17 Mart 2008 Pazartesi

Kartal'ı Trabzon da Durduramadı: 3-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, Nobre'nin pasında topu kontrol eden Holosko, ceza sahası sağ çaprazından vurdu. Kaleci Tolga, köşede topu rahatlıkla kontrol etti.
5. dakikada Erdinç'ten topu kapan Holosko, rakibinden sıyrılarak ceza sahasına girdi. Holosko'nun sağ köşeden içeriye çevirdiği topa, kale önünde Nobre vurdu. Meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 1-0
9. dakikada Trabzonspor, sağ taraftan kazandığı köşe atışını Yattara ile kullandı. Yattara'nın ceza sahasına ortasında boş pozisyonda Umut kafayı vurdu. Meşin yuvarlak, kaleci Rüştü'de kaldı.
17. dakikada Nobre'nin kafayla aşırttığı topa ceza sahasında Çağdaş, Holosko'dan önce ayak koydu. Meşin yuvarlak, kornere çıktı.
18. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında, ceza sahası dışından Serdar Özkan yerden vurdu. Kaleci Tolga, yatarak topu kontrol etti.
24. dakikada Nobre'nin pasında ceza sahasında topu kontrol eden Delgado, önünü boşalttıktan sonra yerden vurdu. Kaleci Tolga, iki hamlede topu kontrol etti.
27. dakikada sağ kanattan Ayman, ceza sahasına ortaladı. Boş pozisyonda Yattara'nın kafa vuruşunda kaleci Rüştü, topu kontrol etti.
33. dakikada ceza sahası dışından Delgado, çok sert vurdu. Kaleci Tolga, son anda uzanarak köşeden topu çıkardı.
44. dakikada Trabzonspor'un sol taraftan Yattara ile kullandığı köşe atışında, kaleci Rüştü'nün yumruğu kısa düştü. Ceza sahasında Hüseyin'den seken topu önünde bulan Barış, yerden sert vurdu. Kaleci Rüştü, son anda yatarak tehlikeyi önledi.
45+2'de ceza sahası dışından kazanılan serbest atışı Delgado kullandı. Delgado'nun direkt kaleye gönderdiği top, sol köşeden ağlarla buluştu. 2-0

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
48. dakikada maçın hakemi Bülent Yıldırım, Barış'a yaptığı faulün ardından İbrahim Toraman'a ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi. Beşiktaş, sahada 10 kişi kaldı.
55. dakikada sağ kanattan Ayman'ın ceza sahasına ortasında Mustafa Keçeli kafayı vurdu. Top, üstten auta çıktı.
56. dakikada Baki'den sıyrılan Umut, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahası sol çaprazından Umut'un yerden plasesinde Rüştü, ayaklarıyla mutlak bir golü önledi.
57. dakikada Barış'ın pasında topu kontrol eden Yattara, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Ceza sahası sağ çaprazından Yattara'nın yerden vuruşunda Rüştü, ayaklarıyla mutlak bir golü önledi.
61. dakikada maçın hakemi Bülent Yıldırım, Delgado'ya yaptığı faulün ardından Barış'a ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi. Trabzonspor, sahada 10 kişi kaldı.
64. dakikada ceza sahasında Umut'un vuruşunda kaleci Rüştü, mutlak bir golü önledi.
79. dakikada Delgado'nun pasında topla ceza sahasına giren Aydın, kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Sol çaprazdan Aydın'ın yerden plasesinde meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 3-0
84. dakikada topla ceza sahasına giren Delgado'nun sağ çaprazdan orta şut karışımı vuruşunda kaleci Tolga'nın uzaklaştırmak istediği top, Nobre'nin önünde kaldı. Nobre'nin vuruşunda meşin yuvarlak, defanstan döndü.
86. dakikada rakibinden topu kurtaran Holosko, ceza sahasına girdi. Holosko'nun sağ köşeden içeriye çevirdiği topa, altı pastan Bobo vurdu. Kaleci Tolga'nın önlediği tekrar Bobo'ya çarparak auta çıktı.
90+2'de çalımlarla ceza sahasına giren Yattara, sağ çaprazdan sert vurdu. Defansa da çarpan topu, kaleci Rüştü kontrol etti.

STAT: BJK İnönü
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam
BEŞİKTAŞ: Rüştü, Ali Tandoğan, Gökhan Zan, Baki, İbrahim Üzülmez, Serdar Özkan (Schildenfeld dk. 88), İbrahim Toraman, Delgado, Tello (Aydın dk. 70), Holosko, Nobre (Bobo dk. 86)
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Mehmet Sedef, Ricardinho, Batuhan
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
TRABZONSPOR: Tolga, Tayfun, Erdinç (Jabi dk. 54), Çağdaş, Mustafa Keçeli, Ferhat, Hüseyin, Ayman (Ergin dk. 81), Barış, Yattara, Umut
YEDEKLER: Onur, Hasan Üçüncü, Adnan, Moawad, Tolga Seyhan
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
GOLLER: Nobre (dk. 5), Delgado (dk. 45+2), Aydın (dk. 79)
KIRMIZI KARTLAR: İbrahim Toraman (dk. 48) (Beşiktaş), Barış (dk. 61) (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: İbrahim Üzülmez (Beşiktaş), Yattara, Erdinç, Ayman, Jabi (Trabzonspor)

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Beşiktaş - Trabzonspor

Kırmızı ve sarı kartların havada uçuştuğu derbide nefes kesen bir futbol ortaya çıktı. Beşiktaş, 5'te Nobre'nin golü ile öne geçti. 45+1'de Delgado, yaklaşık 30 metreden kullandığı füze gibi serbest atışta adeta Trabzonspor filelerindeki örümcek ağlarını aldı. Amatörce goller yiyerek Trabzonspor'u yakan Tolga topu fileler sarsıldıktan sonra görebildi. 79'da Aydın Karabulut, şık bir vuruşla skoru belirledi: 3-0. Dün Beşiktaş taraftarı, tribün şovları ile yine muhteşemdi!

Maçta 49'da İbrahim Toraman 2. sarıdan kırmızı kart gördü. Ardından 61'de Barış Memiş, 2. sarıdan atılarak Trabzonspor'u 10 kişi bıraktı. Bordo-mavililerde bir tek İbrahima Yattara sırtındaki formanın büyüklüğünün bilinci içinde sahada terinin son damlasına kadar mücadele ederken, diğer Trabzonlu oyuncular amatörler ordusu gibiydi. Rüştü'nün inanılmaz kurtarışlar yaptığı derbiyi kazanan Kara Kartal, liderliğini sürdürdü, futbolu ile ayakta alkışlandı.

8. harika
Sahasındaki son iki maçta Trabzonspor'a yenilen siyah-beyazlı takım, dün akşamki zorlu mücadeleyi kazanıp liderliğini korurken, rakibinden rövanşı almış oldu.

Beşiktaş, güçlü rakibi Trabzon'u yenip zirvedeki yerini korurken, İnönü Stadı'nda üst üste 8. galibiyetini elde etti. Siyah- beyazlı ekip, 8 maçta 23 gol atarken, kalesinde ise 9 gol gördü. Beşiktaş, İnönü'de ligde A.Gücü (3-1), G.Antep (3-1), Kasımpaşa (4-2), Ankara (3-2), G.Saray (1-0),kupada da Ankara (3-1), Ç. Rize (3-2) ve dün de Trabzon (3-0) maçlarını kazandı.

12 MAÇTA BERABERLİK YOK
Beşiktaş ayrıca, İnönü Stadı'ndaki son iki maçta mağlup olduğu Trabzon'dan, dünkü galibiyetle birlikte rövanşı da almış oldu. Bu arada siyah-beyazlı ekip, ligde oynadığı son 12 maçta hiç berabere kalmadı. Beşiktaş, 12 karşılaşmanın 11'ini kazanırken, 1'inde ise mağlup oldu. Beşiktaş 14'üncü haftada 1-1'lik Çaykur Rizespor maçında ligdeki son beraberliğini almıştı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Pençeyi attı, zirveyi kaptı 3-0

BEŞİKTAŞ DOLUDİZGİN
Turkcell Süper Lig’de 26. haftanın kapanış maçında Trabzonspor’u 3-0 yenen Beşiktaş, liderliğini sürdürdü.Puanını 58’e çıkaran Siyah-Beyazlılar, ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 1’er puan önünde, son 8 haftaya lider girdi.Tribünleri tamamıyla dolduran ve maç boyunca takımlarına büyük destek veren Beşiktaşlı taraftarlar, galibiyetin coşkusuyla şampiyonluk şarkıları söylediler.

GALİBİYETE ABONE OLDU
Trabzonspor’u 3-0 yenen Beşiktaş, Turkcell Süper Lig’deki galibiyet serisini sürdürdü.Siyah-beyazlılar, ligde yaptığı son 12 maçın 11’ini galibiyetle tamamlayarak, oldukça başarılı bir grafik yakaladı.Toplam 18 galibiyetle, bu sezonun en çok 3 puan toplayan ekibi olan Beşiktaş, bu süre içindeki tek yenilgisini 21. haftada deplasmanda 2-0’lık skorla Kayserispor’a karşı aldı.

DOLMABAHÇE’DE ÜSTÜSTE 6. KEZ KAZANDI
Beşiktaş, Trabzonspor galibiyetiyle, Turkcell Süper Lig’de evinde üstüste 6. maçını da kazandı.BJK İnönü Stadı’nda 11. haftada Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar, daha sonra evinde yaptığı maçlarda Ankaragücü’nü 3-1, Kasımpaşa’yı 4-2, Gaziantepspor’u 3-1, Ankaraspor’u 3-2, Galatasaray’ı 1-0 ve Trabzonspor’u da 3-0 yendi.Diğer yandan savunmasındaki hatalar nedeniyle sık sık eleştirilen Beşiktaş, BJK İnönü Stadı’nda 1-0’lık Galatasaray galibiyetinin ardından, Trabzonspor’a karşı da gol yemeden maçı tamamladı.

İBRAHİM TORAMAN, 2. KEZ TAKIMINI YALNIZ BIRAKTI
Maçın 49. dakikasında kırmızı kart gören Beşiktaşlı İbrahim Toraman, bu sezon 2. kez takımını yalnız bıraktı.İbrahim Toraman, Sivasspor maçında da kırmızı kart görmüştü.Öte yandan sakatlığı süren Cisse’nin yokluğunda zorunlu olarak ön liberoda görev yapan İbrahim Toraman’ın yokluğunda siyah-beyazlılar, gelecek haftaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçı öncesinde bu bölgede sıkıntıya düştü.

LİGDEKİ EN FARKLI SKORLU GALİBİYETİ
Trabzonspor’u 3-0 yenen Beşiktaş, aynı zamanda ligde bu sezon en farklı skorlu galibiyetini aldı.Siyah-beyazlılar, ligde daha önceki 17 galibiyetinde en fazla 2 farka ulaşabilmişti.

BAŞKAN DEMİRÖREN’İN COŞKUSU
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Trabzonspor galibiyetiyle büyük coşku yaşadı. Maçı, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’den izin isteyerek, protokol tribünü yerine, hemen yanındaki "uğurlu" yerinde kızıyla birlikte izleyen Demirören, özellikle 3. golün ardından sevincini kızı ve yönetici arkadaşlarıyla paylaştı.

TRABZONSPOR’U, 2 SEZON SONRA İSTANBUL’DA YENDİ
Beşiktaş, son 2 sezonda İstanbul’da yenildiği Trabzonspor’u bu kez yenmeyi başardı.Beşiktaş ayrıca, ligdeki 68. randevuda, rakibi karşısında 27. galibiyeti alarak, Trabzonspor ile lig maçlarındaki galibiyet sayısını eşitledi.

NOBRE’DEN GOLLERE DEVAM
Beşiktaş’ın, sezonun ilk yarısındaki suskun ismi Mert Nobre, ikinci yarıdaki gollerine Trabzonspor karşısında da devam etti.Ligde ilk yarıda yalnızca 1 gol atabilen Brezilya asıllı futbolcu, sezonun ikinci yarısında 8. golünü Trabzonspor’a kaydederek, toplamda 9 gole ulaştı. Öte yandan siyah-beyazlıların 3. golünü kaydeden genç Aydın, Beşiktaş formasıyla ligde "siftah" yaptı.

RÜŞTÜ, KALESİNDE DEVLEŞTİ
Beşiktaş’ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, Trabzonspor maçındaki performansıyla tam not aldı.Siyah-beyazlı takımda yediği goller nedeniyle zaman zaman eleştirilen ve İstanbul’daki Ankaraspor maçında taraftarlarca bir ara yuhalanan Rüştü, Trabzonspor önünde mutlak gollük pozisyonları önleyerek alkış aldı.

TRABZONSPOR, BÜYÜK MAÇLARDA KAYIP
Beşiktaş’a 3-0 yenilen Trabzonspor, bu sezon "Üç Büyükler" ile yaptığı 4. maçı da yitirdi. Bordo-mavili takım, sezonun ilk yarısında yapılan maçlarda da evinde Beşiktaş’a 3-2, Galatasaray’a 1-0, deplasmanda da Fenerbahçe’ye 3-2 yenilmişti.Tarihinin en başarısız dönemlerinden birisini yaşayan Trabzonspor, ligdeki 26. maçında 11. yenilgisini alarak, sevenlerini üzmeyi sürdürdü.

BAKİ’YE ERTUĞRUL SAĞLAM FRENİ
Maç bitiminde Beşiktaşlı taraftarlar, Baki Mercimek’e sevgi gösterilerinde bulunarak, "üçlü" çektirmesini istedi.Taraftarların ısrarı sonrası kapalı tribünün önüne doğru hareketlenen Baki, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın uyarısıyla soyunma odasına gitti.

"EYYAMCI YILDIRIM"
Maçın hakemi Bülent Yıldırım’ın kararları, her iki takımın taraftarlarının tepkisini çekti. Siyah-beyazlı taraftarlar, İbrahim Toraman’a gösterilen kırmızı kart sonrası protesto ettikleri Bülent Yıldırım’a, Trabzonsporlu Barış Memiş’e gösterdiği kırmızı kartın ardından "eyyamcı Yıldırım" diye tempo tuttu. Bu arada maç başlamadan önce ve devre arasında Beşiktaşlı taraftarlar arasında kapalı tribünde kavga yaşandı.


Kartal kadroyu bozmadı
Beşiktaş, Trabzonspor karşısına geçen haftaki Gençlerbirliği maçının kadrosuyla çıktı. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, geçen haftaki ilk 11’de değişiklik yapmazken, Bobo’yu yine yedek soyundurup forveti Nobre-Holosko ikilisinden oluşturdu. Siyah-beyazlılarda, son 2 lig maçında forma giyemeyen Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld, sakatlığı geçince 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Schildenfeld yedek soyunurken, Hakan, Ricardinho, Bobo, Aydın, Batuhan ve Mehmet Sedef de yedek kulübesinde yer aldı.

Trabzonspor'da Serkan oynamadı
Trabzonspor’da ise sakatlığı bulunan Serkan Balcı, Beşiktaş karşısında forma giyemedi. Teknik direktör Ersun Yanal, Beşiktaş karşısında Serkan’ın yerine Ferhat’ı görevlendirdi.

Şener'den Gökdeniz açıklaması
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Rusya’nın Rubin Kazan takımına transfer olan Gökdeniz konusunu kapattıklarını belirterek, "Gökdeniz gider yeni Gökdeniz’ler gelir" dedi. Gökdeniz ile iyi duygular içinde ayrıldıklarını belirten Şener, "Gitmek istiyordu yapacak birşey yoktu. Ben, para için kimseyi satmam. Kendisine ’gitme’ demiştim. Zorla gitmek istedi ve ben de kulübün menfaatini düşünmek zorundayım. Alınacak bu para, üyelerim ve taraftarlarımın parasıydı. Giden Gökdeniz’in yerine yeni Gökdeniz’ler gelir" diye konuştu. "Yıldız değil" biçimindeki sözlerine açıklık getiren Şener, "Gökdeniz, Türkiye’nin yetiştirdiği ender kabiliyetlerinden biri. ’Ama o yıldız, benim takımımda yıldızın gerektirdiği şeyleri yapmalıydı’ dedim" ifadesini kullandı.

PAF'lar yenişemedi 2-2
Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki PAF Ligi maçı 2-2 berabere sonuçlandı. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki maçta Beşiktaş’ın gollerini 6. dakikada Serkan ve 25. dakikada Ali Kuçik atarken, Trabzonspor’un golleri ise 12 ve 32. dakikalarda Göksu’dan geldi.

İnönü full çekti
Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasına iki takım taraftarları da büyük ilgi gösterdi. BJK İnönü Stadı tamamıyla dolarken, karşılaşmayı 30 bini aşkın sporsever izledi. Bordo-mavili taraftarlar, kendilerine ayrılan eski açık tribündeki bölümü doldurarak takımlarını destekledi. Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, protokol tribünü yerine, uğuruna inandığı basın tribünü yanındaki bölümde kızıyla birlikte oturarak maçı izledi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise protokol tribününde maçı izleyenler arasında yer aldı. Siyah-beyazlı taraftarların bulunduğu kapalı tribünde "Bir ölür bin diriliriz, Hepimiz Filistin", "Çanakkale geçilmez, bu vatan bölünmez" yazılı pankartlar açıldı.

Arbede yaşandı
Karşılaşmadan önce Beşiktaş ile Trabzonspor taraftarları arasında stat dışında bir arbede yaşandı. Kendilerine ayrılan eski açık tribüne girmek için toplu halde BJK İnönü Stadı önüne gelen bir grup bordo-mavili taraftarla siyah-beyazlı taraftarlar arasında sözlü sataşma oldu. Daha sonra 2 grup arasında arbede yaşanırken, güvenlik güçleri müdahale ederek olayların büyümesini engelledi. Bu sırada olay çıkaranlar gözaltına alındı. Ayrıca kapalı tribün girişinde de güvenlik güçleri ile Beşiktaş taraftarları arasında tartışma çıktı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>