5 Ağustos 2007 Pazar

" Sağlam Garantisi "

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Ertuğrul Sağlam'ın Beşiktaş'ta başarılı olacağına inandığını söyledi, "Onun başarıları bizi de mutlu eder" dedi

Süper Kupa maçı için Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ile birlikte dün Almanya'ya giden Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş'ın hocası Ertuğrul Sağlam'a güvenoyu verdi. Siyah-beyazlı yönetimin büyük umutlarla takımın başına getirdiği Sağlam'ın hırslı bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Terim, "Ertuğrul Sağlam aynı zamanda çok çalışkan ve disiplinli bir hoca. Beşiktaş'ta başarılı olmasını istiyorum ve olacaktır. Bir Türk teknik adamın başarısı bizi de mutlu eder" ifadelerini kullandı.


Fatih Terim, Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp'ın yaşıyla ilgili yapılan eleştiriler için ise "Polemik yapılması doğru değil. Kalli çok tecrübeli ve ciddi bir hoca. Futbolda teknik direktörün düşüncesi, zekası ve tecrübesi çok önemlidir. Bu birikimler Kalli'de var" yorumunu yaptı.


'Hepsi turu geçer'
Milli Takım'ın teknik patronu, Avrupa kupaları kuralarını da değerlendirdi. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Erciyesspor'un iyi kuralar çektiğini kaydeden Fatih Terim, "Olabilecek en iyi kura çekildi. Takımlarımız turu atlayacaklardır, önemli olan da budur. Beşiktaş'ın, katı savunma yapan Sheriff maçında zorlanması normal. Rövanşta gerekli sonucu alarak turu geçeceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal, Otobüsüyle Hava Attı "

Süper Kupa maçı için dün Almanya’ya giden Beşiktaş ve Fenerbahçe takımları, Köln-Bonn Havalimanı’nda büyük bir sürprizle karşılaştı.

Sarı lacivertlilerden 10 dakika önce havalimanına inen siyah beyazlı kafileyi, üzerinde Beşiktaş Kulübü amblemi ile "Beşiktaş JK" yazısı yer alan siyah renkte bir otobüs bekliyordu. Siyah beyazlılar, bu özel otobüsle havalimanından ayrılırken, Fenerbahçe kafilesi, otelin temin ettiği normal bir otobüsü kullandı. Beşiktaşlı yöneticilerin ve futbolcuların dahi haberinin olmadığı bu sürprizi, yönetim kurulu üyesi Celal Kolot’un hazırlattığı belirtildi. Kolot’un bu iş için 10 bin Euro harcadığı kaydedildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Üzülmeyiz "

"Fenerbahçe karşılaşması, Sheriff maçından daha kolay geçecek. Süper Kupa'yı bu sezon da müzemize götüreceğiz".

Beşiktaş kaptanı İbrahim Üzülmez, Fenerbahçe ile bugün oynanacak Süper Kupa maçı öncesinde iddialı konuştu. Tecrübeli oyuncu, derbinin Sheriff maçından daha kolay geçeceğini belirterek, "Rakibimiz çok koşan bir ekipti. Süper Kupa karşılaşmasının bizi bu kadar zorlayacağını sanmıyorum" dedi.

MORALLİ GİDECEĞİZ
İbrahim, kupayı kazanacak güçleri olduğunun da altını çizerek, "Geçen sezon olduğu gibi yine bu önemli finali kazanıp, Moldova'ya moralli gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Kaptan, sözlerini şöyle tamamladı: "Üzerimizdeki sorumluluğun ağırlığını biliyoruz. Taraftara süper bir sezon yaşatacağız."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Önce Uyum "

Sinan Engin, "Başkan, ben ve teknik kadro uyum içinde çalışırız. Süper Kupa'yı kazanacağız" dedi.

İLETİŞİM ÇOK ÖNEMLİ
Takımın başında dün ilk kez Almanya'ya giden yeni genel menajer Sinan Engin, uyum içinde çalışarak başarıya ulaşacaklarını söyledi. Engin, "Başkan, ben ve teknik kadro güzel bir iletişim içinde olacak. 100. yılda da bu böyleydi. Yine böyle olacak" diyerek iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

KAYBETMEK YOK
Engin, Fenerbahçe ile oynayacakları Süper Kupa maçı için ise "Fenerbahçe maçını mutlaka kazanmak istiyoruz. Ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile ne maçı olursa olsun hepsini almak lazım. Taraftarımız bizi tanıyor, ne yapabileceğımizi biliyor. Şampiyon olmaktan başka hiçbir düşüncemiz yok"diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Maça Çıkmayız "

Siyah-beyazlı yönetim, Süper Kupa logosonun sarı-lacivertli renklerden oluşmasına tepki gösterdi. Futbol Federasyon'u, yeni logo hazırlatacak.

DEMİRÖREN REST ÇEKTİ
BEŞİKTAŞ yönetimi, Süper Kupa logosunun rakip takım Fenerbahçe'nin sarı-lacivert renklerinde olmasına tepki gösterdi. Başkan Yıldırım Demirören, logonun maç saatine kadar değişmemesi halinde sahaya çıkmayacaklarını açıkladı.

KRİZ SON ANDA BİTTİ
BU tehdit üzerine Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci logonun değişeceğini açıkladı. Keçeci, "Logoyu yapan firma hakkında soruşturma açılacak ve yenisi hazırlanacak" deyince çıkması muhtemel kriz de önlenmiş oldu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Diatta İlk Maça Yetişecek "

Beşiktaş'ın yeni transferi Diatta, eşinin doğumu ve özel eşyalarını almak için dün sabah erken saatlerde Fransa'ya uçtu. Fenerbahçe ve Sheriff karşılaşmalarında oynayamayacak olan Senegalli milli savunma oyuncusunun ligin ilk karşılaşmasına yetiştirilmesi bekleniyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nobre Oynamayacak "

KÖLN'de oynanacak Süper Kupa finalinde Beşiktaşlı Nobre'nin oynamayacağı kesinleşti. Teknik patron Ertuğrul Sağlam basın toplantısında, "Brezilyalı oyuncum üç gün önce idmanlara başladı. Önemli bir idman eksiği var. Lige hazır olması gerekiyor" açıklamasını yaptı

- Haber BJK - daha fazlası >>>

İçimdeki hırsın patlamasıydı

Sheriff maçının yıldızı Serdar Özkan, "Yıllardır bu şansı bekliyordum" dedi.

SHERİFF ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında harika performansıyla gönüllere taht kuran Serdar Özkan, performansını "Yıllardır içimde biriken hırsın patlaması" cümlesiyle yorumladı. Genç oyuncu, "Kimse beni daha önce izlememişti belki ama gerçek Serdar bu değil.

GÜN geçtikçe performansımı daha üst seviyeye çekeceğim. Ben hırslı bir
insanım, Serdar'ın daha iyi olabileceğini biliyorum ve bunun için çok çalışacağım. Hocamın yüzünü kara çıkarmam" dedi. Serdar, süper kupayı almak için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

BOBO için şikayet
Beşiktaş, Bobo'nun transferi konusunda yaptığı girişimlerden dolayı Fransız kulübü St. Etienne'i ve menajerini FIFA'ya şikayet etti. Yapılan açıklamada, "3 yıl daha sözleşmemiz bulunan futbolcumuzu satmaya niyetimiz yok" denildi. Beşiktaş, 600 bin euro alan Bobo'ya 400 bin euro daha zam yaptı.

Sağlam tribünde
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, F.Bahçe ile oynanacak Süper Kupa maçında takımını tribünden yönetecek. Genç teknik direktör, geçen sene Kayserispor'da aldığı 3 maçlık ceza nedeniyle tribüne çıkacak. Sağlam'a yedek kulübesinin arkasında yer ayrıldı.

Toraman: Bizim olur
Sheriff karşılaşmasının kahramanı İbrahim Toraman, Süper Kupa'yı alacaklarını söyledi. Karşılaşmanın oldukça tempolu geçeceğini ifade eden siyah-beyazlı oyuncu, "Kupayı alacağımıza inanıyorum. Sezon başı olmasına rağmen oldukça iyi bir form yakaladık" diye konuştu.

Oyuncular imza dağıttı
Beşiktaş, Almanya'da ilgiyle karşılaştı. Dün sabah saatlerinde özel uçakla Almanya'nın Köln kentine giden siyahbeyazlılar, havaalanında bir grup taraftar tarafından karşılandı. Futbolcular, taraftarlar ile fotoğraf çektirdi ve imza dağıttı. Kartal daha sonra maçın son idmanını yaptı.

Çarşı yalnız bırakmadı
Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa finalinde Çarşı grubu, her zamanki gibi Beşiktaş'a yine tam destek olacak. Alen Markaryan ve arkadaşları başta olmak üzere değişik yollarla 500'e yakın taraftarın İstanbul'dan bugünkü zorlu finale gitmesi bekleniyor.

İlk derbi heyecanı
Beşiktaş'ta, Fenerbahçe karşılaşmasıyla birlikte Cisse ve Tello ilk kez derbi heyecanını yaşamış olacak. Sheriff karşısında resmen ilk kez siyah- beyazlı formayı giyen oyuncuların bugünkü performansı merakla bekleniyor. Tello ve Cisse ön eleme maçında tam not almıştı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>