10 Ağustos 2007 Cuma

" Bu Takım Arıza Yapmaz "

"Nasıl bir takım oluşturduğumuzu herkes gördü. FC Sheriff maçında amacımız gol yememekti ve bunu da başardık. Görev verdiğim tüm oyuncular sıfır hata ile oynadılar. Daha yolun başındayız ve yapacak çok işimiz var."

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’dan son 1 haftada 3 zorlu sınav veren siyah beyazlı oyunculara tam not... Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda FC Sheriff’le oynanan iki maçın arasında F.Bahçe ile karşılaştıklarını, buna rağmen Avrupa kupalarında yollarına devam ettiklerini hatırlatan Sağlam, "Oyuncularıma güveniyorum. Bu takım arıza yapmaz" dedi.

3-0 kazanıp, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turuna adlarını yazdırdıkları FC Sheriff maçından sonra, Yıldırım Demirören, genel sekreter Kenan Öner, asbaşkan Celal Kolot, Ertunç Soğancıoğlu, Bülent Deriş, Halim Aydın, Mario Berk, Hüseyin Yücel’le bir durum değerlendirmesi yapan Sağlam, şunları söyledi:

Yolun başındayız
"Karşımızda, sahasında 33 maçtır kaybetmemiş, organize bir takım vardı. FC Sheriff, çok koşan, pres yapan, rakibi hırpalayan bir takım. Buna karşın, sahanın tek hakimiydik. Sezon başı olmasına rağmen 7 günde 3 maçtan başarıyla çıkan oyuncularımı tebrik ediyorum. Pazar günü Fenerbahçe’ye karşı mücadele verdikten sonra, böylesine önemli bir mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Nasıl bir takım oluşturduğumuzu herkes gördü. Amacımız gol yememekti ve bunu da başardık. Kalecimiz ve defansımız üzerlerine düşen görevi yaptılar. Gol yollarında da etkili olduk ve sahadan farklı skorla galip ayrıldık. Daha yolun başındayız ve yapacak çok işimiz var."

Beşiktaş’ın üst düzey bir takım olacağının sözünü veren Sağlam, şöyle devam etti: "Sezon başı programımız üst düzeydeydi. Görev verdiğim tüm oyuncular sıfır hata ile oynadılar. Sahada bazen sorunlarla karşılaşırsınız ama önemli olan o arızayı kısa sürede takımla birlikte gidermektir. "

Temelimiz sağlam
Sezona Konyaspor galibiyeti ile iyi bir başlangıç yapmayı hedeflediklerini anlatan Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı: "Beşiktaş takımının iskeleti sağlam temeller üzerine kuruldu. Çalışmayan, isteksiz davranan oyuncuya forma vermem. Konyaspor maçında sahaya farklı bir kadroyla çıkacağız. Çünkü bazı oyuncularım yorgun düştü."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Pantelic Harekatı "

Sağlam golcü isteyince kısa süre önce gündeme gelen 29 yaşındaki Sırp yıldızla temaslar başladı.

Sheriff'i deplasmanda farklı yenerek tur atlasa da Beşiktaş golcü arıyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın, "Mutlaka bir golcü almalıyız" sözünden sonra harekete geçen yönetim alternatifleri değerlendirmeye başladı. Kısa süre önce gündeme gelen Hertha Berlin'in Sırp yıldızı Pantelic'in en uygun aday olduğu düşünülerek Alman ekibinin kapısı çalındı.

BONSERVİSE TAKILDI
İlk görüşmede yıllık 2.5 milyon euro teklif edilen Pantelic prensipte "evet" demiş, transfer Hertha Berlin'in bonserviste indirim yapmamasına takılmıştı. Hertha Berlin'de 44 maçta 25 gol atarak kalitesini kanıtlayan Pantelic için Beşiktaş yönetimi bonservis rakamını 3 milyon euro'ya çıkardı. Hertha Berlin ise 5 milyon euro'dan aşağa inmeyeceğini açıkladı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Zan'a Yeni Talip "

Daha önce Bobo'ya talip olan Saint Etienne, bu kez Zan için Beşiktaş'a 4 milyon euro bonservis teklif etti.

KESİN CEVAP VERİLMEDİ
Fransa Birinci Lig ekibi Saint Etienne, bu kez de Gökhan Zan'ı transfer etmek için Beşiktaş'a resmi teklif yaptı. Saint Etienne'in, Zan için Beşiktaş'a 4 milyon euro bonservis bedeli önerdiği belirtiliyor. Fransız takımının Beşiktaş yönetiminden kesin bir cevap almadığı ve beklemede olduğu kaydedildi.

YERİNE DİATTA ALININCA!
Kartal, Zan'ın sık sık sakatlık sorunu yaşaması nedeniyle yeni sezon için savunmasını Senegalli Diatta ile takviye etti. Geçen sezon ligi 11'inci bitiren Saint Etienne, Beşiktaş'ın Brezilyalı golcüsü Bobo için de 7 milyon euro teklif etmiş ancak siyah-beyazlı kulüpten olumlu yanıt alamamıştı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tutulmuyor "

Geçen sezon Kartal'ın en golcüsü olan ve daha şimdiden 3 gol atan Bobo, Beşiktaş'la olan sözleşmesini 1 yıl uzattı.

BEŞİKTAŞ'IN yıldızı parlayan Brezilyalı futbolcusu Bobo, lig öncesi takımının yaptığı 3 resmi maçta 3 gol atarak formunun zirvesinde olduğunu gösterdi. Geçen sezon resmi maçlarda 19 gol atan Bobo, daha şimdiden 3 golle, rakip kalecilere gözdağı verdi. Fenerbahçe (1) ve Sheriff (2) maçlarıyla açılışı yapan genç Futbolcu, yeni sezonda taraftarlara çok daha iyi bir Bobo izlettireceğinin sözünü verdi. Sambacı, Konya'ya en az bir gol atacağını ve siyah-beyazlı taraftarları coşturacağını iddia etti.

YÜZDE YÜZ ZAM
Bobo, Beşiktaş'la olan sözleşmesini de 1 yıl daha uzattı. Gösterdiği performansla özellikle Fransız takımlarının gözdesi haline gelen Brezilyalı oyuncuya 15 milyon euro değer biçen Beşiktaş yönetimi, Bobo'nun aldığı yıllık ücrete de yüzde yüz zam yaptı ve 600 bin euro'dan 1 milyon 200 bin euro'ya çıkardı. Genel menajer Sinan Engin, "Bobo bizim için çok önemli bir oyuncu. Aldığı parayı hak ediyor" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Başkan Keyifli "

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in Sheriff karşısında atılan turdan sonra keyfi yerine geldi. Demirören, "Beşiktaş kendisine yakışır futbol oynamaya başladı. Taraftarımızı bu futbolu hediye eden hocamıza ve onun takımına destek olmaya ve Konya maçını şölen havasında geçirmeye çağırıyorum" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bosque Kazandı "

İsviçre Federal Mahkemesi, Beşiktaş'ın Del Bosque ve yardımcılarına 6.7 milyon euro tazminat ödemesi kararını onadı. Mahkeme, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) daha önce açıkladığı cezanın uygulanmasına karar verdi. Beşiktaş, CAS'ın ceza verme yetkisi olmadığı yönünde itiraz etmişti.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Geçici Çözüm Tello "

İbrahim Üzülmez'in F.Bahçeli Kezman ile Süper Kupa finalinde girdiği dialog sonrası gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşmesinden sonra Ertuğrul Sağlam, formülü Tello'yla çözdü. Sağlam'ın sol açıkta oynatmayı düşündüğü Tello'yu yarınki Konya maçında geri dörtlünün soluna geçici olarak çekeceği öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Üçü Kesinleşti "

BEŞİKTAŞ Genel Menajeri Sinan Engin, takından gidecek 3 ismin belirlendiğini söyledi. Engin, "Gökhan Güleç ile Mustafa Doğan'ı bonservisleriyle vereceğiz. Can Erdem ise kiralanacak" dedi. Beşiktaş, 2 futbolcuyu daha gönderecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sakata Gelmeyin "

"15 günde 5 tane önemli maç oynamış olacağız. Bu kadar yükleme, sakatlıklara yol açabilir. Çok dikkatli olmalısınız".

DİNLENME ÖNEMLİ
BEŞİKTAŞ'IN hocası Ertuğrul Sağlam işi sıkı tutuyor. Dün futbolcularıyla toplantı yapan Sağlam, "7 günde 3 ağır maç oynadık. Beş günde iki zorlu maç daha oynamış olacağız. Bu sürede dinlenme çok önemli. Ama nefes almaya vaktimiz olmayacak" dedi.
TEMPO ÇOK YOĞUN YOĞUN
tempoya dikkat çeken Sağlam oyuncularını şöyle uyardı: "Bu kadar yükleme, sakatlıklara yol açabilir. Aşırı tempoyu kaldırmak kolay değil. Hem psikolojik, hem fiziksel olarak zor bir dönemdeyiz. Çok dikkatli olmalısınız. Ayaklarınız yere basmalı."

- Haber BJK - daha fazlası >>>