21 Haziran 2007 Perşembe

"Beşiktaş Taraftarını Unutamadım"

Beşiktaş'ın Fenerbahçe'den transfer ettiği milli kaleci Rüştü Reçber, siyah-beyazlı kulübe gelmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Beşiktaş TV'ye açıklamalarda bulunan Rüştü, siyah-beyazlı takıma transferini yaşamında yeni bir sayfa olarak nitelendirerek, "İnşallah yine başarılarla dolu bir sayfa olur. Şu anda kendi adıma çok mutluyum, çünkü Beşiktaş formasını taşımaktan şeref duyacağım. Benim buraya gelmemde emeği olan, başka başkanımız Yıldırım Demirören olmak üzere tüm yöneticilerime çok çok teşekkür ediyorum" dedi.
BJK İnönü Stadı'nda taraftarların önüne çıkacağı ilk gün neler hissedeceğinin sorulması üzerine ise Rüştü, "Büyük bir camiadan gelip yine büyük bir camiaya giriyorum. Öncelikle çok heyecanlıyım. Ama 2003 yılında BJK İnönü Stadı'nda taraftarların tamamının 'Rüştü, Rüştü' şeklinde yaptıkları tezahüratları hiç unutmadım ve unutamam" diye konuştu.
Fenerbahçe'den ayrılıp Beşiktaş'a transfer olmasında birçok ölçütün etkili olduğunu anlatan Rüştü, "Futbolu çok seviyorum ve işime büyük saygı duyuyorum. Hala Türk futboluna milli takım düzeyinde hizmet edebileceğim inancını taşıyorum. Milli takım seviyesinde bir oyuncuyum ve orada devam etmem için oynamam gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle transfer kararı aldım. Başkanımız Yıldırım Demirören ve yönetici arkadaşlarının bana göstermiş oldukları güven, samimiyet ve istekli davranışları önemli rol oynadı" diye konuştu.

"MUSTAFA DOĞAN VE EŞİNİN DE KATKILARI OLDU"
Beşiktaş'a transfer olma kararını alırken öncelikle eşine ve aile büyüklerine danıştığını ifade eden Rüştü, Fenerbahçe'de bir dönem forma giyen Beşiktaşlı oyuncu Mustafa Doğan ile eşinin de transferde katkısı olduğunu kaydederek, "Mustafa Doğan ve eşinin hakkını yemeyeceğim. Transferimde onların da büyük rolü oldu" derken, siyah-beyazlı ekipten daha yüksek ücret alacak olması konusunda ise, "Ben maddiyata önem veren biri değilim. Manevi değerler çok daha önemli ve hassastır. Şimdi öyle bir yerde olmak da benim için şeref kaynağıdır" dedi.

"BAŞTA KABUL GÖRMEYEBİLİRİM"
Reçber, Beşiktaş'ta sevildiğine ve saygıyla karşılanacağına inandığını dile getirerek, "Ben Rüştü Reçber olarak tüm enerjimi, azmimi ve beni ben yapan özelliklerimi buraya vermeye geldim. Şunu da tahmin ediyorum ki, başta bazı kimselerce kabul görmeyebilirim, bunu da saygıyla karşılıyorum. Ama milli takıma hizmet eden biri olarak, bayrağımızı şerefle taşımış biri olarak bana sahip çıkacaklarını ve aralarına kabul edeceklerini düşünüyorum" diye konuştu.

"ÇOK ÇEKİŞMELİ BİR LİG OLACAK"
Beklentilere yanıt vermek, hedeflerine ulaşabilmek için takım arkadaşları ve hocaları Ertuğrul Sağlam ile birlikte çalışacaklarını anlatan Rüştü, "Belki uzun yıllardan sonra çok çekişmeli ve ciddi bir lig yaşayacağız. Beşiktaş, iyi transferler yaptı ve daha büyükleri yapılacaktır. Diğer takımlar da iyi transferler yaptı. Bizi çok zor ve çetin bir lig bekliyor. Camiamızın beklediği en büyük başarı şampiyonluk ve bunun için vargücümüzle ter dökeceğiz" dedi.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Takımımız Pazartesi Günü Toplanacak"

Futbol Takımımız, yeni sezon hazırlıkları için 25 Haziran Pazartesi günü biraraya gelecek.

Takımımız, Pazartesi günü saat 18.00'de BJK Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelerek sezon öncesi kamp çalışmalarının birinci etabına başlayacak.
7 Temmuz'a kadar İstanbul'da çalışmalarını sürdürecek olan Takımımız, 7-21 Temmuz tarihleri arasında da Avusturya'da kamp yapacak.
Geçen sezonlarda değişik takımlara kiralık olarak gönderilen Serdar Özkan, Mustafa Aşan, Adem Büyük, Kenan Özer, Ergün Aydın ve Sezer Sezgin; ayrıca PAF Takımı ve genç takımlardan gelen Aydın Karabulut, Can Erdem, Erdem Köse, İrfan Sezgin Selçuk, Ertuğrul Furkan, Emre İncemollaoğlu, Can Gümrükçü, Koray Şanlı ve Batuhan Karadeniz de A Takımımız ile birlikte çalışmalarda yer alacak.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Kaptanla 2 Yıl Daha"

Beşiktaş Kulübü, futbol takımı kaptanı İbrahim Üzülmez ile sözleşme yeniledi.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, İbrahim Üzülmez ile 2 yıllık sözleşme imzalandığı belirtilerek, "Tecrübeli kaptanımız İbrahim Üzülmez, bugün Akaretler’deki kulüp binamıza gelerek sözleşmesini 2 yıl daha uzatan sözleşmeyi imzaladı" denildi. İbrahim Üzülmez ise açıklamasında, 2 yılda daha Beşiktaş forması giyecek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Yöneticilerimizle anlaştık ve hiçbir sorun olmadan sözleşmeyi imzaladık" diye konuştu. Yeni transferlerin takıma katkı sağlayacağına inandığını da dile getiren İbrahim Üzülmez, "Şu ana kadar yönetimimizin yaptığı transferler bana göre olumlu. Rüştü, Hakan Arıkan, Mehmet Yozgatlı ve Tello, takıma faydalı olacak isimler. Özellikle Rüştü’nün tecrübesinden faydalanacağımıza inanıyorum" derken, yeni sezon hedefleri için ise şunları söyledi:"Yeni sezonda hedeflerimiz Turkcell Süper Lig’de şampiyonluk ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılmak. Biz, geçen sezon başarılı bir grafik çizdik ve genç bir kadroyla iyi sonuçlara imza attık. Takımımıza katılan arkadaşlarımızla birlikte daha iyi olacağımıza inanıyorum."

Kaynak:Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Nöbet Vakti "

Beşiktaş'ın yeni transferi, teknik patron Ertuğrul Sağlam'dan aldığı özel program ile sezona bomba gibi girmeyi planlıyor. Büyük özveriSiyah-beyazlıların Fenerbahçe'den transfer ettiği Mehmet Yozgatlı, yeni sezon öncesi hazırlıklarına erken başladı. Tatilini yarıda keserek dün sabah Ümraniye Tesisleri'ne gelen deneyimli futbolcu, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'dan aldığı özel çalışma programıyla sezon startını verdi.

Arkadaşlarından 10 gün önce idmanlara başlayan Yozgatlı, kamp dönemine hazır ve güçlü girmeyi planlıyor. Kalıcı olacağım 10 gün sonra başlayacak yeni sezon hazırlıkları öncesinde Ümraniye'de çalışmalarını sürdürecek olan başarılı futbolcu, siyah-beyazlı takımda kalıcı olacağını ifade etti. Yozgatlı "Bundan sonra Beşiktaş'ın başarısı için elimden gelen her şeyi yapacağım. Buraya kupalar kazanmaya geldim. Taraftarlar bambaşka bir Mehmet Yozgatlı izleyecek. Bana güvensinler. Mahcup olmayacaklar" açıklamasını yaptı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>