" Zalayeta Hazır Kıta " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

10 Temmuz 2007 Salı

" Zalayeta Hazır Kıta "

Siyah beyazlılar, Juventuslu futbolcunun menajeriyle prensipte anlaşma sağladı. Celal Kolot, "Zalayeta’nın şartları çok uygun. Alıp almayacağımız 2 gün içinde belli olur" dedi.


YABANCI futbolcu arayışını sürdüren Beşiktaş’ın transfer listesine giren son isim Marcelo Zalayeta oldu. Siyah beyazlılar, İtalya’nın Juventus Kulübü’nde forma giyen Uruguaylı santrforu renklerine bağlamak için harekete geçti.

Beşiktaş’ın transfer çalışmalarını yürüten futbol şubesi sorumlusu Celal Kolot ile dış ilişkiler sorumlusu Mario Berk, önceki akşam Zalayeta’nın menajerlerinden Batur Altıparmak ile bir araya gelerek, Uruguaylı futbolcunun transfer şartlarını görüştü.

Son söz Sağlam’ın

Yapılan görüşmeler sonucunda Zalayeta’nın fiyatının son derece uygun olduğu ve Beşiktaş’a gelmeye hazır olduğu ortaya çıktı. Futbolcunun menajeriyle prensipte anlaşma sağlayan Kolot ve Berk daha sonra teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile görüşerek, "Zalayeta’nın şartları çok uygun. Siz de evet derseniz, alacağız" dediler. Sağlam’ın birkaç gün içinde vereceği karara göre siyah beyazlıların transfer rotası belirlenecek. Zalayeta’ya onay çıkmadığı taktirde listedeki diğer isimlerle temasa geçilecek.

Bonservisi Juve’de

Beşiktaş Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot, 10 yıldır bonservisi Juventus’ta olan ve çeşitli takımlarda forma giyen Marcelo Zalayeta’nın çok iyi bir santrfor olduğunu belirterek, "Eskiden biz yabancı futbolcuların ayağına gidiyorduk, şimdi onlar bizim ayağımıza geliyor. Bu durum, Beşiktaş’ın uluslararası transfer piyasasında ne kadar saygın bir yeri olduğunu gösteriyor. Zalayeta, menajerleri aracılığıyla bize, Beşiktaş’a gelmek istediğini bildirdi. Kendisinin durumunu hocamıza anlattık. 2 gün içinde karar verecek, ondan sonra futbolcuyu alıp almayacağımız belli olacak. Zalayeta’nın forvetteki diğer oyuncularımız Bobo, Nobre ve Burak Yılmaz’la birlikte çok başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Doğum tarihi: 5 Aralık 1978 Ülkesi: Uruguay Boyu: 1.88 m Mevkii: Santrfor Oynadığı kulüpler: 1996 Danubio (32 maç, 12 gol), 1997 Penarol (32 maç, 13 gol) 1997 Juventus (85 maç, 12 gol), 1998-99 Empoli (Kiralık, 17 maç, 2 gol), 1999-2001 Sevilla (Kiralık, 50 maç, 10 gol), 2004 Perugia (Kiralık, 5 maç, gol yok). 2004-07 Juventus (54 maç, 8 gol) Başarıları: 4 İtalya Ligi Şampiyonluğu, 2 İtalya Süper Kupası, 1 Uruguay Ligi Şampiyonluğu, 1 Uruguay Lig Kupası, 1 Dünya Gençler İkinciliği


Kaynak : Hürriyet

Hiç yorum yok: