30 Haziran 2007 Cumartesi

" Kartal`da işler yoğun! "

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını dün yaptığı üç antrenmanla sürdürdü.

Üç büyük takım arasında yeni sezon hazırlıklarına en erken başlayan takım olan Beşiktaş, dünü üç antrenmanla geçirdi. Sabahın erken saatlerinde ilk idmanını yapan Siyah-Beyazlılar ısınma hareketlerinin ardından tempolu koşu çalışması yaptı. Sıcak hava nedeniyle ikinci antrenmanı salonda gerçekleştiren Kartallar’ın ağırlık çalıştığı bildirildi. Son çalışma ise akşam gerçekleştirildi. Milli ve yabancı oyuncuların dışında tedavileri süren Burak Yılmaz, Murat Şahin ile ayak tendonunda ağrıları olan Baki antrenmana katılmadı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Navorro mu? Boumsong mu? "

Beşiktaş, Cisse transferinden sonra gözünü savunmaya çevirdi. Futbol Şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot, gündemde sadece iki ismin olduğunu söyledi.


Son noktaya gelindi
Edouardo Cisse’yi renklerine bağlayıp ön libero transferini çözen Beşiktaş, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın isteği üzerine defans oyuncusu arayışlarını sürdürüyor. Yeni sezonda savunmayı sağlama almak istediklerini ifade eden Futbol şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot görüşmelerin tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi. Sevilla’nın kaptanı Javi Navarro’yla ciddi şekilde ilgilendiklerini belirten Kolot, “Ayrıca Juventus’tan ayrılmak isteyen Boumsong da gündemde” dedi.

‘Kampa kadar bitecek’
Stoper transferinde son kozlarını oynadıklarını ve şimdi oyunculardan yanıt beklediklerini dile getiren Kolot şöyle konuştu: İlgilendiğimiz oyuncular; Navarro ve Boumsong çok tecrübeli ve yetenekli isimler. Kısa süre içerisinde futbolculardan yanıt gelmesini bekliyoruz. Hedefimiz yurtdışı kampına kadar transferleri sonuçlandırmak. Şampiyonlar Ligi ön elemelerine tam kadro olarak katılmak istiyoruz...

Traore iddiası
Fransa’da Beşiktaş manşetlerden inmiyor. PSG’den Cisse’yi transfer eden ve Yepes ile ilgilenen Siyah-Beyazlılar’ın, Paris temsilcisinden Traore’yi de gündemine aldığı iddia edildi. http://www.football365.com internet sitesinde yer alan haberde Malili futbolcuyla Beşiktaş’ın görüştüğü belirtildi.


Assunçao ayrılıyor
Beşiktaş’ın uzun süre ilgilendiği ancak bir türlü anlaşamadığı Marcos Assunçao, Real Betis’ten ayrılıyor. Brezilya basınında yer alan haberlerde, 31 yaşındaki Sambacı’nın Betis’le yollarını ayırmasının kesinleştiği ve Beşiktaş ile görüştüğü yazıldı. Haberde, Kara Kartal’ın bonservis bedeli olarak 1 milyon Euro ödemeyi gözden çıkardığı da bildirildi. Ancak Cisse’yi transfer eden Beşiktaş, Assunçao’yu gündeminden çıkarmıştı.


Makelele’ye talip çok!
Tatil için Antalya’ya gelen ve Beşiktaş’la anlaşmak için Türkiye’de olduğu iddia edilen Claude Makelele’ye Ada’dan teklif var... ingiltere Premier Lig ekiplerinden Portsmouth’un hocası Harry Redknapp, “Makelele gibi bir futbolcuyu kadromda görmek isterim. Yöneticilerle konuştum ve bu transferin bitirilmesini istedim” diye konuştu.

Kartal artık tam kadro!
Milli takımda yer alan futbolcular ve yabancılara verilen izin dün sona erdi. Beşiktaş’ta lejyonerler ve milliler bugünden itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacaklar. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde günde üç antrenman yapan Siyah-Beyazlılar, 7 Temmuz’a kadar çalışmalarını Ümraniye’de sürdürecek ve daha sonra yurt dışı kamp süreci başlayacak.





Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Biraz Saygı Lütfen "

Arsel, kendisine "ulan" diyen Kolot için, "Beşiktaş yöneticiliği saygın bir pozisyondur ve buna göre hareket edilmelidir" yorumunu yaptı.


KOLOT YİNE KIZDIRDI
Beşiktaş yönetiminde Celal Kolot krizlerine bir yenisi daha eklendi. Önceki gün yaşanan gerginliğin ardından sessizliğini bozan bayan yönetici Gülnaz Arsel, kendisine "ulan" diye hitap eden Celal Kolot'un daha saygılı olması gerektiğini ifade etti.

BÜYÜK TALİHSİZLİK
Arsel, "Maalesef yaşanan tatsızlık doğru. Genel başlayan, ardından kişiselleştirilen bir olaydan dolayı şahsıma karşı böyle bir ifade kullanılması büyük talihsizlik. Beşiktaş yönetici saygın bir pozisyondur ve bizler bu saygınlığı korumalıyız" dedi.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Beşiktaş 'tan Kısa Kısa... "

Bobo'dan mesaj
Siyah-beyazlıların genç golcüsü Bobo, tatilini geçirdiği Brezilya'dan taraftarlara mesaj yolladı. Avrupa'da ve Türkiye'de ses getirecek bir kadroya sahip olduklarının altını çizen Bobo "Artık Avrupa'da başarılı olmalıyız. Hedefimiz iyi bir sezon geçirmek. Bize güvenin" dedi.

Zan: Çok güçlendik
Siyah-beyazlıların
savunmadaki başarılı futbolcularından olan Gökhan Zan, Cisse'nin gelmesiyle daha iyi bir takım olduklarını söyledi. Zan "Geçen sezondan daha güçlüyüz. Cisse, kalitesini ispat etmiş biri. Beşiktaş'a faydalı olacak. Artık önümüz açık. Bizi kimse tutamaz" dedi.

Burada kalıcıyım
Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Hakan Arıkan, Beşiktaş kalesinin emin ellerde olduğunu dile getirdi. Rüştü ile iyi bir ikili olacaklarını söyleyen genç kaleci, "Hedefim böyle büyük bir camiada kalıcı olmak. Bunu başaracak güçteyim. Umarım her şey istediğim gibi gelişir" ifadelerini kullandı.

Hedef belirledi
Geçen sezon inişli çıkışlı bir grafik çizen Burak Yılmaz, önümüzdeki yıl elinden gelen bütün gayreti göstereceğini söyledi. Sakatlığının iyileşme yoluna gittiğini belirten genç futbolcu "Artık önüme bakıyorum. Yeni sezonda bambaşka bir Burak izleyeceksiniz" diye konuştu.

Kartal çift dikiş
Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını dün yaptığı çift idmanla sürdürdü. Sabah basına kapalı çalışan siyah-beyazlıların akşamki idmanı el topuyla başladı. Daha sonra yapılan çift kale maçta özellikle kanatlardan atılan ortalar üzerinde durulduğu görüldü. Antrenmana milli futbolcular katılmadı.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Transferler çok yararlı "

Kaptan İbrahim, bu sezon Türk futbol tarihinin en iyi transferlerinin yapıldığını söyledi. Üzülmez, "Yeni gelen yıldızlar, Türk takımlarını Avrupa kupalarında uçuracak. Takıma yeni gelen arkadaşlarımızla birlikte, bu sezon üst seviyede başarılı olacağımıza eminim" dedi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kazım Kanat : Transferleri TV'deki alt yazıdan öğrenecekseniz orada ne işiniz var! "



Beşiktaş Başkanı Sayın Yıldırım Demirören yönetim kuruluna fikir bile sormuyor. Yanına aldığı iki yöneticiyi (Celal Kolot ve Mario Berk) emir eri gibi kullanıp iş yaptırıyor. Kim kaç paraya alınıyor bilen yok. Kim kaç paraya satılıyor bilen hiç yok. Beşiktaş'ın paraları gidiyor, borçlar dağ gibi büyüyor, 'Ne oluyoruz?' diyen bir denetleme kurulu ise hiç yok.


Komik nokta şu; Beşiktaş Genel Kurulu'nun, Beşiktaş'ı yönetin diye seçtiği yönetim kurulu üyeleri ise, "Yapılan işleri TV'lerde alt yazıdan okuyoruz. Transferlerden en son bizim haberimiz oluyor" diyorlar. O zaman sorarlar: Siz hiçbir iş yapmayacaksanız, Beşiktaş'ın gelir-giderlerini kontrol etmeyecekseniz orada ne işiniz var.
Beşiktaş Başkanı'nı, Beşiktaş taraftarına şikayet eden yönetici olur mu?
Ya görevinizi yapın ya da istifa edin.


NOT 1: Eski yönetici Murat Aksu'nun, bir milyon euroya anlaştığı Rüştü Reçber'i iki yıl sonra iki misli fiyata neden transfer ettiniz.
Üstelik iki yıl sonra 'Futbolu bırakacağım' diyen Reçber ile neden 3 yıllık anlaşma yaptınız?.
NOT 2: Son sahibi olacağınız oyuncuları almak demek paraları çöpe atmak demek değil mi?
NOT 3: Beşiktaş'a memur olarak gelen birileri, birkaç yıl sonra menajer ve müteahit olup milyon dolarlarla oynuyorsa, adamın aklı karışır. (Ayrıca menajerlere ödenen para ne kadar?)
NOT 4: Bu Fenerbahçe'yi sadece Beşiktaş durdurur demiştim ya!.. Galatasaray, Beşiktaş'ı yakaladı. Dikkat!

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" İlker Ateş : Sağ bek nerede? "


Beşiktaş yönetimi ilk kez doğru işler yapmaya başladı. Şu ana kadar yapılmış transferlerin hiçbirinde yanlışlık yok. Öyle görünüyor ki yeni sezonda Beşiktaş'ın en parlak bölgesi orta sahası olacak. Burada üç kişinin yeri garanti. Sağda Mehmet Yozgatlı, ortada Cisse ve solda Tello. Peki dördüncü kişi kim olcak? Burada çok aday var. Bana kalsa Ricardinho derim. Kimileri Delgado diyebilir.

Hatta ikisini birden söylemeyip, Koray veya Serdar'dan birisini koyabilir. Ertuğrul Sağlam'ın en çok bu seçimlerde başı ağrıyacak. Demek ki yıldız futbolcular Ricardinho ve Delgado ile birlikte faydalı oyuncalar Koray ve Serdar'ın durumları soru işareti. Koray, savunmada libero olarak oynayabilir. Bir söylentiye göre Serdar'ın Bursaspor'daki yeri olan sağ beke çekileceği belirtiliyor. Serdar çok iyi bir orta saha oyuncusu olarak tırmanırken, onun yerini değiştirmek acaba akılcılık mı olacak? Doğrusu kuşkuluyum.

Gençler çok çalışmalı

Beşiktaş'ın ideal bir sağ beki yok. İzlediğimiz kadarıyla hayrettir bir sağ bek arayışı da yok. Savunmanın sol tarafına İbrahim Üzülmez'i koyabilirsiniz. O sakatlanırsa alternatifinin olduğunu söyleyenlere "yok" derim. Israrla stoper arayışı devam ediyor. Beşiktaş'ın peşinde koşacağı son bir oyuncu varsa, bu kesinlikle sağ bek olmalı. İşte o zaman, dört dörtlük Beşiktaş için müthiş bir adım atılmış olur. Beşiktaş, geçen sezonlarda ne çektiyse kanatlarının bozuk olmasından çekti.

Nobre, bu yüzden geçen sezonu çeyrek performansla tamamladı. Bu sezon öyle olmayacak. Göreceksiniz Beşiktaş, hem sağdan, hem soldan rakip kale önüne rekor sayıda bindirmeler yapacak. Bütün bunlar, Bobo ve Nobre'ye olağanüstü bir sezon yaşatacak. Görüyorsunuz, Burak gibi bir yıldız adayından hiç söz etmedik. İbrahim Akın ve Gökhan Güleç'ten de... Takımda yer bulmaları, kendi çabalarına bağlı. Beşiktaş'ta formayı bulmak da zor, onu devamlı giymek de.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yedekte Bekliyor "

Navarro transferinde büyük bir aşama kaydeden siyah-beyazlılar aksi bir durumda Boumsong'u kiralayıp kadrosunu güçlendirecek.


BİRAZ ZAMAN VERİN
Beşiktaş, uzun süre peşinden koştuğu Fransız savunmacı Jean- Alain Boumsong'u kiralayarak takıma katmak istiyor. Fransız futbolcunun, 'İspanya'ya verdiğim sözler var' diyerek salıya kadar süre istediği, Beşiktaş'ın da bu yolu izleyeceği belirtildi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Juventus'ta oynayan Boumsong, geçen sezon takımıyla 33 maça çıktı ve 2 gol attı. Fransız futbolcu, 27 yaşında ve 1.90 boyunda. Bu arada Beşiktaş yönetimi, 3-4 stoper alternatiflerinin olduğunu söyleyerek, İngiltere'de çalışmalarını sürdürüyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sona doğru "

İspanyol futbolcu, kulübü Sevilla'ya rest çekti: Futbol hayatımı Beşiktaş'ta sürdürmek istiyorum.


ÇOK SICAK BAKIYOR
Beşiktaş, Sevilla'nın kaptanı Juan Navarro'nun transferinde sona yaklaştı. Başarılı savunmacının, siyah-beyazlıların, 3 yıl ve yıllık 1 milyon 800 bin euro'luk teklifini kabul ettiği ve Beşiktaş'a gelmeye sıcak baktığı öğrenildi. İspanyol futbolcu, geçen sezon La Liga'yı 3. bitiren Sevilla'dan yılda 800 bin euro alıyor.


KOLOT UMUTLU
Navarro, Sevilla yönetimine "Ya bana Beşiktaş'ın teklif ettiği kadar para verirsiniz ya da bırakın gideyim" restini çektiği öğrenildi. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ise konuyla ilgili "Biz bonservis bedeli için önerimizi yaptık. Bu transferin biteceğinden umutluyum" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Celal Kolot : Kartal Yerli Transferini Kapattı "

Beşiktaş Kulübü Futbol Şubesi Sorumlusu Celalettin Kolot, yabancı oyuncu transferi için çalışmalarının sürdüğünü, yerli oyuncu transferini ise bugün için düşünmediklerini söyledi.

Celal Kolot, Beşiktaş TV'ye yaptığı açıklamada, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın da beğendiği Cisse'yi alarak çok olumlu bir transfer yaptıklarını belirtirken, ''Savunmaya da bir oyuncu alacağız. Bu mevki için 2 ünlü oyuncuyla görüşüyoruz. Bu oyunculardan haber bekliyoruz'' dedi.

Kolot, her zaman için transfer yapabileceklerini, ancak bugün için yerli oyuncu almayı düşünmediklerini de bildirdi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki olası rakipleri olan Moldova'nın Sheriff Tiraspol ve Andorra'nın Rangers takımlarının Beşiktaş için rakip sayılmaması gerektiğini vurgulayan Kolot, ''Çünkü futbol takımı olarak bunları çok büyük rakip kabul etmemeliyiz ki hedeflerimiz büyüsün. Eleme turlarını geçip Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruptan da çıkmak ve şeytanın bacağını kırmak istiyoruz'' diye konuştu.

Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal Cisse'ye kavuştu! "

Beşiktaş'ın yeni transferi Fransız futbolcu Edouard Cisse, İstanbul'a geldi.

Paris'ten 1.5 saat rötarla İstanbul'a gelen Fransız futbolcuyu, Atatürk Havalimanı'nda Beşiktaş Kulübü yöneticisi Mario Berk ve kulüp yetkilileriyle birlikte siyah-beyazlı taraftarlar coşkuyla karşıladı.
Kimi Beşiktaş dernekleri ve taraftar gruplarının, BJK İnönü Stadı'nın önünden kaldırdığı otobüslerle havalimanına gelen 250 siyah-beyazlı taraftar, tezahüratlar yaparak Fransız futbolcuyu beklemeye başladı.

Taraftarların ve medya mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle aprondan güçlükle çıkabilen Cisse, güvenlik güçlerinin oluşturduğu çember içinde, adım adım havalimanının dışına çıktı.

Burada bekleyen siyah-beyazlı taraftarlar, meşaleler yakarak Fransız futbolcuyu karşıladı. Cisse, burada yaptığı kısa açıklamada, Beşiktaş'a geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Bu arada Beşiktaşlı taraftarlar, karşılama sırasında sık sık ezeli rakipleri Fenerbahçe aleyhine tezahüratta bulundular.

Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>