" Operasyon " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

2 Ağustos 2007 Perşembe

" Operasyon "


FANATİK'in 3 ay önce gündeme getirdiği, yönetiminse yalanladığı değişiklik dün gerçekleşti, futbol şubesi kapatıldı. Sinan Engin yuvaya döndü.


Nisan ayında haber yapmıştık, ‘yeni sezonda futbol şubesi kapatılacak. Futbol direk başkana bağlanacak’ diye... Haberin içeriğinde de gerekçeler yazılıydı. Her doğru habere kendince tekzip geçen yönetim, bunu da yalanlamıştı. Ve dün beklenen operasyon yapıldı. Swiss Otel’de saat süren toplantı sonrası futbol şubesi kapatılıp Başkan’a bağlandı. Şube Sorumlusu Abdi Celalettin Kolot, asbaşkan olarak yönetimdeki yerini korudu.

Engin başlıyor
Başkan Demirören operasyon için karar aldı. İlk işi olarak Sinan Engin’i arayıp, genel menacer olarak takımın başına geçmesini istedi. Bodrum’da tatilde olan Engin, ilk uçağa atlayıp İstanbul’a geldi. Bugün işbaşı yapıyor. Takımın aşında Süper Kupa için Köln’e uçacak. Ali Gültiken ile yollar ayrıldı. Gültiken izleme komitesinde çalışmasını sürdürecek.

Maç daha bitmedi!
Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Yıldırım Demirören, “Celal benim 30 yıllık arkadaşım. Sağ kolum olarak göreve devam edecek. İstifasını isteyen bir kısım zümre çok üzülecek. Şu an futbol kamuoyu 1-0 önde. Ancak maç 90 dakika ve daha bitmedi” açıklamasını yaptı. Kolot ise konu hakkında yorum yapmaktan kaçınıp, “Beşitaş’ta başkanlık sistemi var. Başkanımız nasıl uygun görürse, o görevi elimizen geldiğince yaparız” dedi.

Kolot’u bırakmadılar
Yönetim toplantısında Başkan kararını açıklayınca Kolot söz alıp, “Rahatsızlık varsa derhal istifa edeyim” dedi. Yönetici arkadaşları derhal tepki koyup, “Bu toplantıdan ya hep birlikte istifa karar çıkar, ya da bütün ekip aynen görevde kalır. Birlikte geldik, birlikte gideriz” diye Kolot’a destek verdiler. Başkan Demirören, “Biz katolik nikahı yaptık. Sadece bir görev değişikliği var, hepsi bu. Kimse istifa sözcüğünü bir daha ağzına almasın” diye olayı kapadı.

Karnesi!
Yönetimin başında Konya’da istifa resti ile gündeme oturdu. Ardından Tigana’nın takıma zarar verdiği için gönderilmesi konusunu gündeme taşıdı. Direkt konuşmaları ile hep gündem yarattı. Gökhan Zan ile selamlaşma yüzünden tesislerde tartıştı. Ertuğrul Sağlam’a karşı çıktı. Ancak Başkan, imza attırdıktan sonra ise destek verdi. Transfer konusunda ismi bilinen lider oyuncu alınmasını istedi. Ya da hiç alınmaması için çaba gösterdi. Bu konuda Sağlam ile ters düştü. Hakkında yapılan eleştirilerin kişisel boyuta taşındığı gerekçesiyle basın mensupları ile polemikler yaşadı. Kolot takım içindeki oyuncular ve taraftarlar tarafından farklı kimliği ile sevilip zirveye taşındı. Camianın bağrına basmasına rağmen medya ile sorun yaşayıp olayları konuşmaları çarpıtılıp malzeme yapılınca yönetim sıkıntı yaşadı. Ve böylece geri plana alınıp geçiş dönemi atlatılmak istendi.


Başkan bu kararı ile ilk başta teknik heyete gözdağı verdi. “İşte artık Celal sendromu da yok” dedi. Ardından yönetime göndermede bulundu: İkinci adamı kenara aldım, ayağınızı denk alın... Demirören bu manevrası ile sezon öncesi ve böylesine önemli bir günde ihtilal yaptı. Engin de uzun beklentiler sonrası bıraktığı koltuğa geri dönmüş oldu. Bizlere düşen hayırlı olsun demek. Umarız bu operasyon takıma olumlu yansır.
Bize göre de yansıyacaktır. Kolot’un en büyük düşüncesi Engin ile birlikte çalışmaktı. Ocak ayında buna karış çıkanlar oldu. Şimdi artık ikili birleşti. Engin önde, Kolot arkada. Hiç farketmez. Yeter ki camianın, inancı, güveni kırılmasın

Hiç yorum yok: