24 Temmuz 2007 Salı

" Artık Gözler Forvette "

Santander'in stoperi Ruben'in işini bitiren Beşiktaş, golcü arayışına yöneldi. Ada basını, Kartal'ın Kongolu forvet LuaLua'nın peşinde olduğunu yazdı.

Kulübüne 3 milyon Pound
Stoper eksiğini, son anda bir aksilik çıkmazsa Racing Santanderli Ruben ile çözecek olan Beşiktaş, forvet arayışlarına hız verdi. Ertuğrul Sağlam, “Aradığımız isim değil” diyerek West Ham’lı Cole’ün transferini veto etti. İngiltere’nin yüksek tirajlı gazetelerinden News of The World ise, Beşiktaş’ın Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı’nda forma giyen Portsmouth’un forveti Lomana LuaLua’yı kadrosuna katmak için harekete geçtiğini yazdı. Haberde, 3 sezondur İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Portsmouth’ta top koşturan Lomana LuaLua için Siyah-Beyazlılar’ın 3 milyon Pound’u gözden çıkardığı ileri sürüldü.

Vassel ismi de gündemde
Ada’nın bir başka ekibi Wigan’ın yanı sıra UEFA Kupası şampiyonu İspanyol Sevilla’nın da 26 yaşındaki oyuncu ile ilgilendiği, ancak en ciddi teklifin Beşiktaş’tan geldiği iddia edildi. Kulübüyle 2009’a kadar sözleşmesi olan yıldız futbolcu, Ada’nın en önemli hücum silahları arasında gösteriliyor. Bu arada Kartal’ın, Manchester City’nin ve İngiltere Milli Takımı’nın önemli oyuncularından Darius Vassel için de 1 milyon Pound teklif ettiği belirtildi. City Teknik Direktörü Sven-Grone Eriksson’un, aynı bölge için önemli bir ismi kadroya katması halinde Kartal’ın bu transferi bitireceği öğrenildi.

Lomana LuaLua
Tam Adı: Lomana Tresor LuaLua
D.Tarihi: 28 Aralık 1980
D.Yeri: Kishasa/Kongo
Boy: 1.73
Kilo: 73
Pozisyon: Forvet
Oynadığı kulüpler: Colchester ve Newcastle United

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tello Gün Sayıyor "

Şilili, "Taraftarımızı herkes öve öve bitiremiyor. Birbirimizi seveceğiz" dedi.

‘Takımımız kaliteli’
Siyah-Beyazlı ekibin yeni transferlerinden Tello, taraftarların önünde forma giyeceği günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Oynadığı hazırlık maçlarında sol kanada büyük bir hareket getiren ve uzaktan attığı etkili sürpriz şutlarla dikkati çeken Şilili futbolcu, “Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam, oyun karakterime uygun olarak bana sol çizgide görev veriyor. Ben de, elimden geleni yaparak, bana duyulan bu güveni boş çıkartmayacağım. Forma savaşı çetin geçecek. Çünkü takım arkadaşlarımın hepsi kaliteli” dedi.

‘Kendimden söz etmem’
Kendisinden söz etmeyi sevmediğini de vurgulayan Tello, şöyle devam etti: “Ne söylesem, havada kalacak. En iyisi, taraftarlarımızın beni sahada, çıplak gözle seyretmesi ve hakkımda öyle karar vermesi. Taraftarımızın ününü herkesten duydum. Onların karşısına çıkacağım günü büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Ben sahada agresifim, takımım için elimden geleni yapmaya çalışırım. Duyduğum kadarıyla, taraftarımız da tribünde aynı coşkuyla takımına destek veriyormuş. Bu açıdan, birbirimizi çok seveceğimize eminim.”

Toraman’dan tam puan
İbrahim Toraman, iki haftalık Avusturya kampının çok başarılı geçtiğini, takımda müthiş bir kaynaşmanın oluştuğunu vurgulayıp, “İstanbul’da da aynı anlayışla sıkı şekilde çalışacağız. Bu sene Beşiktaş’ın senesi olacak. Tüm kulvarlarda iddialıyız. Arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli ve yetenekli. Forma savaşı çetin geçecek. Bu rekabet, takıma olumlu yansıyacak” ifadesini kullandı.

Tatil bitti
Yeni sezon hazırlıklarının iki haftalık Avusturya bölümünü tamamlayan ve cumartesi günü Türkiye’ye dönen Beşiktaş, iki günlük dinlenmenin ardından çalışmalarına dün akşam başladı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman, yaklaşık 1, 5 saat sürdü.

Güleç çok hırslı
Siyah-Beyazlı ekibin genç forveti Gökhan Güleç, geçen sezon çeşitli nedenlerden ötürü beklentileri yerine getiremediğini belirterek, “Yeni bir hoca ve güçlendirilmiş kadromuzla bu sezon herkes bambaşka bir Beşiktaş seyredecek” dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nobre Rövanşa Kaldı "

Henüz hazır olmayan Brezilyalı golcü, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme ilk maçında oynamıyor. Gökhan Zan, Burak Yılmaz ve İbrahim Akın’dan ise sevindirici haber var.

Sakatlara yoğun mesai
Önümüzdeki sezon başarı hedefleyen Beşiktaş, bir yandan transfer çalışmalarıyla kadrosunu güçlendirmeye çalışırken, diğer yandan ise sakatların iyileşmesi için yoğun çaba harcıyor. Sakatlığı nedeniyle Avusturya kampında takımla birlikte çalışma olanağı bulamayan Nobre’nin henüz tam anlamıyla iyileşmediği, 31 Temmuz ya da 1 Ağustos tarihinde oynanacak şampiyonlar Ligi 2. ön eleme ilk maçında forma giyemeyeceği açıklandı.

Nobre’nin yerine Burak
Nobre’den gelen olumsuz haber üzerine üzüntü yaşayan Kartal’da, Gökhan Zan, Burak ve İbrahim Akın’daki gelişmeler ise yüreklere su serpti. Bu üç oyuncunun da tedavilerinin olumlu geçtiğini belirten Dr. Ayhan Optur, ‘şampiyonlar Ligi 2. ön eleme maçlarına hazır olacaklar’ şeklinde görüş belirtti. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın, büyük bir aksilik olmazsa Nobre’nin yerine genç Burak’a şans vermesi bekleniyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Ruben`de İşlem Tamam "

Santander'de forma giyen İspanyol oyuncuya yıllık 1.6 milyon Euro ödeneceği, kulübüne de bonservis bedeli olarak 2.5 milyon Euro verileceği öğrenildi.


İmzayı bugün atıyor
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın talebi üzerine uzun süredir stoper arayışlarına devam eden Beşiktaş’ın, İspanyol Ruben’e bugün resmen imza attırması bekleniyor. Dün yapılan durum değerlendirmesinin ardından Başkan Yıldırım Demirören’in, "Bu işi bitirin" talimatını vermesi üzerine, yöneticiler Celal Kolot ile Mario Berk'in bugün İspanya'ya gideceği bildirildi.

Ön elemede sahada
Faks yoluyla resmi imzayı atmasına kesin gözüyle bakılan Ruben’e Siyah-Beyazlılar’ın yılda 1.6 milyon Euro ödeyeceği öğrenildi. Başarılı savunma oyuncusunun kulübü Racing Santander’e ise bonservis bedeli olarak 2.5 milyon Euro verilecek. Kartal, Ruben’in transferini hemen UEFA’ya bildirip, Devler Ligi ön elemesinde oynatacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Cole Rapora Kaldı "

Beşiktaş, Cole'ün raporunu bekliyor. İngiltere'den gelecek sağlık raporundan sonra imzalar atılacak.

Kartal, West Ham'ın genç forveti ile her konuda anlaşırken, Demirören sağlık raporunda ısrarlı. BEŞİKTAŞ, Carlton Cole'ün transferini bitirmek için sağlık raporunu bekliyor. Her konuda anlaşmaya varılan İngiliz forvet için başkan Yıldırım Demirören'in tedirgin olduğu öğrenildi. Bugün İstanbul'a getirilerek imza attırılması beklenen 24 yaşındaki golcü futbolcunun önceden yaşadığı ciddi bir sakatlığın ortaya çıkması siyah-beyazlı yönetimin geri adım atmasına neden oldu. Özellikle başkan Yıldırım Demirören'in bu durum karşısında rapor istediği belirtildi.

BEN DE ÇOK İSTİYORUM
Siyah-beyazlıların yaklaşık 1 hafta önce anlaştığı West Ham'lı yıldızı bunun için beklettikleri dile getirildi. Yönetim, futbolcudan sağlık durumuyla ilgili kapsamlı bir rapor istedi. Raporun gecikmesi üzerini dün Demirön, "Cole'ün transferini ben de istiyorum. Bunun için bir an önce evrakların gelmesini sağlayın" talimatını verdi. Raporu doktorlara inceletecek yönetim, problem yoksa futbolcuya hemen imza attıracak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Gonzalez Bitti "

Kaliteli bir stoper getirmek isteyen Beşiktaş, Ruben Gonzalez ile anlaşma sağladı.

EN İYİ STOPER RUBEN
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın isteği üzerine birçok stoperle görüşmeler yapan siyah-beyazlılar Ruben Gonzalez'de karar kıldı. Racing Santander takımında forma giyen stoper Gonzalez için Ertuğrul Sağlam, "Elimizdekiler içinde en iyisi Ruben" diye konuştu.

YARIN İMZALIYOR
25 yaşında ve 1.87 metre boyundaki futbolcuya Demirören de onay verdi. Kulübünün 2 milyon, kendisinin de yıllık 1.5 milyon euro istediği Ruben'e siyah-beyazlılar yarın faksla 3 yıllık sözleşme imzalatacak. Ruben'in perşembe günü İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Acilen Zayıfla! "

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, golcü yıldız Bobo'yu uyardı. Yeni sezon hazırlık döneminde performansı beğenilmeyen sambacı ile bir toplantı yapan Sağlam'ın, "6 kilo fazlan var. Avusturya'da sadece 3 kilo verebildin. Bu kilolar sana hiç yakışmıyor. 1 Ağustos'ta seni eski halinde görmek istiyorum" dediği öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Deprem!

Yönetici Celal Kolot, Demirören'e "Ya ben, ya o" dedi. Başkan da tercihini Kolot'dan yana kullandı.

BEŞİKTAŞ yönetiminde dün akşam şok bir gelişme yaşandı ve Gülnaz Arsel'in istifası istendi. Genel sekreter Kenan Öner, Gülnaz Arsel'in başkan Demirören'in talebi üzerine istifa edeceğini söyledi. Öner, "Başkanımız, Sayın Arsel'den geçen hafta istifasını istemiş. Gülnaz hanım şu an İstanbul dışında. Geldiği zaman gerekeni
yapacaktır" ifadesini kullandı.

BİRİNİ SEÇMELİSİN
İki yönetici arasında uzun süredir yaşanan gerginlik sonrasında başkan Demirören tercihini Kolot'dan yana kullandı. Kolot'un, "Bu iş böyle gitmez. İkimizden birinin gitmesi gerek, karar senindir" dediği başkan Demirören de Gülnaz Arsel'den görevinden istifa etmesini isteyerek, Kolot'a sahip çıktı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sezona Hazırız "

Yenilerin takıma çabuk uyum sağladığını belirten tecrübeli futbolcu: Kalitemizi sahaya yansıtabilirsek hedeflere ulaşırız.

UMUT DAĞITTI
Fotomaç için Avusturya kampını değerlendiren İbrahim Üzülmez, camiaya umut dağıttı. Kampın çok verimli geçtiğini belirten kaptan, "Ertuğrul hocanın ağır idmanlarını tüm takım

başarıyla uyguladı. Sezona hazırız" dedi.

YÜKLEME YAPTIK
Yenilerle çabuk kaynaştıklarını dile getiren tecrübeli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısa sürede kaynaştık. Kamptaki yüklemeler ligde ve Avrupa'da çok işimize yarayacak. Artık bütün iş kalitemizi sahaya yansıtmaya kaldı."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bize Destek Olun "

"Başarı için takımınızı tribünde, kulübü de maddi olarak yalnız bırakmayın".

BİR BÜTÜN OLACAĞIZ
FENERBAHÇE'DEN transfer edilen Rüştü Reçber, Beşiktaşlı taraftarlara seslendi. Tecrübeli file bekçisi, "Lige hazır olarak gireceğiz. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Taraftarımız da bize tribünde, yönetime de maddi olarak destek olmalı" dedi.

SABIRSIZLANIYORUM
RÜŞTÜ şöyle devam etti: "Biz futbolcular, taraftarların desteğiyle başarıya ulaşabiliriz. Hele ki benim durumum çok özel. Defalarca İnönü'de maça çıktım. Ama şimdi her şey değişti. Taraftarımızla bütünleşmek için sabırsızlanıyorum."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Andersson rafa kalktı
Savunmasını güçlendirmek istelen Beşiktaş'ta Andersson ismi askıya alındı. Futbol şube sorumlusu Celal Kolot'un "Hazır, her an getirebiliriz" dediği Cleber Andersson için teknik direktör Ertuğral Sağlam, "Diğer alternatiflerin hiçbiri olmazsa, Andersson'a bakarız" dedi.

Kartal artık 'Sarar'
Siyah-beyazlılar giyim sponsorlarını değiştirdi ve yeni isim Sarar oldu. Vakko ile olan sözleşmesini bitiren Beşiktaş'ı yeni sezonda Sarar'ın giydireceği öğrenildi. Sarar firmasının, yeni sezon başlamadan önce yapacağı bir defileyle Beşiktaş'ın yeni kıyafetlerini tanıtacağı ifade edildi.

Kombine barajda
Beşiktaş'ta kombine kart satışları beklenenin altında kaldı. Geçtiğimiz sezon 19 bin 500 gibi rekor bir rakamla kombine kart satan siyah-beyazlılar, şu ana kadar sadece 9 bin kart satabildi. Yönetim, 10 bin barajını geçmek istediklerini belirtirken, hedeflerinin ise 14 bin olduğu belirtildi.

İleride radar var!
Beşiktaş'ın dün akşamki antrenmanına teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın esprileri damga vurdu. Sağlam, kondisyon çalışması sırasında yavaş koşan Mehmet Yozgatlı ve Can Erdem'e "Dikkat edin, ileride radar var" diye takıldı. İzinli olan Gökhan Zan çalışmaya katılmadı.

Psikolojik danışman
Siyah-beyazlı takımda, Prof. Dr. Ramazan Abacı, psikolojik danışman olarak göreve başladı. Beşiktaş'ın dün akşamki antrenmanı da izleyen Abacı'nın, daha önce İngiltere'nin Nottingham Forest kulübünün yanı sıra Kayserispor ve Samsunspor'da da çalıştığı öğrenildi.

Şan Ökten anılacak
Beşiktaş'ın efsane yöneticilerinden Şan Ökten, ölümünün 20. yıldönümünde mezarı başında anılacak. Kuzguncuk Nakkaştepe'deki kabri başında saat 11.00'de yapılacak ve siyah-beyazlı yöneticilerin de katılacağı anma töreni için 10.00'da Akaretler'den servis kaldırılacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Koray Unutulmadı "

BEŞİKTAŞ camiası, eski yöneticilerinden Cenk Koray'ı unutmadı... 23 Temmuz 2000'de geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan Koray, ölümünün 7'nci yılında Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Törende kulübü genel koordinatör Sami Çoban temsil ederken, yakınları da hazır bulundu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>