16 Temmuz 2007 Pazartesi

" İmza Atınca Ağladım "


Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Orhan Yıldırım'a konuştu...


“Beşiktaş’ın başına hoca olarak geçmek beni çok duygulandırdı, onurlandırdı. Bu duygu yoğunluğu içerisinde, imza attıktan sonra göz yaşlarıma hakim olamadım” “Biri forvet, biri stoper olmak üzere iki futbolcu transfer edeceğiz. 25-26 kişilik bir kadroyla sezona başlayacağız. Süper Kupa’yı yine kazanmak istiyoruz”

Beşiktaş’ın genç teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, FANATİK’e çarpıcı ve samimi açıklamalarda bulundu. Sağlam, muhabirimiz Orhan Yıldırım’a; yuvaya geri dönüşünü, yeni sezonda nasıl bir Beşiktaş’ın sahada olacağını, transferleri, Delgado ve Ricardinho hakkındaki düşüncelerini anlattı. Uzatmaya gerek yok, söz Ertuğrul Sağlam’da...

Kartal ilk sıradaydı
Yıllarca Beşiktaş’a futbolcu olarak hizmet ettim. İnönü’ye her geldiğimde taraftarların inanılmaz sevgisi ile karşılaştım. Beşiktaş’tan kendi isteğim dışında gönderildim. Profesyonellikte bu tür olaylar hep var. Teknik direktör olarak geri döneceğimi o dönemler düşündüm dersem yalan olur. Ancak önüme bir hedef koydum ve bunların arasında elbette Beşiktaş her zaman ilk sıradaydı. Bu kez hoca olarak takımın başına dönmem beni çok duygulandırdı, gurur ve onur verdi. Bu duygu yoğunluğu içinde ağladığım da oldu...

Anlayış farklı olacak
Takımın saha dışı olayları çok önemliydi. İlk olarak geçen yıldan kalan kötü alışkanlıkları, kontrol altına aldık. Benim için saha içi olayları çok kolay... Önemli olan saha dışındaki olumsuz etkiyi çevirip, takımı tıpkı daha önceki başarılı dönemlerinde olduğu gibi bir bütün olarak algılamak. Bunu çok iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum.

Delgado yerinde oynadı
Hall maçında Delgado istediği yerde oynadı. Ama yerini beğenmediğini söylemişse, kendi bileceği iş. Benim takımımda kimse, “Ben savunma yapmıyorum, şuraya koşmuyorum, burası bana göre değil” gibi sözler diyemez. Savunmayı en uçtaki adamdan başlatacağız. Sahada toplu ya da topsuz alanda mücadele edeceğiz. Rakibi her anlamda boğacağız. Bu nedenle kime ne görev verilirse yapacak. Şunun altını çizmek istiyorum. Biz de maç kaybedeceğiz. Ancak kaybederken bile alkışlarla sahadan ayrılacağız. Geçen yıl olduğu gibi kazandığımız maçtan sonra bile kimse öf-püf etmeyecek.

Ricardinho’ya bakın
Ben geldiğimden beri Ricardinho çok iyi çalışıyor. Daha önceki idmanlarda terlemediği söyleniyordu. Sanırım Rico hayatı boyunca koşmadığı, çalışmadığı kadar, koşup çalıştı. Beşiktaş’ta Rico, İbrahim Üzülmez, Rüştü, Toraman, gibi tecrübeli oyuncuların etkisi çok fazla olacak.

Transferlere gelince...
Biri forvet, biri de savunma olmak üzere iki futbolcu daha alacağız. 25-26 kişilik bir kadro ile sezona başlayacağız. Umarım tüm yabancılarımız ligler başlayana kadar hazır olur. Bir hesap yaptık. Ağustos ayı içinde tam 9 tane maçımız var. Bunları en iyi şekilde geçmemiz gerekiyor. Önce Şampiyonlar Ligi, daha sonra da Süper Kupa’da başarılı sonuçlar almalıyız. Kamp döneminden çok memnunum.

Stoper Nobre!
Açıkçası Nobre’yi savunmada hiç düşünmedim. Biliyorsunuz ben de forvet elemanı olarak geçmişte savunmaya çekilmiştim. Bu bir zorunluluktu. Belki bakarsınız benzer durum yaşanır, Nobre’yi de geride oynatabilirim. Ama forvette Burak’tan büyük beklentilerim var. Gökhan Güleç çok iyi çalışıyor. Batuhan bakmayın yaşı ufak ama büyükler gibi idman yapıyor.

Sistem önemli değil
Oyun 4-4-2 üzerine kurulu olacak. Oyuncularıma idmanlarda anlatıyorum. Ancak mutlaka böyle olacak diye bir kural da yok. Rakibe göre, sahaya çıkan futbolcuların durumuna göre elbette saha içinde değişiklik olacaktır.

Eleştiriye açığım
Özellikle basından hiçbir eleştiriye kızmıyorum. Yeter ki iş, hakaret ve kişisel konulara gelmesin. Bizler de insanız ve hiçbir insan her şeyi bilemez. Eleştirilerden faydalanıp, doğruyu bulma yolunda her şeye açık olacağız.

Rüştü büyük şans
Kaleci Rüştü Reçber çok değişik bir oyuncu. Gerek kendi takımında gerek ise milli takımlarda ortaya koyduğu performans ile kalitesini her zaman ortaya koymuştur. Rüştü bizim açımızdan da büyük bir şans. Tecrübesi, arkadaşlarına yaklaşımı, en geriden başlayarak sahaya hakim olmamızda bir numaradır.

Yönetim ile paylaşırım
Antrenörlük futbolculuktan çok daha zor bir meslek. Futbolcu iken, çıkıp 2 saat idman yapıp kenara çekilirsin. Ama hoca olduktan sonra durum çok daha farklı. Saha dışında yönetim ile her şeyi paylaşıyoruz. Her konuda fikirlerimizi açıkça beyan ediyoruz.

Hedefimiz Avrupa ancak...
Elbette Avrupa’da kupa kazanmak, final oynamak isteriz. Ancak bu sadece istemek ile oluşan bir şey değil. Gerçekçi gözle olaylara bakıyoruz. Yoksa çıkıp konuşmak çok kolay. Bugün Avrupa kupalarına baktığımızda şampiyon olan takımların imkanları, mali portreleri ortada. Arada sırada sürpriz yapan takımlar var tabii ki... Bunu belki biz de gerçekleştirebiliriz. Ancak çıkıp, ‘Şampiyonlar Ligi’ni kazanacağız’ diye konuşmak doğru olmaz. Temelleri sağlam atalım, yolumuza devam edelim, başarılı olmamamız için neden kalmaz. Sabır ve çalışmak bu yolda en büyük yardımcımız...


Kaynak : Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bu Kartal Uçar "

Beşiktaş, Bundesliga'nın güçlü takımı Hamburg karşısında beraberliği yeni transferi Şilili Tello ile yakaladı.

Bu Kartal uçar

Kasımpaşa ve Hall maçlarını farklı geçen Beşiktaş, Hamburg önünde de başarılıydı Sanago'nun golüne Tello ile cevap veren Kara Kartal, rakibini salladı ama yıkamadı.

Bobo ve 16'lık Batuhan ile sahaya çıkan Beşiktaş, ilk yarıda fazla etkili olamadı. Tello, Beşiktaş'ın çehresini değiştirdi

İkinci yarıda oyuna giren Şilili futbolcu, attığı golle Kartal'ı uçurdu. Siyah-beyazlılar net fırsatları cömertçe harcadı

Beşiktaş, Avusturya kampındaki ikinci hazırlık maçında Hamburg ile 1-1 berabare
kaldı. İlk maçta Avusturya 3. lig ekiplerinden Hall'i farklı mağlup eden siyah-beyazlılar, dün akşam Bundesliga'nın güçlü temsilcisi Hamburg ile karşılaştı. Temsilcimiz, Alman ekibinin Sanago ile bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı.

NET FIRSATLAR KAÇTI
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın ikinci yarıda yaptığı değişikliklerin ardından sahneye çıkan Tello, ilk kez forma giydiği maçta takımına eşitliği getiren isim oldu. Bobo, Serdar Özkan ve Delgado'yla da net fırsatlar yakalayan Kara Kartal, başka gol atmayı başaramadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Son 24 Saat "

Boumsong defterini kapatan Kartal, Fiorentina'nın 1.95'lik oyuncusundan yarına kadar cevap vermesini istedi.


Savunmasını güçlendirmek için çalışmalarına hız veren Beşiktaş'ta, Per Kroldrup'un transferinin yarına kadar belli olacağı ifade edildi. Juventus'un Fransız oyuncusu Boumsongun ikili oynaması dolayısıyla bu defteri kapatan siyah-beyazlılar, 1.95'lik savunmacı Kroldrup'tan en geç yarına kadar cevap vermesini istedi.

SÖZLEŞMESİ SÜRÜYOR
2006 yılında geldiği Fiorentina'da şu ana dek 35 maça çıkan Danimarkalı stoper, Mor Menekşeliler adına 1 gol kaydetti. Hava toplarında oldukça başarılı olan 27 yaşındaki savunmacı, milli takım forması altında 16 maça çıkma başarısı gösterdi. Kroldurp'un 30 Haziran 2009'a kadar Fiorentina ile sözleşmesi bulunuyor.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Burak Yılmaz Üzdü "

Sağ ayağındaki sakatlığı yeni iyileşen Burak, Hall maçında aynı dertten muzdarip oldu. Genç futbolcu: Bu acıya dayanamam.


ESKİ SAKATLIĞI
Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Beşiktaş'ta, Burak şoku yaşanıyor. Hall maçında kısa bir süre oyunda kalan ve attığı şut sonrası sağ ayağındaki eski sakatlığı nükseden genç futbolcunun en az 1 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

KAHROLURUM
Bayern Münih Doktoru Wolfarth, 2 ay önce tedavi ettiği Burak'ın aynı sakatlığı yaşamasını talihsizlik olarak nitelendirdi. Genç oyuncu bu duruma çok üzüldüğü belirtirken "Umarım Ahmet Dursun'un sakatlığını yaşamam. Yoksa kahrolurum" dedi.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Sonuna Kadar Savaşın "

Ertuğrul Sağlam, Ricardinho ve Delgado'dan maç boyu koşmasını istedi ve ekledi: Kimse durmasın.


SONUNA KADAR
Siyah-beyazlıların idmanları kıran kırana geçerken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, orta saha oyuncularına uyarılarda bulundu. Çok koşmaları gerektiğini belirten Sağlam "Sonuna kadar mücadelemizi sürdürmeliyiz" dedi.

YILDIZ ANLAMAM
Ricardinho ve Delgado'dan da çok şeyler beklediğini ifade eden başarılı çalıştırıcı
"Herkes koşmalı ve elinden gelen gayreti göstermeli. Buna iki yıldız oyuncumuz da dahil" diye konuştu.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Her an bitebilir
Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Celal Kolot, transfer için endişelenilmemesini söyledi. Yeni futbolcunun hafta içi kampa katılabileceğini belirten Kolot "Birkaç oyuncu ile görüşüyoruz. Hocamız bunlardan birini istedi ama diğerleri ile de görüşüyoruz" dedi.

Koray Avcı çok hırslı
Beşiktaş'ta yeni sezon hazırlıkları sürerken, kampın yıldızı Rüştü ile birlikte Koray oldu. Temposu, hırsı ve çalışkanlığıyla dikkat çeken deneyimli futbolcu, kamp süresince 4 kilo verirken, takımın şu anda en formda oyuncusu olarak gösterildi.

Yakışanı alacağız
Siyah-beyazlıların Avusturya kampına önceki gün katılan Beşiktaş Genel Sekreteri Kenan Öner, herkesin tanıdığı bir yıldızı kardolarına katacaklarını ifade etti. Öner, Beşiktaş camiasına yakışacak bir futbolcunun peşinde olduklarını sözlerine ekledi.

Rico'ya dava açıldı
Beşiktaş'ın sambacısı Ricardinho'nun başı vergi kaçakçılığından dolayı derde girdi. Rio Federal Savcılığı, yıldız oyuncunun Beşiktaş'tan aldığı ücretin taksitlerini ülkeye sokmadığını ve paranın yasadışı yollardan Brezilya'ya getirildiğini ifade etti.

Açıklığa kavuşturdu
İdmanda şortunu indirerek dikkatleri üzerine çeken Cisse, yanlış anlaşıldığını söyledi. Fransa'daki idmanlarda iki ayağının arasından top geçerse, eşofman üstünü çıkartıp ayaklarına bağladığını söyleyen Cisse "Bilsem bu hareketi yapmazdım" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Rodrigo şov yaptı "

Avusturya kampına iki gün önce katılan ve dün ikinci yarıda şans bulan Tello; attığı gol, verdiği süper paslar ve performansıyla ayakta alkışlandı.


TAKIMI ATEŞLEDİ
BEŞİKTAŞ'IN yeni transferi Rodrigo Tello, ilk kez forma giydiği maçtaki performansıyla kendisini transfer edenlerin ne kadar haklı olduğunu kanıtladı. Hamburg maçında Yozgatlı'nın yerine oyuna giren Tello, 3 dakika sonra attığı golle takımını ateşleyen isim oldu.

ASİST DE YAPIYOR
ŞİLİLİ futbolcu, attığı golün dışında forvetteki arkadaşlarına yaptığı gollük ortalar, orta sahadan geliştirdiği etkili ataklar ve 45 dakika boyunca gösterdiği yüksek performans ile teknik kadrodan da alkış aldı. Tello, maç sonunda arkadaşlarıyla büyük sevinç yaşadı.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Ertuğrul Sağlam: Hak eden oynar "

HAMBURG maçında ilk 11'de sahaya sürdüğü Batuhan için "Hak ediyorsa 16 yaşındaki de oynar, 36 yaşındaki de" ifadesini kullanan teknik direktör Ertuğrul Sağlam şöyle devam etti: "Genel anlamda artıları daha fazla öne çıkan bir maç oldu. Oyun ve mücadeleden memnunum. İşin başındayız. Maç boyu topa sahip olmak istiyoruz. Ofansif zenginliği daha fazla olan
bir takımız. Defansif açıdan da iyi olmalıyız. Her maçı kazanmak için oynayacağız."

Kaynak Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>