10 Temmuz 2007 Salı

" Başkan 'Yıldırım Demirören' den Açıklama "


Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Kayserispor'un yıldızları Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz için 5 milyon Euro + 3 oyuncu teklif ettiklerini ancak Kayserispor'un bunu kabul etmediğini söyledi.



Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş'ta başkan Yıldırım Demirören, geçen sezon kazanılan lig ikinciliğinin başarı olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirören, Kayserisporlu futbolcular Gökhen ve Mehmet'i almak istediklerini belirterek, "Kayserispor'a iki futbolcu için 5 milyon Euro + 3 oyuncu teklif ettik ama Kayserispor kabul etmedi. Bu iki oyuncuyu Avrupa'dan bir çok kulüp de almak istiyor. Porto, gözümüzün önünde Gökhan'a 5 milyon Euro para verdi onlara da satmadılar" dedi.

Avrupa kulüplerinden genç futbolcularına bir çok transfer teklifi geldiğini vurgulayan Beşiktaş Başkanı, "Serdar için Fransa'nın Rennes kulübü 6 milyon euro teklif etti ama satmadık. Burak ve Bobo'ya teklifler oldu ama biz geleceğin takımını kuruyoruz. Hiçbir futbolcumuz satılık değildir. Geçen sene kazandığımız ikincilik bana göre başarıdır. Kimse bunlardan bahsetmiyor. Geçen sene 2 kupa almış ve şampiyonluğu son maçlarda kaybetmiş bir takımız. Bu yıl daha iyi olacağız" diye konuştu.

Taraftarları da kulüp ürünlerini alarak takımlarına destek olmaya çağıran Yıldırım Demirören şöyle konuştu:
"Taraftarlarımızın kulübün ürünlerini alma konusunda bilinçili olmaları lazım. Her yıl 10 dolarlık alışveriş yapsalar çok daha iyi yerlere geliriz. Biz 100. yılda 100 bin forma sattık. Taraftarın bu bilinçte olması lazım. Şu anda tribünde olan taraftarlarımızın yüzde 70'i eski formalarla maça geliyor. Yüzde 30 ise korsan ürünler kullanıyor. Bu konuda taraftarlarımızın duyarlı olması lazım. Kombine kart satışlarımız bu sene geçtiğimiz sezonun rakamlarına ulaşamadı. Ancak geçen sene 20 bin kombine sattık ve 8 trilyon ciro yaptık. Bu sezon daha da az satmamıza rağmen şimdiden bu rakamı yakaladık. Satışlardan memnunuz. Yönetim, taraftar ve takım birlik olup başarıyı yakalayacağız. Başarının sırrı bu birlik ve beraberlikte."

YABANCI SAYISININ ARTMASINA KARŞIYIM
Futbol Federasyonu'nun yabancı futbolcu sayısıyla ilgili kararına da değinen Demirören, "Ben yabancı futbolcu sayısının arttırılmasına hala karşıyım. Bu karar Türk futbolunu bitirir. Bu konuda duruşumuz hala aynı. Genç yeteneklerin önünün açılması için yabancı sayısının arttırılmasına karşıyız" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon Fenerbahçe'ye transfer olan eski futbolcuları Tümer ilgili sorulara ise "Tümer, Beşiktaş'ın şampiyonluğunda ve başarılarında emeği olan bir futbolcu. O artık tercihini yapdı ve Fenerbahçe'ye gitti. Üzerine konuşmaya gerek yok. Benim odamda hala Tümer'in içinde bulunduğu şampiyonluk fotoğrafı duruyor. Büyük takımlar arasında futbolcu geçişleri her zaman olmuştur. Zamanında Alpay, Oktay, Feyyaz ve Sergen nasıl Fenerbahçe'ye geçtiyse, Tümer'de transfer olmuştur. Bu futbolcularla da hiçbir problemimiz olmadı" dedi.

Demirören yeni bir stat yapma planlarını olduğunu ifade ederek, "İnönü Stadı yerine yeni bir stat yapma projelerimiz sürüyor. 3 tane proje üzerinde çalışıyoruz. Bazı izinler alındıktan sonra yeni açık tribünümüzün arkasında bulunan İETT garajını da alıp çok kapsamlı bir proje gerçekleştireceğiz. 2010 yılında Türkiye'de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası için stadın yanına bir basketbol salonu da yapmak istiyoruz. Projelerimiz önümüzdeki aylarda daha da netlik kazanacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Zalayeta Hazır Kıta "

Siyah beyazlılar, Juventuslu futbolcunun menajeriyle prensipte anlaşma sağladı. Celal Kolot, "Zalayeta’nın şartları çok uygun. Alıp almayacağımız 2 gün içinde belli olur" dedi.


YABANCI futbolcu arayışını sürdüren Beşiktaş’ın transfer listesine giren son isim Marcelo Zalayeta oldu. Siyah beyazlılar, İtalya’nın Juventus Kulübü’nde forma giyen Uruguaylı santrforu renklerine bağlamak için harekete geçti.

Beşiktaş’ın transfer çalışmalarını yürüten futbol şubesi sorumlusu Celal Kolot ile dış ilişkiler sorumlusu Mario Berk, önceki akşam Zalayeta’nın menajerlerinden Batur Altıparmak ile bir araya gelerek, Uruguaylı futbolcunun transfer şartlarını görüştü.

Son söz Sağlam’ın

Yapılan görüşmeler sonucunda Zalayeta’nın fiyatının son derece uygun olduğu ve Beşiktaş’a gelmeye hazır olduğu ortaya çıktı. Futbolcunun menajeriyle prensipte anlaşma sağlayan Kolot ve Berk daha sonra teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile görüşerek, "Zalayeta’nın şartları çok uygun. Siz de evet derseniz, alacağız" dediler. Sağlam’ın birkaç gün içinde vereceği karara göre siyah beyazlıların transfer rotası belirlenecek. Zalayeta’ya onay çıkmadığı taktirde listedeki diğer isimlerle temasa geçilecek.

Bonservisi Juve’de

Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot, 10 yıldır bonservisi Juventus’ta olan ve çeşitli takımlarda forma giyen Marcelo Zalayeta’nın çok iyi bir santrfor olduğunu belirterek, "Eskiden biz yabancı futbolcuların ayağına gidiyorduk, şimdi onlar bizim ayağımıza geliyor. Bu durum, Beşiktaş’ın uluslararası transfer piyasasında ne kadar saygın bir yeri olduğunu gösteriyor. Zalayeta, menajerleri aracılığıyla bize, Beşiktaş’a gelmek istediğini bildirdi. Kendisinin durumunu hocamıza anlattık. 2 gün içinde karar verecek, ondan sonra futbolcuyu alıp almayacağımız belli olacak. Zalayeta’nın forvetteki diğer oyuncularımız Bobo, Nobre ve Burak Yılmaz’la birlikte çok başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Doğum tarihi: 5 Aralık 1978 Ülkesi: Uruguay Boyu: 1.88 m Mevkii: Santrfor Oynadığı kulüpler: 1996 Danubio (32 maç, 12 gol), 1997 Penarol (32 maç, 13 gol) 1997 Juventus (85 maç, 12 gol), 1998-99 Empoli (Kiralık, 17 maç, 2 gol), 1999-2001 Sevilla (Kiralık, 50 maç, 10 gol), 2004 Perugia (Kiralık, 5 maç, gol yok). 2004-07 Juventus (54 maç, 8 gol) Başarıları: 4 İtalya Ligi Şampiyonluğu, 2 İtalya Süper Kupası, 1 Uruguay Ligi Şampiyonluğu, 1 Uruguay Lig Kupası, 1 Dünya Gençler İkinciliği


Kaynak : Hürriyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

İlker Ateş : Yepyeni Beşiktaş


Taraftarları yeni sezonda çok değişik bir Beşiktaş izleyecek. Belki 44'lük olmayacak ama geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak düzgün Beşiktaş'ın sezona yaklaştığından emin olabilirsiniz. Son üç sezon kâbus gibi haftalar geçti. Geride kalan sezonların hiçbirinde şampiyonluğu hak etmiş bir Beşiktaş yoktu. Geçen sezon Fenerbahçe'yi yense belki hedefe çok yaklaşırdı ama şampiyonluk yine de kolay olmazdı. Çünkü çarpık kadro içinden kazanma garantisi verebilecek onbir kurulamıyordu. Beşiktaş'ın ideal bir sağ beki yoktu.


İdeal stoper İbrahim Toraman'dan ancak o kadar sağ bek olabiliyordu. İdeal sol bek de yoktu. Oranın iyisi İbrahim Üzülmez sakatlanınca veya ceza alınca Baki ile o bölge işlemiyor, falsolar birbirini izliyordu. Şimdi diyeceksiniz ki "İyi bir sol bek var mı?" Eğer geçen sezonki şanssızlıkları yaşamazsa İbrahim Üzülmez oranın favorisi. Zaten sol bek olarak Türkiye'nin en iyisi o. Kaldı ki Milli Takım'da da ondan başkası düşünülmüyor. Peki iyi bir sağ bek var mı? Haftalardır bu soruya "yok" diyorum. Son transfer bu bölgeye yapılırsa Beşiktaş turnayı gözünden vuracak. Arayışların hâlâ stoper ağırlıklı olmasını anlamak zor.


Ertuğrul hoca sanırım içeriden bir sağ bek çıkaracak. Bu Ali Tandoğan mı, Serdar mı, Mustafa Doğan mı veya tekrar İbrahim Toraman mı olur, onu kestirmek zor. Bunlardan birisi önemli açığı kapatır mı, onu bilmek de zor. Ali Tandoğan bir adım önde gibi görünüyor. Ertuğrul Sağlam en büyük zenginliği ve sıkıntıyı orta sahada yaşayacak. Çünkü burası tam bir katliam bölgesi olacak. Yozgatlı, Cisse ve Tello'nun yerleri garanti. Peki dördüncü adam kim?


Adayları bir kez daha sayalım: Ricardinho, Delgado, Koray, Serdar, Burak, Fahri, İbrahim Akın ve Mehmet Sedef. Gürültü bu alanda kopacak. Ricardinho ve Delgado'dan birisinin yedek olacağı kesin. Orta saha çabuk oturursa yedekte kalanların söz hakkı olmayacak. Bobo ve Nobre mi? Onlar rahat... İki rakamlı kaçar gol atacaklarını hesaplamakla meşguller. Bu Beşiktaş biraz farklı olacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Başkan kampta
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, dün takımın kamp yaptığı Avusturya'ya gitti. Sabah saatlerinde otele giriş yapan Demirören, önce teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ardından takımla giden yöneticiler Celal Kolot ve Mario Berk ile ikişer saat süren görüşmelerde bulundu.

Cruz'dan vazgeçildi
Siyah-beyazlılar, Paraguaylı yıldız Roque Santa Cruz'un Beşiktaş'a uygun isim olmadığında karar kıldı. Beşiktaş yönetimi, Ertuğrul Sağlam'ın yüksek bonservis ödenerek oyuncu alınmasına karşı olması üzerine, B. Mühin'li Cruz defterinin açılmamak üzere kapandığını bildirdi.

Krosta yormadı
Yeni sezon hazırlıklarında, günde üç idman yaptırarak futbolcularının adeta pestilini çıkartan Ertuğrul Sağlam, dün sabahki krosta hafif tempolu koşu programı uygulattı. Sağlam, menajer Gültiken'i de yanına alarak takımla birlikte koşarken; Koray ve Batuhan da takıma dahil oldular.

Gülesin anılıyor
Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Şükrü Gülesin, ölümünün 30. yıldönümünde yarın kabri başında anılacak. 1977'de geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Gülesin için yarın saat 10.00'da kulüp binası önünden servis kaldırılacak ve Emirgan Mezarlığı'nda tören yapılacak.

Altyapıda Vardar izi
Uzun yıllar siyahbeyazlı ekibin altyapısında görev yapan Sinan Vardar'ın ektiği tohumların ürünü alınmaya başlandı. Beşiktaş'ın mini minik, minik, B genç ve A genç takımları şampiyonluklara ulaşırken; Mehmet Sedef ve Batuhan gibi isimler de artık A takıma yükseldiler.

İzgeç'in mutluluğu
Kadıköy Beşiktaşlı İşadamları Derneği Başkanı Aydın İzgeç'in kızı Gülden İzgeç, önceki gün yaşamını Haluk Bölük ile birleştirdi. Birçok siyah-beyazlı kongre üyesinin de katıldığı davette, başkan Yıldırım Demirören'i temsilen Beşiktaşlı yöneticiler de düğün töreninde hazır bulundular.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Beşiktaş'ın Rakibi Hall

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren siyah-beyazlılar, ilk hazırlık maçını bugün yapacak. Günde üç idmanla çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, bu akşam TSİ 20.30'da, Avusturya Üçüncü Lig ekiplerinden FC Hall ile karşı karşıya gelecek. Sağlam, bu maçta genç oyunculara şans tanıyacak.

Kanyank : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Önce Golcü Alalım "

Beşiktaşlılar, stoperden önce genç ve kaliteli golcü alınmasını istiyor.


SIKINTI OLMAMALI
Siyah-beyazlı taraftarlar, takımlarının gol yollarında sorun yaşamaması için stoperden önce santrfor alınmasını istiyorlar. Geçen sezon forvette yaşanan kısırlık nedeniyle sıkıntı çeken siyah-beyazlılar, yönetimden genç santrfor talep etti.

BİZİ RAHATLATIR
İnternetteki "Takımımızın stopere mi, forvete mi ihtiyacı var?" anketine katılan Beşiktaşlıların % 72'si "forvet" yönünde oy kullandılar. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam da bir süre önce "Genç bir santrfor alırsak, rahatlarız" demişti.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nedved'i Alabiliriz "

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, Juventus'un 35 yaşındaki gole dönük orta alan oyuncusu Pavel Nedved için "Nedved'le ilgili olarak şartları araştırıyoruz. Fiyatı eğer kulübümüz için uygun olursa transfer edebiliriz" dedi.

Nedved heyecanı Futbol şube sorumlusu Kolot'un yaptığı açıklama, camianın iştahını iyice kabarttı.

SAĞLAM'DAN ONAY
Transferde ağırlığı defansa veren Beşiktaş'ın, bir anda Pavel Nedved'i gündemine alması camiayı heyecanlandırdı. Juventus'ta gözden düştüğü belirtilen Çek yıldız için teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın da onayını alan yönetimin, imkânlarını gözden geçirdiği bildirildi.

DENGE KORUNMALI
35 yaşındaki gole dönük orta saha oyuncusunun transferinde en önemli kriterin maliyet olduğunu belirten futbol şube sorumlusu Celal Kolot, "Kulübün dengelerini bozmayacak bir rakamda uzlaşma sağlanabilirse Nedved'e formamızı giydirmek isteriz" açıklamasını yaptı.

Kaynka : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Avusturya'da Cisse Rüzgârı "

Fransız için, "Beşiktaş Giunti&Tayfur'un yerini dolduracak adamı buldu" yorumları yapılıyor.

Beşiktaş'ın Avusturya kampında Cisse rüzgârı esiyor... Kişiliği, çalışma isteği ve futbolu ile kampa damga vuran Sengal asıllı Fransız yıldız, şimdiden teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın gözdeleri arasına girmeyi başardı. Giunti ve Tuyfur'lu dönem sonrası ön liberoda sürekli sorun
yaşayan Kartal için "biçilmiş kaftan" izlenimi veren Cisse, otoritelerden de tam not aldı.

TOP ÇALMA USTASI
Kamp öncesi "Takıma uyum sağlamam açısından bu kamp benim için çok önemli" açıklamasını yapan Fransız'ın uyum sürecini kısa sürede tamamlaması, "Beşiktaş, özlemini çektiği ön liberoyu sonunda buldu" yorumlarını da beraberinde getirdi. Sempatik ve sakin bir kişiliği olan Cisse'nin top çalmadaki ustalığı, saklamadaki başarısı ve genelde ileriyi düşünmesi en önemli artıları olarak öne çıkıyor.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kolot: Santa Cruz'la ilgimiz yok! "


Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Celalettin Kolot, Paraguaylı futbolcu Roque Santa Cruz ile ilgilenmediklerini açıkladı. Kolot, "Futbolcunun kendisi, menajeri veya kulübü ile bir görüşmemiz olmamıştır" dedi.

Kolot, siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, bir süredir bazı yazılı ve görsel basın yayın organlarında, Beşiktaş'ın, Bayern Münih'in Paraguaylı futbolcusu Roque Santa Cruz'u transfer etmek istediği ve bu yönde girişimlerde bulunduğu şeklinde iddiaların yer aldığını belirterek, "Adı geçen futbolcunun transferi konusunda bir girişimimiz söz konusu olmadığı gibi, bu oyuncunun ismi hiçbir zaman gündemimizde yer almamış, futbolcunun kendisi, menajeri veya kulübü ile bir görüşmemiz olmamıştır" dedi.
Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>