16 Mart 2008 Pazar

İnönü'de Sıcak Gece

Beşiktaş, maç eksiğiyle kaybettiği tahtı geri almak için sahneye çıkıyor. Ancak küçük bir problem var; Trabzon, 2 yıldır İstanbul´da kazanıyor.

BEŞİKTAŞ
Rüştü
Ali
Gökhan
Baki
İ.Üzülmez
Serdar Özkan
İ.Toraman
Tello
Delgado
Nobre
Holosko

TRABZONSPOR
Tolga
Tayfun
Erdinç
Çağdaş
Mustafa
Serkan
Hüseyin
Ayman
Barış (Moawad)
Yattara
Umut

STAT: İnönü
YAYIN: Lig TV
SAAT: 19.00

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam


Kartal çok iddialı
SÜPER Lig’in 26. haftası, bugün oynanacak Beşiktaş-Trabzonspor müsabakasıyla kapanıyor... Son dört maçını da kazanan ve şampiyonluk yolunda çok iyi bir hava yakalayan Sağlam önderliğindeki Kartal, lider girdiği haftada maç fazlasıyla kaptırdığı tahtını geri almak için İnönü’ye çıkıyor. Sahasında taraftar desteğiyle etkili olan Siyah-Beyazlılar’da Cisse ve İbrahim Kaş’ın sakatlıkları ise sürüyor.

Yıldırım yönetiyor
İKİ eksiğe rağmen Beşiktaş puan kaybını aklına dahi getirmiyor. Ancak istatistikler Siyah-Beyazlılar’ın işinin kolay olmadığını gösteriyor. Her ne kadar iddiasından uzaklaşmış görünse de sakat ve cezalısı olmayan Trabzonspor, son iki sezondur İstanbul’da Beşiktaş’ı deviriyor. Zorlu karşılaşma saat 19.00’da başlıyor, maçı ligin ilk yarısındaki müsabakada da düdük çalan Bülent Yıldırım yönetiyor.

BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR

O G B M A Y
İç saha 33 17 7 9 54 25
Dış saha 34 9 7 18 42 53
Toplam 67 26 14 27 96 78

Kısa...Kısa...

Yıldırım’la gülen yok!
Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasını yönetecek hakem Bülent Yıldırım’la iki takım da parlak sonuçlar alamıyor... Yıldırım’ın görev yaptığı Kara Kartallar’ın 6 karşılaşmasında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Siyah-Beyazlılar karanlık bir tablo çizmişti. Trabzonspor ise Yıldırım’la sadece 1 kez galip gelirken, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Bu arada ligin ilk yarısındaki maçta düdük çalan Yıldırım, hatalı bir kararla Rüştü Reçber’e kırmızı kart göstermişti.

Konuk taraftara özel güvenlikZorlu Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasını izleyecek olan konuk ekip taraftarları için özel güvenlik önlemleri alınacağı öğrenildi. Yaklaşık bin kadar Bordo-Mavili futbolseverin bireysel olarak gelecekleri İnönü Stadı’nda özel önlemlerle korunacağı ve 90 dakika sonrasında da ev sahibi taraftarlar çıktıktan sonra stattan ayrılacakları dile getirildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Kartal için her şey

Beşiktaş, Trabzonspor'u devirip liderlikteki 3. haftasına girmek amacında... Takımdaki slogan şu: Artık kayıpların telafisi yok.

Zirveyi kovalıyorlar
2002-2003 sezonundan bu yana şampiyonluk sevinci yaşayamayan Beşiktaş, bitime 9 hafta kala büyük bir avantajı elinde bulunduruyor... 26. haftaya lider giren Siyah-Beyazlılar, unvanını korumak için bugün sahaya çıkacak. Trabzonspor’u İnönü Stadı’nda ağırlayacak olan Kara Kartallar, beraberlik ya da yenilgi halinde büyük bir avantajı elinden kaçıracak, liderlik koltuğunu kaybedecek. Kazanması durumunda da şampiyonluğa bir adım daha yaklaşacak.

Bobo yedek bekleyecek
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, zorlu Trabzonspor karşılaşmasının planını belirledi. Genç çalıştırıcı, sakatlığından kurtulan ve Gençlerbirliği maçında attığı golle takımı kurtaran Bobo’yu yedek bırakacak. Forvette de Mert Nobre, Filip Holosko ikilisi görev yapacak. Orta sahayı daha güçlü tutmayı planlayan Ertuğrul hoca; Serdar Özkan, İbrahim Toraman ve Rodrigo Tello’yla mücadelenin kontrolünü eline almayı planlıyor.

Yıldızlara Sağlam’ kilit
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor’un etkili silahlarını adam markajıyla durduracak. Yattara’yı İbrahim Üzülmez ile durdurmayı planlayan başarılı çalıştırıcı, Umut Bulut’u ise Gökhan Zan ile savunacak. Baki Mercimek’ten hava toplarında hata yapmamasını isteyen genç hoca, savunmanın sağında görev yapan Ali Tandoğan’dan da sık sık ataklara katılmasını istedi.

Ceza sınırında 3 oyuncu var
Beşiktaş’ta, 3 futbolcu, bugünkü Trabzonspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek. Siyah-Beyazlılar’da 3’er sarı kartı bulunan Mert Nobre, Gökhan Zan ve Serdar Özkan, kart görmeleri durumunda İstanbul BŞB ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Ekstra prim dağıtılmayacak
Sezon başında futbolcularla yapılan anlaşmaya göre, takım liderken alınan galibiyet için 6 bin, ikinci sıradayken 3 bin, üçüncüyken de bin 500 Euro prim dağıtılıyordu. Zorlu Trabzonspor karşılaşması öncesinde yönetimin ekstra prim uygulamasına gitmediği ve galip gelinmesi halinde yine 6’şar bin Euro prim verileceği bildirildi. Bilindiği gibi Galatasaray derbisi sonrasında 15’er bin Euro prim dağıtılmıştı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Artık kolay maç yok

Ligin ikinci yarısında attığı gollerle Beşiktaş'ı sırtlayan Mert Nobre, Trabzonspor karşılaşması öncesinde temkinli ifadeler kullandı.

Ligin ikinci yarısında attığı gollerle Beşiktaş’ı sırtlayan Mert Nobre, Trabzonspor karşılaşması öncesinde temkinli ifadeler kullandı. Brezilya asıllı golcü, “Bugüne kadar kimlere kaybettiğimiz ortada. Ayrıca bu saatten sonra rakip ayrımı yapma lüksümüz de yok.‘Fikstür avantajımız var’ diyoruz, ancak bu şansı puana çevirmemiz gerekiyor. Trabzonspor iyi bir takım. Şanssız bir dönemden geçiyorlar, apayrı bir motivasyon içinde olacaklar. Tüm ciddiyetimizle sahaya çıkacağız ve 3 puanı alacağız” diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Hazırlıklar tamamlandı

Liderlik koltuğunu geri almak isteyen Beşiktaş, dün Ümraniye'de yaptığı son antrenmanla Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı.

Liderlik koltuğunu geri almak isteyen Beşiktaş, dün Ümraniye’de yaptığı son antrenmanla Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı. Ertuğrul Sağlam yönetiminde, basına kapalı olarak gerçekleştirilen idmanda futbolcuların Trabzonspor maçı provasını yaptıkları ifade edildi. Siyah-Beyazlılar’da antrenmana sakatlıkları bulunan Edouard Cisse ile İbrahim Kaş katılmadı. Son çalışmanın ardından kampa giren futbolcular, maç saatini beklemeye başladı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Kaptan'dan Mesaj Var

Beşiktaş'ın ikinci kaptanı İbrahim Toraman, "Büyük takımlar düşüş yaşar ancak kimliğini asla kaybetmez. Trabzonspor'un iyi bir ekip olduğunu biliyoruz" dedi.

Favoriyiz ancak...
Kara Kartal’da nefesler tutuldu, gözler bugün oynanacak Trabzonspor karşılaşmasına çevrildi. Son haftalarda sergilediği performansla, Beşiktaş’ın başarısında başrolü oynayan İbrahim Toraman, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Siyah-Beyazlılar’ın favori gösterildiğini hatırlatan Toraman, “Bizi bir adım önde tutuyorlar. Ancak çoğu kez bunu yaşadık, gördük, biliyoruz: Hiçbir karşılaşma oynamadan kazanılmaz” diye konuştu.

Güvencemiz taraftar
Trabzonspor'un puan cetvelindeki yerinin önemli olmadığını dile getiren İbrahim Toraman, “Büyük takımlar böyle düşüşler yaşayabilir. Bu durumlar geçicidir ve gerçek kimliklerini asla kaybetmezler. Şampiyonluk yolunda 9 zorlu sınavımız var. Mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Hedefimiz doğrultusundaki ilk maçta da taraftarımızın desteğiyle sahadan galibiyetle ayrılmak amacındayız. Üç puan alıp yola devam edeceğiz” dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Koltuk Bizim

Zirveyi emanet verdiklerini söyleyen siyah-beyazlılar, "Trabzonspor derbisini kazanarak yeniden liderlik koltuğuna oturacağız" dediler.

Beşiktaş'ta tüm gözler bugün oynanacak Trabzonspor maçına çevrildi. G.Saray'ı yenerek 137 hafta süren liderlik özlemine son veren, geçen hafta da G.Birliği'ni mağlup eden siyah- beyazlılar, güçlü rakipleri Trabzonspor'u da devirerek yeniden liderlik koltuğuna oturmak istiyor. Zirveyi, şampiyonluk yolundaki rakiplerine
sadece 'emanet' olarak verdiklerini ifade eden siyah-beyazlı futbolcular, şöyle konuştular:

HER MAÇIMIZ FİNAL
"Uzun süren liderlik özlemimizi iki hafta önce giderdik. Ligin bitimine sadece 9 hafta kaldı. Artık telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Her maçımız derbi, her maçımız final. Rakiplerimizle amansız bir mücadele içindeyiz. Artık bir puan kaybına bile tahammülümüz yok. Emanet olarak verdiğimiz liderlik koltuğunu, Trabzonspor'u yenerek geri alacağız. O koltukta oturmak, bizim hakkımız."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Kurtarıcı Bobo

Ertuğrul Sağlam'ın, G.Birliği maçını kurtaran Bobo'yu, 2. devre sahaya süreceği öğrenildi. Beşiktaş'ın genç forveti Bobo, bugünkü derbi maça da kulübede başlayacak. Sakatlıktan kurtulan ve geçen hafta Ankara deplasmanında son dakikalarda oyuna girerek takımına üç puan getiren golü atan Bobo, bugün de yedek soyunacak. Nobre- Holosko ikilisinin performansından memnun olan Ertuğrul Sağlam'ın bu ikiliyi bozmayacağı belirtildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Nobre: "Derbiler tam bana göre"

Süper Lig'in ilk yarısında bir gol atabilen, ikinci devreye ise fırtına gibi başlayan Mert Nobre; Trabzonspor maçı öncesinde de iddialı konuştu. Özellikle Holosko'nun gelişinin ardından forvette daha etkili bir performans sergileyen yerli sambacı, Trabzon derbisini de kazanacaklarını dile getirdi.

Nobre şunları söyledi: "Önemli olan elbette takımın kazanması ve liderliği sürdürmemiz. Ancak ben, özellikle büyük maçları çok seviyorum. Bu maçta da gol atacağıma inanıyorum. Derbilerde gol atmak, bana müthiş bir keyif veriyor. Her şey yolunda gidiyor, zirveden inmeyi düşünmüyoruz."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Yıldızlara kart uyarısı

Beşiktaş'ta üçer sarı kartı bulunan Nobre, Gökhan Zan ve Serdar Özkan'a "Dikkatli olun, gereksiz karttan kaçının" denildi.

ŞAMPİYONLUK yarışını sürdüren Beşiktaş'ın teknik heyeti, sarı kart cezası sınırında bulunan oyuncuları uyardı. Üçer sarı kartı bulunan Mert Nobre, Gökhan Zan ve Serdar Özkan; bugün İnönü Stadı'nda oynanacak Trabzonspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri durumunda, önümüzdeki hafta yapılacak İstanbul BŞB maçında
cezalı duruma düşecekler. Beşiktaş teknik kadrosu, bu futbolculara, "Gereksiz kartlardan kaçının" uyarısında bulundu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Yattara'ya özel önlem

Gineli yıldız için adam markajı uygulamayı düşünmeyen Sağlam, İbrahim Toraman'ı ise özel olarak uyardı.

BEŞİKTAŞ'ta Yattara alarmı... Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor'un en etkili oyuncusu Yattara'ya göz açtırılmaması talimatını verdi. Gineli futbolcunun oyun içinde alan değiştirme olasılığı nedeniyle adam markajı düşünmeyen Sağlam, kanatlarda görev yapacak oyuncularından dikkatli olmalarını
istedi. Yattara'nın durdurulması halinde işlerinin kolaylaşacağını düşünen başarılı hoca, tek özel uyarıyı ise İbrahim Toraman'a yaptı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Trabzonspor ile 101. Randevu

Futbol Takımımız, bugün (16 Mart) saat 19.00'da Trabzonspor'u BJK İnönü Stadı'nda ağırlayacak. Bülent Yıldırım'ın yöneteceği bu karşılaşma ile birlikte taraflar 101. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 35 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 100 karşılaşmanın 41'ini Beşiktaşımız, 38'ini Trabzonspor kazanırken, 21 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

Siyah-Beyazlılarımız'ın toplam 136 golüne, bordo-mavililer 114 golle karşılık verdi.

Beşiktaşımız ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise Trabzonspor'un 1 farkla üstünlüğü bulunuyor.

İki takım arasında yapılan 67 lig maçından 27'sini Trabzonspor, 26'sını Beşiktaşımız kazanırken, 14 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Ligde attığımız 96 gole, Trabzonspor 79 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan ve bordo-mavili takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Beşiktaşımız, 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 kazanmıştı.

Siyah-Beyazlılarımız ile Trabzonspor arasında İstanbul'da yapılan maçlarda üstünlüğümüz göze çarpıyor.

İki takım şimdiye dek İstanbul'da 50 kez karşı karşıya gelirken, Siyah-Beyazlılarımız 28, bordo-mavililer ise 10 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 12 maçta ise eşitliği bozamadı.

İstanbul'da attığımız 82 gole, Trabzonspor 32 golle yanıt verdi.

"Kara Kartallar", İstanbul'da genel toplamdaki üstünlüklerini lig maçlarına da yansıttı.

Ligde iki takım arasında İstanbul'da toplam 33 maç oynandı. Bunların 17'sini Beşiktaşımız, 9'unu ise Trabzonspor kazanırken, 7 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Siyah-Beyazlılarımız'ın 54 golüne karşılık, bordo-mavililer 23 gol atabildi.

Beşiktaşımız, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'de İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı.

Siyah-Beyazlılarımız ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995 sezonunda da rakibini 4-0 yenerek, sahadan farklı skorlu galibiyetle ayrıldı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Schildenfeld Kadroda

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanda, siyah-beyazlı futbolcuların teknik çalışmaların yanı sıra çift kale taktik maçı yaptığı bildirildi.

Beşiktaş'ın antrenmanına sakatlıkları nedeniyle katılmayan İbrahim Kaş ve Cisse'nin yanı sıra, henüz tam olarak hazır olmayan Serdar Kurtuluş da maç kadrosuna alınmadı. Sakatlığı düzelen Gordon Schildenfeld ise kadroda yer aldı.

Beşiktaş, antrenmanın ardından tesislerde kampa girerek Trabzonspor maçının saatini beklemeye başladı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>