13 Temmuz 2007 Cuma

" Avusturya’ya Kartal Akını! "


Dünü izinli olarak geçiren Beşiktaş’ta futbolcular stres attı.

Hall engelini 5 golle geçen Siyah-Beyazlılar’da oyuncuların büyük bir bölümü otelde kalıp, havuzda eğlendiler. Serdar Kurtuluş, Mert Nobre, Ricardinho, Mehmet Sedef ve Delgado’nun yer aldığı grup ise Insburg’u dolaştı. Bobo ile Ricardinho alışveriş yaparken, Delgado ise faytonla gezi yaptı. Kampın ilk gününden bu yana otelin salonunda çalışan Nobre’nin oldukça neşeli olduğu gözlerden kaçmadı. Kara Kartal bugün çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek.


Kamp notları

‘Kendimi yakarım’
Avusturya kampı öncesinde ilginç bir olay yaşandığı ortaya çıktı. Başkan Demirören’in, Ali Gültiken’e, “Malzemeci Süreyya Soner artık yaşlandı. Kamplara gelip zorlanmasın. Onun yerine gençlerden birisi takımla gitsin” dedi. Gültiken’in durumu Soner’e anlatması üzerine Süreyya Soner, “Benden önceki malzemeci Halil ağabey 28 yıl çalıştı. Kendimi iyi hissediyorum, ölene kadar kalmak istiyorum. Eğer beni götürmezseniz, Ümraniye tesisleri önünde benzin döküp kendimi yakarım” dedi. Bu tepki üzerine kampa Süreyya Soner kamptaki yerini aldı.

Kenan Öner geliyor
Beşiktaş Yönetimi Avusturya’ya çıkartma yapıyor. Kampın ilk günlerinde sadece Mario Berk ile Abdi Celalettin Kolot’un bulunduğu Seefeld’e önce Başkan Yıldırım Demirören gitmişti. Bugün de Siyah-Beyazlılar’ın genel sekreteri Kenan Öner’in kampa katılması bekleniyor. Öner, “Arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre takım çok iyi hazırlanıyor. Takıma katılıp, oyunculara ve teknik heyete moral vereceğim” dedi.


Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kroldrup Seferi! "


Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot ile yönetici Mario Berk, Fiorentina'nın Danimarkalı yıldızı Kroldrup için dün Milano'ya uçtu.


Anlaşma yakın
Kara Kartal’da stoper arayışları sonunda noktalanıyor... Fiorentina’dan ayrılmayı kafasına koyan Danimarka Milli Takımı’nın yıldızı Per Kroldrup’u gündemine alan Siyah-Beyazlılar, dün Milano’nun yolunu tuttu. Beşiktaş Futbol şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot ile yönetici Mario Berk’in transferi tamamlamak için İtalya’ya gittikleri ortaya çıktı. Kısa bir süre içerisinde Kroldrup ile Beşiktaş’ın anlaşması bekleniyor.

Engeller var ama...
Ancak Siyah-Beyazlılar’ın bu transferde zorlu engelleri aşması gerekiyor... Fiorentina’nın 4 milyon Euro bonservis bedeli biçtiği Danimarkalı yıldız için Beşiktaş kesenin ağzını açmak zorunda. Ayrıca Mor Menekşeler’in transfer etmek istediği Freddy Ljungberg için Kroldrup’u Arsenal’e önerdiği de biliniyor. Yine de 1.90’lık yıldız futbolcunun Arsenal’de forma şansı bulmakta zorlanabileceğini düşünmesi, Beşiktaş’ı bir adım öne taşıyor.
Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

İşte Kartal`ın `Hall`i!


İlk hazırlık maçında Avusturya 3. Lig ekibi Hall'ı 5-0 yenen Beşiktaş'ı, muhabirimiz Orhan Yıldırım mercek altına aldı. İşte Kartal'ın son durumu...


Rüştü
Şovmen Beyazıt Öztürk’ün konuklarını davet ederken klasikleşen ‘O bir...’ diye başlayan yaklaşımını biliyoruz. Rüştü için aynı yolu tercih etsek sonu gelmez. Kısa ‘O Kartal’ın herşeyi’ desek abartmış olmayız. Hep böyle kal Kaptan!

Hakan
Genç file bekçisi iyi çalışıyor. Yan toplarda uzun boyuna rağmen etkisiz. Ancak bunları da giderecek kapasitede.

Ali Tandoğan
Aklında sadece futbol var. Ancak kendisinden beklediğimiz bindirmeleri göremedik. Bekliyoruz...

Serdar Kurtuluş
Bir yıl aradan sonra gerçek bölgesi olan sağ kanada döndü. Hall karşısında yeni yerinde daha etkili olacağını gösterdi. Bir de gol attı.

İbrahim Toraman
Artık stopere kesin dönüş yaptı. şanssızlığı, yanındaki isimlerin sürekli değişmesi. Bir stoperde aranan tüm özelliklere sahip.

Mustafa
Değişen bir durum söz konusu değil. Kapasitesi ölçüsünde hep aynı seviyede çalışıyor. Örnek profesyonel.

Baki
Saatli bomba benzetmesi yapsak abartmış olmayız. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. iyi niyetinden şüphemiz yok ama Hall karşısında bile hataları göze çarptı.

İbrahim Üzülmez
İbrahim’de sanki şeytan tüyü var. Saha dışında, tanımayan biri futbolcu olduğuna inanmaz. Saha içinde ise bu durum 180 derece değişiyor. Onu milli takıma taşıyan yönü, bitmeyen hırsı...

İbrahim Kaş
Eski yönetici Sinan Vardar çok övmüştü, az bile söylemiş. Stoper aramaya gerek yok, İbrahim Kaş var. Ama kendi evladımızı güven duymuyoruz, çünkü bedavaya oynuyor!

Serdar Özkan
Son 5-6 sezondur takımın her yurt dışı kampında var ama dönüşte kiralık veriliyor. Yine formda bakalım sonu ne olacak?

Burak
Forma aşkı için Hall maçında sakat sakat oynamayı göze aldı. Daha 5 günlük antrenmanla sahaya çıkmaya kalktı. Beşiktaş’ın Burak’a Hall karşısında değil; lig, kupa ve Devler Ligi’nde ihtiyacı var.

Koray Avcı
Sahada basmadık yer bırakmadı. Eğer yedek kalırsa kayıp, bir o kadar da ayıp olur.

Cisse
Fransız oyuncu idmanlarda iyi çalışıyor. Ancak Hall karşısında sahada sadece bedeni vardı! Tek olumlu hareket yapmadı. Beklemek lazım.

Koray Şanlı
PAF takımındaki mücadeleci, kendinden emin hareketlerini maalesef göremedik. Yetenek olduğu kesin, heyecanını yenecektir.

Fahri
O’nun şanssızlığı oynadığı bölge. Takımın en etkili ve kalabalık alanı orta saha. Buna rağmen sadece işine bakıyor, çalışıyor.

Delgado
İyi başladı. Frikikten attığı gol akıl doluydu. Arjantinli eğer performansını 90 dakikaya yayabilirse katkısı büyük olur.

Ricardinho
Görev yaptığı ikinci yarıda çok etkili oldu, mükemmeldi. Paşa’nın ilk kez serbest oynadığını gördüğümüz için belki de bize tuhaf geldi.

Aydın
Genç oyuncuyu çözmek imkansız. Öyle bir hareket yapıyor ki, hayran bırakıyor. Ardından halı sahada yapılmayacak hata ile dibe vuruyor.

Can
Top takibi, rakip eksiltmesi ve özellikle hava topları çok iyi. Ancak çok ağır.
Batuhan: Genç yeteneğe fazla top gelmedi. O da boş alanlara kaçmayıp, çakılı oynadı.

İbrahim Akın
Şeytan diyor ki, al eline bir tane kızılcık sopası her idman öncesi icabına bak! Bence Türkiye’nin en yetenekli yerli oyuncusu. Ancak yeteneklerini sahaya yansıtmamak için sanki özel çaba sarfediyor. İbo’ya bir hatırlatma: At merakı güzel bir hobi olabilir. Ama çok pahalı bir iştir. Bunun için önce yeteneğini sergile, oyna ve kazan...

Bobo
Bobo’yu sahada görünce moralim düzeldi! Önceki gün yönetim ve teknik heyete karşı yaptığımız maçtaki kendimi görür gibi oldum. Bobo bir kilo almış, sormayın gitsin. Doğal olarak, hızını, adam geçme yeteneğini ve direkt kaleye gitme özelliğinden ödün vermiş. Ne yapılır, ne rejim uygulanır bilemem ama derhal eski ideal kilosuna dönmesi gerek.

Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Carlton Cole Beşiktaş'ta "

Kara Kartal, West Ham'ın siyahi forveti Carlton Cole ile anlaştı. Nijerya asıllı futbolcu yarın siyah beyazlıların Avusturya kampına katılacak.


Cisse'yi alarak taraftarını ayağa kaldıran Beşiktaş'tan bir transfer bombası daha. West Ham United'ın forveti Carlton Cole, Beşiktaş'ta. Ertuğrul Sağlam'ın forvet istemesiyle harekete geçen siyah-beyazlı yönetim, West Ham'lı oyuncunun işini bitirdi. Yarın Beşiktaş'ın Avusturya kampına katılacak olan Cole, 24 yaşında. Oyuncuyla 3 yıllık sözleşme yapılacağı belirtildi. 1.91 boyundaki forvetin özellikle hava toplarında çok iyi olduğu dile getiriliyor. 2001 yılında Chelsea'ye 5 yıllık imza atan Cole, etkili fiziğiyle de dikkat çekiyor.


Cole bombası

Avusturya kampına yarın katılacak olan yıldız oyuncu ile Kartal 3 yıllık anlaşma yapacak.

FORMA GİYEMEDİ
BEŞİKTAŞ, West Ham'ın genç forveti Carlton'ı renklerine kattı. Ertuğrul Sağlam'ın forvet istemesiyle harekete geçen siyahbeyazlı yönetim, İngiliz kulü yetkilileriyle temasa geçti. Yapılan uzun görüşmeler sonucunda da iki kulüp her konuda anlaşmaya vardı. Yarın Beşiktaş'ın Avusturya kampına
katılacak olan Cole, 24 yaşında ve 1.91 boyunda. 2001'de Chelsea'ye 5 yıllık imza atan futbolcu, bu takımda fazla forma şansı bulamadı.

NİJERYA KÖKENLİ
2002'DE Wolverhampton Wanderers'a kiralanan siyahi yıldız, 7 maçta tek gol attı. 2003 sezonunda da Charlton Athletic'e ve-rilen Cole, 21 maçta 4 gol kaydetti. 2004'te bu kez Aston Villa'ya kiralık gitti ve 27 maçta 3 gol kaydetti. 2006 sezonunda transfer olduğu West Ham United formasıyla 17 maçta 2 gol atabildi. İngiltere U21 Takımı'nda 2003-05 yıllarında 15 maçta 4 gol kaydeden Cole'un kökeni Nijerya.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Takviye Normal "

"Üç kulvarda mücadele edeceğimiz için geniş bir kadro oluşturulmalı. Kimin nerede oynayacağı değil, kimin takıma daha fazla katkı sağlayacağı önemli".


REKABET OLMASI İYİ
Yurt dışı kampında konuşan İbrahim Toraman, teknik kadronun stoper arayışında olmasının son derece doğal olduğunu söyledi. Toraman, "Birçok kulvarda yarışacağız, bu nedenle alternatiflerin fazla olması her zaman avantajdır. Ayrıca bu, rekabeti de sağlar. Kazanan Beşiktaş olacaktır"
dedi.

YILDIZLAR PARLAR
Toraman şöyle devam etti: "Cisse, takımımıza büyük katkı sağlayacak. Rüştü ile aynı dili konuştuğumuz için, defans bloğunda rahatlayacağız. Delgado, hem genç hem çok yetenekli. Bu sezon daha yararlı olacak. Batuhan ise yaşına göre ekstra yeneteklere sahip bir genç. Güçlü fiziği en büyük artısı."


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Alkışlar Rüştü'ye "

Siyah-beyazlıların yeni transferi Rüştü, ilk maçında tam not aldı. Rüştü, 45 dakikalık süre içinde yaptığı kurtarışlar, topu oyuna sokma ve arkadaşlarıyla uyum içindeki görüntüsüyle alkışlanan ismi oldu. Başkan Demirören'in Rüştü'yü özel olarak tebrik ettiği ve "İşte senin farkın bu" dediği ifade edildi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Cisse Vasatı Geçemedi "

PSG'den transfer edilen Edouard Cisse, siyah-beyazlı formayla çıktığı ilk maçında vasat bir futbol ortaya koydu. Ön libero mevkiinde görev yapan ve kendini fazla yormadığı gözlenen Fransız futbolcu, idmanlardaki top çalma, topu saklama gibi becerilerini Hall maçında sergileyemedi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Fiorentina'nın 27 yaşındaki başarılı Danimarkalı futbolcusu Per Kroldrup'la anlaşmak üzere.

Kroldrup bekleniyor
Stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Danimarkalı yıldız Per Kroldrup ile anlaştı. Birçok isimle görüşen ancak sonuç alamayan siyah-beyazlılar, Fiorentina'da forma giyen 27 yaşında ve 1.95 boyundaki tecrübeli futbolcunun işini bitirdi. Ancak Beşiktaş yönetimi ilk tercihi olan Boumsong'dan gelecek yanıtı bekliyor.

Halimiz kalmadı!
Ertuğrul Sağlam'ın 1 gün izin verdiği futbolcuların çoğu, günü dinlenerek geçirdi. Sabah 11.00'de yapılan şehir turuna sadece Nobre, Serdar Kurtuluş ve Mehmet Sedef katılırken; diğer oyuncular ise "Neden gezmiyorsunuz?" sorusuna, "Gezecek halimiz mi kaldı. En iyi yatıp dinlenmek. Dışarı çıkmak bile istemiyoruz" dediler.

Demirören durmuyor
Önceki gün takımın kamp yaptığı Avusturya'ya giden başkan Yıldırım Demirören, her sabah 6 kilometre tempolu yürüyüş yaparak form tutuyor. Sabah otel çevresinde yürüyüş yapan, öğleden sonra da golf oynayan başkan Yıldırım Demirören'in yarın kamptan ayrılacağı dile getirildi.

Burak 3 hafta yok
Sakatlıktan yeni kurtulan ve Hall maçının ikinci yarısında sahaya sürülen Burak Yılmaz, sadece 8 dakika oynayabildi. Arda adalesinden sakatlanan Burak'ın dün MR'ı çekildi. Kontroller sonucunda futbolcunun sahalardan 3 hafta uzak kalacağı açıklandı. Burak'ın tedavisine hemen başlandı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>