14 Temmuz 2007 Cumartesi

" Dünya Karması’na Hayır! "


Rüştü Reçber, FIFA'nın Dünya Karması maçı davetini geri çevirdi.

2010’un tanıtımı
Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber ile Galatasaraylı Hakan şükür, FIFA tarafından Dünya Karması-Afrika Karması karşılaşmasına özel olarak davet edildi. Güney Afrika’da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası’nın tanıtımı ve Nelson Mandela’nın 89. doğum günü dolayısıyla gerçekleştirilecek karşılaşmaya Rüştü Reçber gitmeyeceğini açıkladı. Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde Avusturya’da bulunan milli file bekçisi, “Kalmamın daha iyi olacağını düşündük” dedi.

Hakan Şükür de zor
Pele, Gullit, Zinedine Zidane, Ronaldinho, Eto’o, Christian Karembeu, Emilio Butragueno ve Zubizaretta gibi dünya futbolunun gelmiş geçmiş en ünlü isimlerinin boy göstereceği Cape Town’daki karşılaşmayı 60 binden fazla futbolseverin izlemesi bekleniyor. Bu arada maçın gelirlerinin AIDS ile mücadele için aktarılacağı bildirildi. Bu arada sakatlığı bulunan Hakan şükür’ün de dev mücadeleye katılmasının zor olduğu öğrenildi.
Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Transferde Son Dakika "


Beşiktaş ince eleyip, sık dokuyor. Adaylar belli, görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor... Ancak bir türlü beklenen imza atılamıyor.


İlk hedef Kroldrup
İki Fransa, iki İngiltere ve bir ispanya seyahatinden sonra Edouard Cisse’yle anlaşan ve stoper ile forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ta beklenen imza bir türlü atılamıyor. Önceki gün Per Kroldrup için Milano’nun yolunu tutan Futbol Şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot ile yönetici Mario Berk, İtalya’dan da eliboş döndü. Yöneticiler, “Kroldrup için başvurumuzu yaptık. İnce eleyip sık dokuyoruz” dediler.

Cruz çok pahalı
Santrfor konusunda ise Bayern Münih’in Paraguaylı yıldızı Santa Cruz ile anlaşmaya varan Beşiktaş’a Alman ekibinden şok bir talep geldi. Bayern, golcü oyuncu için 4.5 milyon Euro’luk bonservis bedeli istedi. Panzerler 4 milyon Euro’dan aşağıya inmezken, “2.5 milyon Euro’ya imza atarım” diyen yıldız futbolcu için pazarlıklar sürüyor. Juventus’tan ayrılma kararı alan Zalayeta’nın ismi de gündemdeki yerini koruyor.

‘Öneriler var’
Bu arada bir açıklama yapan Dış ilişkiler Sorumlusu Mario Berk, “Chelsea’nin 23 yaşındaki golcüsü Carlton Cole teklif edildi. Menacerler bu tip isimlerle bize geliyor. Yaptığımız araştırmada Cole’un Chelsea altyapısından yetişen, güçlü ve gelecek vaadeden bir isim olduğunu öğrendik. Bu doğrultuda menacerlerden resmi evrak ve vekaletname istedik. Eğer bu belgelere ulaşırsak, oturup konuşuruz” ifadesini kullandı.
Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" İşte Golcü "

24 yaşındaki oyuncu ile ön anlaşma yapan Kartal, forvet sıkıntısını giderdi.

Forvete yeni kule
Ertuğrul Sağlam'ın talebi üzerine gizli bir şekilde forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş, aradığı ismi İngiltere'de buldu. Siyah-beyazlılar, West Ham ekibinin genç golcüsü Carlton Cole ile her konuda anlaşmaya vardı. 24 yaşında ve 1.91 boyundaki yıldız futbolcunun, Avusturya
kampı bitmeden siyah-beyazlı takıma katılacağı ifade edildi.

Ada'dan gitmedi
2001 yılında, 18 yaşındayken Chelsea ekibiyle 5 yıllık sözleşme yapan Cole, sırasıyla Wolverhampton Wanderers, Charlton Athletic, Aston Villa'da kiralık olarak forma giydi. Ardından 2006'da West Ham'a transfer olan ve 17 maçta 2 gol bulan forvet, İngiltere U21 Milli Takımı'nda da 2003-05 yılları arasında 15 maçta 4 gol atma başarısı gösterdi.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" 10 Numara Oynamadım "

"Forvetin gerisinde serbest oynamak istiyorum. Geçtiğimiz sezon bu şansı bulamadım. Ama yeni hocam bana inanıyor".


Hall ile oynanan hazırlık maçında attığı 2 golle yıldızlaşan Delgado, önümüzdeki sezonda forvetin arkasında serbest adam olarak oynamak istediğini açıkladı. Hazırlık maçı da olsa iki gol ile başlamanın kendisine büyük moral olduğunu belirten Matias Delgado, şunları söyledi: "Çok çalışıyorum, amacım bu sezon takımıma
yüzde yüz performansımı verebilmek ve faydalı olmak."

BEKLENENİ VEREMEDİM
"4-4-2 oynadığımızda, orta sahada görev yapıyorum. Ne hücuma ne de savunmaya destek olamıyordum. O bölgede Koray, Serdar, Cisse, Fahri gibi kaliteli isimler var. Ricardinho ile birlikte oynamak isterim ama bu elbette hocanın vereceği bir karar. Ben "10" numara olarak geldim ama "8" numaralı pozisyonda oynatıldım. Dolayısıyla bekleneni veremedim."

UÇAKTAN KORKMAM
"Şimdi gerçek yerimde, yani forvetlerin arkasında oynamak istiyorum. Sanırım hocamız bu fırsatı tanıyacak. Yaptığımız konuşmalarda bana gereken desteği verdi. Adaptasyon dönemini artık tamamen geride bıraktım. Unutmadan hatırlatayım, benim uçak korkum falan yok. Eğer öyle olsa, 13 saatlik bir yolculukla Arjantin'e nasıl gidebilirim ki!"

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Fener'i Bekliyorum "

Mert Nobre, "5 Ağustos'taki Süper Kupa maçını iple çekiyorum" diye konuştu.


Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı olarak çalışmalarını sürdüren Mert Nobre, lig öncesinde oynanacak Süper Kupa maçında forma giymek istediğini söyledi. 21 Temmuz'da düz koşulara başlayacak olan ve 1 ay önce geçirdiği menisküs ameliyatının izlerini silmeyen çalışan golcü futbolcu, "F.Bahçe ile oynayacağımız maçı büyük bir heyecanla
bekliyorum" dedi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şortunu indirdi! "

Kartal'ın yeni transferi Edouard Cisse, dün sabahki çalışmada yaptığı hareketle herkesi şaşkına çevirdi. Sakin ve efendi görüntüsüyle dikkat çeken Cisse, dünkü 5'e 2 top kapma çalışması sırasında bir ara şortunu indirdi ve yaklaşık 1 dakika beyaz iç çamaşırıyla mücadele etti.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sheriff Uyarısı! "

Ön elemedeki muhtemel rakipleri Sheriff'in 3-0 kazandığı maçı izleyen Sağlam, temkinli konuştu.


Zorlanmadılar
Ali Gültiken ile birlikte Moldova'ya giden Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki muhtemel rakiplerinden Sheriff'in 3-0 kazandığı maçı izledi. Sağlam "Rakip, ciddiye alınması gereken bir takım. Hiç zorlanmadan farklı kazandılar" dedi ve şöyle devam etti:

Çok koşuyorlar
"Sheriff, Andora temsilcisi Rangers'ı eleyecek güçte. Muhtemelen bizim rakibimiz olacak. Çok koşan, kolektif mücadele eden bir takım. Gerekli bilgileri edinmek için onları çıplak gözle izlemek istedim. Gereken tüm önlemleri alacağız ve turu geçen taraf olacağız."

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>