" Takıma Ayak Uydur " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

12 Temmuz 2007 Perşembe

" Takıma Ayak Uydur "

Beşiktaş’ın genç hocası, taktik maçında oyuncularının eksikliklerini tek tek gösterdi. Özellikle Brezilyalı yıldıza, "Durarak oynama ve takımın ruhuna ayak uydur. Kişiye endeksli oyun sistemi istemiyorum" dedi.

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam dün yapılan taktik çalışmaları sırasında sık sık oyunu durdurarak uyarılarda bulundu. 25 Haziran’da 2007 - 2008 sezonunun hazırlıklarına İstanbul’da başlayan siyah beyazlılar, son 18 gündür sürdürdüğü çalışmalarına dün de Avusturya’da devam etti. Yurt dışı kampında da yoğun bir çalışma temposu içinde olan Beşiktaş, Avusturya’nın Seefeld bölgesindeki 4. gününe sabah yaptığı antrenman ile başladı. Ertuğrul Sağlam pas çalışmasının ardından, yapılan çift kale maçta, takımda gördüğü tüm eksikleri gidermeye çalıştı. Sağlam, oynanan çift kale maçı sık sık keserek önce futbolcularına serbest vuruş, ardından korner atışı, son olarak da taç atışlarını nasıl yapmaları gerektiğini gösterdi.

Önce disiplin

Genç teknik adamın serbest vuruş ve kornerleri oyuncularına paslaşarak kullandırması dikkat çekti. Özellikle korner atışlarında ceza sahası içinde yapılan adam paylaşımlarını da tek tek anlatan Ertuğrul Sağlam, istediklerini yapmayan futbolcularını sert bir dille uyardı.

Sağlam siyah beyazlı takımın antrenman ve maçlarda disiplini elden bırakmamalarını isteyerek, "Rakip ne kadar saldırgan olursa olsun disiplinli oynadığınız sürece sahadan başarıyla ayrılan ekip biz olacağız" dedi.

Takım ruhu önemli

Genç çalıştırıcı, özellikle Ricardinho’nun dikkatini çekti. Sağlam, Brezilyalı yıldıza, "Saha içinde sadece top kontrolü ve durarak oynanmaz. Bu nedenle kontrataklarda etkili olmak gerek. Takımın ruhuna ayak uydurman gerek. Beşiktaşlı futbolcular birbirinin futbol dilini ezberlemeli. Kişiye endeksli oyun sistemi istemiyorum" diyerek uyarılarda bulundu.

Bu arada dünkü antrenmana tedavileri süren Nobre, Murat Şahin, Gökhan Güleç ve Mehmet Sedef katılmadı. Şili Milli Takımı kampında bulunan Tello’nun ise yarın Avusturya’ya gelerek takımla birlikte çalışmalara başlayacağı kaydedildi.


Kaynak : Hürriyet

Hiç yorum yok: