25 Haziran 2007 Pazartesi

" Sevilla Harekatı "

Sevilla Başkanı Jose Maria del Nido’nun davetlisi olarak İspanya’ya giden Celal Kolot ile Mario Berk, Dragutinoviç, Escude, Luis Fabiano ve Puerta için nabız yokladı. Siyah beyazlılar bu 4 oyuncudan 2’sini almayı planlıyor.

DIŞ transferde ince eleyip sık dokuyan Beşiktaş, UEFA Kupası’nı üst üste iki kez kazanan, önceki gün de İspanya Kral Kupası’nı müzesine götüren Sevilla’nın yıldızlarını hedef seçti. Dün sabah erken saatlerde İspanya’ya giden Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot ile Dış İlişkiler Sorumlusu Mario Berk’in Sevilla’da forma giyen Ivica Dragutinovic, Julien Escude, Antonio Puerta Perez ve Luis Fabiano Clemente için girişimlerde bulunacak. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın isteği doğrultusunda dış transfer çalışmalarını sürdüren siyah beyazlılar, genç çalıştırıcının, "Sevilla’daki oyunculardan bir-ikisini alabilirsek gücümüze güç katarız" sözleri üzerine harekete geçti.

Hocamız karar verecek

Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria del Nido’nun davetlisi olarak İspanya’ya giden Celal Kolot ile Mario Berk ikilisi, "Dragutinoviç, Escude, Luis Fabiano ve Puerta ile ilgileniyoruz. Bu dört oyuncudan ikisini kadromuzda görmek istiyoruz" dediler. Nido ise, "Teknik direktörümüz Juanda Ramos’un raporunu bekliyoruz. Takımdan gönderilecek ve kalacak oyuncular belirlendikten sonra size gerekli yanıtı verebiliriz" şeklinde karşılık verdi. Siyah beyazlı yöneticileri ofisinde kabul eden Sevilla Kulübü Başkanı Nido daha sonra şunları söyledi:

Nihat’ı çok istemiştik

"Beşiktaş’ın oyuncularımızla ilgilendiğini biliyorum. Sizin takımda yetişen Nihat geçen sezon şanssız bir sakatlık geçirdi. Kendisi Real Sociedad’da çok faydalı olmuştu. O, ilk iki sezonki performansıyla tüm İspanya’nın kalbini fethetti. Kendisini geçen yıl kadromuza katmak için çok uğraştık. Ancak başarılı olamadık. İstediğiniz oyuncular konusunda kesin yanıtımızı, hocamızla da görüştükten sonra birkaç gün içerisinde vereceğimizi ümit ediyorum."

LUIS FABIANO
Adı: Luis Fabiano
Soyadı: Clemente
D.Tarihi: 08.11.1980
Uyruğu: Brezilya
Mevkisi: Forvet

IVICA DRAGUTINOVIC
Adı: Ivica
Soyadı: Dragutinovic
D.Tarihi: 13.11.1975
Uyruğu: Sırbistan

JULIEN ESCUDE
Adı: Julien
Soyadı: Escude
D.Tarihi: 17.08.1979
Uyruğu: Fransa

A.PUERTA PEREZ
Adı: Antonio Puerta
Soyadı: Perez
D.Tarihi: 26.11.1984
Uyruğu: İspanya


Kaynak : Hürriyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sergen Yalçın Yuvaya Dönüyor"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Etimesgut Şekerspor’dan ayrılan tecrübeli yıldız konusunda yapılan baskılara kayıtsız kalmadı. Demirören, Sergen’in dönüşü için yeşil ışık yaktı.

BEŞİKTAŞ’ta Sergen Yalçın heyecanı...
Alt yapısından yetiştiği siyah beyazlı takımdan iki kez ayrılmak zorunda kalan tecrübeli yıldız yuvaya dönüyor. Geçtiğimiz günlerde Etimesgut Şekerspor’dan ayrılan ve bonservisi elinde olan Sergen için Beşiktaş’a bağlı dernek ve grupların yaptığı baskı sonuç verdi ve kulüp başkanı Yıldırım Demirören, tecrübeli yıldıza yeşil ışık yaktı. Sergen Yalçın’ın 100. yılda siyah beyazlı takımı zirveye çıkardığını belirten asbaşkan Numan Ceyhan, "Ben ve çocuğum Sergen yüzünden Beşiktaş sevdalısı olduk. Sergen konusunda teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam ve yönetim kurulumuz olumlu rapor verirse, geri dönmemesi için hiçbir neden olmaz.

İmza kampanyası başlattılar.

Sergen, F.Bahçeli Alex gibi lider bir oyuncu. Bonservisi de elinde. Sokağa atacak paramız yok. Onu alırsak akıllı bir iş yapmış oluruz" dedi. Bu arada Mecidiyeköy ve Gölcük Beşiktaşlılar Derneği, Sergen Yalçın’ın siyah beyazlı takıma dönmesi için imza kampanyası düzenleyip başkan Yıldırım Demirören’e baskı yapmaya başladılar. Sergen’e kapılarının açık olduğunu söyleyen asbaşkan Levent Erdoğan, "Hiçbir Beşiktaşlı onu istememezlik etmez. O, Beşiktaş’ın zeki çocuğu. İstediği zaman istediği maçı aldıracak güçte. Parasal hiçbir sorun çıkartacağını zannetmiyorum. Başkanımız Yıldırım Demirören’in bu konuda hassas davranacağını ümit ediyorum" dedi.

Kaynak : Hürriyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" M.Yozgatlı ve Rüştü imzalıyor "

Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'den transfer ettiği kaleci Rüştü Reçber ile Mehmet Yozgatlı'ya bugün imza attırıyor. Nevzat Demir Tesisleri'nde saat 15.30'da yapılacak törende iki oyuncu attıkları imza sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlamasını bekleniyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Değirmenin Suyu "


Beşiktaş'a dair ne varsa sorgulanmakta. "X futbolcu alınırsa takım dengeleri bozulur" denmekte. "Falancayı alırsak genel kurula ne deriz" diye düşünülmekte. Bir sorgu-yargı meselesidir gidiyor. Lakin elin oğlu hem de finansal olarak "çöktü" denilen Galatasaray bile "mali açıdan" şovunu yaparken, kimseden çıt çıkmıyor.

7 milyon euro'yu bir yılcığına Lincoln'e sayarlarken o kadar rahatlar ki insanın sorası geliyor; Bu değirmenin suyu nereden hemşerim?! Neden Beşiktaş'ın "kalesi (!)'' devamlı irdelenirken daha kalecileri bile olmayan G.Saray ve F.Bahçe hiç sorgu odasına alınmaz. Benim gücüme gidiyor arkadaş. Ülkenin iki milli kalecisi sende olacak. Adamlarda yabancı kontenjanı dolu olduğundan dışarıdan kaleci bile getiremeyecekler.

Köşeye iyice sıkışmışken federasyon konusunda ve karşısında salya sümükken, bu işin doktorları virüsü senin yemeğine katacaklar. Anlaşılan benim bağışıklık sistemim bozulmuş! Vatandaşın en önemli yerdeki adamları terk-i diyar etmiş. Kabaca ağzı burnu kan içinde yani. Nöbetçi doktor mahiyetinde de bir pansumancı almışlar. "Siz ne yapıyorsunuz?" diye hayıflanıldığında "Carlos'u getirdik" ya desinler diye... Fenerbahçe medyasında bunu bir kişi karıştırabiliyor mu!

Ama senin Ali Güneş'in daha havaalanındayken!!! Vallahi çok yazık. Sayın Mahmut Uslu'nun, sayın Aziz Yıldırım'ınmış gibi lanse ettiği aslı sayın Ali Şen'e ait olan o komik cümleye bizim camiadan bir tek Reha Muhtar cevap veriyorsa... Daha ne diyeyim ki ben size?

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağlam'dan uyum uyarısı "

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, gelecek sezon yeni bir kadroyla mücadele edeceklerini bu nedenle uyum için zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti. Sağlam, "Hem siz, hem biz, hem de taraftarlarımız biraz sabır gösterirse sahada çok iyi bir Beşiktaş izleyeceğiz" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'a Süper Milanlı "


Kartal, Milan'ın 26 yaşındaki savunma oyuncusu Daniele Bonera için harekete geçti. Juventus'un 28 yaşındaki Fransız ön liberosu Boumsong da listede.


Son gözde Bonera

Yıldız transferinde kararlı olan Kara Kartal, 26 yaşındaki İtalyan oyuncu için ünlü kulübün kapısını çalacak.

Beşiktaş süper bir yabancıyı kadrosuna katmak için çalışmalarını tam gaz sürdürüyor. Siyah-beyazlıların son olarak Milan'da forma giyen Daniele Bonera'ya menajeri aracalığıyla teklif yaptığı öğrenildi. 26 yaşındaki futbolcunun İtalyan kulübü ile sözleşmesi devam ediyor.

İTALYA SEFERİ
Ancak Milan'ın çok geniş bir kadroya sahip olması
ve stoper mevkiinde bolluk yaşanması Beşiktaş yönetimini bu transferde umutlandırıyor. İtalyanların ünlü kulübü, oyuncusunu satmaya sıcak bakarsa, siyah-beyazlıların hafta içi Çizme'ye gidip işi bitirmesi bekleniyor.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bu Hafta Bitmeli "

Başkan Demirören'in, transferi yöneten Kolot ile Berk'e, "Bir kaç gün içinde iki yıldız oyuncuya imza attırmalıyız" dediği öğrenildi.


Beşiktaş'ta geciken yıldız oyuncu imzaları Başkan Yıldırım Demirören'i de sıkıntıya soktu. Transfer çalışmalarını yürüten futbol şube sorumlusu Celal Kolot ile yönetici Mario Berk ile bir araya gelen Demirören'in, "Bu hafta içinde 2 önemli ismi kadromuza katmamız gerek. En azından bir tanesi mutlaka bitmeli.
İmzaların gecikmesi bizi zor durumda bırakıyor" dediği öğrenildi. Öte yandan Celal Kolot ile Mario Berk'in gündemdeki transferleri bitirmek için yarın tekrardan Avrupa seferine çıkması bekleniyor

- Haber BJK - daha fazlası >>>