12 Temmuz 2007 Perşembe

"Stopere Gerek yok"


Beşiktaş'ın başarılı futbolcularından İbrahim Toraman Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toraman iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve ancak henüz hazır olmadıklarını dile getirdi. Tecrübeli oyuncu Beşiktaş yönetiminin yabancı bir stoper arayışında olmasını ise şu sözlerle değerlendirdi.



" Biz bu takımda futbolcuyuz. Böyle kararları yöneticilerimiz verir. Ancak geçen sezonun en az gol yiyen takımıyız. Geçtiğimiz yıl 4 yerli futbolcu defansta oynamıştık.Geçen yıl yaklaşık. 50 maç oynadık. Tabii ki hatalarımız olacak. Aynı dili konuştuğumuz içinde çok iyi anlaşıyorduk"

"CİSSE, ORTA SAHADAKİ PAS ÜSTÜNLÜĞÜMÜZÜ ARTIRACAKTIR"
Toraman Türk oyuncularına genel olarak yabancı futbolculardan eksiği olmadığını dile getirdi ve şunları söyledi.

"Türk futbolcusunun yabancı bir oyuncudan eksiği yok. Ama Türk oyuncusunun hatası daha çok göze batıyor. Yabancılara bu konuda daha çok ılımlı davranılır. Ancak bizden fazlalıkları yok".

İbrahim Toraman Beşiktaş'a transfer olan Cisse'yi ise takımın pas yüzdesini artıracak güçlü bir oyuncu olarak değerlendirdi.

Toraman "Cisse iyi bir futbolcu. Geçen sene özellikle derbi karşılaşmalarında orta sahada pas üstünlüğünü sağlayamıyorduk. Cisse bu açığımızı kapatacaktır. Güçlü ve topu iyi oyuna sokan bir futbolcu. Beşiktaş için iyi bir transfer oldu"dedi.

"BEN STOPERİM. BU BÖLGEDE OYNARSAM YÜZDE YÜZ VERİMLİ OLUYORUM"
Toraman milli takımda uzun süredir beraber oynadıkları Rüştü Reçber'in Beşiktaş'a transferinin de olumlu olarak değerlendirdi ve aynı dili konuştukları bir kaleci ile oynayacağı için mutlu olduğunu ifade etti.

İbrahim, takım içinde oynayacağı mevki üzerini sorulan bir soruya ise " Benim yenim stoper. Benden yüzde yüz verim almak isteniyorsa stoperde görev oynatılmalıyım. Ancak takımın yararına olacaksa farklı bir mevkide de oynarım. Ancak o zaman yüzde seksen veya yüzde yetmiş etkili olurum" dedi.

"AVRUPA'DA FUTBOL OYNAMAK İSTERİM"
Toraman, Beşiktaş'tan Avrupa'ya transfer olup olmayacağı hakkındaki bir soruya ise şöyle cevap verdi:
"Benim Beşiktaş ile üç yıl daha mukavelem var. Tabii ki hayalimde Avrupa'da futbol oynamak var. Ama Beşiktaş forması ile daha şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Mukavelem bittikten sonra bu konuyu düşünebilirim"

Beşiktaş eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun kendisini transfer etmek istediğini hatırlatılması üzerini ise tecrübeli oyuncu şunları söyledi:
"Lucescu sevdiğim bir teknik adam. Beni Gaziantepspor'da forma giyerken de istemişti. Ancak ben kabul etmemiştim. Şuanda da resmi bir teklif yok. Ama ben Beşiktaş'ta şampiyonluklar yaşamak istiyorum"

İbrahim Toraman son olarak takımın yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam hakkında eleştiriler ve soru işaretleri olmasını doğal olduğu, büyük takımın başına gelen her teknik adamın bunlarla karşılaşacağını söyledi.

Toraman "Ertuğrul Sağlam kendini ispat etmiş bir teknik direktör. Ama büyük bir takımın başına geçtiğinizde eleştiriler almanız çok doğal. Ancak Biz hocamızın aldığı eleştirileri ve onun hakkındaki soru işaretleri ilk haftalardan itibaren oynayacağımız futbol ve aldığımız sonuçlarla olumlu hale getireceğiz" dedi

Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"G.Saray'ın yaptığını biz Navarro'ya yaptık"



Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot'tan önemli açıklamalar geldi.

LİG TV'den Atakan Kurt'a konuşan Celal Kolot G.Saray'ın Juninho'ya yaptığını Beşiktaş'ın da Navarro'ya yaptığını ve bu yüzden Navarro'nun kulübüyle çok önemli bir ücret karşılığı anlaştığını söyledi. Sevilla'nın sembol bir futbolcusu olduğundan dolayı onu alamadıklarını kaydeden Kolot, taraftar baskısının da bunda önemli olduğunu söyledi.
Şu anda defansa iyi bir adam baktıklarını kaydeden Kolot "Özellikle hocamızın isteği önemli. O yüzden acelemiz yok. Boumsong ile temasa geçemedik. Ricardinho kesin kalacak. Haberlerden dolayı kafası karışıyor. Ama onu satmayacağız. Son derece mutlu. Bu sene daha iyi bir Ricardinho göreceğiz" dedi.

Diğer takımların transferlerini de değerlendiren Kolot "Herkes kendi çapında iyi. Diğer takımlar da çok iyi transferler yaptılar. Tucnay'ın gitmesi büyük br kayıp. Tuncay ile hiç konuşmadık" dedi.

Ümit Karan'ın bir dönem Fenerbahçe ile temaslarına da değinen Kolot "Bizden Tümer gitti. Ümit Karan da gidebilirdi. Onlara düşman gözüyle bakmamalıyız. Bizden de futbolcu gidebilir. Avrupa'da da oluyor böyle işler" ifadesini kullandı.

"BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM"
Kolot son olarak ise "Bir kaç kere yöneticiliği bırakmayı düşündüm. Beşiktaş sevgisi ağır bastı. Geri döndüm. Bazı durumlarda insan sinirleniyor ve aklına böyle şeyler geliyor" dedi. Kolot ayrıca Tümer ile olan kavgasından sonra kendi açısından konunun kapandığını bildirdi.

(Ligtv.com.tr)

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Gümbür Gümbür Geliyoruz Başkanım! "

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avusturya kampında, Başkan Demirören ile yaptığı zirvede, “Kampta her şey istediğim gibi gidiyor. Merak etme başkanım, bu sene en az gol yiyen takım biz olacağız” diye konuştu


İkinci etap çalışmalarını Avusturya’nın Seefeld bölgesinde sürdüren Beşiktaş’ta, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Başkan Yıldırım Demirön’le bir araya gelerek takım hakkında bilgiler verdi. Futbol Şubesi Sorumlusu Celal Kolot ve Dış İlişkiler Sorumlusu Mario Berk’in de katıldığı sohbet toplantısında, Sağlam, kampta her şey istedikleri gibi gittiğini bildirerek, futbolcularının performansından memnun olduğunu söyledi. Sağlam, Demirören’e “Futbolcularıma kimsenin yerinin garanti olmadığını söyledim isteklerimi eksiksiz olarak yerine getiriyorlar. Geçen yıl defansta yapılan hatalar nedeniyle şampiyonluk kaçtı.


Özellikle bu mevkiide eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz” dedi. “Başkanım içiniz rahat olsun” diyerek Demirören’i rahatlatan Sağlam, Beşiktaş camiasının zevkle ve heyecanla izleyeceği bir takımın yakın zamanda karşılarında olacağını söyledi. Görüşmeden oldukça memnun kalan Demirören ise “İdmanlarda futbolcuların hırsını görüyorum. Geçen yıla oranla az zamanda çok yol katedilmiş. Umarım bu güzel arkadaşlık ortamı ve forma yarışı sezon boyu devam eder” diye konuştu. Demirören, yapılacak son transferlerle ilgili olarak ise takımda dengeleri bozumayacak şekilde bir stoper alacaklarını da bildirdi.



Kartal’a Viking stoper

Uzun süredir stoper arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Fiorentina’nın Danimarkalı defans oyuncusu Kroldrup’la anlaştı. Pazarlıkların devam ettiği bu futbolcuda bir sonuç çıkmazsa Siyah-Beyazlılar rotayı Kopenhag’ın milli oyuncusu Michael Gravgaard’a çevirecek. Fiorinta Kroldrup’a 4 milyon Euro istediği Beşiktaş’ın ise 2.5 milyon önerdiği bildirildi. 27 yaşındaki Krolrup ile 29 yaşındaki Grevhar Danimarka Milli Takımı’nın savunma bloğunu oluşturuyor.


Şampiyonlar Ligi hayal!

Beşiktaş’ın Arjantinli futbolcusu Matias Delgado yeni sezonda taraftarların çok farklı bir Delgado izleyeceğini söyledi. “İlk sezonunda sakatlıklarımdan dolayı gerçek performansını sergileyemedim” diyen Arjantinli oyuncu Beşiktaş’ta öncelikle hedefin Türkiye’deki başarı için olması gerektiğini de belirterek, “Geçen sezonki ikinciliğimizi bir üst sıraya çıkararak bu sezon şampiyon olmalıyız ve Türkiye kupasını kazanmalıyız. Avrupa Kupasında ise öncelikle hedefimiz Şampiyonlar Ligine kalmak. Bu kupayı kazanırız demek ise hayal olur” ifadesini kullandı

Kaynak : Tercüman


- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Takıma Ayak Uydur "

Beşiktaş’ın genç hocası, taktik maçında oyuncularının eksikliklerini tek tek gösterdi. Özellikle Brezilyalı yıldıza, "Durarak oynama ve takımın ruhuna ayak uydur. Kişiye endeksli oyun sistemi istemiyorum" dedi.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam dün yapılan taktik çalışmaları sırasında sık sık oyunu durdurarak uyarılarda bulundu. 25 Haziran’da 2007 - 2008 sezonunun hazırlıklarına İstanbul’da başlayan siyah beyazlılar, son 18 gündür sürdürdüğü çalışmalarına dün de Avusturya’da devam etti. Yurt dışı kampında da yoğun bir çalışma temposu içinde olan Beşiktaş, Avusturya’nın Seefeld bölgesindeki 4. gününe sabah yaptığı antrenman ile başladı. Ertuğrul Sağlam pas çalışmasının ardından, yapılan çift kale maçta, takımda gördüğü tüm eksikleri gidermeye çalıştı. Sağlam, oynanan çift kale maçı sık sık keserek önce futbolcularına serbest vuruş, ardından korner atışı, son olarak da taç atışlarını nasıl yapmaları gerektiğini gösterdi.

Önce disiplin

Genç teknik adamın serbest vuruş ve kornerleri oyuncularına paslaşarak kullandırması dikkat çekti. Özellikle korner atışlarında ceza sahası içinde yapılan adam paylaşımlarını da tek tek anlatan Ertuğrul Sağlam, istediklerini yapmayan futbolcularını sert bir dille uyardı.

Sağlam siyah beyazlı takımın antrenman ve maçlarda disiplini elden bırakmamalarını isteyerek, "Rakip ne kadar saldırgan olursa olsun disiplinli oynadığınız sürece sahadan başarıyla ayrılan ekip biz olacağız" dedi.

Takım ruhu önemli

Genç çalıştırıcı, özellikle Ricardinho’nun dikkatini çekti. Sağlam, Brezilyalı yıldıza, "Saha içinde sadece top kontrolü ve durarak oynanmaz. Bu nedenle kontrataklarda etkili olmak gerek. Takımın ruhuna ayak uydurman gerek. Beşiktaşlı futbolcular birbirinin futbol dilini ezberlemeli. Kişiye endeksli oyun sistemi istemiyorum" diyerek uyarılarda bulundu.

Bu arada dünkü antrenmana tedavileri süren Nobre, Murat Şahin, Gökhan Güleç ve Mehmet Sedef katılmadı. Şili Milli Takımı kampında bulunan Tello’nun ise yarın Avusturya’ya gelerek takımla birlikte çalışmalara başlayacağı kaydedildi.


Kaynak : Hürriyet

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Boumsong'a Servet "

Siyah-beyazlılar, bir süre önce Juventus'ta kalacağı açıklanan Boumsong'u yeniden gündeme aldı. Beşiktaş'ın, yıldız futbolcuya senelik 2.5 milyon euro vermeyi kabul ettiği ifade edilirken; yönetici Celal Kolot'un, Boumsong'un ikna olması durumunda önümüzdeki günlerde İtalya'ya giderek Juventus kulübü ile masaya oturacağı belirtildi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Adam Adama Markaj İsterim "

HALL maçından önce yapılan taktik çalışmasında savunma oyuncularını uyaran Ertuğrul Sağlam, adam adama markaj yapılmasını istedi. Sağlam, "Rakip hücumlarda kesinlikle alan savunması yapılmasını istemiyorum. Özellikle de kornerlerde herkes adam adama oynayacak" diye konuştu.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tello'ya 20 Maç Ceza "

Şili Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Tello'ya 20 maç milli takımdan men cezası verdi.

20 maç ceza!

ŞİLİ Futbol Federasyonu, Beşiktaşlı Tello ve 6 takım arkadaşına 20 maç milli takımdan men cezası verdi. Oyuncuların geçmiş milli maç primleri de ödenmeyecek. Tello ve arkadaşları Meksika maçı sonrası çeyrek finali kutlarken aşırı alkol alıp oteli karıştırmıştı.

Kaynak Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Kurtuluş gitmiyor
Tigana'nın yıldızını parlattığı genç oyuncu Serdar Kurtuluş, Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamadan ayrılmayacağını söyledi. Lens takımının 6 milyon euro önerdiği Serdar, "Yurt dışından teklif gelmesi gurur verici. Ama ilk hayalim siyah-beyazlı formayla şampiyonluk yaşamak" dedi.

Mert, gün sayıyor
Brezilya'da geçirdiği menisküs ameliyatı nedeniyle Avusturya kampında takımdan ayrı çalışan Nobre'nin, 21 Temmuz'dan itibaren topla çalışmalara başlayacağı ifade edildi. Yerli sambacının, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına yetişmesinin çok zor olduğu ifade edildi.

Berk'ten destek
Siyah-beyazlı kulübün genç yöneticisi Mario Berk, Nobre'ye çok güvendiğini söyledi. Berk, "Nobre, geçen sezon kanatlardan yeteri kadar top alamadı. Yeni sezonda Tello ve Mehmet Yozgatlı ile bu sıkıntı da ortadan kalkacak. Nobre bana göre 20 golün üzerine çıkacaktır" dedi.

Kartlar dağıtımda
2007-08 sezonunda İnönü Stadı'nda oynanacak maçları izlemek için kombine kart alan Beşiktaşlı taraftarlara, kartlarının dağıtımına dün başlandı. Daha önceden kart alan taraftarlar, yeni kartlarını İnönü Stadı'nın altındaki kombine kart satış merkezinden temin edecekler.

5 eksikli idman
Dün akşam oynanan Halla maçından önce sabah taktik ağırlıklı çalışan Beşiktaş'ta, 5 futbolcu idmana çıkmadı. Nobre, Murat Şahin, Mehmet Yozgatlı, Mehmet Sedef ve Gökhan Güleç; sakatlıkları nedeniyle antrenmana katılmadı ve otelde tedavilerini sürdürdüler.

Bağcılar iptal oldu
Beşiktaş kulübü, İstanbul Bağcılar'da sözleşmeli olarak BJK Bağcılar Futbol Okulu adı altında faaliyet gösteren spor okulunun sözleşmesini feshetti. Açıklamada, Bağcılar'daki okulun kulüple olan tüm ilişiğinin kesildiği, en kısa zamanda yeni bir okul kurulacağı ifade edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şaşkın Delgado! "

Teknik direktör Sağlam, frikik ve korner atışlarında topun başına giden Delgado'ya, "Bu topları da paslaşarak kullanacaksın" dedi.


DURAN TOPA DİKKAT
Avusturya'da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado, dün sabahki taktik idmanında büyük bir şaşkınlık yaşadı. Teknik direktör Sağlam'ın duran topların başına giden Delgado'ya söyledikleri, yıldız oyuncuyu şok etti.

BURAK'A VERECEKSİN
Sağlam'ın "Frikik atışlarını direkt kaleye kullanmayacaksın. Tek vuruş yok. Burak'ın önüne çıkartacaksın, o da kaleye vuracak. Kornerleri de paslaşarak kullanacağız" talebi üzerine Delgado'nun bu yeni sisteme alışmaya çalıştığı gözlendi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nedved Şoku "

Beşiktaş'ın ısrarla peşinde olduğu Çek futbolcu, Juventus'un teklifini kabul ederek Çizme'de kaldı.

DOSYA KAPATILDI
Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta Pavel Nedved şoku yaşanıyor. Juventus'un kendisine yaptığı teklifi beğenmeyerek ayrılacağını ifade eden Nedved'i transfer etmek için harekete geçen siyah-beyazlılar, dün İtalya'dan gelen haber sonrasında Nedved dosyasını kapattı.

YILLIK 3 MİLYON EURO

Juventus ile masaya oturan Nedved, aldığı yıllık ücrete 600 bin euro zam yaptırdı ve senelik 3 milyon euro karşılığında İtalyan ekibi ile 1 yıllık daha anlaşmaya vardı. 2003'te Avrupa'da yılın futbolcusu seçilen Nedved'in Juventus'ta kalması üzerine siyah-beyazlılar, yeni bir yıldız futbolcu arayışına başladı.

Kaynak :Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal Farklı "

Beşiktaş'ı Avusturya 3. Lig takımı karşısında farka götüren golleri Delgado (2), Aydın, Serdar ve İbrahim Kaş kaydetti.


Yeni transferden Rüştü kurtarışlarıyla kalesinde devleşti, iki gol atan Delgado karşılaşmanın yıldızı oldu.

Teknik patron Ertuğrul Sağlam, Ricardinho'yu yedek bıraktı, ikinci yarının başında 10 oyuncu değiştirdi.

Beşiktaş, Avusturya'nın 3. lig takımlarından Hall'ı 5-0 yenerek hazırlık maçlarına çok iyi bir başlangıç yaptı. Ricardinho'nun
yedek kaldığı maçta Delgado 4. dakikada frikikten Kartal'ı öne geçirdi ve 19'da farkı 2'ye çıkardı. Maçın başlarında Baki ve Toraman hatalar yaparken, Rüştü kalesinde devleşti. 31'de Aydın durumu 3-0 yaptı.

SON SÖZÜ KAŞ SÖYLEDİ
2. yarıda Ertuğrul Sağlam, 10 oyuncusunu değiştirdi. Rakibin şutunun 55'te üst direkte patlamasının ardından Serdar 59'da skoru 4-0'a getirdi. Ricardinho, İbrahim Akın, Baki arasındaki paslaşma üçgeninin ardından defanstan gelen İbrahim Kaş 68'de skoru belirledi: 5-0.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'a Süper Juve'li "

Navarro'yu alamayan Beşiktaş, Juventus'lu Boumsong'un teklifi kabul etmemesi durumunda da Fiorentina'lı Kroldrup'u bitirecek

Süper kule!

Navarro'yu alamayan Beşiktaş, Juventus'lu Boumsong'un teklifi kabul etmemesi durumunda da Fiorentina'lı Kroldrup'u bitirecek.

Liste başı oldu
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, "Öncelikle stoper istiyorum" talebi üzerine çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran Beşiktaş'ın yeni hedefinin Danimarkalı Per Kroldrup olduğu öğrenildi. Navarro'yu bitiremeyen, Yepes'i ise istemeyen siyahbeyazlıların, Boumsong'a teklif yaptığı ancak bu önerinin geri çevrilme ihtimalini göz
önünde bulundurarak Kroldrup için girişimde bulundukları öğrenildi.

Ljunberg takası
1.95'lik boyuyla dikkat çeken Danimarkalı yıldız, 28 yaşında. Savunmanın göbeğinde görev yapan Kroldrup, bugüne kadar 16 kez de milli takım formasını giydi. Kulübü Fiorentina ile 2 senelik daha sözleşmesi olan tecrübeli oyuncu için Arsenal'in de devrede olduğu ifade edildi. İngiliz ekibinin, Kroldrup'u almak istediği ve karşılığında Fiorentina'ya Ljunberg'i önerdiği öğrenildi.


Kynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>