26 Temmuz 2007 Perşembe

" Forvet Sıkıntımız Yok "

Gökhan Güleç, Beşiktaş forması altında başarılı bir sezon geçirmeye hazırlanıyor

Türk futbolunun gelecek vaadeden isimlerinden Gökhan Güleç, Siyah-Beyazlı forma altında başarılı bir sezon geçirmeye hazırlanıyor. İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve Ertuğrul Sağlam ile bambaşka bir hava yakaladıklarını belirten genç oyuncu, “Yeni transferlerle birlikte sadece eksiklerimizi gidermekle kalmadık, kalitemiz de arttı. Çok çalışıyoruz, tek hedefimiz camiamızın özlemle beklediği başarılara imza atmak. Bunun için gücümüz de var, inancımız da...” Siyah-Beyazlı ekibin yeni bir golcüye ihtiyacı olmadığını da söyleyen Gökhan, şöyle devam etti: “Nobre, Bobo, İbrahim Akın ve ben, bu sezonu başarıyla götürürüz. Ancak son sözü, tabii ki hocamız ve yönetimimiz verecektir. Forma savaşının çok çetin geçeceği yeni sezonda, Avrupa kupalarında da önemli başarılara imza atmak istiyoruz. Buna da, 2. ön elemedeki rakibimiz Sheriff’e elemekle başlamalıyız. Beşiktaş’ın yeri, Şampiyonlar Ligi’dir.”

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Delgado ve Tello Büyüledi "

Yeni sezon hazırlıklarını istanbul’da sürdüren Beşiktaş’ta yüzler gülüyor...

Yeni sezon hazırlıklarını istanbul’da sürdüren Beşiktaş’ta yüzler gülüyor... Avrupa Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turundaki Rangers-Sheriff maçını Andorra’da izleyen Ertuğrul Sağlam dün takımının başındaydı. Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen idmanda Siyah-Beyazlı futbolcular kondisyon ve pas çalışmalarının ardından yarım sahada çift kale maç yaptı. Sağlam, maçta oyuncularından topu kanatlara yaymalarını isterken, Delgado ve Tello gösterdikleri performans ve attıkları gollerle izleyenleri büyüledi, takımın neşesi gözlerden kaçmadı. Antrenmana kardeşinin düğününe giden İbrahim Toraman ile 18 Yaşaltı Milli Takım kampında bulunan Koray katılmadı, sakatlıkları süren Burak, Mehmet Sedef, Gökhan Zan ve Nobre de fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Sakatlığı geçen kaleci Hakan ise takımla birlikte idmanda yer aldı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Toraman’dan tur reçetesi "

Kaptan, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakipleri Seriff’i, İnönü’den gol yemeden en az 2 farkla gönderip, işi ilk maçta bitirmeleri gerektiğini söyledi.

İnce hesaplar başladı
Yeni sezonda hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da başarıyı hedefleyen Siyah-Beyazlılar’ı, daha şimdiden Şampiyonlar Ligi heyecanı sardı. Edirne dışında çizdikleri başarısız tabloya bir son vermeyi düşünen Beşiktaş’ta, Moldova’nın FC Sheriff Tiraspol takımı ile oynanacak 2. ön eleme maçlarının hesapları yapılmaya başlandı bile. İbrahim Toraman, güçlü bir kadro oluşturulduğunun altını çizerek, önümüzdeki sezon her kulvarda başarıya ulaşmaya mecbur olduklarını belirtip, şu görüşleri dile getirdi:

Umutlarını kırmalıyız’
“Rakibimiz adı pek duyulan bir ekip değil. Ancak futbolun her türlü sürprize açık olduğu da unutulmamalı. Bu nedenle işi ciddiye alarak, İnönü Stadı’ndaki ilk maçta işi bitirmeliyiz. Rakibimiz karşısında, gol yemeden en az iki farkla galip gelirsek, hem onların direncini kırmış oluruz, hem de moral depolarız. Ertuğrul hocanın, önceki günkü maçı yerinde izlemesi iyi oldu. Bize gerekli uyarıları yapacak, zayıf ve güçlü yönlerini anlatacaktır. Ondan sonra iş bize kalıyor. Bu kez başaracağız.”

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Son Kartal Çizme`den "

Beşiktaş aradığı savunma oyuncusunu İtalya'da buldu. Siyah-Beyazlılar Juventus'lu yıldızla her konuda anlaşma sağladı.

Bugün veya yarın geliyor
Yabancı transferini bir türlü noktalayamayan Beşiktaş, aradığı savunma oyuncusunu İtalya’da buldu: Nicola Legrottaglie... Ruben’in işini bitirmek için İspanya’ya giden fakat eli boş dönen yönetici Mario Berk ve menacer Ali Gültiken’in, Çizme ekibi Juventus’un yıldız oyuncusu ile her konuda anlaştığı ve bonservis bedeli olarak kulübüne 2 milyon Euro ödeyeceği bildirildi. Siyah-Beyazlılar’ın transfer listesinde olan İtalyan oyuncu için olumsuz görüş bildiren teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın da ikna edildiği ve Legrottaglie’nin bugün ya da yarın İstanbul’a geleceği öğrenildi.

Cole ve Vassel olmayınca...
Geçtiğimiz sezon İtalya 2. Ligi’nde 12 maçta forma giyen yıldız futbolcuya, Beşiktaş’ın yıllık 1 milyon 600 bin Euro vereceği kaydedildi. Öte yandan Portekiz basını, Kara Kartal’ın Porto’nun satış listesine koyduğu Helder Postiga’ya teklif yaptığını öne sürdü. Cole ve Vassel ile de yakından ilgilenen ancak bu transferleri bitiremeyen Siyah-Beyazlılar’ın 24 yaşındaki forvet oyuncusu için ısrarcı olduğu belirtildi. Bonservisi 4 milyon Euro olan Postiga’ya Yunanistan’ın Olympiakos takımının da talip olduğu bildirildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş, Legrottaglie'ye 3 Yıllık Resmi İmza Attırdı "

Legrottaglie, üç yıl siyah-beyazlı formayı giyecek

Nicola imzaladı
Ruben Gonzalez'i alamayan Beşiktaş, Juventus'lu futbolcuyu renklerine bağladı. Juvestus'a 2.2, Legrottaglie'ye yıllık 1.6 milyon euro ödenecek. Racing Santander'in stoperi Ruben Gonzalez defterini kapatan Beşiktaş, rotasını çevirdiği Juventus'lu Nicola Legrottaglie'nin işini bitirdi. Ruben ile her konuda anlaşmasına rağmen kulübü Santander'i geçemeyen siyah-beyazlı yöneticiler, Şampiyonlar Ligi ön elemesi öncesi UEFA'ya kadro bildirimine 24 saat kala yeniden atağa kalktılar ve daha önce İtalyan basınına, "Beşiktaş ile anlaştım" diyen oyuncu ile temas kurdular.

DÜN GECE BİTİRİLDİ
Menajer Ali Gültiken ile yönetici Mario Berk, uzun pazarlıklar sonucunda Legrottaglie ve kulübü Juventus ile anlaştı. İstanbul'a gelen ikili, başkan Yıldırım Demirören ve yönetime dün gece anlaşmayı sundu. Yönetimin onay vermesiyle de bu transfer sonuçlandı. Siyah-beyazlı kulübün, Juventus'a 2.2 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği açıklandı.

SÖZLEŞME ÜÇ YILLIK
Menajer Celalettin Bilgiç'in 3 yıllık ön anlaşma yaptırdığı yıldız oyuncu ise yıllık 1.6 milyon euro alacak. Beşiktaş'ın İtalyan futbolcuyu pazartesi günü İstanbul'a getireceği öğrenildi. Ayrıca Legrottaglie, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi ikinci tur ön elemede yapacağı Sheriff karşılaşmasında da oynayabilecek. Ertuğrul Sağlam'ın bu transferin bitmesinden dolayı mutlu olduğu belirtildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal'dan Postiga Bombası "

Forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş, şimdi de Porto'nun milli golcüsü Helder Postiga'nın peşine düştü. Yöneticilerin, Helder Postiga için menajeri Jorge Mendes ile görüştükleri belirtildi. Porto'nun, 2005-2006 sezonunda Saint Etienne'e kiralık verdiği Postiga için Beşiktaş'tan 4 milyon euro bonservis bedeli istediği ifade edildi. 25 yaşında 1.79 boyundaki yıldız, geçen sezon 24 maçta 10 gol attı. Postiga, Portekiz Milli Takımı'nda da 30 maçta 10 gol kaydetti.

Şimdi moda Postiga

Porto ve Portekiz Milli Takımı'nın genç golcüsü için harekete geçen Kartal, bonservis engeline takıldı.

Dört milyon euro
Transferde önceliği savunmaya vermesine rağmen forvet arayışlarını da sürdüren Beşiktaş, aradığı golcüyü Portekiz'de buldu. Porto'nun genç santrforu Helder Postiga'nın peşine düşen yönetim, ilk olarak menajeri Jorge Mendes ile temasa geçti. Portekiz Milli Takımı'nda da forma giyen Postiga için nabız yoklamayı sürdüren Beşiktaş'ın
önündeki en önemli engel ise 4 milyon euro'luk bonservisi.

24 maçta 10 gol attı
2005-2006 sezonunda Fransa Ligi ekiplerinden Saint Etienne'de kiralık oynayan genç yıldıza aynı şekilde forma giydirmeyi de değerlendiren siyah- beyazlılar, kulübünün bu teklifi reddetmesi nedeniyle geri adım atmak zorunda kaldı. Geçen sezon Portekiz Ligi'nde 24 maçta 10 gol atan 25 yaşındaki Postiga, milli takımda ise forma giydiği 30 karşılaşmada 10 gole imza atmayı başardı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal'a Acı Fatura "

İsviçre Federal Mahkemesi, siyah-beyazlıları Türk futbolunun en büyük cezasına çarptırdı.

ŞOK ETKİSİ YAPTI
İsviçre Federal Mahkemesi, Del Bosque davasında Beşiktaş'ı haksız buldu. Mahkeme, Beşiktaş'ı Türk futbolunun en büyük cezasına çarptırdı: '7.5 milyon euro ana para+2005 yılından bu yana işleyen aylık % 5 faiz+iki tarafın avukat ve mahkeme masrafları tarafınızca ödenecek.' Bu ağır fatura Yıldırım Demirören yönetiminde şok etkisi yaptı.

GELİRLERE TEDBİR
Eğer Beşiktaş ödeme takvimi belirlemezse Bosque'nin alacağı FIFA'nın zaten temlik koyduğu yayın gelirlerinden kesilecek. Beşiktaş'a verilen bu ceza direkt Beşiktaş A.Ş.'ye ait olduğu için şirketin ya sermaye arttırımına gitmesi, ya da iflas vermesi gerekecek. Siyah-beyazlılar şimdi bu çıkmazdan kurtulmanın çarelerini arıyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" İkinci Kurtuluş "

İkinci Kurtuluş
Bursa'nın gençlerine kanca atan siyah-beyazlılar Serkan'ın yanı sıra Sercan'ı da yakın takibe aldı.

SIRA KARDEŞTE
Geçen sezon başında Bursasporlu Serdar Kurtuluş'u kadrosuna katan Beşiktaş, bu kez de aynı kulüpte forma giyen kardeşi Serkan'ı takibe aldı. Kartal'ın hedefindeki bir diğer Timsah ise Sercan Yıldırım.

RAKİPLER VAR
Serkan konusunda rakibi olmayan siyah-beyazlı yönetim, Sercan için ise başta Monaco ve Manchester United olmak üzere birçok kulübü ekarte etmek zorunda. İki oyuncunun durumu 1-2 gün içinde netleşecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Zan Bize Lazım "

Beşiktaş'ın başarılı defans oyuncusu Gökhan Zan'a Bordeaux talip oldu. Gökhan için siyah-beyazlı kulübe 4 milyon euro'luk resmi teklif yapan Fransız kulübü oyuncuya da yıllık 1.5 milyon euro önerdi. Ancak yönetim, Bordeaux'ya "Şampiyonlar Ligi hedefimiz var. Bu nedenle Gökhan'ı satmayı düşünmüyoruz" yanıtını verdi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

FC Sheriff Tiraspol (Moldova)

2006-07 sezonunu namağlup tamamlamayı başardı
FC SHERiFF Tiraspol takımı 2006-07 sezonunda Moldova 1. Ligi'nde oynadığı 36 maçta 92 puan toplayarak namağlup şampiyon oldu. Maçlarını 14 bin 300 kişilik Sheriff Stadı'nda oynayan Moldova ekibi, geçen sezon 70 gol atıp kalesinde sadece 7 gol gördü. 2006-07 sezonunda Şampiyonlar
Ligi ilk turunda Ermenistan'ın Pyunik takımını eleyen Sheriff, 2'nci ön eleme turunda Spartak Moskova ile karşılaştı. Sheriff, Spartak Moskova ile deplasmanda 0-0 berabere kalmasına rağmen kendi evinde de 1-1 berabere kalarak elendi.

2006-07 Sezonu Moldova 1. Ligi
Attığı Gol: ............................................70
Yediği Gol: ..........................................7
Galibiyet:..............................................28
Beraberlik:............................................8
Mağlubiyet: ..........................................0

2006-07 Sezonu Moldova 1. Ligi
Puan Durumu Maç Puan
1.Sheriff 36 92
2.Zimbru 36 71
3.Nistru 36 57
4.Dacia 36 55
5.FC Tiraspol 36 46

7 sezondur üst üste Moldova şampiyonu oluyor
1997 yılında kurulan ve sarı-siyah renklere sahip olan Sheriff takımı, Moldova'nın en büyük şirketlerinden birinin ekibi. 2000 yılından sonra oynanan 7 sezonda Moldova Ligi'ni 7 kez üst üste kazanmayı başar Sheriff takımı, Moldova Kupası'nı da 4 kez müzesine götürme başarısını gösterdi.

Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde başarısız oldu
ŞAMPİYONLAR Ligi'nde 2003-04 sezonunda 2'nci ön eleme turunda Ukrayna'dan Shakhtar Donetsk'le sahasında 0-0 berabere kalan Moldova temsilcisi, rövanşta 2-0 yenilerek elenmekten kurtulamadı. Sheriff, 2004-05 sezonunda 2'nci ön eleme turunda Rosenborg ile eşleşti. sahasında 2-0, deplasmanda da 2-1 yenilerek Devler Ligi'ne veda etti. 2005-06 sezonunda ise Partizan ile kozlarını paylaşan Moldova takımı, her iki karşılaşmayı da 1-0 kaybederek havlu atmaktan kurtulamadı.

Kendi sahasında oynadığı son 33 resmi maçta hiç bileği bükülmedi
FC SHERiFF, 33 resmi maçtır kendi sahasında yenilgi yüzü görmedi. Evinde en son 03.08.2005 tarihinde oynanan Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu maçında Partizan'a 1-0 mağlup olan Sheriff, iç sahada oynadığı son 33 resmi karşılaşmada 29 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Sheriff'in kadrosunda tam 18 yabancı oyuncu bulunuyor
FC SHERiFF takımının kadrosunda tam 18 yabancı futbolcu yer alıyor. Kadrosunda sadece 7 Moldovalı oyuncu barındıran Sheriff'te 5 Burkino Fasolu, 3 Brezilyalı, 3 Rumen, 2 Togolu, 1 Bosnalı, 1 Beyaz Rus, 1 Arjantinli, 1 Gürcü ve 1 de Nijeryalı futbolcu forma giyiyor.

Takımın en golcü futbolcusu Beyaz Rus Alexey Kuchuk
SHERiFF'İN en golcü oyuncusu Beyaz Rus forvet Alexey Kuchuk. 1.72 boyunda ve 75 kilo olan Kuchuk, ortalama her iki maçın birinde fileleri havalandırıyor.

Alexey Kuchuk'un sezonlara göre attığı gol sayısı
2005-06 ..............40 maçta ..............22 gol
2006-07 ..............42 maçta ..............20 gol
2007-08 ..............5 maçta ................2 gol

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Sağlam'ın şansı

SON yıllarda sezonun ilk maçlarını genelde deplasmanda oynayan Beşiktaş'ın şansı döndü... Sezonu İnönü Stadı'nda açacak Kara Kartal'ın ilk 4 haftanın 3'ünde ev sahibi olması, "Ertuğrul Sağlam'ın şansı" olarak nitelendirildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tribünler Yasta "

BEŞİKTAŞ tribünlerinin sevgilisi "Optik Başkan" Mehmet Işıklar geçirdiği kalp krizi sonu vefat etti. Beşiktaş Kongre Üyesi de olan Işıklar'ın cenazesi bugün Fatih Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nakit Para Krizi "

YAKLAŞIK bir haftadır iki yabancı yıldızı almak için uzun uğraşlar veren siyah-beyazlılar, sıcak para engeline takıldı. Yönetimin, Del Bosque'den kaynaklanan 8.5 milyon euro'luk ağır fatura nedeniyle transfer yapmakta zorlandığı ve bu nedenle yabancı oyunculara garanti para vermeye çekindiği ifade edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Toraman Sivas'ta
Siyah-beyazlı ekibin ikinci kaptanı İbrahim Toraman, dün Ertuğrul Sağlam'dan izin alarak memleketine gitti. Kızkardeşi Hacite Toraman'ı evlendirmek için Sivas Kaleiçi'ne giden yıldız futbolcu, bu sabah İstanbul'da olacak ve bugünden takımla çalışmalarına devam edecek.

Arıkan müjdesi
Önceki gün yapılan idmanda belinden spazm geçiren ve çalışmayı yarıda bırakan kaleci Hakan Arıkan, dünkü idmana katıldı. 3 günlük dinlenmenin ardından yeniden çalışmalara başlayan Hakan, 1 Ağustos'taki ön eleme ilk maçına kadar tam olarak hazır hale gelecek.

Sağlam Özkan!
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın yeni sezonda kadroda tutmayı düşündüğü genç isimlerden Serdar Özkan, performansıyla göz dolduruyor. Yurt içinden birçok talibi olan genç yıldız için Ertuğrul Sağlam, yönetime "Onu bırakmayı düşünmüyorum" dedi.

Listeler veriliyor
Beşiktaş, 1 Ağustos Çarşamba günü Moldova'nın Sheriff takımıyla yapacağı Şampiyon Ligi 2. ön eleme turu ilk maçı için takım kadrosunu bugün bildiriyor. 24.00'e kadar UEFA'ya verilecek listede siyahbeyazlıların yapacakları son transferlerin yer almayacağı öğrenildi.

Solar Peru'da
Beşiktaş'ın eski oyuncularından Jose Del Solar, Peru Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü oldu. 1997-1998 sezonunda siyah-beyazlı formayı giyen 39 yaşındaki Solar, amacının 1982 yılından bu yana Dünya Kupası finallerine gidemeyen Peru'yu bu turnuvaya taşımak olduğunu açıkladı.

Tanıtım ertelendi
Beşiktaş'ın 2007- 08 sezonunda giyeceği formaların tanıtımı ileri bir tarihe ertelendi. Umbro'nun hazırladığı yeni kreasyonu futbolcu ve mankenlerin katılımıyla yarın Ümraniye'de yapmayı planlayan siyah- beyazlıların, organizasyonu pazartesi akşamına kaydırdıkları öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>