İlker Ateş : Yepyeni Beşiktaş ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

10 Temmuz 2007 Salı

İlker Ateş : Yepyeni Beşiktaş


Taraftarları yeni sezonda çok değişik bir Beşiktaş izleyecek. Belki 44'lük olmayacak ama geçmiş yıllarla kıyaslanmayacak düzgün Beşiktaş'ın sezona yaklaştığından emin olabilirsiniz. Son üç sezon kâbus gibi haftalar geçti. Geride kalan sezonların hiçbirinde şampiyonluğu hak etmiş bir Beşiktaş yoktu. Geçen sezon Fenerbahçe'yi yense belki hedefe çok yaklaşırdı ama şampiyonluk yine de kolay olmazdı. Çünkü çarpık kadro içinden kazanma garantisi verebilecek onbir kurulamıyordu. Beşiktaş'ın ideal bir sağ beki yoktu.


İdeal stoper İbrahim Toraman'dan ancak o kadar sağ bek olabiliyordu. İdeal sol bek de yoktu. Oranın iyisi İbrahim Üzülmez sakatlanınca veya ceza alınca Baki ile o bölge işlemiyor, falsolar birbirini izliyordu. Şimdi diyeceksiniz ki "İyi bir sol bek var mı?" Eğer geçen sezonki şanssızlıkları yaşamazsa İbrahim Üzülmez oranın favorisi. Zaten sol bek olarak Türkiye'nin en iyisi o. Kaldı ki Milli Takım'da da ondan başkası düşünülmüyor. Peki iyi bir sağ bek var mı? Haftalardır bu soruya "yok" diyorum. Son transfer bu bölgeye yapılırsa Beşiktaş turnayı gözünden vuracak. Arayışların hâlâ stoper ağırlıklı olmasını anlamak zor.


Ertuğrul hoca sanırım içeriden bir sağ bek çıkaracak. Bu Ali Tandoğan mı, Serdar mı, Mustafa Doğan mı veya tekrar İbrahim Toraman mı olur, onu kestirmek zor. Bunlardan birisi önemli açığı kapatır mı, onu bilmek de zor. Ali Tandoğan bir adım önde gibi görünüyor. Ertuğrul Sağlam en büyük zenginliği ve sıkıntıyı orta sahada yaşayacak. Çünkü burası tam bir katliam bölgesi olacak. Yozgatlı, Cisse ve Tello'nun yerleri garanti. Peki dördüncü adam kim?


Adayları bir kez daha sayalım: Ricardinho, Delgado, Koray, Serdar, Burak, Fahri, İbrahim Akın ve Mehmet Sedef. Gürültü bu alanda kopacak. Ricardinho ve Delgado'dan birisinin yedek olacağı kesin. Orta saha çabuk oturursa yedekte kalanların söz hakkı olmayacak. Bobo ve Nobre mi? Onlar rahat... İki rakamlı kaçar gol atacaklarını hesaplamakla meşguller. Bu Beşiktaş biraz farklı olacak.

Hiç yorum yok: