6 Temmuz 2007 Cuma

" Beşiktaş Çarşı Barışı son Yolcuğuluna uğurladı "


Beşiktaş'ın Çarşı grubu, Barış Akarsu’yu tedavi gördüğü hastanede yalnız bırakmadı.
Katıldığı aktivitelerle bir taraftar grubundan çok sivil toplum örgütünün andıran Beşiktaş'ın "Çarşı" grubu hastaneden yaşam mücadeleri veren sanatçı Barış Akarsu'yu da unutmadı.Akarsu'ya hastane önünde tezahüratlarıyla destek veren Beşiktaşlı taraftarlar, sanatçıya verilmek üzere, ablasına takımlarının formasını hediye ettiler. Fenerbahçe Kulübü eski Başkanı Ali Şen ise hastaneye ziyaretinin ardından basında yaptığı açıklamada, "Bodrum'a gelen gençlerden trafikte çok dikkatli olmalarını istiyorum." diye konuştu.
Beşiktaş'ın tribün grubu Çarşı, Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonrasında girdiği yaşam mücadelesini kaybeden ve dün gece aramızdan ayrılan Barış Akarsu'yu unutmadı.. Siyah Beyazlı taraftarların etkin grubu, internet sitesi www.forzabesiktas.com'un girişine "Gittiğin yerde bize yer tut BARIŞ, hep beraber geleceğiz BEŞİKTAŞ'ı izlemeye" yazarken, "Siyahla Beyazı ayıran çizgi" isimli tezahürata yer verdi..


'TORBA KAVŞAĞI'NA ''BARIŞ'' ADI VERİLSİN'

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şarkıcı Barış Akarsu'nun kaza geçirdiği Torba Kavşağı'nı bir süre trafiğe kapatan grup, kavşağa ''Barış'' adının verilmesini istedi.

''Bodrum Yurttaş İnisiyatifi'' üyesi bir grup, şarkıcı Akarsu'nun kaza geçirdiği Torba Kavşağı'nda toplandı.

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan, kavşakta daha önce de kazalar yaşandığını belirterek, uyarılarına rağmen yetkililerin gerekli önlemleri almadığını savundu.Karahan, şöyle dedi:

''Bu kavşak artık bir ölüm kavşağıdır. İnsan hayatı konusunda bu duyarsızlığı anlamamızı hiç kimse bizden beklemesin. Göz göre göre gelen ölümler bir kader olamaz. Bu kavşakta yeni ölümlere hayır diyoruz. Akarsu'nun kaza yaptığı Torba Kavşağı'na, 'Barış' adının verilmesini istiyoruz. Bu, hepimizin gönlünde taht kurmuş olan Barış'ın adının yaşamını yitiriği yerde ölümsüzleştirilmesi açısından önemli.''

Gruptan Avukat Ahmet Aksüt de kaza ile ilgili Karayolları Genel Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

''Bu son acı kaza, bardağı taşıran son damla oldu'' diyen Aksüt, özel hastane ambulanslarının, kaza olacak diye bu kavşağı bekleme noktası olarak kullandıklarını öne sürdü.

EL ELE TUTUŞARAK YOLU ULAŞIMA KAPADILAR

Açıklamaların ardından gruptakiler, el ele tutuşarak, kazanın meydana geldiği Torba-Bodrum kavşağını 7 dakika ulaşıma kapattılar.

Grup üyeleri, sürücüleri yaptıkları protesto hakkında bilgilendirdiler ve protestoya alkışlı destek istediler. Sürücülerden bir bölümü bu istek üzerine araçlarından inerek protestocu gruba alkışlarla destek verdi.Gruptakiler, daha sonra dağıldı.

Kaynak : (AA)

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tello Şov Başladı!.. "

Copa America'da Meksika ile 0-0 berabere kalan Şili, çeyrek finale yükselirken, Beşiktaş'ın yeni transferi Tello oynadığı futbolla göz doldurdu. İlk yarıda uzaktan nefis bir frikik vuruşunu Meksika kalecisi Ochoa'nın güçlükle çıkardığı Şilili futbolcu, 90 dakika forma giydi. B Grubu'nu üçüncü tamamlayan Şili, çeyrek finalde eşleştiği Brezilya ile yarın gece karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Sabah

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yepes'e “Sağlam“ veto !.. "

Beşiktaş'ta rota tekrar PSG'de oynayan Kolombiyalı Yepes ile Fulham'ın Fransız oyuncusu Christanval'a çevirildi. Lig TV'nin haberine göre Navarro için Sevilla'dan olumsuz cevap alan yöneticiler, daha önce görüştükleri iki futbolcuyla tekrar temasa geçti.


Şu anda Copa America'da ter döken Yepes ile her konuda anlaşma sağlandığı ancak Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam'ın "30 yaşını geçmiş bir oyuncu takımın havasını bozabilir. Navarro'ya evet demiştim ama O'nun tecrübesi çok önemliydi. Yepes'le aynı havayı yakalayabilir miyiz bilmiyorum." dediği ifade edildi.

Siyah beyazlı yönetim, Yepes ve Christanval'in Sağlam tarafından veto yemesi durumunda, listede yer alan ve yardımcı antrenör Mutlu Topçu tarafından izlenilip "Alınabilir" raporu verdiği oyunculara yönelecek.

YABANCIDA TAVIR DEĞİŞMEYECEK Mİ?
Siyah-beyazlı yönetimin ayrıca Futbol Federasyonu'ndan "8 yabancı" kararı çıkması durumunda bu hakkını kullanmamayı planladığı öğrenildi.


Kaynak : Ligtv

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

6 yabancı yeterlidir
Başkan Yıldırım Demirören, Türk futbolunda yabancı oyuncu sayısının artırılmasına karşı olduğunu yineledi. Demirören, "Türk futbolcusunun yeteneklerini sergileyebilme ve kendini gösterebilme imkânları kısıtlı olmamalı. Mevcut yabancı sayısı yeterlidir" şeklinde konuştu.

Mercimek takımda!
Siyah-beyazlı ekibin başarılı savunma oyuncusu Baki Mercimek, takımla birlikte çalışmalara başladı. Baki, "Sakatlığım nedeniyle bir süre takımdan ayrı kaldım. Şimdi ise iyiyim. Avusturya kampının ardından tam olarak hazır duruma geleceğime inanıyorum" dedi.

Sıcaktan bunaldılar
Günde çift idman yaparak hazırlıklarını sürdüren Beşiktaşlı futbolcular, sabahki çalışmanın ardından tedavi havuzunda bir süre şakalaştı. Gökhan Zan, belinden aşağısını havuza sokan tüm arkadaşlarını ıslatırken, Rüştü ise Gökhan'ın önüne gelerek onu suyla adeta yıkadı.

Atilla da borsada
Beşiktaş, Altay'dan aldığı kaleci Atilla'nın transferini borsaya bildirdi. Yazıda, "Atilla Özmen 2007- 08 sezonu sonuna kadar kiralanmıştır. Özmen'e 100 bin YTL garanti para ve maç başına 11'e girerse 10 bin, 18'e girerse 5 bin, 3. kaleci olursa 2 bin 500 YTL ödenecek" denildi.

Akın'dan iyi haber
Tigana tarafından kadro dışı bırakılan ve ardından affedilen İbrahim Akın'ın düz koşulara başlaması teknik kadroyu sevindirdi. Fizyoterapist eşliğinde çalışmalarını sürdüren İbrahim, "Kondisyon eksiğimi giderdikten sonra takıma katılacak ve lige kadar hazır olacağım" dedi.

İhale için son 7 gün
Futbol Federasyonu, Beşiktaş ile F.Bahçe arasında 5 Ağustos'ta Almanya'da oynanacak Süper Kupa finalinin, Türkiye sınırları içindeki yayın hakkını kapalı zarf usulü ihale ile devredecek. Tekliflerin kapalı zarf içinde en geç 13 Temmuz saat 18.00'e kadar verileceğini ifade edildi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Cisse Fark Kapatıyor "

Siyah-beyazlı ekibin yeni transferi Edouard Cisse için özel bir program hazırlandı. Çarşamba gününden itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayan Fransız futbolcuya, arkadaşlarının seviyesine ulaşması için yükleme yapılacağı ifade edildi. Cisse, hazırlık maçlarına kadar hazır duruma getirilecek.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal'dan Bobo Atağı "

Beşiktaş yönetimi, Bobo'nun sözleşmesini uzatmak için harekete geçti. Futbol şube sorumlusu Celal Kolot, "Bobo çok değerli bir oyuncu. Bizimle 2 yıllık sözleşmesi bulunuyor. Kamptan önce ya da sonra kendisiyle konuşarak, mukavelesini 1 yıl daha uzatmayı teklif edeceğiz" ifadesini kullandı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal'ın Son Gözdesi Gravgaard'a "

Beşiktaş'ın yakın takibe aldığı Danimarkalı defans oyuncusu, aynı zamanda da etkili bir santrfor.

Golcü stoper!
Beşiktaş'ın yakın takibe aldığı Danimarkalı defans oyuncusu, aynı zamanda da etkili bir santrfor.4 milyon euro Navarro ve Yepes'ten sonuç alamayan Beşiktaş, rotasını Kopenhag'da forma giyen Michael Gravgaard'a çevirdi. Yönetici Ertunç Soğancıoğlu'nun geçtiğimiz hafta içinde Danimarka'ya giderek bir görüşme yaptığı 29 yaşındaki tecrübeli futbolcu için kulübü Kopenhag 4 milyon euro bonservis bedeli talep etmişti. Beşiktaş ise 1.5 milyon euro önerdiği için görüşmeler daha fazla ilerlemeden durmuştu.

15 maçta 5 gol
Ancak görüşülen isimlerden olumsuz yanıtlar gelince Gravgaard ismi yeniden listenin ilk sırasına oturdu. 1.87 boyunda ve 88 kilo olan Danimarkalı oyuncu, savunmanın göbeğinde görev yapıyor. Ancak Michael Gravgaard'ın en önemli özelliği, aynı zamanda iyi bir de golcü olması. Yıldız futbolcunun Danimarka Milli Takımı'nda oynadığı 15 maçta 5 golü bulunuyor.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Kartal Uçuyor "

25 Haziran'da İstanbul'da topbaşı yapan siyah-beyazlılar yarın Avusturya'ya giderek 14 gün burada kamp yapacak.


Münih'e uçacaklar
Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarının ikinci etap çalışması için yarın Avusturya'ya uçuyor. Yarın tarifeli uçakla Almanya'nın Münih kentine uçacak olan siyah-beyazlı kafile buradan karayolu ile Avusturya'nın Seefeld bölgesine geçecek ve 14 gün burada kalacak.

Avusturya'da 4 maç
Kartal'ın Avusturya'daki mlaç programı ise şöyle: 10 Temmuz FC Hall (Avusturya 3. lig), 15 Temmuz Hamburg (Bundesliga), 18 Temmuz Duisburg (Bundesliga), 20 Temmuz Dinamo Bükreş (Romanya şampiyonu) ya da Budejovice (Çek Süper Lig ekibi).

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Yıldızlar Ka-la-cak "

Menajer Ali Gültiken noktayı koydu: Yeni sezonda hedefimiz büyük. Bu nedenle kimseyi bırakmıyoruz.


Beşiktaş'ta son günlerde gündeme bomba gibi düşen, "Ricardinho ve Delgado gönderiliyor" haberlerine yanıt menajer Ali Gültiken'den geldi. Gültiken, "Yıldız futbolcular için kulübe gelen teklifleri değerlendirecek misiniz?" sorusuna, "Ricardinho ve Delgado konusunda herhangi bir takımla görüşmemiz olmadı. Bizim de kulağımıza bazı duyumlar geliyor. Ama mevcut kadromuzu bozmayı ya da zayıflatmayı düşünmüyoruz" diye konuştu.

GENİŞ KADRO ŞART
Gültiken şöyle devam etti: "Yeni sezonda sadece lig ve kupada değil, Şampiyonlar Ligi'nde de hedeflerimiz büyük. Geçen sezon sakatlıklar ve cezalar nedeniyle sıkıntı çektik. Bu nedenle kadromuzu geniş tutmak istiyoruz. Ricardinho ve Delgado'yu bırakmaya niyetimiz yok. Zaten onlar da ayrılmak istemiyor."

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>