29 Haziran 2007 Cuma

" Beşiktaş'ın Rakipleri Belli Oldu "

İsviçre'nin Nyon şehrinde Şampiyonlar Ligi 1. ve 2. ön eleme turlarının kuraları çekildi. Devler Ligine katılmak için 2. Ön Eleme turundan itibaren mücadele edecek olan Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri de belli oldu.

Şampiyolar Ligi'ne kalmak için 2. ve 3. Ön Eleme turlarını geçmek zorunda olan Beşiktaş, 2. Ön Eleme turunda Sheriff (Moldova) - Ranger's (Andorra) eşleşmesinin galibiyle oynayacak.
Kupada 1. ön eleme turu maçları 17-18 Temmuz, rövanşları ise 24-25 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Ardından Beşiktaş, 2. ön eleme turundaki ilk maçını 1 Ağustos Çarşamba günü Beşiktaş İnönü Stadı'nda, rövanşını ise 8 Ağustos Çarşamba günü rakibinin sahasında yapacak. Siyah-beyazlıların bu turu geçmesi halinde, 3. ön eleme turundaki rakibi ise 3 Ağustos Cuma günü yapılacak kura çekimiyle belli olacak.

Şampiyonlar Ligi 1. Ön Elemesi'ndeki eşleşmeler şöyle:
Lenkoran - Dinamo Zagreb
APOEL - BATE
Sheriff - Ranger's
Hafnarfjördur - HB
TNS - Ventspils
Pobeda - Levadia
Olimpi - Astana
Zeta - Kaunas
Tampere - Murata
Dudelange - Zilina
Linfield - Elfsborg
Derry - Pyunik
Marsaxlokk - Sarajevo
Domzale - Tirana

2. Ön Eleme turunda ise şu eşleşmeler var:
Beşiktaş - (Sheriff - Ranger's)
(Lenkoran - Dinamo Zagreb) - Shakhtar Donetsk
Crvena Zvezda - (Pobeda - Levadia)
G. Rangers - (Zeta - Kaunas)
Debrecen - (Linfield - Elfsborg)
Zaglebie - Steaua Bükreş
Genk - (Marsaxlokk - Sarajevo)
(TNS - Ventspils) - Salzburg
(Olimpi - Astana) - Rosenborg
(Hafnarfjördur - HB) - (APOEL - BATE)
Kobenhavn - Baitar Jarusalem
(Dudelange - Zilina) - Slavia Prag
(Tampere - Murata) - Levski
(Domzale - Tirana) - (Lenkoran - Dinamo Zagreb)

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rakiplerimizi Küçük Görmüyoruz "

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki olası rakipleri Ranger's ve Sheriff'in zayıf takımlar olduğunu, ancak asla küçük görmediklerini bildirdi.

Sağlam, kulübün resmi internet sitesinde yaptığı değerlendirmede, Moldova'nın Sheriff ve Andorra'nın Ranger's takımlarının 1. ön eleme turunda yapacakları mücadelenin galibiyle 2. ön eleme turunda karşılaşacaklarını hatırlatarak, ''İki takım da Beşiktaş'tan güçsüz ama tur atlamak için iki takımı da yakından izleyeceğiz'' dedi.

Futbolda rehavete kapılan takımların kaybettiğini yakın zamanda gördüklerini dile getiren Sağlam, ''Tabii ki futbolda hiçbir zaman boş vermişliğe ve işi ciddiye almamaya yer yok. Bunu yakın tarihte çokça gördük. Biz rakiplerimizi ciddiye alıp, iyi araştırıp, iyi izleyerek analizlerini sağlıklı bir şekilde yapıp turu geçeceğimize inanıyorum'' açıklamasını yaptı.

Hedeflerinin, Şampiyonlar Ligi'nde önce gruplara kalmak, ardından da gruptan çıkmak olduğunu vurgulayan Ertuğrul Sağlam, bu hedeflere ulaşabilmek için önce 2. ve 3. ön eleme turlarını geçmeleri gerektiğini, bunu başaracaklarına da inandığını dile getirdi.



Kaynak: AA

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Cisse Bugün İstanbul'da "

Beşiktaş'ın Fransız yıldızı Cisse'nin uçağı, bugün saat 22.00'de İstanbul Yeşilköy Havaalanı'na inmiş olacak. Siyah-beyazlı dernek ve taraftar grupları, Cisse'yi karşılamak için saat 19.00'dan itibaren BJK İnönü Stadı önünden otobüsler kaldıracaklar.

Cisse İstanbul'da

Beşiktaş'ın Fransız yıldızı Cisse'nin uçağı, bugün saat 22.00'de İstanbul Yeşilköy Havaalanı'na inmiş olacak. Siyah-beyazlı dernek ve taraftar grupları, Cisse'yi karşılamak için saat 19.00'dan itibaren BJK İnönü Stadı önünden otobüsler kaldıracaklar.

Kaynak : BeşiktaşJK

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Haydi Hayırlısı "

Haydi hayırlısı


Kartal'ın, Şampiyonlar Ligi 2. ön elemedeki rakipleri bugün saat 13.00'teki kura çekiminde belli olacak.

İLK MAÇ 1 AĞUSTOS'TA
Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak için iki ön eleme oynaması gereken Beşiktaş'ın ikinci ön elemede karşı karşıya geleceği rakibi bugün belli olacak. İsviçre'nin Nyon kentinde saat 13.00'te başlayacak kura çekiminde ikinci turdan elemelere başlayacak Beşiktaş'ın ilk maçı 1 Ağustos, ikinci maçı ise 8 Ağustos'ta.

MUHTEMEL
RAKİPLER
Muhtemel rakipler şöyle: B. Jerausalem (İsrail), Z. Lubin (Polonya), Domzale (Slovenya), Elfsborg (İsveç), Sarajevo (Bosna), Ventspils (Letonya), Zilina (Slovakya), D. City (İrlanda), Hafnarfjardar (İzlanda), Kaunas (Litvanya), Tampere United (Finlandiya), S.Trispol (Moldova), O. Rustavi (Gürcistan), Pobeda Prilep (Macaristan).

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Erdoğan'dan Makelele Sinyali "

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen Chelseali Makelele için "Kendisi Türkiye'ye misafirimiz olarak geldi" dedi.




Transfer çalışmaların yoğun geçtiği bir anda birkaç gün önce Türkiye'ye gelen Chelsea'nin yıldız futbolcusu, için Erdoğan ilginç açıklamalarda bulundu.

Makelele'nin Türkiye'ye Beşiktaş Kulübü adına değil bir turist olarak geldiğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: "Ben ciddi bir duyum almış değilim. Başkanımız Antalya'da. O futbolcu da turist olarak Antalya'da. İki spor adamının görüşmesi normaldir. Belki lehte de neticeler olabilir, ama bu şekilde bir görüşme yapılacağına dair kesin bir duyum almış değiliz. Olması ise tabiidir. Başkanımız bir spor adamına 'hoş geldin' de diyebilir, transfer maksadıyla da konuşabilir, ama böyle bir duyum almış değilim"


Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Navarro Beşiktaş'a çok yakın

Cisse transferi ile taraftarlarını heyecanlandıran Beşiktaş yönetimi, şimdi de Sevilla'nın başarılı stoperi Navarro'nun işini bitirmek üzere. Siyah-beyazlılar, 1.9 milyon euro karşılığında Navarro ile 3 yıllığına el sıkıştı. Resmi sözleşme pazartesi günü.


Navarro Kartal'ın

Siyah-beyazlılar İspanyol yıldızla seneliği 1.9 milyon euro'dan 2+1 yıllık protokol yaptı. Navarro gelmekte kararlı.

Sevilla korkuyor
Ön libero arayışlarını PSG'li Cisse'yi alarak sonlandıran Beşiktaş, stoper mevki için de Sevilla'da forma giyen Navarro ile ön anlaşma yaptı. Sezon bittiğinden bu yana İspanyol futbolcu ile görüşmelerde bulunan Celal Kolot ve Mario Berk, tecrübeli futbolcuyu yıllığı 1.9 milyon euro'dan biri opsiyonlu 3 yıllığına el sıkıştı.
Futbolcusunu bırakmak istemeyen Sevilla yönetimi ise "Kaptanımızı satmak istemiyoruz. Satarsak, taraftar kulübü başımıza yıkar" diyerek transferi engelliyor.

Başkana rest
Beşiktaş'a gelmeye kararlı olan Navarro'nun, Sevilla Başkanı Del Nido ile yaptığı telefon görüşmesinde "Burada 1.2 milyon euro alıyorum. Para kazanacağım bir dönemdeyim. Önümü tıkamayın. Eğer tıkarsanız, oynamam. Ben Beşiktaş'la anlaştım. Gitmek istiyorum" dediği öğrenildi. Navarro'nun Beşiktaş yönetimine de "Bu işi pazartesi günü çözerim. Beni zorla burada tutamazlar" haberini gönderdi. Transferin pazartesi günü resmen bitmesi bekleniyor.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Edouard Cisse


KİMLİK BİLGİSİ


Adı soyadı : Edouard Cisse
Önceki Takımı : Paris Saint Germain
Forma Numarası : Belirtilmedi
Pozisyon : Orta Saha
Doğum Tarihi : 30.3.1978
Doğum Yeri : Pau-Fransa
Boy : 186
Kilo : 76
Takım : A Takım
Milli Maç : 0



BIYOGRAFISI
Edouard Cisse, 30 Mart 1978 tarihinde, Fransa'nın Güneybatısındaki Pau'da dünyaya geldi. 1.83 boyundaki orta saha oyuncusu, kısa aralıklar vermiş olsa da 7 yıl formasını giydiği Paris Saint Germain’in en istikrarlı oyuncusu oldu.
Savunma yönü çok iyi olan Cisse, ikili mücadelelerde galip gelen taraf olması, sürpriz ileri çıkışları ve sert şutları ile ismini ön plana çıkardı.
Kariyerine 1996-97 sezonunda Pau takımında başlayan Edouard Cisse, 1997 yılında Paris Saint Germain'a transfer oldu. 1998-99 sezonunda Stade Rennes takımına kiralık olarak verildi. Daha sonra tekrar Paris Saint Germain’e döndü ve 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002 sezonlarında forma giydi. 2003-2004 sezonunda West Ham United ve Monoca’da forma giydikten sonra 2004-2005 sezonunda tekrar Paris Saint Germain’e dönen Cisse, toplamda bu takımın formasını 178 kez giydi. Cisse, Paris Saint Germain’de geçen yıl lig, kupa ve UEFA maçlarında 41 kez forma giydi ve 3 gol attı. Ligde 32 maçta ilk 11’de sahaya çıktı, 2 maçta sonradan oyuna girdi.
Edouard Cisse kariyerinde Paris Saint Jermain ile 1998 yılında Fransa lig şampiyonluğu yaşadı. 2004'te Monaco forması ile Şampiyonlar Ligi finalinde Porto'ya karşı oynadı. 2006'da Paris Saint Germain formasıyla Fransa Kupası'nı kaldırdı. Cisse, 2007-2008 sezonu öncesinde Beşiktaş’a transfer oldu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>