28 Temmuz 2007 Cumartesi

" Beşiktaş’ın İsyanı "

Siyah-Beyazlı yönetim, Del Bosque olayında, haklı olmalarına karşın kararın aleyhlerine çıktığını savunup, çağrıda bulundu:


Beşiktaş Kulübü, Del Bosque davasının aleyhlerine sonuçlanması üzerine bir bildiri yayınlayarak, tüm Türkiye’nin bu haklı davalarında Beşiktaş’ın yanında yer almasını istedi. “Del Bosque konusunda FIFA nezdinde bir kez daha girişimde bulunduk. Bu konudaki haklılığımız aşikardır” diye başlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“FIFA’nın uyuşmazlıkla ilgili olarak izlemiş olduğu prosedür kapsamında ve bugüne kadar gerek CAS, gerekse İsviçre Federal Mahkemesi nezdinde tüm hukuki girişimlerimiz yapılmış, haklılığımız ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu aşamadan sonra da bahse konu uyuşmazlık ve uyuşmazlığın neticeleri sadece Beşiktaş’ı ilgilendirmemektedir. Çünkü haklı olduğumuz bu hukuki mücadele, ulusal bir dava haline dönüşmüştür. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Haluk Ulusoy, UEFA Asbaşkanı Sayın Şenez Erzik başta olmak üzere tüm kulüplerimizi, spor kamuoyunu ve medyamızı Beşiktaş’ın yanında yer almaya davet ediyoruz. Beşiktaş’ın sonuna kadar haklı olduğu bu konu, artık Beşiktaş’ın değil, Türkiye’nin davasıdır. Herkesin ve tüm spor kamuoyunun konuyu böyle algılaması, yorumlaması ve yaklaşması gerektiği düşüncesindeyiz. Gerek ulusal, gerekse uluslararası yargı kararlarına saygılı, 104 yıldır temiz mazisi olan Beşiktaş’ın bu konudaki haklılığını ortaya koyma mücadelemizin devam edeceğini ve kulübümüzün tüm haklarının sonuna kadar takipçisi olacağımız kararlılığını, kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

Ve sonuç bölümü
Kulüpten yapılan açıklamanın sonuç bölümünde ise şöyle denildi: “Tüm bunların ışığında; ortada uluslararası hukuku ilgilendiren ve 1958 Tarihli New York Konvansiyonu hükümlerine göre Türkiye’de yargı merciilerine başvurularak yerine getirilmesi gereken bir karar olmasına rağmen ve ayrıca FIFA’nın bahse konu uyuşmazlığın hiçbir safhasında kendisini görevli/yetkili görmediği husus da ortada olmasına rağmen, CAS kararının yerine getirilmesinin FIFA tarafından istenmesinin herhangi bir hukuki dayanağı yoktur. Bu anlamda FIFA’nın daha önce el çektiği bu uyuşmazlığın yerine getirilmesi hususunda da devreden çıkması ve çözümün uluslararası hukuka bırakılması hem genel hukukun emri, hem de İsviçre yasalarının emridir. Uluslararası hukuk kuralları ve kendisinin bu konudaki daha önceki kararı gereğince FIFA’nın bir kez daha olaydan derhal el çekmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde FIFA’nın hukuki ve cezai sorumluluğunun doğacağını da bildiririz.”

40 milyon dolar yalanlaması
Beşiktaş yönetiminin, bir kamu bankasından 40 milyon dolarlık kredi aldığı iddiasına yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, “Bir kamu bankasından 40 milyon dolar kredi kullanıldığı ve bunun başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’e, alacaklarına karşılık ödeme yapıldığı şeklindeki iddialar tamamen asılsızdır ve art niyetli kişilerin senaryosudur. İMKB’ye gönderdiğimiz bilançolarımızdan da görülebileceği üzere, BJK Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin kısa ve uzun vadeli banka kredilerinin toplamı 56 milyon YTL düzeyindedir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ve diğer şirketlerimizin bankalarla kredi ilişkisi bulunmamaktadır” denildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sheriff Provaları! "

F.Bahçe ile oynanacak iki önemli maçın başlama saatlerini dikkate alan Ertuğrul Sağlam, bazı idmanları 21.00’e aldı.

Her şey hesaplanıyor
Yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Siyah-Beyazlı ekip, sadece kondisyon yüklemesi ve taktik antrenmanlarla yetinmiyor, en ince hesapları da yapıyor. 1 Ağustos’ta Moldova temsilcisi Sheriff ile İnönü Stadı’nda oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme ilk maçının başlama saati ile, 5 Ağustos’ta Köln’de Fenerbahçe ile yapılacak Süper Kupa finalinin başlama saatlerini dikkate alan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, takımının bazı idmanlarını da aynı saate, yani 21.00’e aldı.

İnönü’de taraftara açık
Maç saatlerinin futbolcuların performansları üzerindeki etkilerini dikkate alan genç teknik adam, bu uygulamayla oyuncularının 21.00’deki hava şartlarına uyum sağlamasını hedefliyor. Bu sezon her kulvarda zirveyi hedefleyen Siyah-Beyazlılar, bu amaç doğrultusunda dün Nevzat Demir Tesisleri’ndeki çalışmasını 21.00’de gerçekleştirdi. Bugünü izinli geçirecek olan Beşiktaş, yarın ise basına ve taraftara açık olarak saat 19.00’da İnönü’de bir antrenman yapacak.

Bilet fiyatları belli oldu
Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Moldova’nın FC Sheriff ile yapacağı maçın bilet fiyatları belli oldu. Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, 1 Ağustos Çarşamba günü FC Sheriff ile yapılacak maçın bilet fiyatları şöyle: Eski açık 45-50, yeni açık 45-50, kapalı alt 100-150, kapalı üst 150-200, numaralı kenar 175-250, numaralı orta 200-300, VIP B ve E alt tribün 300-350, VIP C ve D alt 350-400, VIP A ve F alt tribün biletleri 250 ve 300 YTL. Biletlerin 30 Temmuz Pazartesi günü Biletix’ten satışa sunulacağı ifade edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal Devrede "

Fenerbahçe’nin almak için görüşmelere devam ettiği Çaykur Rizesporlu Yasin Çakmak için Beşiktaş da devreye girdi.

Fenerbahçe’nin almak için görüşmelere devam ettiği Çaykur Rizesporlu Yasin Çakmak için Beşiktaş da devreye girdi. Karadeniz ekibinin başkanı Kadir Çelik konu ile ilgili olarak, “Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yasin’i bizden resmen istedi. Bonservisi konusunda da anlaştık. Futbolcu ile Fenerbahçe Kulübü arasındaki görüşmeler sürüyor. İş bitmiş değil. Bu arada Beşiktaş Genel Menaceri Ali Gültiken de beni arayıp, bu futbolcu konusunda istekte bulundu. Kendisine, Fenerbahçe ile görüştüğümüzü ilettik ve önceliğin bu kulüpte olacağını, fazla para verilse de bunu kabul etmeyeceğimizi aktardık. Sonuçta paradan önemli bir söz vardır. Eğer Fenerbahçe ile Yasin anlaşamazsa biz de istekte bulunan Beşiktaş ile masaya oturmaya hazırız” diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yozgatlı’ya Terapi "

Mutlu Topçu ile Ali Gültiken, kamp döneminde hayâl kırıklığı yaratan Mehmet Yozgatlı’ya sürekli moral veriyor.

Fenerbahçe’den transfer edilen Mehmet Yozgatlı’nın, hazırlık kampı döneminde büyük hayal kırıklığı yaratması, Beşiktaş’ı harekete geçirdi. Kendisinden bu sezon çok şey beklenen tecrübeli oyuncuyu markaja alan yardımcı antrenör Mutlu Topçu ile genel menacer Ali Gültiken, “Bir an önce kendini toparlayıp gerçek kimliğini sahaya yansıtacağından hiç şüphemiz yok. Sen kendini tamamen futbola ver, iyi çalış ve hocanın söylediklerini yerine getir, yeter. Hiç de moralini bozma. Hepimiz sonuna kadar senin yanındayız” diyerek moral veriyor. Bu arada Siyah-Beyazlılar’da, çift kale maçlar da oldukça iddialı geçiyor. Son olarak baklavasına yapılan çift kalenin galibi, Rüştü Reçber’in takımı oldu. Kaybeden takımın kaptanı İbrahim Toraman da, üzerine düşeni yaparak, rakibe dağıtılmak üzere Gaziantep’ten iki tepsi baklava siparişinde bulundu.

Kaptan da ‘golcü’ dedi
Beşiktaş takım kaptanı İbrahim Üzülmez, Siyah-Beyazlı savunmanın Türkiye’nin en iyisi olduğunu iddia ederek, “Bize golcü gerek” dedi. Rüştü Reçber’in de takıma katılmasıyla birlikte, A Milli Takım’ın tüm savunma hattının neredeyse kendilerinden oluştuğunun altını çiken tecrübeli oyuncu, şöyle konuştu: “Bu görüntü altında, bana göre biz önümüzdeki sezon savunmada sorun yaşamayız. Gittiğim her yerde ve konuştuğum herkes, Beşiktaş’a bir golcü alınmasına işaret ediyor. Ben de bu düşüncelere katılıyorum. Ama biliyorum ki, bu konuda son kararı verecek tek isim, teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam’dır.”

İbrahim Akın’a Trabzon kancası
Trabzonspor, Beşiktaş’ta bir türlü beklenen patlamayı yapamayan İbrahim Akın için devreye girdi. Ziya Doğan’ın bu oyuncuyu kadrosuna katmak istediği ve Başkan Nuri Albayrak aracılığıyla teklifte bulunulduğu öğrenildi. Ertuğrul Sağlam izin verirse, İbrahim Akın bir yıllığına Bordo-Mavililer’e kiralanacak. Akın ise, Beşiktaş’tan ayrılmak istemediğini belirterek, “Sakatlığım geçti ve bu sene çok iyi olacağım. Bana son bir şans verin” önerisini getirdiği ifade edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Cousin'e Tepki "

Beşiktaşlılar, "Carlos'tan daha ünlü bir yıldız alacağız" diyen futbol şube sorumlusuna "Hani nerede bu yıldızlar?" diye sordu.

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına sayılı günler kala halen aradığı golcüyü bulamayan siyah-beyazlı yönetim, camianın da sabrını taşırdı. Beşiktaşlı taraftarlar, bir süre önce "Roberto Carlos'tan çok daha ünlü bir yıldız alacağız" diyen kulübün futbol şube sorumlusuna seslenerek, "Devler Ligi'ne katılmamız için yapacağımız ön eleme maçına birkaç gün kaldı.
Bize büyük sözler verenler, şimdi 'O bizi istemiyor, bu çok pahalı, şunu alamıyoruz' demeye başladı" diye tepki gösterdiler.

VERİLEN SÖZLER TUTULMALI
Hasselbaink, Carlton Cole gibi isimlerle ilgilenen ancak ya bonservis ya da Ertuğrul Sağlam engeline takılan yönetim, şimdi gözünü 30 yaşındaki Daniel Cousin'e çevirdi. Geçtiğimiz yıl Lens'te kötü bir sezon geçiren Cousin ismi ön plana çıkınca, Beşiktaşlı taraftarlar, "Biz tribünleri hareketlendirecek yıldızlar istiyoruz. Verilen sözler tutulsun ki biz de tribünde desteğimizi verelim" tepkisini gösterdi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal'a Angola'lı Savunmacı "

Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam'ın uzun boylu bir stoper istemesi üzerine Porto'nun tecrübeli savunmacısı Pedro Emanuel'in peşine düştü. Angola'lı futbolcu, 1.80 boyunda ve 32 yaşında.

Son gözde
Siyah-beyazlı yönetim, Portekiz ekibinin Angola'lı savunmacısı Pedro Emanuel için girişimlere başladı. Transfer çalışmalarını hızlandıran Beşiktaş, gözünü Porto'nun tecrübeli savunmacısı Pedro Emanuel'e çevirdi. Legrottaglie'nin Ertuğrul Sağlam'dan veto yemesi ve Ruben Gonzalez'in ülkesinde kalmak istemesiyle siyah-beyazlılar, 32 yaşındaki oyuncu ile ilgilenmeye başladı. Kulübe yakın çevreler, bu transferin gerçekleşmesi halinde Beşiktaş defansının rahatlayacağı görüşünü savundu.

95 MAÇTA OYNADI
2002'den beri Porto forması giyen Emanuel, bu sürede 95 maça çıktı. 1.80 boyundaki oyuncu, Portekiz temsilcisi ile 2003'te UEFA Kupası ve 2004'te Şampiyonlar Ligi final maçlarında oynamıştı. Porto'nun Stepanov transferinden dolayı Emanuel'i gözden çıkarması beklenirken, Angola'lı futbolcunun 2008'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bobo'ya Servet "

Beşiktaş'ın 10 milyon euro bonservis bedeli biçtiği Bobo için Fransız ekibi 7 milyon euro önerdi. Yönetim kararsız kaldı.

Ne yapmalıyız?
Bir yandan stoper ve golcü arayışlarını sürdüren siyahbeyazlılar, diğer yandan da genç futbolcularına gelen transfer tekliflerini değerlendirmeye aldı. Bobo için 10 milyon euro değer biçen yönetim, Fransa'nın St. Etienne takımından gelen teklif karşısında kararsız kaldı.

600 bin $ alıyor
Fransız ekibinin "Bobo için 7 milyon euro" verebiliriz önerisi Beşiktaş cephesini hareketlendirdi. Siyahbeyazlı kulüpten yıllık 600 bin dolar alan golcü için Ertuğrul Sağlam "Onu bırakmam" derken, bazı yöneticiler ise "Önerilen rakam süper" yorumunu yapıyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" M. Doğan Şoku "

Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı için verilecek listede Mustafa Doğan'ın ismi yer almadı. Genç Burak ise sakat olduğu için yok.


TERCİH ETMEDİ
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Devler Ligi için 25 kişilik kadroyu açıklarken, başarılı futbolcu Mustafa Doğan listede yer almadı. Tecrübeli oyuncunun, bir dahaki listede de büyük ihtimalle yer almayacağı ve Sağlam'ın raporuyla kadro dışı kalacağı öğrenildi.

NOBRE SON ANDA
Sakat oyunculardan Murat Şahin ile Burak Yılmaz dışarda kalırken, genç futbolculardan Caner, Koray Şanlı ve Batuhan da kendisine listede yer bulamadı. Brezilyalı golcü Nobre ise sakat olmasına rağmen yetişebilir umuduyla son anda kadroya dahil edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bursa ile Buzlar Eridi "

Son yıllarda aralarında büyük bir soğukluk olan Beşiktaş ile Bursaspor tribünlerini, Optik Başkan'ın vefatı yakınlaştırdı. Bursasporum. com adlı taraftar sitesi 'Başın Sağ Olsun Beşiktaş' başlığıyla şu bildiriyi yayınladı: "Beşiktaş tribünlerinin sembol ismi Optik Başkan'ı kaybetmenin acısını gönülden paylaşıyoruz."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kombinede son gün "

Beşiktaş'ta yeni sezon kombine kart satışlarının bugün sona ereceği açıklandı. Bugüne kadar 11 bin kombine kart satıldığı duyurulurken, 250 ile 6 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satılan kombine kartlara ilgi bu sezon azaldı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Gökhan'da Sorun Yok "

SAKATLIĞI nedeniyle Avusturya kampında takımdan ayrı çalışmak zorunda kalan Gökhan Zan'ın, 1 Ağustos'taki Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına yetişeceği kesinleşti. Bileğindeki burkulma nedeniyle zor günler geçiren başarılı stoperin, Sheriff karşılaşmasında ilk 11'de oynayabileceği ifade edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Serdar & Burak Gidemez "

ERTUĞRUL Sağlam, Serdar Kurtuluş ve Burak Yılmaz için gelen teklifleri geri çevirdi. Rus Spartak Moskova kulübü Serdar için 6 milyon euro, Fransız Rennes ekibi ise Burak için 4 milyon euro'luk bir teklif yapmıştı. Ancak teknik direktör Sağlam, iki oyuncuyu da kesinlikle bırakmayacağını ifade etti.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rico da Beni Anladı "

BEŞİKTAŞ'IN genç hocası Sağlam, Ricardinho ile aralarında bir sıkıntı olmadığını söyledi. Sağlam, "Benim sistemimde topu kullanırken koşan kadar, topsuz alanda da herkesin mücadele etmesini istiyorum. Ricardinho dahil, bunu herkesle konuştum. Beni gayet iyi anladıklarından eminim" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Sheriff maçı pahalı
Beşiktaş-Sheriff maçının bilet fiyatları belirlendi. Pazartesi satışa çıkacak biletler; VIP A ve F üst 350- 400, VIP A ve F alt 250 ve 300, VIP B ve E alt 300- 350, VIP C ve D alt 350-400, numaralı orta 200-300, kenar 175-250, kapalı üst 150-200, alt 100-150, yeni ve eski açık 45- 50'den satılacak.

Beşiktaş'ta
1.5 gün izin Siyah-beyazlı takımın, hafta sonundaki idman programı belli oldu. Dün saat 21.00'de basına kapalı olarak çalışan Kara Kartal, bugünü ise dinlenerek geçirecek. Beşiktaşlı futbolcular yarın saat 18.30'da toplanacak ve günün tek çalışmasını basına açık olarak gerçekleştirecek.

Akın'a bir hafta süre
Tigana'nın kadro dışı bıraktığı, Ertuğrul Sağlam'ın ise geldiği ilk gün "Gerçek bir yıldız" diyerek motive ettiği İbrahim Akın, kredisini azaltıyor. Sakatlığı nedeniyle Avusturya kampında takımdan ayrı kalan İbrahim'in eski formuna kavuşması için genç yıldıza bir hafta süre tanındı.

Bosque için çağrı
Del Bosque'ye 8.5 milyon euro tazminat ödemeye mahkum edilen Beşiktaş yönetimi destek istedi. Kulüpten yapılan açıklamada, "TFF Başkanı Ulusoy, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, tüm kulüplerimizi, kamuoyunu ve medyayı Beşiktaş'ın yanında yer almaya davet ediyoruz" çağrısı yapıldı.

40 milyon $ kredi yok!
Beşiktaş yönetimi, bir kamu bankasından 40 milyon dolar kredi kullanıldığı ve bununla da başkan Demirören'in alacaklarının ödendiği haberlerine tepki gösterdi. Yönetim, "2007 yılında herhangi bir bankadan kredi kullanılmamıştır. Bu iddialar asılsızdır" açıklamasını yaptı.

Yeni durak Zonguldak
Lisanslı ürünleri Türkiye'nin dört bir yanındaki Beşiktaş taraftarına ulaştıran Kartal Yuvası TIR'ı, yoluna durmaksızın devam ediyor. Yeni sezon ürünlerini de içinde bulunduran TIR, 27- 31 Temmuz tarihleri arasında Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediye otoparkında hizmet verecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>