" Şaka değil gerçek " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

23 Haziran 2007 Cumartesi

" Şaka değil gerçek "

Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızının, uçak korkusu nedeniyle Siyah-Beyazlılar'ın deplasman maçlarında oynamak istemediği ifade edildi.

Olumlu gelişmeler var
Basel’den geçen sezon başında 5 milyon Euro karşılığında transfer edilen Matias Delgado, sık sık yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formasından uzak kalmıştı. Özellikle deplasman maçlarına gitmeyen Tangocu’nun şifresi çözüldü... Arjantinli yıldızın uçak korkusu nedeniyle deplasmanlara gitmek istemediği belirtildi. Bu korkuyu yenmek için İsviçre’de tedavi gören Arjantinli futbolcunun bu yönde olumlu gelişmeler yaşadığı belirtildi.

İsviçre’yi neden seçti?
Özel ilaçlar alan ve terapi gören Tangocu’nun uçak fobisini yenebileceği öğrenildi. Delgado’nun ayrıca tıpkı pilotlara eğitim için kullanılan simülatörlere bindirildiği ve uçuş yaptırıldığı da belirtildi. Aşırı derecede yükseklik korkusu yaşayan Matias’ın, ülkesinden ayrılıp İsviçre’yi seçmesinde de bu fobisinin yattığı bildirildi. Çünkü küçük bir ülke olan İsviçre’de takımlar deplasmanlara otobüsle gidiyorlar.

Orhan YILDIRIM

Tangocu’nun kaçırdığı uçaklar!
Manisa........ Gitmedi
Erciyes........ Gitmedi
Rize........ Gitmedi
Antalya........ Gitmedi
Ankara........ Gitmedi
Sivas........ Gitmedi


Bergkamp da korkuyordu
Hollanda’nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Dennis Bergkamp da uçak korkusuyla tanınan oyunculardan... Takımının birçok deplasman karşılaşmasına gidemeyen yıldız oyuncu, önemli maçları için ise karayolunu tercih ediyordu. Bergkamp, bu nedenle Kore ve Japonya’daki 2002 Dünya Kupası’nda forma giyememişti.

Kaynak : Fanatik

Hiç yorum yok: