15 Ağustos 2007 Çarşamba

Hızını Kesme

Bu sezon 4 resmi maçta 4 gol atan, formuyla göz kamaştıran Bobo bugün de takımın kozu.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde oynayacağı Zürih maçı için İsviçre'ye gitti. 21 kişilik oyuncu kadrosuyla Zürih'e gelen Beşiktaş karşılaşmanın oynanacağı statta son antrenmanını yaparak maç saatini beklemeye başladı. Konyaspor galibiyetiyle moral bulan Kartal'da hedef İstanbul'a avantajlı skorla dönmek. Beşiktaş'ın en büyük kozu ise Bobo. Brezilyalı golcü bu sezon 4 resmi maçta 4 gol atmayı başardı.

GOL SÖZÜ VERDİ
Bobo'nun, Süper Kupa'da F.Bahçe'ye attığı gol kupayı getirmedi ama, Sheriff'e attığı iki gol turu müjdeledi. Ligin ilk açında Konyaspor'a attığı gol ise 3 puanı getirdi. Ücretine zam yapılan ve morali de çok iyi olan sambacı, "Kendime güveniyorum. Elbette gol atmak en büyük isteğim. Ancak futbol takım oyunu. Takım olarak iyi olursak turu geçeriz" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Beşiktaş'a Sürpriz Forvet

Forvet arayışlarını sürdüren Kara Kartal, dün de Nijeryalı Patrick Ogunsoto'yu listesine aldı.
Belçika Ligi'nde Westerlo takımında geçen yıl 20 gol atan genç futbolcu, Kartal'a çok yakın.

PAZARLIK SÜRÜYOR
Uzun süredir forvet arayışlarını sürdüren Beşiktaş gündemine sürpriz bir isim aldı. Siyahbeyazlıların, Belçika Ligi'nde Westerlo'da forma giyen Ogunsoto'ya teklif yaptığı öğrenildi. Nijeryalı oyuncunun, Beşiktaş'ın önerisine sıcak baktığı belirtilirken, kulübü ile bonservis pazarlığı yapılmaya başlandı. Bu transfer birkaç gün içinde netlik kazanacak.

YUNANLILAR YAZDI
Fırsatçılığı ile tanınan Ogunsoto, Yunanistan Ligi'ndeki başarılı performansıyla biliniyor. 4 sene boyunca Ergotelis takımında forma giyen Nijeryalı forvet bu dönemde 71 gole imzasını koydu. Yunan basını da Beşiktaş'ın 23 yaşındaki oyuncuyla ilgilendiğini yazarken, transferin her an bitebileciğini okuyucularına duyurdu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Yarı Final Oynadı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne girmek için önündeki tek engel Zürih ile ilk maça çıkıyor. İsviçre'nin son iki sezon şampiyonu Zürih, 1896 yılında kuruldu. İsviçre Ligi'nde 11 şampiyonluk yaşadı, 7 kez de İsviçre Kupası'nı müzesine götürdü. Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki kez yarı final oynadı.

FC ZÜRiH
Leoni Staubll Stahel Cesar Okonkwo
Chikhaoui Rafael Alphonse Aegerter Tihinen Rochat

BEŞiKTAŞ
Hakan Serdar Kurtuluş Bobo Nobre Serdar Özkan İbrahim Üzülmez Cisse Delgado Gökhan Zan İbrahim Toraman Ricardinho

Hakem: Mike Riley (İngiliz)
Stat: Hardturm
Saat: 21.15
Yayın: BJK TV

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Kaptana Şok

Fenerbahçe maçında kırmızı gören İbrahim Üzülmez'e 3 maç ceza geldi.

Beşiktaş, Zürih karşılaşması öncesinde kaptan İbrahim Üzülmez'e verilen 3 maçlık ceza ile sarsıldı. PFDK, F.Bahçe ile oynanan Süper Kupa derbisinde Kezman'ın göğüs bölgesine dizi ile vurarak eylemli saldırıda bulunmaktan ve ihraç sonrası hakeme karşı sportmenliğe aykırı davranıştan dolayı 3 maç ceza verdiğini açıkladı. Konya karşılaşmasında oynayamayan kaptan, 2 lig mücadelesinde daha takımındaki yerini alamayacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Zaaflarını biliyoruz

Rakibimizin iyi ve kötü yanlarını tespit ettik, önlemlerimizi aldık. Fizik olarak da Zürih'ten üstünüz. Gerekeni yapacağız".

GOL ATMALIYIZ
Beşiktaş'ın hocası Ertuğrul Sağlam, "Zürih'in zaaflarını ve güçlü yönlerini tespit ettik ve önlemlerimizi aldık. Sürpriz bir sonuca izin vermeyeceğiz. Maçta gol yemeliyiz. Gol atıp işimizi kolaylaştıracağız" dedi. Sağlam, fizik olarak Zürih'ten iyi olduklarını da dile getirdi.

GÖZDAĞI VERDİ
Zürih Teknik Direktörü Bernard Challandes ise Beşiktaş'tan korkmadıklarını belirterek, " 3-1 veya 4-1 lik bir skor elde edebiliriz" dedi. Sağlam ise hemen cevap verdi: "Rakibimiz gol yemeye hazırsa biz de hazırız ama o zaman kalelerinde 5 tane görürler."

- Haber BJK - daha fazlası >>>

İşimiz kolay değil

BEŞİKTAŞ Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu Zürih maçında avantajlı bir skor elde ederek İstanbul'a döneceklerini söyledi. Soğancıoğlu "İşimizin kolay olduğunu söylemek hiç de doğru olmaz. İki ayaklı maçlarda çok dikkatli olmak gerek. Takımımıza güveniyoruz" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Sağlam Nostalji

ERTUĞRUL Sağlam, Beşiktaş'a veda ettiği Zürih oteline teknik direktör olarak döndü. 2000'de Serdar Bilgili başkan, Yıldırım Demirören futbol şube sorumlusuydu. Kartal'ın hocası ise Scala'ydı. İtalyan hoca kampın ortasında Ertuğrul Sağlam'ı göndermişti. Beşiktaş, Ertuğrul'u Samsun'a vermiş, Erman Güraçar'ı almıştı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Rüştü belki Koray zor

SAKATLIKLARI süren Rüştü ile Koray da İsviçre'ye götürüldü. Rüştü önceki gün yapılan idmana çıkarken milli kalecinin 18'e kesinlikle alınacağı belirtildi. Bu oyuncuda son kararı Sağlam verecek. Rüştü yedek kalırsa kale Hakan'ın olacak. Sakatlığı devam eden Koray da İsviçre'ye gitti ama oynama şansı az.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Google Yozgatlı "

İNTERNETTEKİ arama motoru Google'da en çok aranan isim Mehmet Yozgatlı oldu. Türkiye'de aranan isimler listesinde ilk 10'a giren Yozgatlı, "Sevindim. Ancak internette değil, Beşiktaş'ta aranan isim olmak istiyorum" diye konuştu.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Ricardinho avantajlı

ERTUĞRUL Sağlam, Zürih maçı kadrosunu oluşturmak için ince eliyor, sık dokuyor. Tek ve çift forvet konusunda kararsız olan genç teknik adam çift forveti seçerse Bobo'nun yanında Nobre forma giyecek. Tek forvette karar verirse de orta sahada Delgado ile Ricardinho yan yana görev yapacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş günlüğü "

Diatta da kadroda
Kartal'ın yeni transferi Diatta da İsviçre'ye götürüldü. Ertuğrul Sağlam, Diatta'nın takıma adapte olmaya başladığını, Zürih önünde ilk 11'de olmasa bile ilerleyen dakikalarda şans verebileceğini söyledi. Diatta'nın kısa zamanda tam kapasite ile hazır olacağı da belirtildi.

Sadece üç eksik
Beşiktaş'ta cezalı Tello ve İbrahim Kaş ile sakat olan Mehmet Yozgatlı dışında eksik yok. Genç kaleci Atilla, uzun süren sakatlığı geçen Burak ve Aydın Karabulut da İsviçre'ye götürüldü. Ertuğrul Sağlam 21 kişilik oyuncu kadrosundan 3 futbolcuyu bugün tribüne yollayacak.

Üst düzey koruma
Beşiktaş için İsviçre'de olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da Beşiktaş kafilesiyle Zürih'e geldi. Üst düzey önlemler takım İsviçre'den ayrılana kadar sürecek. Kartal'ın stada gidiş gelişte kullanacağı güzergah da adeta abluka altına alındı.

Canazlar karşıladı
Zürih'te yaşayan Türk işadamı Sezai Canazlar dün Beşiktaş takımını kaldığı Hilton Oteli'nde karşıladı. Beşiktaş'ı Zürih'e her gelişinde ağırlayan işadamı Canazlar, Ertuğrul Sağlam ve Sinan Engin'e çiçek verdi. Canazlar, "Restauratlarım Beşiktaş'ın emrinde başarılar diliyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler!
Beşiktaş'ın bugünkü rakibi Zürih'te tam 12 yabancı var. Takımda yedek kaleci İtalyan Guatelli, Dominikli Barmettler, Finlandiyalı Schneider ve Lampi, Brezilyalı Cesar, Raffael ve Eudi Silva, Tunuslu Chikhaoui, Nijeryalı Okonkwo, Hırvat Stanic, Fransız Alphonse ve Hassli var.

Biletler satışta
Süper Lig'in ikinci haftasındaki Kasımpaşa maçının biletleri satışa çıktı. 19 Ağustos Pazar günü saat 21.45'te Olimpiyat Stadı'nda yapılacak karşılaşmada Beşiktaş'a doğu kapalı tribün, Kasımpaşa'ya batı numaralı tribün ayrıldı. Biletler iki takım taraftarı için de 25 YTL'den satılıyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>