19 Haziran 2007 Salı

" İşte Beşiktaş'ın Son Hedefi!.. "

Beşiktaş, şaşırtıcı transferlerine bu sezon da yenilerini eklerken, yurt dışında talip olduğu oyunculara da her geçen gün bir yenisini ekliyor.


LİG TV'nin haberine göre şimdiye kadar aralarında Ivan Helguera, Claude Makelele ve Vincenzo Grella da olmak üzere pek çok futbolcu için girişimde bulunan siyah - beyazlıların son hedefi İspanya'nın Real Betis takımında orta sahada oynayan Marcos dos Santos Assunçao oldu.
Beşiktaşlı yöneticilerin, bu sezon Real Betis formasıyla 27 maçta 2 gol atan 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcuya tekliflerini ilettikleri, kulübüne de başvuruda bulundukları belirtildi.

Yöneticilerin, Real Madridli Ivan Helguera ve Chelseali Claude Makelele'den de hala yanıt bekledikleri öğrenildi. Menajer Ahmet Bulut'un da Parma'nın orta saha oyuncusu Vincenzo Grella için yönetimden haber beklediği onayın gelmesi halinde İtalya'ya gidip bu futbolcuyla masaya oturacağı öğrenildi.
Bu arada Galatasaray'ın transfer ettiği Linderoth'un da Beşiktaş'ın gündemine geldiği, Futbolcu İzleme Komitesi'ndeki Ulvi Güveneroğlu'nun "Mutlaka alınmalı" raporuna rağmen bu transferin gerçekleştirilmediği ortaya çıktı.
Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Ertuğrul Sağlam : Nokta Transferler Yapıyoruz ”

Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam, BJK TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Transfer çalışmalarına değinerek, doğru yerlere doğru isimler aldıklarını belirten Sayın Sağlam, “Rüştü ve Mehmet Yozgatlı’nın transferleri için Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e teşekkür ediyorum” dedi.

Futbol Takımımız’ı geçtiğimiz sezon takip ettiğini belirterek sözlerine başlayan Teknik Direktörümüz, “Çeşitli olumsuzluklara rağmen, genel anlamda sezonu değerlendirirsek, kazanılan bir Türkiye Kupası ve ligdeki ikincilik neticesinde de Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkımız var. Ben öncelikle geçtiğimiz sezonki teknik ekibimize ve kadromuzdaki bütün arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Takımımız’ı tanımasına karşın göreve gelir gelmez kadromuzu yakından inceleyerek gerekli analizleri yaptıklarını ve eksik mevkileri belirlediklerini ifade eden Sayın Sağlam, “Bu eksik mevkilerimizle ilgili çalışmalarımıza hemen başladık. İlk olarak Sporting Lisbon takımında forma giyen Tello alındı. Ben göreve başladığım sırada Tello’nun transferinde belirli bir aşamaya gelinmişti. Ben de kendisinin 4-5 karşılaşmasını izleyerek, bize katkı sağlayacak bir oyuncu olduğunu belirttim ve transferine onay verdim” şeklinde konuştu.

“Milli Takım formasını giyen Hakan Arıkan da eksik mevkilerimizden biri olan kaleye yaptığımız isabetli bir transfer oldu” diye konuşmasını sürdüren Sayın Ertuğrul Sağlam, “Daha sonraki süreçte önümüze bir Runje problemi çıkınca, biz de kaleci pozisyonunda yeni alternatiflere yöneldik. Kendisinin Türkiye’de futbol oynamak istemediğini bize belirtmesi neticesinde, biz de futbolcunun istemediği ortamda katkı sağlayamayacağını bildiğimiz için kendisi ile yollarımızı ayırdık ve Rüştü ile anlaştık.

Bu transfer bizim açımızdan yabancı kontenjanımızı boşaltmak açısından da çok faydalı oldu. Şu an itibariyle kadromuzu iki Milli kaleciyle güçlendirmiş oluyoruz. Rüştü, tecrübesi, kişiliği ve karakteri itibariyle takım arkadaşlarına katkı sağlayıp, örnek olabilecek bir insan. Ben, hem Rüştü hem de Mehmet Yozgatlı transferleri nedeniyle Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’e ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz’e teşekkür ediyorum. Bu transferleri geçtiğimiz sezondan kalan eksiklikleri gidermek açısından yapılmış; yerinde ve tabiri caiz ise nokta transferler olarak değerlendirebiliriz. Bundan sonraki dönemde de transfer çalışmalarımız büyük bir özen ve titizlikle devam edecek” dedi.

Taraftarımızı sadece ismi ile değil, takıma yapacağı katkıyla ve önümüzdeki sene bizi ulaşmak istediğimiz hedeflere taşıyabilecek kapasitesi ile mutlu edecek iki kaliteli ismi daha kadromuza katmanın çalışmalarını sürdürdüklerini açıklayan Sayın Sağlam, “Herkes şundan emin olsun ki biz bu sene çok transfer yapmadan, doğru yerlere doğru isimleri alarak, hem Kulübümüz’ün bütçesini fazla zorlamadan hem de eksik olan bölgelerimize transferler yaparak Takımımız’a katkı sağlamak niyetindeyiz. Şu aşamada yurtiçinden transfer düşünmüyoruz. Hedefimiz bir çok kulvarda mücadele edeceğimiz yeni sezonda alternatifli bir kadro oluşturmak. Çalışmalarımız da bu yönde devam ediyor. Bu güne kadar yapılan transferler de bu hedef doğrultusunda yapılmış çok önemli transferlerdir” ifadelerini kullandı.

Mevcut kadromuzdaki futbolcularımız ve yeni transferlerimiz ile birlikte altyapılarımızda bulunan genç oyuncularımızı ve geçen yıl kiralık olarak farklı takımlarda forma giyen ve gelişme kaydeden oyuncularımızı Pazartesi günü başlayacak olan ilk kamp döneminde görüp, değerlendireceklerini söyleyen Teknik Direktörümüz, “Biz misyonumuz gereği, yarışırken üretmek, üretirken de geleceğe yatırım yapan anlayışımız ile genç kardeşlerimizden de kadromuza mutlaka oyuncu katmak istiyoruz. Sezon içerisinde de bu oyunculara yavaş yavaş forma şansı verip, hem Beşiktaşımız’a katkıda bulunmalarını sağlamak hem de Türk futboluna yeni oyuncular yetiştirmek arzusundayız” dedi.

Sayın Ertuğrul Sağlam sözlerine şöyle devam etti: “Altyapı ile ilgili olarak hedefimiz, geçmiş dönemlerde Türk futboluna çok sayıda oyuncu hediye eden öz kaynaklarımızı zirveye çıkarmak ve buradan, Beşiktaşımız vasıtasıyla Türk futboluna oyuncu kazandırmak. Ben bu kaynağın altyapımızda olduğuna inanıyorum. Sadece biraz ilgi ve alakanın yanısıra, yeri gelince gerekli şans da verilirse ben buradan çok büyük faydalar sağlayabileceğimize inanıyorum.”
Sayın Sağlam, sezonun ilk kupası olması nedeniyle Süper Kupa’nın çok anlamlı olduğuna da değinirken, “Umarım geçen sezon olduğu gibi Süper Kupa’yı kazanarak taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz. Süper Kupa’yı aldıktan sonra Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak ilk plandaki hedeflerimiz” dedi.

Son olarak taraftarlarımıza seslenen Teknik Direktörümüz, “Önümüzdeki sezon Beşiktaş, çok koşan, mücadele eden, taraftarlarına ortaya koyacağı futbol anlayışıyla keyif veren, seyir zevki üst seviyede bir takım olacak. 90 dakika boyunca olumlu yönde heyecanlanan, gireceği bol pozisyonlarla taraftarlarını coşturan bu ekibin, saha sonuçlarını da olumlu alacağına inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak : Beşiktaş JK

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Helguera Muamması "

Beşiktaş Kulübü içinde yaşanan ayrılıklar ve fikir ayrılıklara internet sitesinde yer alan açıklamalarada yansıdı.

Siyah Beyazlı kulübün resmi sitesinde bugün yapılan "Kulübümüzün Real Madrid'li futbolcu Ivan Helguera'yı transfer etmek istediği şeklindeki haberler tamamen asılsızdır" açıklaması, futbol şube sorumlusu Celal Kolot'un geçtiğimiz hafta İngiltere yolculuğu dönüşü basın mensuplarına yaptığı açıklamalar ile farklı anlamlar içeriyor. Kolot, havaalanında yaptığı açıklamada Helguera'da dahil olmak üzere bir çok futbolcuyla temaslarının sürdüğünü, hatta İspanya'da La Liga'ın sona ermesinin ardından somut adımlar atacaklarını dile getirmişdi. Ancak bugün internet sitesinden yapılan açıklama Beşiktaş'ın Helguera ile hiçbir şekilde ilgilenmediği ve bu oyuncunun transferine yönelik tüm haberlerin asılsız olduğu belirtildi. Ayrıca Beşiktaş'ın son 2 haftadır transferi gündemde olan İvan Helguera ismini bugün yalanlaması da akıllarda soru işareti bıraktı.

Kaynak : DHA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Toraman'dan Transferlere Tam Not "

Beşiktaş'ın Milli futbolcusu İbrahim Toraman, Türkcell Süper Lig'in bitmesinin ardından tatilini geçirmek için memleketi Sivas'a ailesinin yanına geldi.

Beşiktaş futbol okulunu ziyaret eden Toraman, "Beşiktaş formasıyla şampiyonluk yaşamak istiyorum" dedi. Tatilini geçirmek için memeleketi Sivas'a ailesinin yanına gelen İbrahim Toraman, Beşiktaş Kulübü'nün açtığı futbol okulunu ziyaret ederek, burada gençlerle bir süre sohbet etti. 2006-2007 sezonunun kendisi ve takımı açısından iyi geçtiğini söyleyen İbrahim Toraman, "2006-2007 futbol sezonu benim ve takımım açısından iyi geçti. En azından sakatlık yaşamadan ligi bitirdim. Lige başlarken bizim hedefimiz şampiyonluktu, ama olmadı. Türkiye Kupası'nı ve Süper Kupa'yı aldık. Ligi de 2'nci bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne gidiyoruz. Buna rağmen kötü bir sezon geçirdiğimizi düşünmüyorum. Bundan sonra daha iyi olacağız" dedi.

2007-2008 sezonununda hem kendisinin, hem de takımının hedefinin büyük olduğunu söyleyen Toraman, "Bu yıl da lige iddialı başlıyoruz. Çok iyi transferler yapıldı. Beşiktaş olarak iyi bir takımız ve bunu geçen yıl gösterdik. Tek hedef şampiyonluk ben. Bu yıl inşallah sakatlık olmazsa performansımı en üst seviyeye çıkaracağım. Beşiktaş forması altında şampiyonluk yaşamak istiyorum" diye konuştu.

Hakında çıkan transfer haberlerine değinen Toraman, "Şu anda transefer olmam söz konusu değil. Benim Beşiktaş kulübü ile 3 yıllık sözleşmem var. Beşiktaş formasını giymekten çok mutluyum. En önemlisi Beşiktaş forması altında şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Tabiki zamanı geldiğinde her futbolcunun kalbinde Avrupa'da iyi bir kulüpte oynamak vardır. Benim hedeflerim arasında da bu var. Ama benim Beşiktaş kulübünde daha görevim bitmedi, şampiyonluk yaşamak istiyorum" şeklinde konuştu.

İbrahim Toraman, Beşiktaş Kulübü'nün yaptığı Rüştü ve Mehmet Yozgatlı transferlerini ise şöyle değerlendirdi: "Bu oyuncular kendilerini Türkiye'de ispatlamış, kanıtlamış futbolcular. Bizim başamızdaki insanlar da bu oyuncuların Beşiktaş'a faydalı olacaklarını bildikleri için aldılar. Bence iyi transferler ama bizim Beşiktaş olarak fazla transfere ihtiyacımız yok. Bir iki tane isabetli transfere ihtiyacımız vardı. Bunu da gerçekleştirdiler. İnşallah yeni sezonda takımımıza faydalı olurlar." Saçlarını kısa kestiren Toraman, imajındaki değişiklikle ilgili olarak, "Evet biraz değişiklik olsun istedim. Yıllardır aynı saç sitili ile duruyorum. Biraz değişiklik olsun istedim. Sezon kampı başlarken daha da kısalttırmayı düşünüyorum" dedi.

Tecrübeli futbolcu, Beşiktaş kulübünün Sivas'ta açtığı futbol okuluyla ilgili olarak da, "Sivas'ta bu potansiyel var. Beşiktaş'ın burada alt yapı kollarından birisinin olması gerek diye düşünüyorum. Burayı kuran herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta bu genç yetenekleri desteklemek gerek, buradan yeni İbrahim Toramanlar çıkacaktır. Biz buralara gelmek için çok zor şartlardan geçtik. Ben de elimden geleni yapacağım" ifadesini kullandı. Toraman daha sonra futbol okulunu gezerek buradaki gençler ile bir süre sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Amaç Beşiktaş'ı Yıpratmak "

Beşiktaşımızın yeni transferi kaleci Rüştü Reçber, bir gazetede ''Fenerbahçeli kalacağım'' şeklinde çıkan röportajı yalanladı.

Beşiktaşımızın yeni transferi kaleci Rüştü, Beşiktaş Kulübü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, ''Beşiktaş'a transferim gerçekleştiği andan itibaren Beşiktaş ruhuna ve Beşiktaşlı duruşuna uygun olarak davrandığımı tüm kamuoyunun bilmesini isterim'' dedi.

Beşiktaş'a transfer olduğu günden itibaren hiçbir medya kuruluşu ile röportaj yapmadığını ifade eden Rüştü, şunları söyledi: ''Fenerbahçeli bir yazarın imzası ile yayınlanan bu hayali röportajın, beni ve Beşiktaş'ı yıpratma amacı taşıdığına inanıyorum. O gazetecinin, Beşiktaş'a imzayı attığım ilk günden itibaren yıpratma çabası içinde olmasını da maksatlı buluyorum. Milli takımımızın kalecisi olarak Türk sporunda örnek ve etik davranmaya her zaman önem verdiğimi, profesyonelliğin gereği olarak formasını giydiğim takımın ruhuyla hareket eden bir oyuncu olduğumu, Beşiktaş'a transferim gerçekleştiği andan itibaren Beşiktaş ruhuna ve Beşiktaşlı duruşuna uygun olarak davrandığımı tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Kalesini koruyacağım takımımdaki arkadaşlarım ile birlikte, Beşiktaş'ı büyük başarılara taşıyacağımıza inanıyorum.''

Kaynak: AA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Salonu Demirören Açacak "

Beşiktaş Kulübü'nün BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde yaptığı Club Sporium, başkan Yıldırım Demirören'in katılımıyla 21 Haziran Perşembe günü açılacak.

Canlı müzik ve dans gösterilerinin yer alacağı açılış organizasyonuna yönetim kurulu üyeleri de katılacak. Toplam 30 bin metrekarelik bir alana kurulan ve içinde yüzme havuzları, tenis kortları, SPA, fitness salonları ile birlikte Türkiye'nin ilk indoor Golf Kulübü'nü de barındıran Club Sporium, İstanbul'un en büyük spor ve yaşam kompleksi özelliğini taşıyor.

Kaynak : AA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'ta, Yeni Ön Libero Adayı Grella "

Beşiktaş transferde hız kesmiyor... Helguera bir hafta süre isterken, Parma’da forma giyen Grella ile temasa geçildi.

Vedren Runje’nin ayrılmasıyla 2 yabancı futbolcu kontenjanı bulunan Beşiktaş’ta, ilk hedef Ivan Helguera. İspanya La Liga’da Real Madrid’in şampiyon olmasının ardından bu futbocu için yeniden girişimlere başlayan siyah-beyazlı yöneticiler, menajerler aracılığıyla Helguera ile yeniden görüştü.

İki taraf arasında yapılan son görüşmede tecrübeli futbolcunun, Beşiktaş’tan 1 hafta süre istediği öğrenildi. Öte yandan Beşiktaş'ın, diğer yabancı oyuncu kontenjanını ön libero bölgesinde kullanacağı kesinlik kazandı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın bir ön libero, bir de stoper istediği, alınacak iki yeni yabancı futbolcunun da 7 Temmuz’da başlayacak sezon öncesi yurt dışı hazırlık kampına yetiştirilmesini istediği kaydedildi.

Bu arada Makelele, Geremi ve Gravessen gibi futbolcuların transferinde istediğini elde edemeyen Beşiktaş yönetimi, rotayı İtalya’ya çevirdi. Siyah beyazlılar, Parma'da forma giyen orta saha oyuncusu Vincenzo Grella ile temasa geçti. Ön libero bölgesinde forma giyen 27 yaşındaki Avustralyalı oyuncu, Serie A'da Empoli ile Ternana formalarını giydikten sonra 2004 yılında Parma’ya transfer oldu.

Bu sezon 26 maçta görev yapıp, bir gol kaydetti. 26 kez milli olan Grella’nın, Parma ile sözleşmesi ay sonunda bitecek. 1.83 boyundaki Grella’nın, bonservis bedeli olmadığı için bu transferin büyük olasılıkla gerçekleşebileceği ve önümüzdeki sezon Beşiktaş’ın ön libero mevkiinde Vincenzo Grella’nın forma giyme olasılığının fazla olduğu kaydedildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağlam Temizlik "

Beşiktaş Teknik Direktörü, Celal Kolot ve Ali Gültiken ile bir araya geldi. Ali Tandoğan, Mustafa Doğan, Ali Güneş ve Mehmet Sedef ile yolların ayrılabileceğini söyledi.


ERTUĞRUL Sağlam takımın iskeletini kurmak için düğmeye bastı. Beşiktaş Teknik Tirektörü, dün şube sorumlusu Celal Kolot ve menajer Ali Gültiken ile Nevzat Demir Tesisleri’nde bir araya geldi.

Genç çalıştırıcı, mini zirvede takımdan ayrılacakların listesini masaya yatırdı. Sağlam, Ali Tandoğan, Mustafa Doğan, Ali Güneş ve Mehmet Sedef ile yolların ayrılabileceğini söyledi. Teknik patron şunları söyledi:Üzülmez kalmalı"Hiçbiri ile kişisel bir sorunum yok. Aksine hepsi pırlanta gibi insan.


Hepsi tam bir profesyonel. Ancak benim oyun sistemime uymadıkları için şanslarını Beşiktaş yerine başka kulüplerde denemelerini istiyorum. Bugüne kadar Beşiktaş’a yapmış oldukları hizmetlerden dolayı da kendilerine ayrıca teşekkür ederim." Sağlam, İbrahim Üzülmez’le mutlaka sözleşme yapılması gerektiğini ifade ederken, Avusturya kampı sonrası 2 oyuncu ile daha yolların ayrılacağını belirtti.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rico Kalıcı Gibi "

İspanya ve İngiltere’den teklifler alan Ricardinho’nun yabancı kontenjanı nedeniyle gönderilmesi düşünülüyordu. Ancak Runje’nin gidişiyle Sambacı’nın takımdaki yeri kesinleşti.


İnternacional de istiyordu Beşiktaş’a geçen sezon başında Corinthians’tan 1.7 milyon Euro karşılığında transfer edilen Ricardinho’nun, yabancı kontenjanında yer açılması için takımdan gönderilmesi planlanıyordu.

Sambacı’ya daha önce Brezilya’nın Internacional, İspanya’nın Murcia ve İngiltere’nin Tottenham ekipleri de talip olmuş ve nabız yoklamışlardı.Runje’yle yollar ayrılıncaRicardinho için 4 milyon Euro’luk bir bonservis bedeli isteyen Siyah-Beyazlılar ise düşüncelerini talip olan kulüplere açıklayıp, beklemeye geçmişlerdi. Rüştü’nün Beşiktaş’a transferi ve Runje’nin gidişiyle Siyah-Beyazlı takımda bir yabancı kontenjanı daha açıldı. Kara Kartal’da yaşanan son gelişmeler sonrasında Rico’nun takımda kalması büyük ölçüde kesinleşti.

Kleberson’a 1 ay süreTürkiye’den kaçar gibi ayrılan Beşiktaş’ın Brezilyalı yıldızı Jose Kleberson hakkında FIFA’nın 30 gün içerisinde karar vereceği bildirildi. Vanderlei Luxemburgo’nun çalıştırdığı Santos kulübüyle her konuda anlaşmaya varan 27 yaşındaki futbolcunun geçici lisans çıkarmak için harekete geçtiği ifade edildi.

Jean Tigana beklemedeBeşiktaş’tan ayrılırken, “Teknik direktörlük kariyerim bitti. Uzun bir süre dinlenmeyi düşünüyorum” diyen Jean Tigana, İngiltere’nin Manchester City kulübüyle anlaşmak üzere. Ada basınında çıkan haberlerde Manchester City’nin yeni hocasının Jean Tigana olacağı iddia edildi. Tecrübeli teknik adam konu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken, resmi imzanın önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" 1. Sınıf Transfer "

Rüştü transferini, Beşiktaş'ın milli futbolcuları İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Gökhan Zan değerlendirdi: Kartal çok önemli bir isim kazandı.

Gençlere örnek olacakRüştü Reçber’in gelişi, Beşiktaş’ta büyük heyecan yarattı. Siyah-Beyazlılar’ın yıldız oyuncuları İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ve Gökhan Zan, milli takımdaki kaptanları Rüştü’nün gelişini ilginç ifadelerle yorumladılar. İbrahim Üzülmez, “Kaleciliği, kişiliği, başarıları ortada. Mükemmel bir profesyonel. Hem bize, hem de takımımızdaki genç oyunculara örnek teşkil edecektir” dedi.
Kartal’da yüzler gülüyorKara Kartal’ın ikinci kaptanı İbrahim Toraman da, “Bundan önce kalemizi hep yabancı kaleciler koruyordu. Rüştü ağabeyi milli takımdan tanıyoruz. Her zaman örnek bir futbolcudur” diye konuştu. Rüştü’nün gelişine en çok sevinen isimlerden olan Gökhan Zan ise şöyle konuştu: Maç içinde sürekli bizle konuşuyor, yardımcı oluyor. Onunla oynamak büyük avantaj...

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağda uçarım! "

Kartal'ın yeni transferi Mehmet Yozgatlı, "F.Bahçe'de yeterli şans ve desteği bulamadım. Hedefim değişmez olmak" dedi.


Kırgın değilim ama...Beşiktaş'ın F.Bahçe'den transfer ettiği tecrübeli oyuncu Mehmet Yozgatlı iddialı... Büyük bir camiaya geldiğini ve burada da şampiyonluk yaşamak istediğini belirten Yozgatlı, "F.Bahçe'ye kırgın değilim ama ayrılmamın birçok sebebi var" dedi.

Güvende hissetmedim Yozgatlı şöyle devam etti: "Orada yeterli şans ve desteği bulamadım. Bir oyuncu kendini güvende hissetmezse, yeteneklerini sergileyemez. Beşiktaş'ta performansımı ikiye katlayacağıma ve takımın değişmez futbolcusu olacağıma inanıyorum."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Çizme'ye Yöneldi "

Ön libero arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Parma'nın tecrübeli kaptanı Vincenzo Grella ile temasa geçti.

Hedef GrellaÖn libero arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Parma'nın tecrübeli kaptanı Vincenzo Grella ile temasa geçti. Parma'da 98 maçBeşiktaş, Ertuğrul Sağlam talebi üzerine ön libero arayışlarına hız verdi.

Siyah-beyazlıların son gözdesi ise Parma'da forma giyen Vincenzo Grella olduğu öğrenildi. 2004 yılından bu yana Parma'da görev yapan 28 yaşındaki Avustralyalı futbolcu, 92 kez bu formayı giydi, 2 de gol attı. Orta sahanın beyni Bonservis bedeli olmayan tecrübeli futbolcunun Beşiktaş'tan gelen teklife sıcak baktığı ifade edilirken, 1.83 boyundaki Grella orta alanda hem ofansif, hem de defansif futbol oynayabiliyor.

2003'ten bu yana 26 kez Avustralya Milli Takımı'nda şans bulan Grella, son maçına kaptan çıktı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Onun yeri ayrı "

Siyah-beyazlılar, savunmaya düşündükleri İspanyol yıldız için süper bir teklif hazırladı. Beşiktaş yönetimi, F.Bahçe'nin Roberto Carlos'u transfer etmesinin ardından stratejisini değiştirerek, dünyaca ünlü bir yıldızı renklerine katmak için düğmeye bastı.

Bu konuda ilk olarak Real Madrid'li Helguera ile görüşen ancak tecrübeli oyuncunun 4 milyon euro'da ısrarcı olması sebebiyle bu transferi dondurma kararı alan siyah- beyazlılar, Helguera'nın fiyatını 3 milyon euro'ya indirmesiyle birlikte yeni bir teklif hazırlama kararı aldı.

YILLIK 2.2 MİLYON EURO
Geçen hafta İngiltere'de yapılan görüşmelerde Helguera'ya 1 milyon 750 bin euro öneren Beşiktaş'ın, bu hafta yapılacak görüşmede İspanyol yıldıza 2.2 milyon euro'luk teklif götüreceği ifade edildi. Siyah-beyazlıların, "Taraftarımızı heyecanlandıracak ve hocamızı mutlu edecek bir isim alacağız, Helguera da bu listenin ilk sırasında yer alıyor" dedikleri öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rüştü'ye İki Taraf da Tepkili "

Rüştü'nün transferi hem Beşiktaşlılar hem de Fenerbahçeliler arasında şaşkınlık ve genelde tepkiyle karşılandı. Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmesine rağmen ani bir kararla Beşiktaş'a imza atan Rüştü iki tarafa da yaranamadı.

FENERBAHÇELİLER ÖFKELİ
Yıllardır formasını giydiği Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olan Rüştü'ye Sarı lacivertli taRüştü'nün transferi hem Beşiktaşlılar hem de Fenerbahçeliler arasında şaşkınlık ve genelde tepkiyle karşılandı. raftarlar çok sert tepki gösterdi. Forumlarda görüşlerini yazan Fenerbahçeliler'in tamamına yakını Rüştü'ye öfke kusarken, önemli maçlar öncesi yaşadığı sakatlıklar, zaman zaman yediği hatalı goller ve Fenerbahçe'nin teklifini kabul ettikten sonra Beşiktaş'a imza atması en çok dile getirilen olaylar oldu.

Öte yandan Fenerbahçe taraftar sitesi Antu.com da Rüştü'yü "Utan" başlığı altında sert bir yazıyla eleştirdi. Rüştü'nün Antalyaspor'da oynarken Beşiktaş ile anlaşması, ancak daha sonra trafik kazası geçirmesi nedeniyle siyah beyazlıların bu transferden vazgeçmesi hatırlatılarak kendisine sahip çıkan Fenerbahçe'ye bunu yapmaması gerektiği belirtildi.

BEŞİKTAŞLILAR TEPKİLİ
Cephenin diger tarafında da Rüştü transferine tepki var. Beşiktaş taraftar forumlarında görüş bildiren Siyah - beyazlı taraftarlar ağırlıklı olarak Rüştü transferine karşı çıkıyor. Ankaraspor'un genç file bekçisi Hakan Arıkan'ın Rüştü transferiyle yedek kulübesine mahkum olacağını ve futbol hayatının son yıllarını yaşayan bir kalecinin forma giyeceğini söyleyen taraftarların tepki gösterdiği bir başka şey ise son yıllarda Fenerbahçe'den ayrılan birçok futbolcunun Beşiktaş'a alınıyor olması.

Bu arada Beşiktaş'la anlaşan ve imza atması beklenen bir diğer Fenerbahçeli Mehmet Yozgatlı da "Fenerbahçe'nin elinde tutmadıklarını biz alıyoruz" görüşü öne sürülerek eleştirildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>