtirken, "Parasal hiçbir sorunumuz yok. Makelele ile pazartesi günü görüşmelere başlayabiliriz. İspanya ve İngiltere liglerinden yıldızlardan ikisini mutlaka alacağız. Taraftarlarımız kombinelerini şimdiden ayırtsınlar" dedi.

Kaynak Hürriyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'ın Edmilson Harekatı "

Roberto Carlos kalitesinde bir yıldız arayan Kartal, Barcelona'nın dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcusu Edmilson için harekete geçti. Yöneticiler, birkaç gün içinde sambacının menajeri ile İspanya'da bir görüşme yapacaklar.

Edmilson bombası
Kara Kartal'a sıcak bakan sambacının gelecek hafta imza atabileceği belirtildi.

Beşiktaş, transfer harekâtını tam gaz sürdürüyor. Siyah-beyazlılar, son olarak Barcelona'nın savunma oyuncusu Jose Gomes Edmilson'a menajeri vasıtasıyla teklifte bulundu. Yapılan ilk görüşmede önemli aşama kaydeden Beşiktaş, gelecek hafta Barcelona'lı ünlü oyuncuya imza attırmayı planlıyor. Türkiye'ye gelmeye sıcak bakan Gomes Edmilson geçtiğimiz sezon
Barcelona'da yaşadığı sakatlık nedeniyle takımında pek forma şansı bulamamıştı.

BARCELONA GÖZDEN ÇIKARDI
Gelecek sezon yeni bir kadro kurmayı planlayan Barcelona'nın sambacıyı gözden çıkardığı da gelen haberler arasında. Bu sayede Beşiktaş transferi bitirme şansını yükseltirken, Barcelona'nın bonservis konusunda siyah-beyazlıları zor durumda bırakacak bir rakam ortaya koymayacağı belirtiliyor. Siyahbeyazlı yöneticiler, Edmilson'un kalitesinin tartışılmaz olduğunu dile getirerek, "Beşiktaş'a yakışan bir ismi kadromuza katmak istiyoruz. Taraftara verdiğimiz sözleri tutacağız" diye konuştular.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağlam Freni "

İyi bir teklif gelirse satılacağı açıklanan Brezilyalı yıldız konusunda noktayı Ertuğrul Sağlam koydu: Ricardinho'ya ihtiyacımız olacak.

Üç cephede savaş
Rico Paşa'nın Beşiktaş'taki geleceği nihayet netlik kazandı. Başkan Yıldırım Demirören'le yaptığı görüşmede, "Üç cephede birden mücadele edeceğiz. Zengin bir kadroya ihtiyacımız olacak. O nedenle Ricardinho'nun da Delgado'nun da kalmasını istiyorum" demesi üzerine Brezilyalı yıldızın
satışından tamamen vazgeçildi.

Transfer içeriden
Bundan sonraki süreçte Tigana döneminde verim alınamayan oyuncuları (İbrahim Akın, Ali Tandoğan, Burak, Gökhan Güleç) kazanmayı hedefleyen Sağlam'ın, bu düşüncesini başkana da aktardığı belirtildi. Genç hocanın, "Bunu başardığımız takdirde kendi içimizde de transfer yapmış olacağız" dediği ifade edildi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nobre beni iyi tanır"

Beşiktaş'ın Fenerbahçe’den renklerine bağladığı Mehmet Yozgatlı, kulübün resmi internet sitesine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Takım arkadaşı Nobre’ye Fenerbahçe’de çok gol attırdığını hatırlatan yıldız oyuncu, “Nobre beni iyi tanır. Yaptığım ortalarla birçok gol bulmuştu. şu andaki duygularımı kelimelerle anlatamam. Çok büyük bir camiaya geldim. Üzerimdeki yükün farkındayım ancak kendime çok güveniyorum” dedi. İnönü Stadı’nda Siyah-Beyazlı formayı giyeceği için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Yozgatlı, “Ayaklarım titreyecek. Başka takımlarda oynarken de çok tedirgin oluyorduk. inanıyorum ki, taraftarlarımızın desteğiyle her türlü zorluğu aşacağız” diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"İsim Çok İmza Yok "

Beşiktaş'ın gündeminde 10'dan fazla oyuncu var ancak hala resmi imza atılamadı.


10 gün kaldılar ama...
Beşiktaş Yönetimi, yabancı transferinde ince eleyip sık dokuyor ancak Rodrigo Tello dışında atılmış somut bir adım yok... İngiltere’de yaklaşık 10 gün görüşmelerde bulunan ve Makelele, Geremi, Christanval gibi isimlerle ilgilenen yöneticiler anlaşma yapamadan İstanbul’a geri dönmüşlerdi. Gündeme gelen diğer isimler Diamoutane, Maniche, Yepes, Marchal, Hyypia, Helguera, Toure, Coloccini ve Assunçao’dan da beklenen ‘Tamam’ haberi bir türlü gelmiyor.

Çalışmalar sürüyor
Her geçen gün uzayıp giden bu listenin yanı sıra, Beşiktaş Yönetimi’nde ikinci bir özel listenin de bulunduğu bildirildi. Futbol şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot, “Kampa kadar yabancı transferini sonuçlandırmak için çalışma içerisindeyiz. şartlarımıza ve takımımıza uygun isimlerle anlaşacağız” dedi. Bu yolda büyük çaba sarfettiklerini belirten Kolot, “Biz de bir Dünya yıldızı alabiliriz. Ancak önemli olan, takıma ne katacağıdır” ifadesini kullandı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şaka değil gerçek "

Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızının, uçak korkusu nedeniyle Siyah-Beyazlılar'ın deplasman maçlarında oynamak istemediği ifade edildi.

Olumlu gelişmeler var
Basel’den geçen sezon başında 5 milyon Euro karşılığında transfer edilen Matias Delgado, sık sık yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formasından uzak kalmıştı. Özellikle deplasman maçlarına gitmeyen Tangocu’nun şifresi çözüldü... Arjantinli yıldızın uçak korkusu nedeniyle deplasmanlara gitmek istemediği belirtildi. Bu korkuyu yenmek için İsviçre’de tedavi gören Arjantinli futbolcunun bu yönde olumlu gelişmeler yaşadığı belirtildi.

İsviçre’yi neden seçti?
Özel ilaçlar alan ve terapi gören Tangocu’nun uçak fobisini yenebileceği öğrenildi. Delgado’nun ayrıca tıpkı pilotlara eğitim için kullanılan simülatörlere bindirildiği ve uçuş yaptırıldığı da belirtildi. Aşırı derecede yükseklik korkusu yaşayan Matias’ın, ülkesinden ayrılıp İsviçre’yi seçmesinde de bu fobisinin yattığı bildirildi. Çünkü küçük bir ülke olan İsviçre’de takımlar deplasmanlara otobüsle gidiyorlar.

Orhan YILDIRIM

Tangocu’nun kaçırdığı uçaklar!
Manisa........ Gitmedi
Erciyes........ Gitmedi
Rize........ Gitmedi
Antalya........ Gitmedi
Ankara........ Gitmedi
Sivas........ Gitmedi


Bergkamp da korkuyordu
Hollanda’nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Dennis Bergkamp da uçak korkusuyla tanınan oyunculardan... Takımının birçok deplasman karşılaşmasına gidemeyen yıldız oyuncu, önemli maçları için ise karayolunu tercih ediyordu. Bergkamp, bu nedenle Kore ve Japonya’daki 2002 Dünya Kupası’nda forma giyememişti.

Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sürpriz! "

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile görüşen süper solak, yönetimin kararını bekliyor.

‘Gelmek istiyorum’
Yerli transferde Hakan Arıkan, Mehmet Yozgatlı ve Rüştü Reçber’i renklerine bağlayıp dikkatleri üzerinde toplayan Beşiktaş, bir bomba daha patlatmak üzere... Geçtiğimiz sezon Siyah-Beyazlı takımın başında bulunan Jean Tigana’nın isteğiyle Şekerspor’a gönderilen Sergen Yalçın, kulübün kapısını çaldı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile bir görüşme yapan 33 yaşındaki süper solak, genç çalıştırıcıya “Beşiktaş’a geri dönmek istiyorum” dedi.

Taraftar sıcak bakıyorSergen’in bu teklifine olumlu yaklaşan Sağlam, “Bonservisini hallet. Ben yönetim ile görüşürüm” yanıtını verdi. Tecrübeli oyuncu, “En az 3-4 yıl daha oynamak istiyorum. Tüm amacım futbola Siyah-Beyazlı formayla veda etmek” dedi. Yönetimin bu transfere soğuk bakmasına karşın, Sağlam ikna çabalarını sürdürüyor. Öte yandan taraftarların da Sergen Yalçın’ı tekrar Beşiktaş’ta görmek istedikleri biliniyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Ali Güneş'ten Kartal'a Veda !.."

Beşiktaş’ta geçtiğimiz sezon Tigana ile yaşadığı sorunların ardından kadro dışı bırakılan ve Tigana’nın gidişi ile affedilen Ali Güneş, Siyah Beyazlı takımdan ayrılıyor.

Tunç Elibol'un haberine göre Güneş’in menajeri Ahmet Bulut'un Beşiktaş’ın İdari Menajeri Ali Gültiken ile bir araya geldiği ve vapılan görüşmede Ali Güneş’in Beşiktaş’tan ayrılmak istediğini söyledi. Ali Gültiken bunun üzerine, “Biz Ali’den bu sezon yararlanmak ve yola devam etmek istiyorduk.. Bunu oturup Ali ile de birlikte yeniden konuşalım” önerisinde bulundu..
Ancak Ahmet Bulut oyuncusunun kararının kesin olduğunu ve konuşulacak bir şey olmadığını belirterek şunları söyledi ; "Geçen yıl kendisine çok haksızlık yapıldı. Hem yaklaşık 7 yıldır ailesinden uzakta ve artık sürekli oynayabileceği bir kulübe gitmek istiyor. Tigana ile yaşadığı sorunlar onu çok üzdü.. Bu nedenle ayrılmayı kafasına koydu”
Ali Güneş’in Alman Ligi’nde bir takımla anlaştığı ve Pazar günü saat 14:00’te Türkiye’den ayrılacağı öğrenildi.
Kaynak:Lig tv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Beşiktaş Cola Turka, Gelecek Sezon Yine ULEB Cup'da Mücadele Edecek"

Beko Basketbol Ligi takımlarından Beşiktaş Cola Turka, gelecek sezon yine ULEB Cup'da mücadele edecek. Geçtimiz sezon da aynı kupada yer alan siyah-beyazlı ekip, takım sayısının 48'e çıkması sonrası Avrupa Basketbol Ligleri Birliği (ULEB) tarafından ULEB Cup'a davet edildi. Beşiktaş Cola Turka Genel Menajeri Burak Bıyıktay, ULEB Cup'da takım sayısının 48'e çıktığını belirterek, ''ULEB bizi geçen sene olduğu gibi bu sezon da kupaya davet etti. Bundan dolayı çok mutluyuz'' dedi. Bıyıktay, kulüp olarak ULEB'in istediği şartları her zaman yerine getirdiklerini ifade ederek, ''Yeni sezon için kuracağımız takımla ULEB Cup'da daha başarılı olmak istiyoruz. Gelecek sezon bu kupada daha büyük işler yapacağız'' diye konuştu. Bu arada Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Cafe Crown ve Türk Telekomspor'un ardından ULEB Cup'da mücadele edecek 3. Türk takımı oldu.

Kaynak:Milliyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağlam Diplomasını Aldı !.. "

Beşiktaş'ın çiçeği burnunda çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam, teknik direktörlük diploması almaya hak kazandı. Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve 4 Haziran'da başlayan teknik direktörlük üçüncü etap kursunu da tamamlayan Sağlam, geçici mezuniyet belgesine sahip oldu.
Bu arada Ertuğrul Sağlam'ın, teknik direktörlük diplomasını ise 2 ay sonra alması bekleniyor.


Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Beşiktaş'ta Soğuk Savaş"

Beşiktaş'ta özellikle Rüştü'nün transferinden sonra yönetim içinde başlayan soğuk savaş giderek büyürken, Başkan Yıldırım Demirören'in ortamı yatıştırmak amacıyla yöneticilerle Anadoluhisarı'ndaki evinde bir toplantı yaptığı ortaya çıktı.

LİG TV'nin haberine göre Demirören'in yöneticilerin tamamını çağırmasına rağmen Numan Ceyhan'ın katılmadığı toplantıda özellikle Levent Erdoğan ve Behçet Ümitlen'in transfer çalışmalarına büyük tepki gösterdikleri belirtildi. Gergin bir havadaki toplantıda Erdoğan ve Ümitlen'in "Rüştü transferini bir televizyon kanalında geçen alt yazıdan öğrendik. Yönetime girerken böyle konuşmamıştık. Transfer politikasını birlikte belirleyecek, ona göre hareket edecektik. Ancak şimdi politikasızlık var. Gizlice yapılan çalışmalar ve bizden habersiz transferler hepimizi yaralıyor. Ayrıca kulüpteki ücret politikası da alt üst oldu" dedikleri öğrenildi.
Demirören'in ise yönetimdeki gruplaşmalardan yakındığı ve "Yönetim içinde ikili üçlü gruplar oluşmuş. Bu Beşiktaşlılık duruşuna hiç uygun değil. En kısa sürede bu sorunu çözmeliyiz" şeklinde konuştuğu ifade edildi.
Demirören'in evindeki toplantıda transferin de gündeme geldiği, bazı yöneticilerin "Rakiplerimiz yıldızları kadrosuna katıyor, biz de almalıyız" dediği, bir bölümümünse " Maddi açıdan da düşünmeliyiz.Transfer yapmak için transfer yapılmaz.Bir ön libero,bir de stoper alıp transferi kapatalım.Bu alacağımız iki isim de, yerinin iyi oyuncuları olmalı,yıldız olmasına gerek yok" görüşünde buluştuğu belirtildi.
Gergin geçen toplantı gergin bir şekilde sona ererken, Başkan Demirören'in yönetim kurulunu pazartesi günü Akaretler'deki kulüp binasında tekrar toplantıya çağırdığı bildirildi.
Transfer çalışmalarını da sürdüren Beşiktaş'ın listesinde bulunan Chelseali Makelele,Celticli Gravesen, Real Betisli Assunçao ve Atletico Madrid'li Maniche'den yanıt beklediği öğrenildi.
Transferi yönetim kurulunda gerginliğe yol açan milli kaleci Rüştü Rençber ise siyah - beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında Beşiktaş camiasının bir ferdi olmanın kendisini çok gururlandırdığını belirterek,"Beşiktaş formasını şerefle giyeceğim" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Yozgatlı Çok İddialı"

Beşiktaş’ın Fenerbahçe’den transfer ettiği Mehmet Yozgatlı, yeni takımındaki arkadaşlarına gelecek sezon çok gol attıracağını savundu.


Mehmet, kulübün resmi internet sitesindeki Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü’nde yer alan röportajında, Fenerbahçe’den takım arkadaşı olan Nobre’ye sarı-lacivertli takımda çok gol attırdığını ve Beşiktaş formasıyla buna devam edeceklerini kaydetti. Yeni transfer, siyah-beyazlı takımın bir diğer golcüsü Bobo ile sadece bir kere tanışma fırsatı olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki hem ona, hem de diğer arkadaşlarıma bol bol asist yapacağım ve goller attıracağım" dedi.Beşiktaş’a transfer olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade eden siyah-beyazlı oyuncu, şunları kaydetti:"Heyecanımı kelimelerle anlatamam. Bu formayı giyecek olmak beni çok heyecanlandırıyor.

Umuyorum ki buradaki mutluluğum devam eder ve hep beraber başarılara imza atarız. Benim öncelikli amacım, büyük hedefleri olan bir takıma gitmekti. Beşiktaş da hem ligde, hem Şampiyonlar Ligi’nde önemli başarılara imza atmak isteyen bir kulüp. Avrupa’da görüştüğüm kulüpler vardı, ama bu özelliklerinden dolayı Beşiktaş ağır bastı ve bu kararımdan dolayı çok mutluyum."


"İlk hedefim Beşiktaş formasıyla şampiyon olmak"
Mehmet, ilk hedefinin Beşiktaş formasıyla ligde şampiyonluğa ulaşmak olduğunu dile getirdi. Bu hedef doğrultusunda çok iyi transferler yapıldığını anlatan Mehmet Yozgatlı, şöyle devam etti: "Bunun için çok iyi transferler yapıldı. Zaten geçen sezon da takımda yer alan iyi oyuncular kadromuzda. Başımıza çok başarılı bir teknik direktör olan Ertuğrul Sağlam geldi. Biz takım olmayı sağlayıp, iyi arkadaşlıklar kurup, Beşiktaş’ı yükseklere çıkarmak istiyoruz. Avrupa’da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Buna yetecek gücümüz olduğuna inanıyorum. Tecrübeli, milli takımda oynayan ve başarıya aç futbolcularımız var. Hırsımızla istediklerimizi elde edeceğimizi düşünüyorum. Hırslı bir oyuncu olduğumu beni tanıyan herkes bilir. Heyecanımı ise kelimelerle anlatamam. Çok büyük bir camiaya geldim. Üzerimde büyük bir yük olduğunun farkındayım. Çünkü herkes benden çok şey bekliyor. Ben de kendime güveniyorum."


"Beşiktaş'ta istediğim şansı bulacağım"
Siyah-beyazlı oyuncu, Fenerbahçe’de istediği şansı bulamadığını belirterek, "Ama Beşiktaş’ta böyle olacağını sanmıyorum. Ben oynasam da oynamasam da hazır olan bir oyuncuyum. Bunun için idmanlarda son nefesime kadar çalışıyorum. Kendime çok güveniyorum. Zaten iyi oynadığım sürece hocam bana güvenecektir ve şans verecektir" dedi. Sahada her zaman en iyisini yapmaya çalışan bir oyuncu olduğunu kaydeden Mehmet Yozgatlı, "Takımım için mücadele ederim. En önemli özelliklerim çabukluğum ve yaptığım ortalar. Tabii ki her maçta iyi oynamayabilirim, ama böyle zamanlarda bile olabildiğince bu özelliklerimi sahaya yansıtmaya çalışıyorum" açıklamasını yaptı.

Yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam’ı ve Beşiktaşlı taraftarları da değerlendiren Mehmet, şöyle devam etti: "Bence çok başarılı bir teknik direktörümüz var. Kayserispor’u çalıştırırken, hem ligde, hem Avrupa’da çok iyi işler yaptı. Kadromuz güçlü olduğu için, el ele verip büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyorum. Onların karşısına ilk çıkacağım gün çok heyecanlı olacağımı düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş taraftarı çok büyük bir taraftar. Ayaklarım kesin titreyecektir. Daha önce diğer takımlarda oynarken de İnönü Stadı’ndaki maçlarda çok tedirgin oluyorduk. İnanıyorum ki onların desteğiyle, hep beraber mutlu günlere ulaşacağız. Takım olarak başarılıolacağımıza inanıyoruz. İyi bir kamp geçirip, mücadele ettiğimiz her alanda birinci sırada yer alacağız. Taraftarlarımızın da bize büyük destek olacağını biliyorum. Tabii ki kötü oynadığımız maçlar olacaktır, ama onların desteğiyle her türlü zorluğu aşacağımıza inanıyorum."



Kaynak:Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>