14 Haziran 2007 Perşembe

"Türkiye Ayağa Kalkacak"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı transferinde çok titiz davrandıklarını belirtirken, "Avrupa'da 4 yıldız oyuncu ile görüştük.

Getireceğimiz isim genç ve süper olacak" dedi. Yönetici arkadaşları Celal Kolot ile Mario Berk'in İngiltere, İspanya ve Portekiz'de temaslarda bulunduğunu anlatan Demirören, şunları söyledi:

"Alacağımız oyuncu mevcut kadrodaki futbolcularımızdan daha istikrarlı ve teknik olmalı. Bu nedenle teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam ve ekibinin de onaylayacağı süper bir yabancı oyuncu getirmeyi düşünüyoruz.

Taraftarımız kombine biletlerini şimdiden almaya başlasın. Getireceğimiz oyuncu Türkiye'yi ayağa kaldıracak." Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner ise teknik direktör Ertuğrul Sağlam'la yarın bir araya gelerek sözleşmesi biten İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan, Ali Güneş, Mustafa Doğan ve Mehmet Sedef'in durumlarını konuşacak.

Yetenekli yıldız avı

Öner, Beşiktaş alt yapısından sorumlu Mehmet Ekşi, Necdet Ergün, Ömer Gülen, Fikret Demiral, Sarp Yiğit, Metin Uzun ve Gürsoy Yalçın ile toplantı yaparak yetenekli yıldız oyuncuları belirleyeceklerini ifade etti.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"İlhan Mansız'dan Futbola Veda"

Eski milli futbolcu İlhan Mansız, üst üste yaşadığı sakatlıklar sonucu futbol hayatına nokta koyduğunu açıkladı.



Beşiktaş'ta yıldızı parlayan, A Milli Futbol Takımı'yla Dünya 3.'lüğü yaşadıktan sonra Güney Kore'nin Vissel Kobe takımına transfer olan İlhan Mansız, 1,5 yıl önce Ankaragücü'nde ara verdiği futbol yaşamına artık son verdiğini açıkladı.

Çırağan Sarayı'nda basın mensuplarının karşısına çıkan İlhan Mansız, 2002 yılında yaşadığı bir sakatlığın ardından hatalı operasyon geçirdiğini belirterek, ''Yapılan hatalı ameliyat sonrası sağ dizimden 3 ameliyat olmak zorunda kaldım. Geçirdiğim tedavi programının ardından Ankaragücü'nde futbola yeniden döndüm. Eski sakatlığımın nüksettiği dönemde Almanya'da bir trafik kazası geçirdim ve bu kez sol dizim hasar gördü. Yeniden futbola dönebilmek için Almanya ve ABD'de yoğun bir tedavi dönemi geçirmeme rağmen her iki dizimde de su toplama olduğu için Bayern Münih'in doktoru olan Hans Wohlfahrt'ın da kararıyla futbolu bırakma kararı aldım'' ifadelerini kullandı.

Üzüldüğü konunun, sakatlık yaşadığı dönemde basına kendisine iyi bakmadığı şeklinde haberlerin yansıması olduğunu kaydeden İlhan, futbolcu arkadaşlarına da tavsiyede bulunarak, ''Faal oldukları dönemde sakatlığa karşı kendilerini sigortalatmaları. Benim sigortam vardı ve eğer 2002 yılında futbolu bırakmış olsaydım milyon dolarlar içeren bir tazminat alabilecektim ancak benim futbol oynama isteğim ağır bastı o dönemde'' diye konuştu.

''PİŞMAN OLDUĞUM BİR ŞEY YOK''
Geriye dönüp baktığında pişman olduğu bir şey olmadığını aktaran İlhan, ''Tabii ki tüm yaşadıklarım bende çeşitli etkiler bıraktı. Bu saatten sonra da geride kalanları değerlendirmek için geç. Dönemin şartları ne gerektiriyorsa ben en iyisini yapmaya çalıştım'' dedi.

Milli Takım'la 2002 yılında Dünya 3.'sü olarak Türk futbolunda çıtayı yükselttiklerini anlatan İlhan, yine benzer başarıların geleceğine inandığını vurgulayarak, ''Potansiyeli yüksek bir takımımız var'' ifadesini kullandı.

Türk futbolunun en büyük sorunu olarak alt yapıdan gelen oyuncuların A takımlara kolay kazandırılamamaları olduğunu belirten İlhan Mansız, ''Futbolcular başarılı dönemlerinde çok çabuk göklere çıkartılıp, ardından formsuz olunduğunda da hemen yerden yere vuruluyor'' diye konuştu.

İlhan Mansız, ilerde Türk futboluna katabileceği şeyler olduğunu düşündüğünü de dile getirerek, Köln Futbol Akademisi'nde bu sene kayıtların dolduğunu ancak gelecek sene burada eğitim alıp antrenörlük lisansı almak istediğini kaydetti.

''MODA VE TASARIM YAPACAĞIM''
Yeni projeler üzerinde çalışacağını söyleyen İlhan Mansız, moda ve tasarım üzerine çalışmalar planladığını ifade etti.

İtalya ve Almanya'da moda ile tasarımcılık üzerinde eğitim almak istediğini anlatan İlhan, bayan iç çamaşırı üzerine de üretim yapmayı planladığını belirterek sözlerini tamamladı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Beşiktaşlılar 'ın İçi Rahat Olsun"

Beşiktaş Asbaşkanı Levent Erdoğan, gerekli yerlere gerekli transferlerin yapılacağını belirterek, ''Yeni sezonda şampiyonluğu kolay kolay bırakmayacağız" dedi.


Beşiktaşlı yöneticiler katıldıkları bir panelde öğrencilerin sorularını yanıtlarken, yeni sezon öncesi camiaya umutlu mesajlar verdiler.
İstanbul Lisesi'nde, 7. Uluslararası Spor Şöleni kapsamında düzenlenen panele katılan kulüp asbaşkanları Levent Erdoğan ve Behçet Ümitlen, basın sözcüsü Gülnaz Kudunoğlu Arsel ile yönetim kurulu üyesi Nedim Sarsmaz, öğrencilerin gündeme ilişkin sorularına yanıt verdiler.


Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ise transfer çalışmaları için yurt dışında olduğu için panele katılamadı.
Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, futbol takımına olan inancının tam olduğunu vurgulayarak, ''Yeni sezonda şampiyonluğu kolay kolay bırakmayacağız, Beşiktaşlılar'ın içi rahat olsun'' dedi.
Futbol takımının başına getirilen Ertuğrul Sağlam'a destek veren Erdoğan, ''Hep birlikte onun arkasında durarak, yeni sezonda şampiyonluğu yakalamaya çalışacağız'' diye konuştu.
Erdoğan, futbol şube sorumlusu Celalettin Kolot'un yıldız transfer sözü verdiğinin hatırlatılması üzerine, ''Celalettin Kolot şu anda İngiltere'de, başkanımız ve diğer yönetici arkadaşla birlikte, verdiği sözü yerine getirmek üzere uğraşıyor'' diye konuştu.

Beşiktaş'taki transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Levent Erdoğan, gerekli yerlere gerekli transferlerin yapılacağını kaydetti. Erdoğan, ''Transfer için çalışmalar devam ediyor. İlerlemeler var ama açıklama yapmak için henüz erken. Lazım olan yerlere gerekli takviyeler yapılacaktır'' dedi.
Eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque ile süren hukuki mücadelenin lehlerine sonuçlanacağına olan inancını tekrarlayan Erdoğan, siyah-beyazlı kulübün mali yapısının dışarıya aksettirildiği gibi kötü olmadığını, 71-72 milyon dolar civarında borcu bulunduğunu, bunun da yarıya yakının kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Beşiktaş'ın ekonomik durumu iyidir. Beşiktaş, bütçesini de dikkate alarak, gereken yerlere gerekli transferleri yapabilecek durumdadır'' dedi.
Levent Erdoğan, geride kalan sezonda yaşanan hakem hataları ve bazı kulüplerin hakemler üzerindeki baskılarının hatırlatılması üzerine de, ''Şampiyonluk her şey demek değildir, evvela centilmenlik gerekir'' dedi.

YENİ STAT PROJESİ
Levent Erdoğan, BJK İnönü Stadı'nın yerine yapılacak yeni stat projesinin yakın bir zamanda kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
BJK İnönü Stadı'nın yıkılarak, yerine 36 bin kişilik yeni stat yapılacağını anlatan asbaşkan Erdoğan, ''Hakikaten güzel bir stat yapacağız. Finansı da hazır. 15-20 gün içinde, transfer telaşı bittikten sonra başkanımız tarafından tanıtımı yapılacak'' diye konuştu.
1947 yılında hizmete giren ve halen 32 bin kişi kapasiteye sahip BJK İnönü Stadı'nın artık ömrünü tamamladığını belirten Erdoğan, yeni statta asıl amaçlarının sadece 4 bin kişi kapasite artırımı olmadığını, günün şartlarına uygun, modern ve 24 saat kullanım alanı olacak yeni bir stat yapacaklarını kaydetti.

ÜMİTLEN: 6 YABANCIDAN YANAYIZ
Asbaşkan Behçet Ümitlen, Beşiktaş Kulübü'nün yabancı oyuncu sayısı konusundaki görüşünün sorulması üzerine, mevcut 6 yabancı oyuncu uygulamasının devamından yana olduklarını söyledi.
Ümitlen, ''Yabancı oyuncu sayısının bu şekilde kalmasından yanayız. Çoğaltılması, Türk sporuna darbe vurur, Türk oyuncuların önünü keser. Bizim görüşümüz budur ama alınacak ortak karara da saygı gösteririz'' diye konuştu.
Yönetim kurulu üyesi Nedim Sarsmaz ise, ''Futbolda 14 yaş grubumuz ileride Türkiye'ye hakim olacak. Bu şekilde devam ederse üst tarafa bir hayli oyuncu kazandıracak. 4 tane Muhammedimiz var, sizler henüz 1'ini duydunuz'' dedi.

ARSEL'DEN SAĞLAM'A DESTEK
Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Gülnaz Kudunoğlu Arsel, futbol takımının teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile gönül rahatlığı içinde sözleşme imzaladıklarını vurgulayarak, ''Kendisiyle çok ciddi başarılara imza atacağımızı düşünüyorum'' dedi.
Arsel, ''Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde olabildiği kadar başarı kazanmak istiyoruz. Ertuğrul Sağlam'ın yüzde 100 arkasında olarak, kendisini motive edip, büyük başarılara imza atacağız. Ertuğrul Sağlam ile konuştuğumuzda bana bambaşka şeylerden bahsediyor. O zaman ben bir iletişimci olarak rahat ediyorum, siz de rahat edin'' diye konuştu.
Beşiktaş'ın, yeni sezon öncesi futbol takımının başına Ertuğrul Sağlam, erkek basketbol takımının başına da Ergin Ataman'ı getirdiğini hatırlatan Arsel, ''Bence Beşiktaş yılın transferlerini yaptı'' diye konuştu.

Transfer çalışmaları hakkında da görüşlerini açıklayan Arsel, Beşiktaş'a beklenenin üzerinde hizmet verecek futbolcuları aradıklarını vurgulayarak, ''İlerisi için yatırım yapıyoruz. Futbolcunun geçmişine yatırım yapmıyoruz. Geçen sezon çok iyi bir takım yarattık. Çok acayip insanlara ihtiyacımız yok, sadece bazı mevkilere takviyeye gereksinim var'' dedi.
Turkcell Süper Lig'in, iddia edildiği gibi kalitesiz bir lig olmadığını anlatan Arsel, Türk sporunda her birimin görevini en iyi şekilde yerine getirmesi durumunda ligin kalitesinin çok daha iyi duruma geleceğinin altını çizdi.

Bu arada, panel sırasında Gülnaz Kudunoğlu Arsel ile öğrenciler arasında ilginç bir diyalog da yaşandı. Dinleyicilerin yıldız transfer konusundaki soruları üzerine Arsel, ''Aranızdan kaçınız Beşiktaşlı? Kaç kişinin forması var? Niye almadınız?'' diye sorarak, taraftarların maddi anlamda kulüplerine daha çok sahip çıkmalarını istedi.


- Haber BJK - daha fazlası >>>

"İmza an Meselesi!"

Makalele

Başkan el koyduYabancı transferde önce Tello’yu renklerine bağlayan Beşiktaş, asıl bombayı patlatmak üzere...

Daha önce İngiltere’ye giden Abdi Celalettin Kolot ve Mario Berk’ten sonra önceki gün apar topar Londra’ya uçan Başkan Yıldırım Demirören dün Chelsea’nin yıldızı Claude Makelele’yle masaya oturdu.

Ancak Fransız futbolcunun Tunuslu menacerinin Paris’te bulunması ve araya farklı bir menacerin girip fiyat arttırması üzerine sorun yaşandı. Olumsuz durumu farkeden Makelele menaceri Jamel Mohammed’i Londra’ya çağırdı.The Times da yazdıChelsea’yle bonservis sorununu çözeceğinin garantisini veren Fransız futbolcu, Beşiktaş’tan yıllık 2.5 milyon Euro istedi.

Siyah-Beyazlı yetkililer ise yıllık 1.8 milyon Euro önerip hemen imza atılmasını teklif ettiler. Beşiktaşlı idarecilerin Makelele için 2.5 milyon Euro’ya kadar fiyat yükseltebilecekleri öğrenildi. Bu arada İngiliz basını da Beşiktaş ile Makelele’nin anlaşmak üzere olduğunu manşetlere taşıdı. The Times, “Makelele, Beşiktaş için İstanbul’a gidiyor” yorumunu yaptı.

Kupa avcısı!Real Madrid, Chelsea ve Fransa’nın formasını giyen Makelele, ispanya Ligi, İngiltere Ligi, Şampiyonlar Ligi, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonluğu gibi kupaları kaldırdı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Ertuğrul Hocadan ‘Sağlam’ Başlangıç!"

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, dün iş başı yaptı...

Genç hoca, ilk olarak Ümraniye Tesisleri’ne giderek, burada görev yapan mutfak, güvenlik görevlileri, malzemeciler ve idari kısımda çalışanlar ile toplantı yaptı. Sağlam, çalışanlara, “Ligde, kupada, Avrupa’da başarılı olmak istiyorsak hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Ben sizlerin de en az bizler kadar bu işin bir parçası olduğunuzu biliyorum. Herhangi bir sorun yaşamadan kenetlenip, büyük işler başarabiliriz. Herkesin bu konuda özverili olmasını bekliyorum. En küçük problemi olan benimle paylaşsın. Her türlü sorununuzu çözeriz” diye konuştu. Personelin, bu beklenmedik toplantı sonrasında bir hayli mutlu olduğu gözlenirken, Sağlam’a teşekkür edip, ona destek sözü verdiler.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Rico Yolcu"

Brezilya ekibi, Ricardinho ile görüşerek olumlu yanıt alırken Beşiktaş kulübü de 2.5 milyon euro bonservis bedeli istiyor. Brezilya'da şampiyonluk mücadelesi veren İnternational kulübü, Beşiktaş'ın sambacı yıldızı Ricardinho'ya talip oldu. Brezilya'da çıkan Footnet gazetesine bir açıklama yapan İnternational Kulübü Başkan Yardımcısı Giovani Luigi, "Ligde ve Güney Amerika Kupa Galipleri Kupası'nda şampiyon olmak istiyoruz.

Bunun için Ricardinho gibi kaliteli bir yıldıza ihtiyacımız var. Beşiktaş'ta oynayan Ricardinho, bizi bu hedeflerimize ulaştırabilecek isimlerin başında geliyor" dedi. İYİ PARAYA GİDEBİLİR Gazeteye verdiği demeçte "Ricardinho ile yaptığımız ilk görüşmeden olumlu sonuç aldık. Önümüzdeki gülerde bu konuda büyük bir sürpriz yapabiliriz" ifadesini kullanan başkan yardımcısı Luigi, öncelikli düşüncelerinin Ricardinho'yu kiralamak olduğunu söyledi. Bu arada Beşiktaş yönetimi de orta sahada daha fazla koşan ve kaliteli bir yıldız alması durumunda Ricardinho'yu 2.5 milyon euro'luk bonservisle satabileceğini menajerlere duyurdu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Beşiktaş'ta Son Karar Makelele"

Real Madrid'li Helguera'da son dakika pürüzü yaşayan Kartal, Chelsea'li Makelele'nin transferini bitirme kararı aldı. Makelele'ye PSG de talip.

***

İnatçı Fransız

Beşiktaş'ın 2 milyon euro önerdiği Fransız yıldız, 3 milyon euro'da ısrarcı.

Fark azaldı, yetmedi
Beşiktaş'ın geçtiğimiz haftadan bu yana pazarlıklarını sürdürdüğü Claude Makelele, siyah-beyazlıları zorluyor. Futbol şube sorumlusu Celal Kolot ile yönetici Mario Berk'in yaptığı görüşmelerde kendisine 1 milyon 500 bin euro öneren Beşiktaş'tan senelik 4 milyon 250 bin euro talep eden Makelele, bir sonraki görüşmede fiyatını
indirmişti.

Bir euro aşağı inmem
Başkan Demirören'in de katıldığı Londra'daki son görüşmede Fransız yıldız, bonservisini de kendisinin halletmesi koşuluyla toplam 3 milyon euro'ya inmişti. Beşiktaş yönetimi de bunun üzerine rakamı 2 milyon 250 bin euro'ya kadar çıkardı. Ama Makelele'nin "Bir euro aşağı olmaz" ifadesi, görüşmelerin tıkanmasına neden oldu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>