11 Ağustos 2007 Cumartesi

Beşiktaş'ın Şov Gecesi

Avrupa'da coşan Beşiktaş, lige de fırtına gibi girmek istiyor. Kartal, bugün BJK İnönü Stadı'nda Konyaspor'u ağırlıyor. Saat 21.45'teki maçı LİG TV naklen yayınlayacak.

Yeni hocası ve kadrosuyla lige İnönü'de "merhaba" diyecek olan siyah-beyazlılar, taraftar desteğiyle coşmayı hedefliyor.

Turkcell Süper Lig'de 5 yıl aradan sonra sezonun ilk maçını kendi evinde bugün Konyaspor ile oynayacak olan Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet. Kara Kartal, yeni hocası ve yeni kadrosuyla BJK İnönü Stadı'nda saat 21.45'te mücadeleye başlayacak. Hakem ise Selçuk Dereli. Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön elemesinde Moldova temsilcisi Sheriff'i deplasmanda 3-0 mağlup eden ve 3. ön eleme turunda İsviçre'nin Zürih takımının rakibi olan siyah-beyazlılar, bu moralle lige de iyi bir başlangıç yapmak amacında.

BOBO DÜN SAKATLANDI
Son 3 sezona galibiyetle başlayamayan Beşiktaş, taraftarının da desteğiyle bu kez sezona 3 puanla başlamanın hesabını yapıyor. Siyah-beyazlılarda 4 eksik var. Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında kırmızı kart gören İbrahim Üzülmez ile kupa maçında sakatlanan Yozgatlı ve sakatlığı düzelmeyen Mehmet Sedef bugün yok. Murat da hazır değil. Dün akşam idmanda sakatlanan Bobo'nun durumu ise maç saatinde netleşecek.

BEŞiKTAŞ
S.Kurtuluş Tello Ricardinho (İ.Akın) Delgado Bobo S. Özkan Koray Gökhan Zan İ.Toraman Hakan Cisse

KONYASPOR
Erkan Da Silva Muhammed Mustafa Eren Veysel Erman Özgür Batista Burak El Saka Özden

Hakem: SELÇUK DERELİ Stat: BJK İNÖNÜ Hava: Açık 25 derece Saat: 21.45 Yayın: LİG TV

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Pantelic Tam İsabet

Hertha Berlin'le pazarlıklar sürerken Beşiktaşlı taraftarlar "Pantelic alınırsa hücumda sorun kalmaz" görüşünde.

Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın "Hızlı, dağıtıcı, usta bir golcü istiyorum" demesi üzerine gündeme alınan Pantelic için çalışmalar sürüyor. Yönetim, bu futbolcunun kulübü Hertha Berlin'le bonservis pazarlığına devam ederken, tarafların ortak nokta olarak 4 milyon euro'da anlaşmaları bekleniyor. Hertha Berlin, 29 yaşındaki Pantelic için
5 milyon euro talep etmiş, Beşiktaş ise 3 milyon euro önermişti.

HERTHA'DA 44 MAÇTA 25 GOL ATTI
Siyah-beyazlı camiada ise Pantelic'in aranan kan olduğu yorumu yapılıyor. Sırp yıldızın transfer edilmesi halinde, Beşiktaş'ın gol yollarındaki sıkıntısına son vereceği görüşü hakim. Hertha Berlin'de 44 maçta 25 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çeken Pantelic, "Ricardinho ve Delgado'nun bulunduğu Beşiktaş'ta tabii ki oynamak isterim. Ancak bu transferin gerçekleşmesi için öncelikle kulübümün razı olması gerekiyor" demişti.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

İlacımız zaman

Fiziksel ve taktiksel eksiklerimiz var. Ama taraftarımızın büyük desteğiyle lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz".

GELİŞTİRMELİYİZ
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, lige tam hazır olmadıklarını ancak başlayabilecek düzeyde olduklarını söyledi. Sağlam, "Fiziksel ve taktiksel olarak geliştirmemiz gereken konular var. Zaman ilacımız olacak. Oyuncularımın anlayışı, hırsı gelecek adına bizi umutlandırıyor"
dedi.

SÜRPRİZ OLMASIN
Sağlam, "Avrupa'da sıkıntı yaşamadan yola devam ediyoruz. Konya maçıyla da taraftarımızın büyük desteğiyle herhangi bir sürprizle karşılaşmadan lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Zürih maçıyla ilgili konuşmak istemiyorum, motivasyonumuz tamamen Konyaspor maçı için" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Bobo'dan 3 yıllık imza

Beşiktaş, golcü futbolcunun sözleşmesini 2011'e kadar uzatırken yıllık ücretini de 600 bin euro'dan 1 milyon 200 bin euro'ya çıkardı.

FORMDA BAŞLADI
Beşiktaş'ta son günlerde adı en çok öne çıkan isim olan Bobo, 2011 yılına kadar siyah-beyazlı kulüpte kalmayı kabul etti. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da gollerine devam eden ve başta Fransız kulüpleri olmak üzere birçok Avrupa takımının transfer listesine giren Bobo ile masaya oturan Beşiktaş bu oyuncuyla sözleşmeyi 2011 yılına kadar uzattı.

YÜZDE YÜZ ZAM
Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin ile önceki akşam bir araya gelen Bobo ve menajeri uzun pazarlıklar sonrasında anlaştı ve yıldız futbolcu, 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Buna göre, Brezilyalı oyuncunun yıllık alacağı ücret 600 bin euro'dan, 1.2 milyon euro'ya çıkartıldı. Genç futbolcu, böylece yıllık ücretine yüzde yüz oranında zam almış oldu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Doğan'dan itiraz sinyali

Beşiktaş'ta gönderileceği açıklanan Mustafa Doğan, bir yıllık sözleşmesini kullanma hakkı olduğunu söyledi. Tecrübeli oyuncu "Kulübüm bana 'Kendine kulüp bul' diyebilir. Ama benim de 'Daha bir yıllık sözleşmem var' deme hakkım bulunuyor. Durum değerlendirmesi yapacağım. Bazı teklifler var. En sağlıklı kararı alacağım" şeklinde konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Beşiktaş Günlüğü

Akın ve Baki için af çıktı
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, takımdan gönderilmesi gündemde olan İbrahim Akın ile Baki'ye bir şans daha verdi. Sağlam, bu iki oyuncuya "Kendinizi göstermeniz, takıma faydalı olmanız için size fırsat verdim. Çok çalışıp bu şansı kullanmalısınız. Beni utandırmayın" dedi.

Yeni hoca yeni umut
UEFA,
yeni sezon için Turkcell Süper Lig'le ilgili yaptığı değerlendirmede, Beşiktaş'ın 2002- 2003'ten bu yana şampiyon olamadığını belirterek "Beşiktaş, yeni teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve yapılan yeni transferlerle birlikte kötü gidişe dur demek istiyor" yorumunda bulundu.

Taraftara çağrı var
Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, sezonun ilk maçı için siyah-beyazlı taraftara çağrıda bulundu. Kenan Öner, "Taraftarlarımızın ilk maçta tribünleri tıklım tıklım doldurmalarını ve takımı desteklemelerini istiyoruz. Beşiktaş, taraftarının desteğiyle başarıya ulaşacaktır" dedi.

Tello'dan iddialı sözler
Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Tello, yeni sezonun ilk maçını kazanmak için tüm güçleriyle mücadele edeceklerini kaydetti. Tello "Konyaspor'u yenmek ve lige iyi başlamak istiyoruz. Umarım kendi sahamızda farklı bir galibiyet alır ve taraftarımızı sevindiririz" diye konuştu.

Transferi düşünemem
Fransa'nın St. Etienne kulübünden teklif alan Gökhan Zan, "Şu anda transferi değil Beşiktaş'ın başarısını düşünüyorum. Aklımda sadece lig ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları var" dedi. Siyah-beyazlı futbolcu, transfer kararını yönetimin vereceğini de sözlerine ekledi.

Övgülerden şımarmam
Siyah-beyazlı ekibin genç yeteneği Serdar Özkan, aldığı övgüler nedeniyle başının dönmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Serdar Özkan "Benimle ilgili güzel şeyler duymak ve okumak elbette gurur verici. Ancak bu övgüler nedeniyle şımaracağım endişeleri de yersiz" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Forvet istiyorum

FORVETTE arayışlarının devam ettiğini belirten Ertuğrul Sağlam, "Takımımızda Bobo, Nobre, Burak, Delgado ve Batuhan gibi forvet hattında oynayabilecek kaliteli oyuncularımız var. Ancak Beşiktaş'a yüzde yüz katkı sağlayacak bir hücum oyuncusu daha kadromuza katacağız. Alternatiflerimiz var" açıklamasını yaptı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>