19 Mayıs 2007 Cumartesi

"Runje Milli Takımda"

Beşiktaş kalecisi Vedran Runje, Hırvatistan Teknik Direktörü Slaven Bilic, tarafından milli takımının 2 Haziran'da Estonya, 6 Haziran'da Rusya'yla yapacağı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeler gurup maçlarının 27 kişilik aday kadrosuna çağırıldı.

Turkcell Süper Lig'de Galatasaray forması giyen defans oyuncusu Stiepan Tomas ise Bilic tarafından aday kadroda düşünülmedi. 2 Haziran'da Estonya'yla deplasmanda karşılaşacak Hırvatistan 6 Haziran'da ise Zagreb'te Rusya'yı ağırlayacak.

Hırvatistan Milli Takımı'nın 27 kişilik aday kadrosu:

Kaleciler: Stipe Pletikosa (Spartak Moskova/Rusya), Vedran Runje (Beşiktaş/TÜRKİYE), Mario Galinovic (Panathinaikos/Yunanistan), Marin Skender (Osijek)

Savunma Oyuncuları: Vedran Corluka (Dinamo Zagreb), Dino Drpic (Dinamo Zagreb), Dario Simic (AC Milan/İtalya), Robert Kovac (Juventus/İtalya), Josip Simunic (Hertha Berlin/Almanya), Boris Zivkovic (Hajduk Split), Hrvoje Vejic (Tomsk/Rusya), Dario Knezevic (Livorno/İtalya), Anthony Seric (Panathinaikos/Yunanistan)

Orta Saha Oyuncuları: Niko Kovac (Red Bull Salzburg/Avusturya), Luka Modric (Dinamo Zagreb), Darijo Srna (Shakhtar Donetsk/Ukrayna), Niko Kranjcar (Portsmouth/İngiltere), Milan Rapaic (Standard Liege/Belçika), Jerko Leko (Monaco/Fransa), Jurica Vranjes (Werder Bremen/Almanya), Marko Babic (Bayer Leverkusen/Almanya), Danijel Pranjic (SC Heerenveen/Hollanda)

Forvet Oyuncuları: Mladen Petric (Basel/İsviçre), Ivica Olic (CSKA Moskova/Rusya), Eduardo da Silva (Dinamo Zagreb), Bosko Balaban (FC Bruges/Belçika), Igor Budan (Parma/İtalya).

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"İşte Kupa Tişörtleri"
















Beşiktaş'ın Fortis Türkiye Kupası ödül töreninde giydiği tişörtlerin satışına başlandı.



Siyah beyazlı taraftarlar, tişörtleri Kartal Yuvası mağazalarından temin edebilecekler.Öncelikle İstanbul'daki Kartal Yuvası mağazalarında satışa çıkarılan tişörtlerin, yarından itibaren de tüm Kartal Yuvası mağazalarından ve satış noktalarından taraftarlara ulaştırılacağı bildirildi. Taraftarların beğenisine sunulan tişörtlerin bir yüzünde, kupa fotoğrafıyla birlikte ''Şerefimizle oynadık, hakkımızla kazandık'', diğer yüzünde ise ''Fortis Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş-09.05.2007'' ibaresi yer alıyor.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Burak Şoku"

Beşiktaş, Ankaraspor maçının hazırlıklarını tamamlarken, sol ayak tarak kemiğinde stres kırığı bulunan Burak Yılmaz'ın, 2 ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, sol ayak 5. tarak kemiğinde stres kırığı bulunan Burak'ın, 2 ay futbol oynayamayacağı kaydedildi. Bu arada, siyah-beyazlı ekip, yarın Ankaraspor ile yapacağı lig maçının hazırlıklarını tamamladı.

Mustafa Doğan'ın da takımla çalıştığı antrenmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından 5'e 2 pas çalışması ve ardından taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı.

Serbest vuruş çalışmasıyla antrenman tamamlandı. Bu arada, Burak'ın yanı sıra sarı kart cezalıları İbrahim Üzülmez, Gökhan Zan ve Mehmet Sedef dışındaki tüm futbolcular, antrenmanın ardından kampa alındı.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

"Yıldırım Demirören 'den Açıklamalar“

Kupa zaferinden sonra kamuoyundaki gelişmeleri görerek, Beşiktaş başkanı olarak açıklama yapmam gerektiğine inayorum. Öncelikle Ligde şampiyon olan Fenerbahçe'yi kutluyorum.Sayın Tigana ile misyonu dolduğu, zamanı geldiği için karşılıklı konuşarak, yollarımızı ayırdık.

Kendisine teşekkür ediyorum. 1.5 senede Beşiktaş'a 3 tane kupa kazandırdı. Tigana genç bir takımı alarak şampiyon yarattı, geleceğin Beşiktaş'ını yarattı. Önümüzdeki seneden itibaren 3-4 transferle gelecğin takımını yaratacağımızı söyledik ve yarattık.

Bu senenin en başarılı takımı Beşiktaş'tır. Bir hafta içinde 2 tane kupa finali, bir tane lig finali oynadı ve maalesef stres yüzünden lig şampiyonluğunu kaybetti.

"LEVENT KIZIL BEŞİKTAŞ BAŞKANINA HAKARET ETMİŞTİR"
Fenerbahçe Stadı'na gitmemden çok, Bursa'ya gitmemem eleştiriliyor. 103 yıllık Beşiktaş Başkanına yakışır şekilde davrandım, Kadıköy'e gittim ama Bursa'ya gitmedim. Çünkü Bursa'ya taraftar götürülmedi. Sayın Kızıl, Beşiktaş Başkanına hakaret etmiştir. 'Başkan gitme' diyenler, bugün 'Başkan niye gitmedi' diyorsa, herkes kendine baksın.

Kulüpler kalıcı, yöneticiler geçicidir. Biz Beşiktaş olarak rakip takımı çiçeklerle karşılamayı seneler sonra yeniden uyguladık. Bu noktada herkese görevler düşüyor. Beaşiktaş taraftarı bu sene fair-play ödülü almaya layık tek taraftardır. Beşiktaşlılık duruşunun ne olduğunu özellikle senenin 2. yarısında çok iyi göstermiştir.

"TEKLİF GÖTÜRDÜĞÜMÜZ HİÇBİR HOCA BEŞİKTAŞ'I REDDETMEDİ"
Beşiktaş'ın konusu artık Tigana değildir, Beşiktaş'ın konusu artık yeni teknik direktördür. Yarın yurtdışına çıkıyoruz ve sezon biter bitmez yeni hocamızı açıklamak istiyoruz. Şu da bilinsin ki teklif götürdüğgümüz hiçbir hoca Beşiktaş'ı reddetmedi, herkes gelmek istedi. Ama biz uzun vadede Beşiktaş'a faydalı oylacak hocayı arıyoruz.Benim hoca konusunda hiçbir ön yargım yok.

Hepsiyle görüşüp, yönetim kuruluyla paylaşacağım. Yönetim Kurul'nun alacağı karar benim için de geçerli olacaktır.

"TÜRK FUTBOLUNU NEREYE GÖTÜRECEĞİMİZİ TARTIŞALIM""
Kayıtlara sadece şampiyonun adı geçiyor. Türk futbolunu bir yerlere getirmek zorundayız. Ben Fenerbahçe takımını kutluyorum. Ve buradan Beşiktaşlılık duruşuyla sesleniyorum. Biz önce 4 büyük kulüp başkanı olarak bir araya gelelim, sonra diğer kulüpleri de çağıralım ve Türk futbolunu nereye getirebileciğimizi tartışalım".
"ENGİN VE KOLOT'UN BEŞİKTAŞLILIĞI ORTADA""
Sayın Sinan Engin'in ve Sayın Celal Kolot'un Beşiktaşlılığı ortada. Sayın Tigana da herkesle iyi geçinmek zorunda değil, sayın Kolot da herkesle anlaşmak zorunda değil. "Yıldırım Demirören, Jean Tigana'nın Bursa maçı sonrası "Başkan'ın babasına da anlattım ve Beşiktaş içeriden karıştırıldı" sözlerine istinaden yaptığı açıklamada ise, "Tigana ile bundan 2 ay önce yaptığım toplahtı sonucunda eve yemege çağırdım. Evde de evin fertleri vardı normal olarak. Evde yenilen bu yemekte Beşiktaş ve futbol harici konuşacak ne vardı? Lütfen olayları başka yere çekmeyin" cevabını verdi.

"BÜTÜN YÖNETİCİLERİMİZ BURSA'DAYDI""
Ben isimlere girmiyorum, insanların spor anlayışı farklıdır, dostluklar farklıdır. Ben hariç 16 yöneticimiz de Bursa'daydı."

"LUCESCU LİSTEDE DEĞİL""
Görüştüğüm hocalar var ama bunların arasında Lucescu yok.

""KOLOT'LA DEVAM!"
Yıldırım Demirören, Celalettin Kolot'un yeni sezonda Futbol Şube Sorumlusu olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise, "Futbolun yönetiminde şu andaki sistem devam edecek" derken, sözlerini "Biri gençleri bulur, geleceğin takımını yaratır. Kimi ise hazırı bulur transferlerle takım yaratır" dedi.Yerli hoca konusunda açıklama yapan Demirören, "Rıza Hoca başarısız olursa, büyük takımlar için yerli hoca kapısı kapanır demiştim" dedi.

"4 BÜYÜK KULÜBÜN BAŞKANLARI BİRARAYA GELELİM""
Yöneticilerin açıklamaları kayıtlarda kalıyor, federasyon cezaları veriyor. 4 büyük kulübün başkanları olarak bir araya gelelim, önce kendimizi düzeltelim, ondan sonra adil olun diye konuşalım."

"İŞİMİZİ YAPIYORUZ""
Biz komplo teorisi üretmiyoruz, işimizi yapıyoruz. Biz hocamızla konuşmuştuk sezon sonu bırakacaktı ama Bursa maçında kötü bir netice aldık ve belil rahatsızlıkları vardı. Biz de el sıkışarak çok iyi bir şekilde ayrıldık."

"BEŞİKTAŞ'I, TÜRKİYE'Yİ BİLEN, GENÇLERE ÖNEM VEREN BİR HOCA ARIYORUZ""
Beşiktaş olarak Beşiktaş'ı başarıya taşıyacak birini arıyoruz. Onun için ilk başta kişiliğini bildiğimiz, Beşiktaş'ı bilen, Türkiye'yi bilen, Türkiye'de daha önce takım çalıştıran, gençlere önem veren birini arıyoruz."
"HİÇBİR YÖNETİCİ BANA MEKTUP YAZMAZ"
"Hiçbir Beşiktaş yöneticisi Beşiktaş başkanına mektup yazmaz. Ya yönetem kurulu toplantısında söyler ya da özel görüşmede söyler, sonra bu da yönetim kurulunda tartışılır."

- Haber BJK - daha fazlası >>>