17 Temmuz 2007 Salı

" Özüme Döndüm "

"Son üç yıl savunmada görev aldım, asıl yerime kavuşunca rahatladım".

Sporting Lizbon'dan transfer edilen ve sadece iki kez düz koşu yaptıktan sonra Hamburg maçında 45 dakika görev yapan Tello, mutluluktan uçuyor. Eski takımında son üç yıl geri dörtlünün solunda oynadığını belirten Şilili yıldız, "Bu mevkide de oynamayı öğrendim. Ancak benim asıl yerim, hücuma dönük sol kanat. Hamburg maçında,
özlediğim o günlere geri döndüm sanki. Müthiş keyif aldım. Beşiktaş'ta özüme döndüm diyebilirim" ifadesini kullandı.

DOĞRU BİR KARARDI
Tello şöyle devam etti: "Hazırlık maçı da olsa böyle başlamak hiç kolay değil. İyi bir start verdim. Kendimi sağ ayakla sahaya girmiş ve iyi bir başlangıç yapmış gibi hissediyorum. Çok sevinçliyim çünkü iyi başlarsan, iyi gider. Aradığım heyecanı burada bulacak gibiyim. Taraftarla ilgili çok güzel sözler duydum. Eminim ki, o büyük heyecanı artık hep birlikte yaşayacağız. Verdiğim kararın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görüyorum."

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'ta Cole Heyecanı "

Siyah -beyazlı yönetiminin, daha önce prensip anlaşmasına vardığı West Ham'ın forveti Carlton Cole'ün transferini bugün açıklaması bekleniyor. 1.90 boyunda ve 24 yaşındaki Nijerya asıllı İngiliz golcü, bugün Beşiktaş'a kesin yanıtını verecek. Yöneticilerin de bu transferi bugün resmen açıklamaları bekleniyor. Cole, hava toplarındaki müthiş hakimiyeti ve güçlü fiziği ile dikkat çekiyor.



Cole'de son tango

3 milyon pound önerilen Carlton Cole, bugün son kararını bildirecek. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın genç ve kaliteli bir forvet istemesinin ardından Carlton Cole ile temasa geçen siyah-beyazlılar, yıldız futbolcunun yanıtını bekliyor. Beşiktaş'ın İngiltere'de yapılan görüşmede ön anlaşmaya vardığı ve kulübü West Ham'a 3 milyon pound önerdiği Cole'ün, bu akşama kadar Beşiktaş'a son kararını bildireceği ifade edildi.

2. DELGADO GELEBİLİR
Beşiktaş, Cole'den olumsuz yanıt gelmesi durumunda Arjantinli Cesar Delgado'ya yönelecek. 26 yaşında ve 1.74 boyunda olan futbolcu, Meksika'nın Cruz Azul takımında forma giyiyor. 4 yıldır oynadığı Azul'da 133 maçta 57 gol atan Cesar'ın Beşiktaş'a gelmeye sıcak baktığı belirtildi.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Gençler Oynamalı "

Ertuğrul Sağlam: Genç oyuncular bana daha cazip geliyor. Fırsatını bulan oynar.


SİSTEMİMİZ 4-4-2
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, yeni sezonda genç oyunculara daha çok şans vereceğini söyledi. Sağlam, "Kafamdaki sistem 4-4-2. Ama bu kural değil. 16'lık Batuhan'dan 35'lik Rüştü'ye kadar bir bütünüz. Gençler bana daha cazip geliyor" yorumunu yaptı.

BAZILARI GİDECEK!
Sağlam şöyle devam etti: "Verdiğim fırsatı iyi kullanan kadroda yer bulur. Işıltısını kaybetmiş birçok yıldızı ortaya çıkartacağım. İstemeden de olsa bazı oyuncularımı kadroda tutamayacağım. Kadromuz yeterli. Geçen sene F.Bahçe'yi yensek şampiyon olacaktık."


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Bir Yılım Boşa Geçti "

"Esas mevkim olan forvetin arkasında şans bulamadığım için bir sezonum heba oldu".

SAYGIM VAR AMA...
Kartal'ın 10 numarası Delgado, geçen sezon yaşadığı sıkıntının ana sebebinin Tigana olduğunu söyledi. Delgado, "Her hocaya saygım var. Ancak bana en verimli olduğum mevkide şans vermeyen Tigana yüzünden bir yılım heba oldu" dedi.

RAHAT VE MUTLUYUM
Forvetin arkasında görev aldığında çok daha yararlı olduğunu belirten Arjantinli yıldız, "Geçen sezon bir solda, bir sağda oynadım; ne kadar verimli olduğum ortada. Yeni sezon öncesi kendimi rahat ve mutlu hissediyorum" diye konuştu.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Derbiler Dışarıda "

Beşiktaş, 7, 9 ve 11'inci haftalarda G.Saray, Trabzon ve F.Bahçe ile dış sahada oynuyor.


İLK MAÇ İNÖNÜ'DE
Beşiktaş, 2007-08 sezonunun ilk yarısında İnönü Stadı'nda derbi maçı oynayamayacak. Turkcell Süper Lig'e İstanbul'da Konyaspor'u ağırlayarak başlayacak olan siyah-beyazlılar, ilk yarıdaki üç derbiyi de deplasmanda oynayacak.

SON MAÇ VESTEL'LE
Kartal, sırasıyla 7'nci haftada G.Saray ile Ali Sami Yen'de, 9'uncu haftada Avni Aker'de Trabzonspor ile 11'inci haftada da F.Bahçe ile Şükrü Saracoğlu'nda karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, ligin son maçını İstanbul'da Vestel ile yapacak.


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Seyircili yenmek isterdik "

BEŞİKTAŞ Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, "G.Saray ile seyircisiz oynamamız bir avantaj olarak görünüyor. Ama bu durum futbolun keyfini de azaltıyor. G.Saray'ı kendi seyircisi önünde yenmekten büyük keyif alacaktık" ifadesini kullandı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" G.Saray Maçı Seyircisiz "

SİYAH-beyazlılar, ilk derbi maçında G.Saray ile karşılaşacak. Yeni sezonun da ilk derbisi olan mücadele, Cimbom'un geçen sezon aldığı ceza nedeniyle seyircisiz oynanacak. G.Saray, F.Bahçe maçındaki olaylar nedeniyle 5 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Tello, Alex'i siler! "

Takımla birlikte Avusturya'da bulunan yönetici Mario Berk, Tello'nun büyük bir yıldız olduğunu ilginç bir benzetmeyle yaptı. Berk, "Tello'yu aldığımızda Lizbon taraftarı çok üzülmüştü. 900 bin euro'ya süper bir oyuncu getirdik. Hamburg maçında gösterdiği sadece küçük bir şov. Daha % 30 performansla bile oynamıyor. % 100 oynadığında futbolu ve frikikleriyle Alex'i gölgede bırakacaktır" diye konuştu.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

Sakatlar tedavide
Hamburg maçında sol ayak bileği burkulan Gökhan Zan, MR için Münih'e giderken, durumunun iyi olduğu öğrenildi. İkinci kez stres kırığı oluşan Burak, Wolfhart'a iğne olmak; dış yan bağlarında esneme olan genç Mehmet Sedef de kontrolden geçmek için Almanya'ya gittiler.

Kamp yeri Leogang
Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren siyah-beyazlılar, kampın ikinci etabı için Seefeld'den Leogang'a geçti. Bu bölgedeki ilk idmanını dün sabah aşırı sıcak altında gerçekleştiren Beşiktaş'ta, Hamburg maçında forma giyen oyuncular düz koşu yapmakla yetindiler.

Kara Kartal zayıflıyor
Ertuğrul Sağlam'ın kondisyon ağırlıklı yüklemeleri sadece futbolculara değil, diğer çalışanlara da kilo kaybettirdi. Geldiği günden bu yana Sağlam ile birlikte spor yapan Ali Gültiken 4 kilo verirken, Ali Kalaylıoğlu 5, malzemeciler Süreyya ve Ünal da 3'er kilo verdiler.

'Kene iyi ısıramadı'
Golcü yıldız Gökhan Güleç'in bacağını, dün sabahki idmanın ardından böcek ısırdı. Kene şüphesi nedeniyle tedbir alınırken, takım arkadaşları Gökhan'a, "Kene ısırdı seni kene. Ama iyi ısıramamış. Eğer becerebilseydi Türk futbolu kurtuluyordu" diye takıldılar.

Nobre Türkiye'de
Brezilya'da geçiridiği menisküs ameliyatının izlerini hâlâ üzerinden atamayan Nobre, Avusturya kampında sadece kültür fizik ağırlıklı çalışmalar yapıyor. Yerli sambacının, 20 Temmuz'da koşulara başlayacağı, kondisyon durumuna göre Türkiye'de takıma katılacağı belirtildi.

Kürekçiler 3'üncü
Beşiktaş Kürek Takımı, hafta sonunda Sapanca Gölü'nde düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası'nı, Türkiye üçüncüsü olarak tamamladı. Siyah-beyazlılar hafif kilo yarışlarında ve B takımlarıyla ikinci olurken, Büyük A Erkek 4-Tek ekibi ise şampiyonluğu elde etti.

- Haber BJK - daha fazlası >>>