" Rico'nun Başı Belada " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

15 Temmuz 2007 Pazar

" Rico'nun Başı Belada "

Brezilya'da Rio Federal Savcılığı, Ricardinho hakkında vergi kaçakçılığı iddiasıyla dava açtı. Futbolcunun, Beşiktaş'tan aldığı ücreti kara para olarak ülkesine soktuğu, bununla ilgili konuşmaların bant kayıtlarının da bulunduğu belirtildi

Beşiktaşlı Ricardinho'nun başı belaya girdi. Brezilyalı futbolcu için vergi kaçakçılığından dolayı dava açıldı. Rio Federal Savcılığı, yıldız futbolcunun, Beşiktaş'tan aldığı ücretin taksitlerini ülkeye sokmadığını savunarak, bu paranın yasadışı yollardan Brezilya'ya ulaştırıldığını belirledi.

Savcılığın iddiasına göre; Ricardinho'nun, aldığı paraları Brezilya'ya vergi ödememek için başka bir ülkeye transfer ettiğine dair çeşitli telefon görüşmeleri yaptığı, bunun kayıtlarının da bulunduğu vurgulandı. Bu ülkenin de Arjantin olduğu ifade edildi. Federal savcılık, ifade etmek üzere acil olarak Ricardinho'yu Brezilya'ya davet etti.


Brezilya basını, bu olayın büyüyeceğini savunarak, Beşiktaş Kulübü'nün Ricardinho ile hangi ülke yasasına göre sözleşme imzaladığını açıklaması gerektiğini belirtti. Gazeteler ayrıca transfer taksitlerinin hangi bankaya ve hangi ülkeye teslim edildiğine dair en doğru bilginin siyah-beyazlılarda olduğuna işaret etti. Olayı öğrenen Ricardinho'nun ise , Beşiktaşlı yöneticilere başvurarak, bu konuda yardımcı olmalarını istediği vurgulandı.



Konu hakkında Brezilya Resmi Ajansı Estadao'ya açıklama yapan Ricardinho, suçsuz olduğunu belirtti. Yıldız futbolcu, Beşiktaş ile yaptığı sözleşmenin bir kopyasını ve banka taksit dekontlarını da mahkemeye sunacağını kaydetti.





Kaynak : Milliyet

Hiç yorum yok: