14 Ağustos 2007 Salı

" Maxi`mum Kaos! "

Beşiktaş istedi, Arjantinli 'Gelirim' dedi. Ancak Barcelona'nın 7 milyon Euro'da ısrar etmesi tüm planları alt-üst etti.

Delgado ikna etmişti
Golcü arayışı içerisindeki Beşiktaş’ta, Maxi Lopez konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Vatandaşı Matias Delgado’nun araya girmesiyle Türkiye’ye gelmeye ikna olan Arjantinli futbolcu için Barcelona’yla görüşmelere başlayan Siyah-Beyazlılar, Katalan ekibinden yanıt bekliyordu. Bordo-Mavili kulüpten beklenen cevap bugün geldi. Maxi’yi bonservisiyle birlikte göndereceklerini belirten Barcelonalı yetkililer, golcü oyuncunun bonservisi için 7 milyon Euro talep etti.

Transfer çıkmaza girdi
Maxi Lopez için 4 milyon Euro teklif eden Beşiktaşlı yöneticilerin önerisi kabul edilmeyince farklı bir yol izlediler. Siyah-Beyazlı idarecilerin ‘Kiralık olarak alalım’ teklifi de geri çevrilince transfer çıkmaza girdi. Görüşmelerin basına sızması üzerine borsadan ceza almamak için Kara Kartallar İMKB’ye jet bir yalanlama gönderdi ve Maxi’yle ilgilenmediklerini belirtti.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağlam Fırça! "

Beşiktaş'ta 4 maçta 3 futbolcunun cezalı duruma düşmesi, Ertuğrul Sağlam'ı çıldırttı: 'Gereksiz kırmızı kartları, takıma ihanet olarak görüyorum.'

Zaferler geliyor ama...
Şampiyonlar Ligi’nde Sheriff’i eleyen, lige de Konyaspor galibiyetiyle ‘Merhaba’ diyen Beşiktaş uzun bir aradan sonra yeni sezona iyi başlamıştı. Ancak yoğun tempoya karşın üst üste alınan galibiyetler bile teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ı kesmedi! Önceki gün oyuncularıyla bir toplantı yapan Kara Kartal’ın genç hocası beklenmedik bir çıkış yaptı ve kart gören öğrencilerini sert bir dille eleştirdi.

11 başlayın, 11 bitirin
“Daha sezon başı olmasına rağmen kartsız maçımız yok” diyerek sert bir giriş yapan Sağlam şöyle konuştu: “Bu nasıl iş anlamadım. Kartların çoğu gereksiz yere. Kırmızı kart görerek takımı yalnız bırakan oyuncuyla da ilişkimiz ciddi şekilde zarar görür. Tahrik, provokasyon bahane değil. 11 kişi başlayıp, 11 kişi bitirmeliyiz. Bu tip şeyler skordan daha önemlidir. Gereksiz görülen kartları emeğe ihanet olarak görüyorum.”

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kara Kartal’da Umuda Yolculuk "

Beşiktaş, Zürih ile yarın oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı için bugün İsviçre’ye gidiyor.

Beşiktaş, Zürih ile yarın oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı için bugün İsviçre’ye gidiyor. Özel uçakla sabah İsviçre’nin Zürih kentine geçecek olan Siyah-Beyazlı kafile, Nevio Scala döneminde kamp yapılan Hilton Oteli’nde kampa girecek. Beşiktaş akşam saatlerinde de maçın oynanacağı Hardtrum Stadı’nda son çalışmasını gerçekleştirecek. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile kaptan İbrahim Üzülmez, son antrenman öncesinde Zürih maçıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak. İsviçre’de tüm gözler Matias Delgado’nun üzerinde olacak. Bir dönem Basel forması giyen Tangocu’yu Zürih’li taraftarların protesto etmesi bekleniyor.

Hazırlıklar tamam
Beşiktaş, kritik Zürih karşılaşması öncesindeki son çalışmasını Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Basına açık olarak yapılan antrenmanda teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın taktik ağırlıklı bir idman yaptırması gözlerden kaçmadı. Sağlam antrenmanı sık sık durdurup, oyuncularına uyarılarda bulundu. Sakatlığı nedeniyle üç maçtır formasından uzak kalan Rüştü Reçber de çalışmadaki yerini aldı. Gençlerden Serdar Özkan’ın idmandaki performansı göz kamaştırdı. Ertuğrul Sağlam, cezalı Tello ile İbrahim Kaş’ı bu zorlu maçın kadrosuna almazken, yeni transfer Diatta’yı dahil etti.

Zürih’te son dakika
Zürih-Beşiktaş karşılaşması öncesinde İsviçre’de nefesler tutuldu. Şampiyonlar Ligi’ne büyük önem veren Mavi-Beyazlı taraftarlar, yarınki mücadelenin tüm biletlerini şimdiden tüketti. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, taraftarların ilgisi nedeniyle futbolseverlere teşekkür edildi. Bu arada Basel maçında yakılan 11 meşale nedeniyle Zürih’e 7 bin İsviçre Frangı ceza verildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şimdi Sıra Nobre’de "

Bu sezon 4 maçta rakip fileleri 4 kez havalandıran Bobo, “Eğer Nobre gol atarsa, kendim atmış kadar sevineceğim” dedi.

Bu maçların telafisi yok
ST.Etienne ve Bordeaux gibi Fransız ekiplerini peşinden koşturan Beşiktaş’ın yıldızı Bobo, forvetteki partneri Mert Nobre’ye sahip çıktı. Bu sezon Siyah-Beyazlılar’ın oynadığı 4 karşılaşmada 4 gol atan Brezilyalı futbolcu, “Zürih mücadelesi bizim için hayati önem taşıyor. Ligi telafi edebiliriz ancak bu tip müsabakaların kesinlikle geri dönüşü yok. İsviçre’deki Zürih maçında Nobre’nin gol atmasını çok istiyorum” diye konuştu.
Hazırlıkları boş geçti
Nobre’nin şanssız bir sakatlık yaşadığını dile getiren Bobo, “Hazırlık kampı boyunca bizden ayrı kaldı. Atacağı bir gol, yeniden hayata bağlanması anlamına geliyor. Tabii ki Nobre için gol atmak isterim. Ama onun başarılı bir performans sergilemesi ve golle buluşması beni, kendi adıma atacağım golden bile fazla mutlu edecektir” ifadesini kullandı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bir Daha Asla "

Fenerbahçe maçında oyundan atılan Üzülmez, “Bir daha kırmızı kart görürsem, kulüpten tek kuruş para almam” dedi.

‘Kenarda kalmak beni kahretti’
Almanya’da oynanan Süper Kupa finalinin uzatma dakikalarında Mateja Kezman’a yaptığı hareket sonrasında kırmızı kart gören İbrahim Üzülmez’den çarpıcı açıklamalar geldi. Cezası nedeniyle Konyaspor mücadelesinde formasından uzak kalan tecrübeli oyuncu, FANATİK’e konuştu. Üzülmez, “Saha dışında kalmak çok zor. Konyaspor karşılaşmasında arkadaşlarıma yardımcı olamamak beni kahretti. Aynı hatayı kesinlikle tekrarlamayacağım” dedi.

‘Başarı için kolları sıvadık’
Ertuğrul Sağlam yönetiminde yeni bir sayfa açtıklarını dile getiren Kaptan İbrahim Üzülmez, “Hep birlikte başarılı olmak için kolları sıvadık. Ben de bu takımın kaptanı olarak sorumluluklarımın bilincindeyim. Bir daha kırmızı kart görürsem kulüpten bir kuruş bile para almam” diyerek teknik heyet ve yönetime bir daha bu tip bir davranışta bulunmayacağının sözünü verdi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Dostluk Sağlandı "

Genel menajer Sinan Engin ile Çarşı Grubu bir araya gelerek, birlik beraberlik mesajı verdi....

Beşiktaş'ta Konyaspor karşılaşmasında genel menajer Sinan Engin aleyhine açılan pankartlar sonrasında yaşanan kriz, tarafların bir araya gelmesiyle sona erdi. BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir toplantı yapan Sinan Engin ve Çarşı Grubu lideri Alen Markaryan, buzları eritti. Sinan Engin ile hiçbir sorunlarının olmadığını
vurgulayan Markaryan, "Problem çözülmüştür. Camianın bölünmesini bekleyenler, daha çok bekler" dedi.

20 MİLYON $ KAZANDIRDIM
Sinan Engin ise "Büyütülecek bir şey yok. Hepimiz birlikte Beşiktaş'ın şampiyonluğu için çaba göstereceğiz" açıklamasını yapsa da toplantıdan önce bir TV kanalına farklı konuştu. Engin şunları söyledi: "Şimdi 'Çarşı Sinan Engin'e karşı' diyorlar. Ben de çıkarım 'Çarşı'ya karşıyım' derim. İşin altında başka şeyler var. Bana 2004'ün hesabı soruluyor. Ben bu takıma 20 milyon dolar kazandırdım. Delgado'yu da ben getirdim."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'ın Son Bombası Gudjohnsen "

Forvet sorunu, Konya maçında bir kez daha kendini gösterdi, İzlandalı golcüye teklif götürüldü

Lige en hazır takım gibi görünse de Beşiktaş'ta forvet girişimleri sürüyor. Konya maçında gol yollarında çekilen sıkıntı yönetimi harekete geçirdi ve Barça'nın "Kendine kulüp bul" dediği Gudjohnsen'e teklif götürüldü. İspanya defterini kapattığını söyleyen İzlandalı golcüye İngiltere'den çok sayıda teklif geldiği de öğrenildi. Barcelona ile sözleşmesi olmasına rağmen İspanyol ekibinin transferde kolaylık sağlayacağı haberi Beşiktaş'ın iştahını kabarttı.

3 MİLYON EURO
Ailesine çok düşkün olan, 3 çocuğunun eğitimi için İngiltere'yi tercih edebileceği belirtilen Gudjohnsen'e yıllık 3 milyon euro önerildiği iddia ediliyor. Beşiktaş özellikle bu oyuncu için West Ham ile kapışıyor. Şu anda 6 yabancısı olan (Tello, Cisse, Diatta, Ricardinho, Delgado, Bobo) Beşiktaş, transfer gerçekleşirse ligde birini kulübede tutacak, Avrupa'da ise hepsini birden sahaya sürebilecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Aman Dikkat "

Arjantinli oyuncu, yakından tanıdığı İsviçre ekibini "İstikrarlı ve oyundan kopmuyorlar" diye tarif etti.

HAFİFE ALAMAYIZ
İsviçre'nin Basel takımından transfer edilen Delgado, Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki rakipleri Zürih'in hafife alınmaması gerektiğini söyledi. Arjantinli yıldız, "Takımdan ayrılanlar oldu ama istikrarlı yapıları, oyundan kopmamalarıyla çok tehlikeli bir ekip olduklarını söyleyebilirim" dedi.

KENDİMİ BULDUM
Zürih'te mutlaka gol bulmaları gerektiğini belirten, "Beşiktaş tura yakın" diyen Delgado, Ertuğrul Sağlam ile kendini bulduğunu da söyledi. Delgado, "Hücuma dönük futbol beni de mutlu ediyor. İstediğim, verimli olduğum yerde oynuyorum. Ben değişimden çok mutluyum" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bravo Büyük Kaptan "

Beşiktaş'ın efsane kaptanı Rıza Çalımbay, memleketi Sivas'ta köprü yaptırıyor. Yıldızeli'nin Topulyurt köyünde yapılacak ve 80 bin YTL'ye mal olacak köprünün tüm maliyetini Çalımbay karşılayacak. Köprünün 1 ay içinde bitirileceği öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağlam'ın Bobo Sevinci "

Konyaspor maçında sakatlanan Bobo'nun iyileşerek dün akşamki idmana katılması teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ı sevindirdi. Maç kadrosuna da alınan Bobo, taktik idmanında hırslı göründü. Siyah-beyazlı takım, bugün saat 09.10'da özel bir uçakla Zürih'e gidecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rüştü, Zürih Kadrosunda "

DİZİNDEKİ sakatlık nedeniyle Konyaspor maçında yer alamayan Rüştü, Zürih'e götürülüyor. Takımın bugünkü idmanına katılacağı belirtilen tecrübeli kalecinin oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak. Rüştü oynamazsa kale yine genç Hakan Arıkan'ın olacak

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Lucescu Suçladı "

SİNAN Engin, Lucescu ile yaşadıkları sorunlar konusunda şu yorumu yaptı: "İlhan'ı sattıktan sonra İlie'yi istedi. Ben de 'İlie bizi taşımaz' dedim. Buna benzer başka fikir ayrılıkları da yaşadık. Bazı futbolcuları maç satmakla suçladı. Ben de karşı çıktım. Temel sorun da buydu."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Koray Zor Gibi "

KONYA maçında sakatlanan ve MR'ı çekilen Koray'ın, Zürih'te oynayıp oynamayacağı henüz belli olmadı. Tedavisi süren oyuncunun ağrılarının devam ettiği öğrenildi. Tecrübeli oyuncu hakkındaki son kararı doktorlar ve Sağlam verecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>