2 Ağustos 2007 Perşembe

" Operasyon "


FANATİK'in 3 ay önce gündeme getirdiği, yönetiminse yalanladığı değişiklik dün gerçekleşti, futbol şubesi kapatıldı. Sinan Engin yuvaya döndü.


Nisan ayında haber yapmıştık, ‘yeni sezonda futbol şubesi kapatılacak. Futbol direk başkana bağlanacak’ diye... Haberin içeriğinde de gerekçeler yazılıydı. Her doğru habere kendince tekzip geçen yönetim, bunu da yalanlamıştı. Ve dün beklenen operasyon yapıldı. Swiss Otel’de saat süren toplantı sonrası futbol şubesi kapatılıp Başkan’a bağlandı. Şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot, asbaşkan olarak yönetimdeki yerini korudu.

Engin başlıyor
Başkan Demirören operasyon için karar aldı. İlk işi olarak Sinan Engin’i arayıp, genel menacer olarak takımın başına geçmesini istedi. Bodrum’da tatilde olan Engin, ilk uçağa atlayıp İstanbul’a geldi. Bugün işbaşı yapıyor. Takımın aşında Süper Kupa için Köln’e uçacak. Ali Gültiken ile yollar ayrıldı. Gültiken izleme komitesinde çalışmasını sürdürecek.

Maç daha bitmedi!
Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Yıldırım Demirören, “Celal benim 30 yıllık arkadaşım. Sağ kolum olarak göreve devam edecek. İstifasını isteyen bir kısım zümre çok üzülecek. Şu an futbol kamuoyu 1-0 önde. Ancak maç 90 dakika ve daha bitmedi” açıklamasını yaptı. Kolot ise konu hakkında yorum yapmaktan kaçınıp, “Beşitaş’ta başkanlık sistemi var. Başkanımız nasıl uygun görürse, o görevi elimizen geldiğince yaparız” dedi.

Kolot’u bırakmadılar
Yönetim toplantısında Başkan kararını açıklayınca Kolot söz alıp, “Rahatsızlık varsa derhal istifa edeyim” dedi. Yönetici arkadaşları derhal tepki koyup, “Bu toplantıdan ya hep birlikte istifa karar çıkar, ya da bütün ekip aynen görevde kalır. Birlikte geldik, birlikte gideriz” diye Kolot’a destek verdiler. Başkan Demirören, “Biz katolik nikahı yaptık. Sadece bir görev değişikliği var, hepsi bu. Kimse istifa sözcüğünü bir daha ağzına almasın” diye olayı kapadı.

Karnesi!
Yönetimin başında Konya’da istifa resti ile gündeme oturdu. Ardından Tigana’nın takıma zarar verdiği için gönderilmesi konusunu gündeme taşıdı. Direkt konuşmaları ile hep gündem yarattı. Gökhan Zan ile selamlaşma yüzünden tesislerde tartıştı. Ertuğrul Sağlam’a karşı çıktı. Ancak Başkan, imza attırdıktan sonra ise destek verdi. Transfer konusunda ismi bilinen lider oyuncu alınmasını istedi. Ya da hiç alınmaması için çaba gösterdi. Bu konuda Sağlam ile ters düştü. Hakkında yapılan eleştirilerin kişisel boyuta taşındığı gerekçesiyle basın mensupları ile polemikler yaşadı. Kolot takım içindeki oyuncular ve taraftarlar tarafından farklı kimliği ile sevilip zirveye taşındı. Camianın bağrına basmasına rağmen medya ile sorun yaşayıp olayları konuşmaları çarpıtılıp malzeme yapılınca yönetim sıkıntı yaşadı. Ve böylece geri plana alınıp geçiş dönemi atlatılmak istendi.


Başkan bu kararı ile ilk başta teknik heyete gözdağı verdi. “İşte artık Celal sendromu da yok” dedi. Ardından yönetime göndermede bulundu: İkinci adamı kenara aldım, ayağınızı denk alın... Demirören bu manevrası ile sezon öncesi ve böylesine önemli bir günde ihtilal yaptı. Engin de uzun beklentiler sonrası bıraktığı koltuğa geri dönmüş oldu. Bizlere düşen hayırlı olsun demek. Umarız bu operasyon takıma olumlu yansır.
Bize göre de yansıyacaktır. Kolot’un en büyük düşüncesi Engin ile birlikte çalışmaktı. Ocak ayında buna karış çıkanlar oldu. Şimdi artık ikili birleşti. Engin önde, Kolot arkada. Hiç farketmez. Yeter ki camianın, inancı, güveni kırılmasın

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal’a Büyük Destek "

Siyah-Beyazlılar’ı bu önemli sınavında, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy’un yanı sıra Fatih Terim de yalnız bırakmadı.

Ataman da İnönü’de
Siyah-Beyazlılar’ın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki Sheriff maçını, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da izledi. Bu önemli mücadeleyi Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’le birlikte tribünden takip eden Ulusoy, Kartal’ı bu önemli sınavında yalnız bırakmadı. Öte yandan Milli Takımlar teknik patronu Fatih Terim ile Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı’nın antrenörü Ergin Ataman’da İnönü’deydi.

Kuralar 3 Ağustos’ta
Beşiktaş, Sheriff karşılaşmasının rövanşını ise 8 Ağustos’ta oynayacak. Moldova temsilcisini İnönü Stadı’nda ağırlayan Beşiktaş’ın yanı sıra Fenerbahçe’nin de yer aldığı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme kura çekimi yarın TSİ 13.00’de İsviçre’nin Nyon Kenti’nde yapılacak. Öte yandan Erciyesspor ve Galatasaray’ın da bulnduğu UEFA Kupası’nda ise 2. ön eleme maçları kuraları da yine Nyon’da TSİ 14.30 gerçekleştirilecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şimdi de Fabrice Pancrate "

Siyah Beyazlılar'ın Paris Saint-Germain'de forma giyen 1.85'lik Fabrice Pancrate ile ilgilendiği iddia edildi.

Forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ta ortaya yeni bir isim çıktı: Fabrice Pancrate. Fransa’da Paris Saint-Germain forması giyen 27 yaşındaki Pancrate için Beşiktaş’ın devreye girdiğini ifade eden ülkenin önde gelen gazetelerinden L’Equpie, Siyah-Beyazlılar’ın bu transfer için 1 milyon Euro’yu gözden çıkarmaya hazır olduğunu ifade etti. Geçen sezon İspanya’nın Real Betis ekibinde futbol yaşantısını sürdüren 27 yaşındaki Fransız yıldız, oynadığı 7 maçta 1 gol attı. Fransız ekibiyle 2009’a kadar sözleşmesi bulunan 1.85’lik forvetin, Cisse’yi arayarak İstanbul ve Beşiktaş hakkında bilgi aldığı ifade edildi.

Lamine Diatta bugün geliyor
Beşiktaş’ın uzun arayışlar sonunda karar kıldığı Lamine Diatta, bugün geliyor. Siyah-Beyazlılar’ın Fransa’nın Saint-Etienne takımından transfer ettiği Senegalli futbolcu, İstanbul Havaalanı’na inecek. Dün Fransa’da sağlık kontrolünden geçen 32 yaşındaki stoperin saat 10.30’ta Türkiye’de olması beklenirken, Beşiktaşlı taraftarların bu futbolcu için karşılama töreni hazırlayacağı öğrenildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sheriff'in Yıldızını Söktük "

Muhteşem bir taraftar desteği altında maça başlayan Beşiktaşımız, Moldova temsilcisini ilk yarıda şok presi ile adeta boğdu, 2. yarıda teslim alıp, yıldızını söktü! Kara Kartal, 74. dakikada İbrahim Toraman'ın golü ile maçı kazanıp, 8 Ağustos'ta oynayacağı rövanş karşılaşması öncesinde büyük avantaj yakaladı.

Serdar Özkan'ın süper futbolu ile yıldızlaştığı gecede Tello, Delgado, Batuhan ve Cisse ile bulduğumuz gol pozisyonlarından yararlanamadık. Rüştü, Sheriff Tiraspol'un golcüsü Kuchuk'un bir şutunu muhteşem kurtardı. Ertuğrul Sağlam ise kadro seçimindeki cesur kararı ve sonuç getiren taktik anlayışı ile tam not aldı.

Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen Beşiktaş oyunu rakip sahaya yıkmasına rağmen ilk yarı gol atamadı. Kartal 1-0'ın avantajıyla Moldova'ya gidecek.

Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen Beşiktaş, Moldova takımı Sheriff'i, İbrahim Toraman'ın golüyle yenmeyi başardı. Otoritelerin zayıf olarak nitelediği Sheriff önüne temkinli çıkan Beşiktaş, ilk dakikalardan sonra oyunu rakip sahaya yıktı. Ancak siyah-beyazlı ekip pozisyon bulmakta zorlandı. Delgado ve Bobo'nun gününde olmaması da ilerleyen dakikalarda paniği artırdı. Beşiktaş ikinci yarıda da üstündü.

TEK KALE GİBİ MAÇ
Ertuğrul Sağlam, risk alınmasını istedi ve Beşiktaş, Rüştü dışında rakip sahada kamp kurdu. Beklenen gol ise 74'te Toraman'dan geldi. Beşiktaş 1-0'dan sonra da pozisyon buldu ama skoru artıramadı. Siyah-beyazlı ekip bu maçın rövanşını 8 Ağustos'ta Moldova'da oynayacak turu geçmesi halindeki muhtemel rakibi de yarın çekilecek kura ile belirlenecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Ertuğrul Sağlam : Zaman Lazım "

Sheriff karşısında kapalı defansı aşmakta zorlandıklarını belirten Sağlam, "İlerleyen maçlarda çok daha iyi bir takım olacağız" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sheriff karşısında ikinci yarıda iyi oynadıklarını kaydetti. Sheriff'in futbola büyük yatırımlar yapan bir takım olduğunu kaydeden Ertuğrul Sağlam, "Çok koşan, çok mücadele eden bir takım. Bu maçta da bunu açık bir şekilde gösterdiler" diye konuştu.

OPTİK'E ARMAĞAN
İlk devre ofansif olarak kötü olduklarını ancak 2. yarı oyunu kanatlara yayarak etkili olduklarını belirten Sağlam şöyle devam etti: "Genç bir takımız ve zaman gerek. Kapalı defansı açmakta zorlandık. İlerleyen maçlarda daha iyi olacağız." Sağlam galibiyeti Optik'e armağan etti.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'ta Kolot Bırakmadı! "

"Kolot artık yönetimde benim sağ kolum olarak görevini sürdürecek" "Şu anda kamuoyu 1-0 galip ama unutulmasın ki maç 90 dakikadır"

Zar zor ikna etti
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim, medya ve takımla sorunlar yaşayan Celal Kolot'un elindeki futbol şube sorumluluğunu lağv etti. Demirören, kulübe söz verdiği 2 milyon YTL'nin bir milyonunu veren Kolot'u yönetimde kalmasını sağladı.

Fazla yıpranmasın
Siyah-beyazlı kulübün başkanı, "30 yıllık arkadaşım Celal Kolot'un daha fazla yıpranmaması için bu kararı aldık" diye konuştu. Başkan Yıldırım Demirören sözlerihi şöyle tamamladı: "Şu anda kamuoyu 1-0 önde ama biz karşılaşmaya devam ediyoruz."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Serdar Özkan Parladı "

Rüştü, Cisse, Tello, Mehmet Yozgatlı, ilk resmi maçında güvenoyu alırken, genç Serdar Özkan ise seyredenleri kendine hayran bıraktı.

SINIFI GEÇTİLER
Beşiktaş'ta Rüştü, Cisse, Tello ve Mehmet Yozgatlı ilk kez resmi bir maçta görev yaptı. Rüştü çok kritik bir kurtarışla galibiyette pay sahibi olurken, Tello da iyi transfer olduğunu kanıtladı. Cisse ise henüz uyum sorununu aşamadığını gösterdi.

SERDAR'A BAK
Son dakikalarda görev yapan Mehmet Yozgatlı kendini gösterecek zamanı bulamadı. Kartal'ın en göze çarpan ismi ise Serdar Özkan oldu. Genç oyuncu maçtan sonra, "Henüz gerçek Serdar'ı görmediniz. Daha iyi olacağım" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Altın Kafa Toraman "

Siyah-beyazlı ekibe kazandırdığı kafa golleriyle ünlü olan İbrahim, yine sahnedeydi. Toraman, Ricardihno'nun ortasını ağlara yolladı.

Hızır gibi yetişti
Beşiktaş'ta dün akşamki maçta bir İbrahim Toraman klasiği gerçekleşti. Siyah-beyazlı ekip Sheriff karşısında sıkıntı yaşarken, ne uzaktan çektiği şutlarda ne de organize ataklarında gol atmayı başaramadı. Siyah-beyazlı ekibin zorlandığı dakikalarda sahneye çıkan Toraman turu aralayan golü kaydetti.

Taraftar coştu
Kazanılan korner atışında direğin önünde yerini alan başarılı futbolcu, korner atışını kullanan Ricardinho'nun ortasını 40 yıllık golcü gibi kafa ile ağlara bıraktı. Siyahbeyazlı tribünleri coşturan İbrahim, defansta da görevini başarıyla yaptı. İbrahim karşılaşma sonunda, "Kazandığımız için mutluyum" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" İnönü'ye Koştular "

Yüksek bilet fiyatlarına rağmen Beşiktaşlı taraftar, tribünleri doldurdu Yaklaşık 25 bin siyah-beyazlı maç boyunca takımlarına tam destek verdi.

KAPALI DOLDU
BEŞİKTAŞ taraftarı takımını yalnız bırakmadı. Pahalı bilet fiyatlarına rağmen İnönü Stadı'na akın eden siyah-beyazlılar, 90 dakika boyunca takımlarına destek oldular. Sheriff karşısında yaklaşık 25 bin taraftar maçı izlerken, kapalı ve numaralı tribün tamamen doldu.

74 GÜN SONRA
SİYAH-beyazlılar, Sheriff Tiraspol maçıyla İstanbul'da taraftarıyla 74 gün sonra hasret giderdi. Tribünleri dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, uzun bir aradan sonra takımlarını izleme şansını buldu. Kartallar, galibiyet sonrasında da futbolculara yumruk şov yaptırarak coştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Gültiken Kaldı "

MENAJER Ali Gültiken, dün Sheriff karşılaşması öncesinde net açıklamalar yaptı. Gültiken, "Görevimin başındayım. Kesinlikle istifam söz konusu değil. Sanırım bu bulunduğum göreve gelmek isteyen arkadaşın yaptığı spekülasyonlar" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sinan Engin Dönüyor "

DEMİRÖREN'in futbol şubesine yaptığı operasyonun ardından Sinan Engin'i Genel Menajerliğe getirme kararı aldığı öğrenildi. Engin'e yapılan tekliften sonra, "Şartlar oluşursa gelirim" dediği belirtildi. Demirören'in bugün resmi açıklama yapması bekleniyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal'ın Şutları Adresi Bulmadı "

BEŞİKTAŞ, Sheriff Tiraspol karşısında 73. dakikaya kadar 12 şut atarken bu şutların hiçbirinde isabet bulamadı. 74'te Ricardinho'nun kullandığı kornerde Toraman'ın filelere giden kafa vuruşu Beşiktaş'ın maçtaki ilk isabetli şutu oldu. Maçtaki ilk isabetli şut ise 54. dakikada Kuchuk'tan geldi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bobo Dolaştı Durdu "

GEÇEN sezonun başarılı isimleri arasında yer alan Bobo, Sheriff karşısında beklenen futbolu sergileyemedi. Delgado ile birlikte forvette görev yapan Brezilyalı oyuncu, yorgun görünürken, kendisinden beklenen sert şutları atamayarak hayal kırıklığı yaratan isimler arasında yer aldı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal'ın Enerji Deposu "

SHERİFF karşısında herkesin gözü yenilerin üzerindeydi ancak sivrilen isim Beşiktaş'ın genç oyuncusu Serdar Kurtuluş'tu. Sağ tarafta görev yapan siyah- beyazlı futbolcu, bitmek bilmeyen enerjisi ile ileri geri çalıştı. Ceza sahasına yaptığı ortalarla tehlike yaratan Serdar, taraftarlardan alkış aldı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'tan İlk Maça Özel Forma "

SHERİFF Tiraspol karşısında bu sezon ilk maçını oynayan siyah-beyazlılar, yeni üretilen çubuklu formalarla sahaya çıktı. Yeni forma taraftarlar tarafından beğenilirken, bu sezon en çok rağbet gören forma olması bekleniyor. Öte yandan pazartesi günü düzenlenen defile ile tanıtılan 2007-08 sezonu formaları bugün tüm Türkiye'de satışa sunuldu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sağlam Sürpriz "

BEŞİKTAŞ'ın genç hocası Ertuğrul Sağlam beklentilerin aksine Baki ve Mehmet Yozgatlı'yı yedek kulübesine gönderdi. Savunmanın göbeğinde Toraman ile İbrahim Kaş oynarken, Serdar Özkan da Ertuğrul Sağlam'ın ilk 11'e koyduğu isim oldu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Maçtan Notlar "

Optik unutulmadı
Taraftarlar, vefat eden tribün liderlerinden "Optik Başkan" lakaplı Mehmet Işıklar'ı unutmadı. Işıklar için çok sayıda pankart asılırken, bunlardan birinde, "Taraftar ruhunu taşıyan herkese acımızı paylaştığı için teşekkür ederiz" denilerek, G.Saray, Fener ve Bursa taraftarlarına jest yapıldı.

Azrail akıllı ol!
CAMİANIN sevilen isimlerinden Optik Başkan ve sanatçı Barış Akarsu'nun vefat etmesinin ardından ilginç pankart dikkat çekti. "Azrail akıllı ol" ve "İnönü'de ışıklar söndü, karanlıktayız" pankartları açık tribündeydi.

Ulusoy da maçtaydı
Maçı Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy da protokol tribününde Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte izledi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcıları, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ergin Ataman da tribündeydi.

Diatta geliyor
BEŞİKTAŞ'ın prensip anlaşmasına vardığı Senegalli savunma oyuncusu Lamina Diatta'nın bugün İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Diatta'nın bugün siyah-beyazlı kulüple törenle sözleşme imzalaması bekleniyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>