" Başkan 'Yıldırım Demirören' den Açıklama " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

10 Temmuz 2007 Salı

" Başkan 'Yıldırım Demirören' den Açıklama "


Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Kayserispor'un yıldızları Gökhan Ünal ile Mehmet Topuz için 5 milyon Euro + 3 oyuncu teklif ettiklerini ancak Kayserispor'un bunu kabul etmediğini söyledi.



Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş'ta başkan Yıldırım Demirören, geçen sezon kazanılan lig ikinciliğinin başarı olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirören, Kayserisporlu futbolcular Gökhen ve Mehmet'i almak istediklerini belirterek, "Kayserispor'a iki futbolcu için 5 milyon Euro + 3 oyuncu teklif ettik ama Kayserispor kabul etmedi. Bu iki oyuncuyu Avrupa'dan bir çok kulüp de almak istiyor. Porto, gözümüzün önünde Gökhan'a 5 milyon Euro para verdi onlara da satmadılar" dedi.

Avrupa kulüplerinden genç futbolcularına bir çok transfer teklifi geldiğini vurgulayan Beşiktaş Başkanı, "Serdar için Fransa'nın Rennes kulübü 6 milyon euro teklif etti ama satmadık. Burak ve Bobo'ya teklifler oldu ama biz geleceğin takımını kuruyoruz. Hiçbir futbolcumuz satılık değildir. Geçen sene kazandığımız ikincilik bana göre başarıdır. Kimse bunlardan bahsetmiyor. Geçen sene 2 kupa almış ve şampiyonluğu son maçlarda kaybetmiş bir takımız. Bu yıl daha iyi olacağız" diye konuştu.

Taraftarları da kulüp ürünlerini alarak takımlarına destek olmaya çağıran Yıldırım Demirören şöyle konuştu:
"Taraftarlarımızın kulübün ürünlerini alma konusunda bilinçili olmaları lazım. Her yıl 10 dolarlık alışveriş yapsalar çok daha iyi yerlere geliriz. Biz 100. yılda 100 bin forma sattık. Taraftarın bu bilinçte olması lazım. Şu anda tribünde olan taraftarlarımızın yüzde 70'i eski formalarla maça geliyor. Yüzde 30 ise korsan ürünler kullanıyor. Bu konuda taraftarlarımızın duyarlı olması lazım. Kombine kart satışlarımız bu sene geçtiğimiz sezonun rakamlarına ulaşamadı. Ancak geçen sene 20 bin kombine sattık ve 8 trilyon ciro yaptık. Bu sezon daha da az satmamıza rağmen şimdiden bu rakamı yakaladık. Satışlardan memnunuz. Yönetim, taraftar ve takım birlik olup başarıyı yakalayacağız. Başarının sırrı bu birlik ve beraberlikte."

YABANCI SAYISININ ARTMASINA KARŞIYIM
Futbol Federasyonu'nun yabancı futbolcu sayısıyla ilgili kararına da değinen Demirören, "Ben yabancı futbolcu sayısının arttırılmasına hala karşıyım. Bu karar Türk futbolunu bitirir. Bu konuda duruşumuz hala aynı. Genç yeteneklerin önünün açılması için yabancı sayısının arttırılmasına karşıyız" ifadelerini kullandı.

Geçen sezon Fenerbahçe'ye transfer olan eski futbolcuları Tümer ilgili sorulara ise "Tümer, Beşiktaş'ın şampiyonluğunda ve başarılarında emeği olan bir futbolcu. O artık tercihini yapdı ve Fenerbahçe'ye gitti. Üzerine konuşmaya gerek yok. Benim odamda hala Tümer'in içinde bulunduğu şampiyonluk fotoğrafı duruyor. Büyük takımlar arasında futbolcu geçişleri her zaman olmuştur. Zamanında Alpay, Oktay, Feyyaz ve Sergen nasıl Fenerbahçe'ye geçtiyse, Tümer'de transfer olmuştur. Bu futbolcularla da hiçbir problemimiz olmadı" dedi.

Demirören yeni bir stat yapma planlarını olduğunu ifade ederek, "İnönü Stadı yerine yeni bir stat yapma projelerimiz sürüyor. 3 tane proje üzerinde çalışıyoruz. Bazı izinler alındıktan sonra yeni açık tribünümüzün arkasında bulunan İETT garajını da alıp çok kapsamlı bir proje gerçekleştireceğiz. 2010 yılında Türkiye'de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası için stadın yanına bir basketbol salonu da yapmak istiyoruz. Projelerimiz önümüzdeki aylarda daha da netlik kazanacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Hiç yorum yok: