20 Temmuz 2007 Cuma

Çılgın Fransız

"Saha dışında sakinimdir. Ama saha içinde Nouma'dan çok daha çılgın ve agresif olurum".

Fransa'nın PSG takımından Beşiktaş'a transfer olan Cisse, kendini siyah-beyazlı ekibin unutulmaz yıldızı Pascal Nouma'ya benzetti. Türkiye'den teklif aldığında Tigana ile görüşmediğini ancak Pascal Nouma ile konuştuğunu belirten Cisse, "Özellikle Pascal, 'Beşiktaş seni istiyorsa hiç düşünmeden git' dedi. Saha dışında sakin bir yapım var. Ama maça çıktığımda Nouma'dan daha çılgın ve agresif olurum. Şampiyonluk için geldim ve bunun için her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

TECRÜBEM YETERLİ
Cisse şöyle devam etti: "İlk günden bu yana adapte olabilmem için herkes bana yardım etti. Biz 30 kişilik bir ekibiz, eğer kenetlenirsek başarı da kaçınılmaz olur. Savaşçı ve inatçı bir kişiliğim var. Bunu lig maçlarında görebilirsiniz. Benim ne yaptığım değil, hocamızın ne istediği önemli. 29 yaşındayım ve gerekli tecrübeye sahibim. Benim asıl yerim, dörtlü defansın önü. Yanımda biri olursa, daha çok ileri giderim. Futbolumun en verimli dönemindeyim. Bunu ispat edeceğim."

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Demirören: Golcünün Kralını Alacağız "

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, "Transferde ince eleyip sık dokuyoruz. Kimse merak etmesin. Dünya çapında bir golcü ve bir de savunmacı alacağız" müjdesini verdi.

Mandelli bombası

Stoper arayışlarını sürdüren Kartal, İtalyan takımı Chievo'nun oyuncusu Davide Mandelli'yi getiriyor. Beşiktaş İtalya'da geçtiğimiz sezon küme düşen Chievo takımının stoperi tecrübeli yıldız Davide Mandelli ile prensipte anlaştı. Takımına 1.5 milyon euro bonservis bedelinde anlaşan siyah- beyazlı kulüp futbolcuyla da yıllık 800 bin euro karşılığında prensip anlaşmasına vardı. Ertuğrul Sağlam'a bu ismi öneren siyah beyazlı yönetim
takım ikinci lige düşmesine rağmen bütün maçlarda yüksek performas sergilemesi nedeniyle onay verdi.

SAĞLAM REDDETTİ
Dün akşam saat 01.00'e kadar karşılıklı yazışmalar yapıldı ve geç saatlerde prensipte anlaşma sağlandı. 1977 doğumlu olan Mandelli 190 boyunda ve 80 kilo. Özellikle hava toplarında çok etkili olan futbolcu, tam bir istikrar abidesi. Öte yandan Sağlam'ın yönetimin gündeminde olan Real Madrid'de forma giyen Pavon'u reddettiği öğrenildi.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yolun Başındayız "

"Futbolcuların, çalışmalarımıza verdiği tepkiler iyi. Sistemi değiştiriyoruz. Şu anda kapasitemizin yarısı ile oynuyoruz".


ANLAYIŞ FARKLI
Avusturya kampındaki üçüncü hazırlık maçında da yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş'ın genç hocası Ertuğrul Sağlam, henüz tam olarak hazır olmadıklarını söyledi. Sağlam, "İyi çalışıyoruz ve her şey yolunda gidiyor. Futbolcuların, çalışmalarımıza verdikleri tepkiler gayet iyi. Anlayışı ve sistemimizi değiştiriyoruz.
Elbette bir anda olmaz. Bunu ancak çalışarak ve daha çok maç yaparak gerçekleştirebiliriz" ifadelerini kullandı.

OFANSİF OLACAĞIZ
Sağlam, en iyi çalışmanın ve eksikleri görmenin hazırlık maçları sayesinde olduğunu belirterek şunları söyledi: "Genel olarak ortaya konan mücadeleden memnunum. Ama taktiksel olarak yapmamız gereken daha çok iş var. Ben, Beşiktaş'a yakışan ofansif bir anlayışla sahada olacağımızı söyledim. İstediğim seviyede değiliz. Şu anda takımım % 50 kapasite ile oynuyor. Her geçen gün bu oranı arttırmak için ekip olarak uğraşıyoruz."


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Final maçı 19.00'da

Avusturya'da yapılan Wüstenrot Cup 07 Turnuvası'nda Duisburg'u 1-0 yenerek finale yükselen Beşiktaş, bugün son maçına çıkıyor. Budejovice'yi 2-1 mağlup eden Romanya şampiyonu Dinamo Bükreş ile 19.00'da karşılaşacak olan Kara Kartal'ın final karşılaşmasını, D Spor naklen yayınlacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Gol Atmak İnanılmaz "

Duisburg maçında son 15 dakikada oyuna giren ve attığı golle takımını turnuvada finale çıkartan Batuhan Karadeniz, içini FOTOMAÇ'A döktü. 16 yaşındaki yıldız, "Gol attığım için inanılmaz mutluyum. Bana bu şansı veren Ertuğrul hocamı, hiçbir zaman mahcup etmeyeceğim" diye konuştu.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

'İkisini de Eleriz'

Sheriff-Rangers maçını izleyen antrenör Mutlu Topçu: Sheriff daha iyi ama tur bizim olur.


UMUTLU DÖNDÜ
Devler Ligi'ndeki muhtemel rakiplerinin Moldova'daki kapışmasını (Sheriff- Rangers) izleyen antrenör Mutlu Topçu, kampa umutlu döndü. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Moldova temsilcisinin daha iyi bir takım olduğunu belirten Topçu, şöyle konuştu:

KAFA TUTAMAZ
"İki takım da agresif ve sert oynuyor. Andorra temsilcisi Rangers, daha 15. dakikada 9 kişi kaldı. Kalecisi de kırmızı kart gördüğü için çok zorlandı. 2-0'ın avantajıyla Sheriff turu geçecek gibi görünüyor. Ama o da Beşiktaş'a kafa tutabilecek bir takım değil."

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Basit Oynarım

Orta sahanın her yerinde görev yapabileceğini söyleyen Cisse, "Önde oynarsam, gol atma şansım artar. Ana prensibim, topu en basit ve temiz bir şekilde arkadaşıma vermektir. Avrupa'da başarılı olmak ekip işi. Ben de bu ekibin bir parçasıyım" diye konuştu.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yozgatlı Dinlensin "

Adalesinde sertlik oluşan Mehmet Yozgatlı, teknik kadro tarafından bugünkü Bükreş karşılaşmasında riske edilmeyecek. Duisburg maçında rakibinin sert müdahalesi nedeniyle sakatlık geçiren ve saha içinde gördüğü tedavinin ardından maça devam edebilen Mehmet Yozgatlı'nın, çok önemli bir durumu olmadığı ifade
edildi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

İnönü'de özel maç

Avusturya'da Hall (5-0), Hamburg (1-1) ve Duisburg (1-0) ile yeni sezon öncesinde karşı karşıya gelen Beşiktaş, 25 Temmuz Çarşamba günü İnönü'de bir hazırlık maçı daha yapacak. Kartal'ın rakibi henüz belli değil.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Durmak yasak
Çarşamba akşamı Duisburg'la karşılaşan siyah-beyazlılar, nefes almadan çalışmalara devam ediyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yorgun olan futbolcularına acımadı ve dün sabaha kros çalışması koydu. Sakatların katılmadığı krosta siyahbeyazlılar, 45 dakika tempolu koşu yaptı.

Golcülere tatlı sert
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, dün akşamki taktik idmanında forvet oyuncularını uyardı. Sağlam, golcü futbolculardan özellikle kanatlardan gelen ortalarda tek vuruşları düzgün yapmalarını isteyerek, "Yakaladığımız fırsatları cömertçe harcama lüksümüz yok" diye konuştu.

Rodrigo değişmez
Kartal'ın Şilili yıldızı Rodrigo Tello'nun her geçen gün takıma daha çok alıştığı gözleniyor. Ayağının tozuyla çıktığı Hamburg maçında attığı golle kalitesini ortaya koyan Rodrigo Tello; Duisburg karşılaşmasındaki performansıyla da sol kanadın değişmezi olacağını kanıtladı.

Gençler alkışlandı
Ertuğrul Sağlam'ın hazırlık maçlarında şans verdiği Beşiktaş'ın genç yıldızları, performanslarıyla alkış aldılar. Sağlam'ın "Aramızdan 6 futbolcu ile yeni sezonda yollarımızı ayırmak zorundayız" açıklamasının ardından özellikle gençlerin vargüçleriyle çalıştıkları gözleniyor.

Tunaoğlu unutulmaz
Siyah-beyazlı camianın efsane futbolcularından Yusuf Tunaoğlu, ölümünün 7. yılında bugün mezarı başında anılacak. Beşiktaş formasıyla 256 maçta 43 gol atan Tunaoğlu'nun, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında yapılacak olan anma töreni saat 17.00'de başlayacak.

Divan toplanıyor
Beşiktaş Divan Kurulu'nun 2007 yılı ikinci olağan toplantısı yarın yapılacak. Divan Başkanlık Kurulu faaliyetleri, Denetleme Kurulu raporu ve bu raporların müzakeresinin yapılacağı toplantı 10.30'da Ceylan İntercontinental Otel'in Dolmabahçe Salonu'nda başlayacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>