15 Temmuz 2007 Pazar

" Yeni Kartal Bu Hafta Geliyor! "



Beşiktaş Kulubü Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, "Transfer edeceğimiz futbolcu bu kampa bile katılabilir kimse endişelenmesin" dedi.



Avusturya nın Seefeld bölgesindeki kampta soruları yanıtlayan Kolot, "Birkaç oyuncu ile temaslarımız sürüyor, bunlardan bir tanesini hocamız istemedi ama diğerleri ile görüşüyoruz. Hafta sonu olduğu için bir şey yapamıyoruz. Hafta içi bu işi bitireceğiz, hatta yeni alacağımız oyuncu bu kampa bile katılabir" dedi. Geçtiğimiz günlerde, Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkam için annemde 73 yaşında değerlendirmesi yapan Kolot, bu sözlerine de açıklık getirdi.

Galatasaraylı taraftarların internet sitelerinde,onlarda yaşlı Del Bosque'yu aldılar ama ne bizden ne de yöneticilerimizden olumsuz hiçbir açıklama gelmedi diyerek Kolot'a ve Beşiktaş'a tepki göstermeleri üzerine Kolot, "Evet Feldkamp cok yaşlı dedim yanılmıyorsam dünyada da en yaşlı teknik adam. Galatasaraylılar neden tepki göstermişler bir anlam veremedim, ayrıca Del Bosque şu anda bile Feldkamp ile aynı yaşta değil nasıl futbol takip ediyorlar anlamadım" dedi.

Kolot, kendisinin doğruları söylediğini sözlerine ekledi.
Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rico'nun Başı Belada "

Brezilya'da Rio Federal Savcılığı, Ricardinho hakkında vergi kaçakçılığı iddiasıyla dava açtı. Futbolcunun, Beşiktaş'tan aldığı ücreti kara para olarak ülkesine soktuğu, bununla ilgili konuşmaların bant kayıtlarının da bulunduğu belirtildi

Beşiktaşlı Ricardinho'nun başı belaya girdi. Brezilyalı futbolcu için vergi kaçakçılığından dolayı dava açıldı. Rio Federal Savcılığı, yıldız futbolcunun, Beşiktaş'tan aldığı ücretin taksitlerini ülkeye sokmadığını savunarak, bu paranın yasadışı yollardan Brezilya'ya ulaştırıldığını belirledi.

Savcılığın iddiasına göre; Ricardinho'nun, aldığı paraları Brezilya'ya vergi ödememek için başka bir ülkeye transfer ettiğine dair çeşitli telefon görüşmeleri yaptığı, bunun kayıtlarının da bulunduğu vurgulandı. Bu ülkenin de Arjantin olduğu ifade edildi. Federal savcılık, ifade etmek üzere acil olarak Ricardinho'yu Brezilya'ya davet etti.


Brezilya basını, bu olayın büyüyeceğini savunarak, Beşiktaş Kulübü'nün Ricardinho ile hangi ülke yasasına göre sözleşme imzaladığını açıklaması gerektiğini belirtti. Gazeteler ayrıca transfer taksitlerinin hangi bankaya ve hangi ülkeye teslim edildiğine dair en doğru bilginin siyah-beyazlılarda olduğuna işaret etti. Olayı öğrenen Ricardinho'nun ise , Beşiktaşlı yöneticilere başvurarak, bu konuda yardımcı olmalarını istediği vurgulandı.



Konu hakkında Brezilya Resmi Ajansı Estadao'ya açıklama yapan Ricardinho, suçsuz olduğunu belirtti. Yıldız futbolcu, Beşiktaş ile yaptığı sözleşmenin bir kopyasını ve banka taksit dekontlarını da mahkemeye sunacağını kaydetti.





Kaynak : Milliyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Cisse’den Savunma! "


Önceki gün yapılan antrenmanda 5’e 2 çalışması sırasında şortunu indirerek dikkatleri üzerinde toplayan Edouard Cisse, duruma açıklık getirdi.

Önceki gün yapılan antrenmanda 5’e 2 çalışması sırasında şortunu indirerek dikkatleri üzerinde toplayan Edouard Cisse, duruma açıklık getirdi. Bir takım arkadaşının, kendisinin bacakları arasından pas verdiğini ifade eden yıldız oyuncu, “Fransa’daki idmanlarda eğer iki ayağınızın arasından top geçerse, eşofman üstünü çıkarıp ayaklarımıza bağlardık. Ancak üzerimde sadece tişört olduğu için ben de şortumu indirdim. Olayın bu kadar büyüyeceğini bilseydim, asla böyle bir davranışta bulunmazdım” dedi. Pascal Nouma’nın hareketlerinin hatırlatılması üzerine Cisse, “Pascal, Pascal’dır. Ben de Cisse’yim. Aramızda çok fark var” ifadesini kullandı.


Goncalves Ailton Beşiktaş’a karşı
Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra bir türlü istediği form grafiğini yakalayamayan Brezilyalı futbolcu Ailton, Siyah-Beyazlılar’a bu kez rakip olacak... Grasshoppers’ın ardından bu kez de şansını Sırbistan’ın Kızılyıldız ekibinde deneyen ancak başarılı olamayan 35 yaşındaki golcü oyuncunun yeni takımı Duisburg, 18 Temmuz’da Beşiktaş’la bir hazırlık maçı yapacak. Alman ekibiyle oynanacak olan bu zevkli mücadele yine D-Smart’tan naklen ekranlara gelecek.


Takım bugün taşınıyor
Yaklaşık 1 haftadır hazırlıklarını Avusturya’nın Seefeld bölgesinde sürdüren Beşiktaş için yolculuk vakti! Bugün Hamburg ile karşılaşacak olan Kara Kartallar, çalışmalarını Leogang’ta sürdürecek. Siyah-Beyazlılar bu bölgede özel bir dörtlü turnuvaya katılacak. Turnuvada Beşiktaş’ın dışında Almanya’nın Duisburg, Romanya’nın Dinamo Bükreş ve Çek Cumhuriyeti’nin Budejovice ekipleri ter dökecek.

Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tello Diyor ki... "


'6.5 yıl formasını giydiğim Sporting'ten sonra daha büyük bir takıma geldim. Hedefimiz Şampiyonluk ve Devler Ligi'nde üst turlara ulaşmak.'

Ayağının tozuyla...
Beşiktaş’ın Şilili yıldızı Rodrigo Tello, ayağının tozuyla basın mensuplarının karşısına çıktı. Olaylı bir Copa America turnuvasının ardından milli takımdan 20 maç ceza alan tecrübeli oyuncu, yaşadıklarını ve Beşiktaş’taki hedeflerini açıkladı. Söz Rodrigo Tello’da: “Beşiktaş gibi bir kulübün amacı her zaman şampiyonluktur. Bu sene şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Hedefimiz ulaşabildiğimiz en üst noktaya ulaşmak.

‘Hiç dinlenemedim’
“Portekiz’de sezon biter bitmez soluğu İstanbul’da aldım, imzalayıp geri döndüm. Ufak bir sakatlığım vardı. Ülkeme gittiğimde 10 gün boyunca tedavi gördüğüm için dinlenemedim. Milli takıma gittim ve daha sonra gördüğünüz gibi takımımın kampındayım. Alışmadığım yüksek bir tempo bu. şu anda nasıl bir performans göstereceğimi bilmiyorum. Birkaç gün içinde arkadaşlarımla aramdaki farkı kapatacağım.”

‘Benim suçum yok’
“Venezuella’da yaşananlara gelince... Meksika ile oynadığımız maçtan sonra çeyrek finale kaldık. Sabah 4’e kadar izin aldık ve eğlenmek için dışarı çıktık. Geç kalmamak için otele döndük. Bütün herşey kahvaltıda yaşandı. Benim hatam yanlış adamın yanında olmaktı. Bir arkadaşım sarhoş gibi davranmaya başladı. Olayı bitirmeye çalıştım. Ne zaman çağırırlarsa milli takıma giderim.”

‘İdolüm Maradona’
“Lizbon’da bana hiçbir teklif yapmamalarına rağmen, Beşiktaş’a transferime büyük tepki gösterdiler. Neden teklif yapmadıklarını bilmiyorum. Ancak Sporting’te ve Portekiz’de güzel hatıralarım var. Geçmişi asla silemezsiniz, benim de silmeye niyetim yok. Her akıllı futbolcu gibi benim de idolüm Maradona... 3 senedir defansın solunda oynuyorum. Rekabet, Beşiktaş için pozitif olacaktır.”

Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Salı Günü Biter "

"Kroldrup süper futbolcu ama fiyat problemi var. Cole da listemizde. 3-4 alternatifimiz mevcut. Transfer salıya şekillenir".


Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta yönetici Celal Kolat, "Bir ya da iki oyuncu alacağız. En geç salı günü şekillenir" dedi. Gündemlerindeki Carlton Cole ve Per Kroldrup ile temaslarının devam ettiğini belirten Kolot, "Fiorentina'lı Kroldrup süper futbolcu. Menajeriyle görüşüyoruz. Kesinleşen bir şey yok. Ama fiyat problemi var" diye konuştu.


DEFANSA SAVAŞÇI
Fiorentina'nın 7.5 milyon euro'dan 4 milyon euro'ya indiğini kaydeden genç yönetici, "Ancak bu rakam da bizim için fazla. Pazarlıklar sürüyor. Oyuncuyu da İtalya'dan Türkiye'ye getirmek kolay değil" ifadesini kullandı. Kolot, Cole'da da pürüzleri gidermeye çalıştıklarını belirterek, "Defansa savaşçı arıyoruz. Elimizde 3-4 alternatif var" dedi.

36'LIK YILDIZ ALMAM
Transferde ince eleyip sık dokuduklarını da dile getiren Celal Kolot şunları söyledi: "Hata yapmak istemiyoruz. Biz 36 yaşındaki yıldızları (Carlos) almayacağız. 30 maç oynayacak, 2 maç oynamayacak yıldızlar alacağız. İddia ediyorum en iyi transferleri Beşiktaş yaptı. Maçlar başladığında bunu herkes görecek."
Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Barbekü Partisi "

Siyah-beyazlılar, kampın 9'uncu gününde medyaya barbekü partisi verdi. Futbolcular et yiyip, stres attı.


KEYİFLİ DAKİKALAR
Avusturya kampını sürdüren Beşiktaş'ta futbolcular ve teknik heyet dün medya mensuplarına barbekü partisi verdi. Takımın kaldığı otelin havuzbaşında hep birlikte yemek yiyen futbolcular, basın mensupları ile de sohbet etme imkanı buldu. Keyifli ortamda oyuncular idmanların stresini de attı.

ÇOK İYİ ÇALIŞIYORUZ
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve menajer Ali Gültiken, medyaya karşı sıcak tutumları ve misafirperverlikleri ile övgü aldılar. Başkan Yıldırım Demirören ve yöneticiler barbekü partisine katılmadı. Siyahbeyazlı oyuncular, "Çalışmalar çok iyi gidiyor. İnşallah lige bomba gibi gireceğiz" diye konuştular.

Kaynak: Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yüreği Yetmeli "

Kartal'ın çehresini değiştireceğini belirten genç çalıştırıcı: Zamana ihtiyacım var. İşim bittiğinde Beşiktaş'ı izlemek keyif verecek.


YAKIŞANI OYNAMALI
Beşiktaş'ın çiçeği burnunda teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, yeni sezon öncesi camiaya umut dağıttı. Sahada tüm gücüyle mücadele eden bir takım oluşturmayı hedeflediğini dile getiren başarılı teknik patron, "Büyük bir takım kendine yakışan futbolu oynamak zorunda. Sahaya çıkacak Beşiktaş'ın yüreği bile maç kazanmaya yetmeli" şeklinde konuştu.

ÖNCE KONDİSYON
Kartal'ın, izleyen herkesin takdir edeceği bir takım olacağını belirten Sağlam, "Bunun için önce iyi kondisyona sahip olmamız lazım. Avusturya'da bunu sağlamaya çalışıyorum. Şu ana kadar idmanların yüzde 80'ini kondisyona ayırdım. Ay sonuna kadar durum böyle devam edecek. Ağustosta ise teknik ve taktik çalışmalar yoğunluk kazanacak" diye konuştu.

RAKİBİ HAPSETMELİ
Çehreyi değiştirmenin kolay olmadığını ifade eden Sağlam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun için 15-20 gün yeterli değil. Elimde önce savunma, sonra hücum anlayışı aşılanmış bir kadro var. Bunu tersine çevireceğiz. Takım halinde savaşan, pres yapan, rakibi kendi sahasına hapseden bir Beşiktaş istiyorum. İşimiz zor ama hazır olduğumuzda keyif veren bir takım ortaya çıkacak."

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Feldkamp Annemin Yaşında "

"Feldkamp annemin yaşında! Ocakta bırakır. F.Bahçe gidenleri arar, kimlikleri yara aldı. Trabzon da sorun yaşayacak"

Kalli bırakır

"Feldkamp annemin yaşında! Ocakta bırakır. F.Bahçe gidenleri arar, kimlikleri yara aldı. Trabzon da sorun yaşayacak".

G.SARAY İYİ AMA
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, Avustarya'da ezeli rakipleri ile ilgili şok tespitlerde bulundu yaptı. İşte Kolot'tan inciler: "G.Saray çok iyi transferler yaptı. Ama teknik direktör konusunda ileride problem yaşayacaklar. Annem de 73 yaşında.

VÜCUT KALDIRMAZ
Feldkamp sezon ortasında bırakıp gidebilir. Bizden niye gitti. Vücut kaldırmıyor. F.Bahçe gidenleri çok arar. Özellikle Rüştü ve Tuncay birleştirici oyunculardı. Kimlikleri yara aldı. Trabzon iyi takım ama 50 futbolcu çok. Bu kadar kalabalık sorun yaşarlar.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tello : Cezayı Hak Etmedim "

"Basının yanlış yönlendirmesiyle ceza aldım, avukatım devrede".

Avusturya kampına katılarak ilk çalışmasını yapan Tello, milli takımda aldığı 20 maçlık ceza konusunda Şili medyasını suçladı. İzin alarak arkadaşları ile eğlenmeye gittiğini vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Kahvaltıda bir arkadaşımız sarhoş gibi davranınca sorun çıktı. Olayı yatıştırmaya çalışmama rağmen basının
yanlış yönlendirmesiyle ceza aldım. Avukatım devrede" ifadesini kullandı.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Beşiktaş Günlüğü

Yükleme yaptılar
Avusturya kampındaki çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, dün yine çift idman yaptı. Sabahki çalışmaya Şili Milli Takımı'nın kadrosunda bulunduğu için kampa önceki gün dahil olan Tello da katıldı. Toplu ısınma ile başlayan antrenman ikişerli ve üçerli gruplar halinde koşu ile sürdü.

Sakatlar katılmadı
Sakatlıkları süren Mehmet Sedef, Burak Yılmaz, İbrahim Akın, Murat Şahin ve Nobre dün sabahki antrenmana katılmadı. Beş oyuncu otelde tedavilerine devam etti. Bu arada futbol şube sorumlusu Celal Kolot ile yönetci Mario Berk de antrenmanı takip ettiler.

Akın'a koruma
Ayak başparmağı enfeksiyon kaptığı için şişen İbrahim Akın, korumaya alındı. Dünkü idmana katılmayan yetenekli oyuncunun, bir iki gün daha dinlendirileceği belirtildi. Doktorlar, İbrahim'in bu haliyle idmanlara çıkması halinde parmağının daha kötüye gideceğini belirttiler.

Aman Cisse!
Önceki günkü idmanda aniden şortunu indirerek Nouma'yı hatırlatan Cisse, herkesi telaşlandırdı. Fransız futbolcunun sonunun Nouma gibi olmaması temenni edilirken, Cisse'nin bu konuda kulağının çekilmesi bekleniyor. Bu arada Fransız yıldız, her geçen gün formunu artırıyor.

Dersimiz Sheriff
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki muhtemel rakibi Sheriff, teknik heyet tarafından detaylı incelemeye alındı. Moldova ekibini çıplak gözle izleyen teknik patron Ertuğrul Sağlam, yardımcıları ile birlikte rakiplerini çözüp, turu şimdiden garantiye alacaklarını bildirdi.

Fahri geliyor
Geçen sezon Tigana'nın fazla şans vermediği Fahri Tatan, Avusturya'daki hırsıyla formaya göz kırpıyor. İdmanların en çalışkan isimlerinden birisi olan Fahri, "Bu sezon hedefim ilk onbirde sürekli olarak kendime yer bulmak. Yedek oturmak istemiyorum" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sıra Geldi Hamburg'a "

SEZONA Avusturya'nın Seefeld bölgesinde hazırlanan Beşiktaş, kamptaki ikinci hazırlık maçında bugün Bundesliga takımlarından Hamburg ile kozlarını paylaşacak. 3'üncü Lig ekibi Hall'ı 5-0 mağlup ederek moral bulan siyahbeyazlı takım, Ertuğrul Sağlam yönetiminde ilk kez ciddi bir rakip önünde sınav verecek.
Saat 19.45'te başlayacak karşılaşmayı, D Smart naklen yayınlayacak.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Her Yerde Oynar "


Serdar'ın performansını çok beğenen başkan Yıldırım Demirören, genç futbolcuya övgü yağdırdı: "Ne görev versen üstesinden geliyor. Hem çok yetenekli hem de çok çalışkan. Kale hariç her bölgede oynar. Böyle bir oyuncumuz olduğu için şanslıyız."
Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Doğru Yoldayız "

Hazırlıkların iyi gittiğini ifade eden genç yıldız: Sezonu iple çekiyorum.


SAVUNMANIN SAĞINA
YENİ sezonda savunmanın sağında oynatılması beklenen Serdar, iddialı konuştu. Kampın son derece verimli geçtiğini vurgulayan genç futbolcu, "İyi bir sezon geçireceğimizden ve şampiyon olacağımızdan eminim" ifadelerini kullandı.

TAKIM ÇOK DEĞİŞTİ
BEŞİKTAŞ'IN sezona 'en hazır' futbolcusu olarak gösterilen Serdar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ertuğrul hoca ile hem çalışma hem de oyun sistemimiz değişti. Ben doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Sezon başladığında bunu herkes görecek. Süper Beşiktaş geliyor."

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>