1 Ağustos 2007 Çarşamba

" Küsmek Bana Yakışmaz "

UEFA’ya verilen 25 kişilik listede yer almayan Mustafa Doğan, “Hocamızın kararı beni kamçıladı. Daha çok çalışacağım” dedi.

‘Hayal kırıklığı yaşadım’
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın belirlediği ve UEFA’ya gönderilen 25 kişilik Beşiktaş kadrosunda yer almayan Mustafa Doğan, bu kararın kendisini kamçıladığını söyledi. Haberi ilk duyduğunda hayal kırıklığı yaşadığını itiraf eden tecrübeli futbolcu, “Ancak benim gibi belirli bir tecrübeye ulaşmış futbolcuya küsmek yakışmaz. Daha çok çalışmak zorundayım ve hocamızın gözüne girmeliyim. Takımla birlikte çalışmalarımı sürdüreceğim” diye konuştu.

‘Üst düzey bir futbolcu’
Mustafa Doğan olayı ile ilgili görüşlerini açıklayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam ise, şunları söyledi: “Mustafa Doğan çok üst düzey bir profesyonel. Ama bugün itibariyle verdiğimiz listede bulunmuyor. Bundan sonraki dönemde nasıl olur, bugünden kestirmek mümkün değil. Herşey, gelecek günlerin neler göstereceğine bağlı. Şimdi bireyleri konuşmak pek de doğru değil. Mustafa Doğan, herkesin saygı duyduğu bir profesyonel, bunu söyleyebilirim.”

Beşiktaş’ı 3 yıl Sarar giydirecek
Siyah-Beyazlı kulübün futbol, basketbol, voleybol ve hentbol takımlarının bu sezonki takım elbiselerini hazırlayacak olan Sarar Firması ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzalandı. Futbol takımının yeni sezon formalarının tanıtıldığı gecede genel sekreter Kenan Öner ile Sarar Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yılmaz arasında 3 yıllık anlaşma imzalandı. Sarar Firması 3 yıl boyunca profesyonel futbol ve PAF ile basketbol, voleybol ve hentbol takımlarının takım elbisesini sağlayacak. Bu arada Sarar firması tarafından Beşiktaş Kulübü kongre üyelerine de yüzde 25 indirim uygulanacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Lucescu’dan Bilgi Aldım’

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, rakip Sheriff’in genç ve çok koşan bir takım olduğunu söyledi.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, rakip Sheriff’in genç ve çok koşan bir takım olduğunu söyledi. “Bireysel yeteneklerimizin ve oyun kalitemizin üst düzeye çıkması için en az onlar kadar mücadele etmeliyiz” diyen genç hoca, şöyle devam etti: “Mutlu Topçu hoca ve Mircea Lucescu’dan da aldığım bilgiler doğrultusunda rakibi iyice analiz ettim. Hedefimiz, öncelikle taraftarlara uzun zamandır bekledikleri güzel futbolu izlettirmek. 90 dakika mücadele eden, taraftarını coşturan, bol pozisyon üreten ve gollerle taraftarını coşturacak bir oyun planı hedefledik. Bu maçta da ilk amacımız bu olacak. Tur için tribünlerin dolması gerekiyor. Çok iyi hazırlandık.”

Üzülmez: Tek düşünce tur
Kaptan İbrahim Üzülmez, Sheriff ile oynayacakları ilk maçtan rövanş için avantajlı bir skorla ayrılmak zorunda olduklarını belirtti. Genç ve koşan bir takımla oynayacaklarını vurgulayan İbrahim, “90 dakika kolay geçmeyecek. Ancak camia olarak hedeflerimiz var. Bu ön eleme maçları çok önemli. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Tüm arkadaşlarım istekli ve arzulu. Hepsine güveniyorum. Saha ve seyirci avantajını değerlendirip, istediğimizi alacağımızı düşünüyorum” görüşünü dile getirdi. Kaptan, Tello ile ilgili bir soruya da, “Çok yetenekli. Beşiktaş’a büyük katkı sağlayacak. Birlikte sol kanadımız çok daha iyi olacaktır” karşılığını verdi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tarihi Golün Tanığı "

2002 Dünya Kupası'nda İlhan Mansız'ın Senegal ağlarını havalandırdığı şutun en yakın tanığı, Kartal'ın yeni transferi Diatta'ydı.

İlhan’la aynı karede
Tarih: 22 Haziran 2002... Yer: Osaka (Japonya)... Dünya Kupası çeyrek final maçı... Sağ kanattan Ümit Davala’nın ortasına İlhan Mansız dokunuyor ve top Senegal ağlarına gidiyor. Türk futbolu için tarihi bir an. Ay-Yıldızlı ekibimiz, 2. kez katıldığı Dünya Kupası’nda yarı finale yükselme başarısı gösteriyor. İşte o tarihi anın tanıklarından biri olan Lamine Diatta, yıllar sonra Beşiktaş’a transfer oldu. İlhan topa dokunduğu anda aynı karede olan Senegalli savunmacı hayretler içinde topa bakıyor.

Kontrolden sağlam çıktı
Belki İlhan o talihsiz sakatlıkları geçirip, futbola veda etmek zorunda kalmasa Beşiktaş forması altında Diatta ile buluşacaklardı. Bu arada dün Paris’te kulüp doktoru Şenol Akman’ın nezaretinde sağlık kontrolünden geçen 32 yaşındaki oyuncunun, futbol oynamasına engel herhangi bir sakatlığa rastlanmadı. Diatta’nın raporu kulübe fakslandı. Senegalli oyuncunun yarın İstanbul’a geleceği ve resmi sözleşmeyi imzalayacağı belirtildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Ve Söz Savunmanın"

Kolot'tan ince mesaj: "Şu an istifa etmeyi düşünmüyorum, ancak bu şekilde fazla devam edeceğimi sanmıyorum.

‘Saptırmadan söylerim’
Siyah-Beyazlı kulüpte 6 aydır yöneticilik yapan ve futbol şube sorumluluğu üstlenen Celal Kolot, hakkında yapılan eleştiriler karşısında isyan etti. “Ben içimden geçeni saptırmadan söylerim. Bu durumdan rahatsız olanlar varsa yapacak bir şeyim yok. Çünkü ben böyle bir insanım” diyen Kolot, şöyle konuştu: “Artık yorulduğum ve insanların beni yanlış tanımasından çok rahatsızım. Gülnaz Hanım’la ufak da olsa bir tartışma yaşadım. Ama Beşiktaş Yönetim Kurulu toplantılarında böyle olayların yaşanması da çok doğal karşılanmalı.”

Arsel’e ‘lan’ demedim
“Kendisine sadece yapmış olduğu bazı açıklamaların kulübe zarar verdiğini ve daha dikkatli olmasını söyledim. Kesinlikle ‘lan’ ifadesini kullanmadım. Tartışma uzayınca da toplantıyı terk ettim. Hiç kimseye, özellikle bir bayana bu şekilde davranmam. Ama sonuçta olay tamamen yanlış yansıtıldı ve kötü adam ben oldum. Son 2 aydır tüm işlerimizi bıraktık ve Avrupa’da Beşiktaş’a en yararlı futbolcuyu en iyi fiyata almak için uğraşıyoruz. Ama bizim transferlere müdahale ettiğimiz ve bu konuda teknik heyetle ayrılığa düştüğümüz söyleniyor.”

‘Bizim işimiz almak’
“Bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Ben iş adamıyım. Futboldan da bir teknik direktör kadar anlamam. Bize isimler verilir, biz de o isimleri en uygun şekilde takıma katmaya çalışırız. Ben Tello’yu veya Cisse’yi nereden tanıyayım. Bize ‘alın’ dediler, biz de aldık. Ancak transfere harcadığımız emeklere rağmen yanlış anlaşılıyoruz veya bilinçli olarak yanlış lanse ediliyoruz. Artık çok yoruldum. Altı aydır her gün yıpranıyorum. Şu an istifa etmeyi düşünmüyorum, ama bu şekilde de fazla devam edeceğimi sanmıyorum.”

Berk de isyan etti
Dış ilişkiler sorumlusu Mario Berk, kendisi hakkında yalan yanlış ifadeler yazıldığını söyledi. Berk, “Bizler iş adamıyız. Futboldan da anlamamız gerektiği kadar anlarız. Çünkü biz teknik heyetin istediği futbolcuları en iyi rakamlara almaya çalışıyoruz. Kimse bize işimizi öğretmeye kalkmasın. Tüm iyi niyetimizle Beşiktaş’a hizmet etmeye çalışırken adımız komisyoncuya çıktı. Bu durum beni de çok yıprattı. Sabrımın bir sonu var” diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Coştur Bizi Beşiktaşım "

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında bu akşam BJK İnönü Stadı'nda Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımını ağırlıyor. Saat 21.00'de başlayacak maçı D Spor naklen yayınlayacak. Beşiktaşımız'dan bu akşam yeni bir zafer daha bekliyoruz. Haydi Kara Kartalım!

"Beklenmedik oyunculara sorumluluklar vereceğim. Tam hazır olmasak da iyi futbol oynayarak işi ikinci maça bırakmayacağız".

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yeni sezonun ilk resmi maçı (Sheriff) öncesi düzenlediği basın toplantısında sürpriz sinyali verdi... Sezon boyunca bazı oyunculara farklı sorumluluklar yükleyeceğini dile getiren Sağlam, "Sezon boyu kadroda sürpriz isimler gereceksiniz. Uygulamaya Sheriff karşılaşmasında da başlayabilirim. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Yüzde 100 hazır olmasak da önemli yol kat ettiğimizi söyleyebilirim" dedi.

'KÜÇÜMSEMİYORUZ'
Genç teknik adam, sözlerini şöyle bitirdi: "Sheriff maçına iyi hazırlandık. Keyif veren futbol ve işi rövanşa bırakmayacak bir skor bekliyorum. Sheriff, genç ve çok koşan bir kadroya sahip. Kesinlikle küçümsenecek bir takım değil. Ağustos ayı bizim için çok önemli. Hedeflerin devamlılığı açısından önemli sonuçlar ortaya koyacak tam 9 karşılaşma oynayacağız."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kolay Lokma Değiliz "

Yardımcı hoca Anatolie: Beşiktaş'tan çekinmiyoruz ama saygımız sonsuz Her takımın olduğu gibi tek düşüncemiz kazanmak. Hücum oynayacağız.

İDDİALI AÇIKLAMA
Kartal'ın Devler Ligi 2'nci ön eleme turundaki rakibi Sheriff, dün öğle saatlerinde İstanbul'a geldi. Havalimanından Sheraton Otel'e geçen Moldova temsilcisi, akşam İnönü Stadı'nda yaptığı idmanla hazırlıklarını tamamlarken, teknik direktör Leonid Koutchouk'un yerine yardımcısı Migul Anatolie iddialı konuştu.

"BİZ DE İSTİYORUZ"
Beşiktaş için "Güçlü takım" yorumunu yapan Anatolie, "Beşiktaş'tan çekinmiyoruz ancak saygımız sonsuz. Her takım gibi biz de kazanmak istiyoruz. Hücum ağırlıklı bir futbol oynayacağız" diye konuştu. Sheriff'in Gürcü kaptanı Vazha Tarkhnishvili ise "Seyirci ve stat bizi etkilemez. Türk futbolunu çok iyi biliyorum" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Diatta Yarın İstanbul'da "

St. Etienne'in 32 yaşındaki oyuncusu hem sağ bekte hem stoperde görev yapıyor Diatta üç yıllık imzayı atacak

Beşiktaş, prensipte anlaştığı Lamine Diatta'yı lige yetiştirmek için seferber oldu. St. Etienne'de forma giyen 32 yaşındaki oyuncu için kulüp doktoru Fransa'ya gitti. Doktor Şenol Akman, burada kontrollerini yaptı, raporunu faksladı. Yönetim, "tamam" derse Diatta yarın İstanbul'da imza atacak. 9 sezondur Fransa'da oynayan Diatta, hem sağ bekte hem de stoperde görev yapabiliyor. Ertuğrul Sağlam onay verdi, Beşiktaş yönetimi de siyahi oyuncuyla ilgilendiklerini borsaya bildirdi.

HÜCUMA DA ÇIKIYOR
Diatta için kulübü St. Etienne'e bonservis bedeli verilmeyecek. Siyahi oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzalanırken, Diatta yıllık 1 milyon euro alacak. Fransa'da 1998-99 sezonunda Toulouse formasıyla başlayan Diatta'nın kariyeri, Rennes, Lyon ve St. Etienne ile sürdü. 5 sezon forma giydiği Rennes'de 129 maçta 9 gol atarak hücum yönünü de gösterdi. Senegal Milli Takımı'nda da forma giyen Diatta 1.84 metre boyuyla hava toplarında da çok etkili.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Zalayeta İddiası "

Forvet arayan Kartal'ın menajerler aracılığıyla 29 yaşındaki Uruguaylı golcüye transfer teklifinde bulunduğu öğrenildi.

3.5 MİLYON EURO
Beşiktaş'ın Juventus'un golcüsü Marcelo Zalayeta'ya teklifte bulunduğu iddia edildi. Ünlü internet portalı www.tribalfootball. com'da çıkan habere göre Beşiktaş yönetimi, menajerler aracılığıyla Juventus ve Zalayeta'ya teklif iletmiş. Habere göre maliyeti 3.5 milyon euro'yu bulan Zalayeta da teklife sıcak.

10 YILDIR JUVE'DE
29 yaşındaki Uruguaylı oyuncu geçen sezon Juventus'ta fazla şans bulamadı. 2010'a kadar sözleşmesi olan Zalayeta, Uruguay Milli Takımı'nda da oynuyor. 24 kez milli olan, 7 gol atan Zalayeta, İspanyol vatandaşı. 1997'den beri Juve'nin kadrosunda olan Zalayeta, alınırsa Beşiktaş'ın 7. yabancısı olacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tello ile Oynamalıyım "

İBRAHİM Üzülmez, "Tüm takım istekli ve maça hazır. Sheriff'i eleyeceğiz" dedi. Tecrübeli oyuncu, Tello ile birlikte oynadığında daha verimli olduğunu belirtirken, "Elbette kararı hocamız verecek. Turu geçmek için avantajlı bir sonuç alacağız" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Sağlam'a güven tam
Mali işlerden sorumlu asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu, "Diatta'ya hocamız Ertuğrul Sağlam onay verdi, transfer için harekete geçtik" dedi. Soğancoğlu, "Hocamız Ertuğrul Sağlam bu sezon Beşiktaş'ı her cephede başarıya taşıyacaktır. Ona çok güveniyoruz" diye konuştu.

Boş alan bırakmayın
Beşiktaş, Sheriff maçının
son hazırlığını yaparak beklemeye başladı. Maç saati olan 21.00'de basına kapalı gerçekleşen idmanda Ertuğrul Sağlam'ın kanat ortaları ve gol vuruşları yaptırdığı öğrenildi. Genç hoca, kontratak oynayacak rakibe boş alan bırakılmamasını istedi.

Baki'yi tercih etti
Sheriff kadrosunda Koray ile Baki arasında kararsız kalan Ertuğrul Sağlam, Baki'yi tercih etti. Genç teknik adam, savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman'ın yanında Baki'ye görev verecek. Sağlam'ın idmanlarda Koray'ı bir adım önde tutmasına rağmen Baki'de karar kılması dikkat çekti.

Ezer geçeriz
Kaptan İbrahim Toraman, "Tur bizim" dedi. Tecrübeli oyuncu hiçbir rakibi küçümsemediklerini belirterek, "Biz kendimize güveniyoruz. Kaç yıldır Beşiktaş'tayım, böyle ağır idmanlar yapmadık. Bunun semeresini göreceğiz. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde de başarı" diye konuştu.

4 yeni sahada
Beşiktaş'ın yeni transferleri Rüştü, Mehmet Yozgatlı, Tello ve Cisse ilk kez resmi bir maçta siyah-beyazlı formayı giyecek. Kartal'ın bir başka transferi kaleci Hakan Arıkan Rüştü'nün ardından yedek bekleyecek. Beşiktaş'ın 5 yabancısı da (Cisse, Tello, Rico, Delgado, Bobo) sahada olacak.

Yağmur bekleniyor
Beşiktaş bugün Sheriff önünde taraftarın vereceği desteğe de güveniyor. Maça gidecek taraftarın yağmurluklarını yanına alması istendi. Çünkü İstanbul'da bugün yağmur bekleniyor. Yetkililer, güvenlik nedeniyle şemsiye dışında kesici, delici aletlere izin verilmeyeceğini belirttiler.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Hakem Alman "

BEŞİKTAŞ, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme ilk maçında bu akşam Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol'u ağırlayacak. İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Alman Peter Sippel yönetecek. D Spor'dan naklen yayınlanacak maçta Sippel'in yardımcılıklarını Walter Hoffman ve Peter Henes yapacak.

BEŞiKTAŞ
Rüştü Serdar Tello Cisse
Ricardinho Delgado Bobo M. Yozgatlı İ. Toraman Baki İ. Üzülmez

SHERiFF
Pasceno Wallace Corneencov Alberto Kuchuk Ruvamba Bulgaru Chinwo Arbanas Balima Tarkhnishvili

- Haber BJK - daha fazlası >>>

3. turu göremedi

MOLDOVA Ligi'ni kelimenin tam anlamıyla hegemonyası altına alan ve geçen sezonu namağlup zirvede bitiren Sheriff, Şampiyonlar Ligi'nde ise 3'üncü ön eleme turunu hiç göremedi. 1'nci ön elemelerin tamamında tur atlayan taraf olmayı başaran sarı-siyahlılar, 2'nci ön elemelerde ise sürekli hüsran yaşamaktan kurtulamadı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Güleç, Vestel'e "

SANTRFOR arayışlarına devam eden Vestel Manisaspor'un Beşiktaşlı Gökhan Güleç ile anlaştığı belirtildi. Vestel'in Beşiktaş'ın kiralık vereceği Gökhan Güleç ile her konuda anlaşma sağladığı ve bu oyuncuyu kiralayabileceği öğrenildi. Kulüp menajeri Mustafa Turgat da yurt dışında üç, Türkiye'de ise iki isimle temasta olduklarını belirtti.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" 'Mehmet'imi Verin "

Geberiyorum diye haykırmak istersin ya kahrından, hani soğuk bir duş alırsın ateşler içinde. Ve mazi film şeridi gibi geçer önünden. Sonra gözünün kıyılarında yaşlar birikir fütursuzca. Ve titreme gelir vücudunun her yanına. Bütün mazi, her hatıra bedenine saplanan bir mermidir aslında. Kapatırsın gözlerini, delik deşik olmuşsundur. En garibi de hiç kan akmaz vücudundan. İşte o koyar adama. Sevda ambarlarının en dolusuydu. Ilıman motifli bir hasretin en ince sesiydi belki de. Hoyrat geçen gecelerin yenilmez tribünlerinde hepimizin optiğiydi. Gecenin sessiz karanlığını bir acıklı ses bozardı bazen. "Mehmetimi verin." "Anne" derdik. "Bu kadar adam içinde nereden bulalım şimdi 'Optik'i. Şeyy Mehmet'i." Sesimiz titrerdi konuşurken. Çünkü Optik denmesini istemezdi oğluna. Tamam anasının 'Mehmet'iydi ama bizim de biricik 'Optik'imizdi. Dünyamız Beşiktaş etrafında dönerken, tam göbeğimizden canı canımızdan bir edebiyat öğretmeni çıkartmanın gururunu taşıdık o dönemlerde. Optik öğretmen olmuştu Ankara'da. Lakin Beşiktaşsızlık ona göre değildi. İstanbul hasret, Beşiktaş gurbetti onun için. Ve döndü. Uzun bir kitap gibi anlatmak ister aslında. Sayfa sayfa ağlarsınız. 'Optik başkan' yine gitti. Duramadı durduk yerde ve yine siyahını seçti Beşiktaş'ın. Ah be çocuk bugün sezonun merhabasındaydık. Hani hindi baba vardı menüde. Hani omuz omuzaydık ya artık. Neyse... Ne 'Optik' biter anlatmakla ne de onun için bu yazı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>