" Beşiktaş’ın İsyanı " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

28 Temmuz 2007 Cumartesi

" Beşiktaş’ın İsyanı "

Siyah-Beyazlı yönetim, Del Bosque olayında, haklı olmalarına karşın kararın aleyhlerine çıktığını savunup, çağrıda bulundu:


Beşiktaş Kulübü, Del Bosque davasının aleyhlerine sonuçlanması üzerine bir bildiri yayınlayarak, tüm Türkiye’nin bu haklı davalarında Beşiktaş’ın yanında yer almasını istedi. “Del Bosque konusunda FIFA nezdinde bir kez daha girişimde bulunduk. Bu konudaki haklılığımız aşikardır” diye başlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“FIFA’nın uyuşmazlıkla ilgili olarak izlemiş olduğu prosedür kapsamında ve bugüne kadar gerek CAS, gerekse İsviçre Federal Mahkemesi nezdinde tüm hukuki girişimlerimiz yapılmış, haklılığımız ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu aşamadan sonra da bahse konu uyuşmazlık ve uyuşmazlığın neticeleri sadece Beşiktaş’ı ilgilendirmemektedir. Çünkü haklı olduğumuz bu hukuki mücadele, ulusal bir dava haline dönüşmüştür. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Haluk Ulusoy, UEFA Asbaşkanı Sayın Şenez Erzik başta olmak üzere tüm kulüplerimizi, spor kamuoyunu ve medyamızı Beşiktaş’ın yanında yer almaya davet ediyoruz. Beşiktaş’ın sonuna kadar haklı olduğu bu konu, artık Beşiktaş’ın değil, Türkiye’nin davasıdır. Herkesin ve tüm spor kamuoyunun konuyu böyle algılaması, yorumlaması ve yaklaşması gerektiği düşüncesindeyiz. Gerek ulusal, gerekse uluslararası yargı kararlarına saygılı, 104 yıldır temiz mazisi olan Beşiktaş’ın bu konudaki haklılığını ortaya koyma mücadelemizin devam edeceğini ve kulübümüzün tüm haklarının sonuna kadar takipçisi olacağımız kararlılığını, kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

Ve sonuç bölümü
Kulüpten yapılan açıklamanın sonuç bölümünde ise şöyle denildi: “Tüm bunların ışığında; ortada uluslararası hukuku ilgilendiren ve 1958 Tarihli New York Konvansiyonu hükümlerine göre Türkiye’de yargı merciilerine başvurularak yerine getirilmesi gereken bir karar olmasına rağmen ve ayrıca FIFA’nın bahse konu uyuşmazlığın hiçbir safhasında kendisini görevli/yetkili görmediği husus da ortada olmasına rağmen, CAS kararının yerine getirilmesinin FIFA tarafından istenmesinin herhangi bir hukuki dayanağı yoktur. Bu anlamda FIFA’nın daha önce el çektiği bu uyuşmazlığın yerine getirilmesi hususunda da devreden çıkması ve çözümün uluslararası hukuka bırakılması hem genel hukukun emri, hem de İsviçre yasalarının emridir. Uluslararası hukuk kuralları ve kendisinin bu konudaki daha önceki kararı gereğince FIFA’nın bir kez daha olaydan derhal el çekmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde FIFA’nın hukuki ve cezai sorumluluğunun doğacağını da bildiririz.”

40 milyon dolar yalanlaması
Beşiktaş yönetiminin, bir kamu bankasından 40 milyon dolarlık kredi aldığı iddiasına yalanlama geldi. Yapılan açıklamada, “Bir kamu bankasından 40 milyon dolar kredi kullanıldığı ve bunun başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’e, alacaklarına karşılık ödeme yapıldığı şeklindeki iddialar tamamen asılsızdır ve art niyetli kişilerin senaryosudur. İMKB’ye gönderdiğimiz bilançolarımızdan da görülebileceği üzere, BJK Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin kısa ve uzun vadeli banka kredilerinin toplamı 56 milyon YTL düzeyindedir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ve diğer şirketlerimizin bankalarla kredi ilişkisi bulunmamaktadır” denildi.

Hiç yorum yok: