3 Temmuz 2007 Salı

" Kartal'a Süper Senegalli "

Navarro ile görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, şimdi de Bolton Wanderers savunmasındaki süper Senegalli yıldız Abdoulaye Faye'ye talip oldu. Siyah-beyazlılar, 29 yaşında ve 1.87 boyundaki Faye için 3 milyon pound'u gözden çıkardı. Ada gazetelerinden The Daily Mirror'da dün çıkan haberde Bolton'un Faye'yi Beşiktaş'a satmaya hazır olduğu ve görüşmelerin sürdüğü belirtildi.


Yeni rota Faye
Siyah-beyazlılar, Bolton'un stoperini istedi. Ada ekibi üç milyon pound talep etti. Savunma oyuncusu arayışlarını sürdüren Beşiktaş, rotasını İngiltere'ye çevirdi. Siyah-beyazlıların son olarak Bolton Wanderers takımında forma giyen Faye için girişimde bulundukları öğrenildi. İngiltere'nin etkili gazetelerinden The Daily Mirror'un haberine göre, Bolton'un Faye'yi Beşiktaş'a satmaya hazır olduğu ifade edildi.

FİYATINI ARTTIRDILAR
Gazete, iki kulüp arasındaki görüşmelerin hız kazandığını ifade ederken, başarılı futbolcu için 3 milyon pound bonservis bedeli talep ettiğini yazdı. Haberde, Beşiktaş'ın Faye'yi almak için ısrarcı olması sebebiyle, İngiliz kulübünün 1 yıl daha sözleşmesi olan Faye için her gün fiyat arttırdığı belirtildi.

ENERJİSİ HİÇ BİTMİYOR
2004-05 sezonunda Lens'ten Bolton'a transfer olan Faye, oynadığı 59 maçta 3 de gol attı. Ardından Bolton Wanderers'e gelen Senegalli yıldız, Ada ekibinde de bugüne kadar 59 maçta forma giydi ve 8 kez rakip fileleri havalandırdı. Faye'nin en büyük özelliği, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi...


Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş Günlüğü "

5 Kartal'a kontrol
Beşiktaş'ta izinli oldukları için takıma geç katılan 5 futbolcu dün sağlık kontrolünden geçti. Bobo, Ricardinho, Delgado, İbrahim Toraman ve Serdar Kurtuluş'a, Acıbadem Hastanesi'nde rutin sağlık kontrolü yapılırken; Van'da bulunan Hakan Arıkan daha sonra kontrolden geçecek.

Ceyhan geri döndü
Beşiktaş'ta 1.5 aydır yönetim kurulu toplantılarına katılmayan ve pasif istifa eden asbaşkan Numan Ceyhan geri döndü. Ceyhan, "Doğru, uzun süredir toplantılara katılmadım. Kırıldığım bazı konular oldu. Şimdi geri dönüp mücadele etme kararı aldım" diye konuştu.

Demirören yurt dışına
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, dün ailesiyle birlikte yurt dışına gitti. Bir süredir güney sahillerinde dinlenen başkan Demirören'in, yurt dışına çıkış sebebinin hem tatil hem de çocuklarının eğitimleriyle ilgili olduğu öğrenildi. Demirören, Avustarya kampına katılacak.

6 eksikli çift idman
Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarını çift idmanla sürdürdü. Van'a giden Hakan Arıkan'ın dışında sakatlıkları süren Nobre, Burak, Murat Şahin, Baki ve İbrahim Akın'ın katılmadığı çalışmalarda siyah-beyazlılar sabah çim sahada, öğleden sonra ise salonda kondisyon yükledi.

Yeni rakip Viborg
Hentbolda sezonu zirvede tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan Beşiktaş, ön elemede Danimarka'nın Viborg takımı ile eşleşti. Siyah-beyazlılar ilk maçını 1 ya da 2 Eylül'de kendi evinde, rövanşı 8 veya 9 Eylül tarihinde deplasmanda oynayacak.

BJK TIR'ı Bodrum'da
Beşiktaş'ın lisanslı ürünlerini tüm Türkiye'deki taraftarlara ulaştıran Kartal Yuvası TIR'ının yeni durağı Bodrum oldu. 2-5 Temmuz tarihleri arasında Bodrum Carrefoursa önünde hizmet verecek olan TIR, 6-15 Temmuz tarihlerinde Balıkesir, Burhaniye ve Ören'e gidecek.

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Beşiktaş'a Sayı Kralı! "

Beşiktaş Cola Turka basketbol takımı, Porto Rikolu basketbolcu Rick Apodaka'yı transfer etti. Siyah-beyazlılar, geçen sezon Scafeti'de İtalya sayı kralı olan yıldız oyuncu Apodaka ile 2 yıllık sözleşme imzaladılar.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" İsteyen Yapar "


Geride kalan sezon futbol dünyasının en tartışmalı kurumlarının başında PFDK geliyordu. Talay Şenol başkanlığında inanılmaz çelişkili kararlara imza atan PFDK, bir anlamda herkese yaranmaya çalıştı. Bir standardı yoktu Şenol yönetimindeki PFDK'nın. Küfür, pankart ya da tribün olayları nerede olduğuna göre değerlendirildi genellikle. Herkese yaranacaklarını sanıyorlardı ama kimseye yaranamadılar. Her kulüp kendi lehine olan hatalı kararlarda sessizliğe bürünürken rakibi lehine olanlarda isyan bayrağını açtı.


Sezon bittiğinde doğal olarak Ulusoy Federasyonu'na en büyük baskı kurullarının değişmesi yönünde yapıldı ve bunun sonucunda Talay Şenol PFDK'sı tarih oldu. Bu yapılması gerekendi, Türk futbolunun huzuru bulması açısından atılması gereken önemli bir adımdı fakat yetmez. Yeni PFDK kesinlikle gerçek anlamda hakkaniyete önem veren kişilerden oluşturulmalıdır. Açılan yaralar ancak bundan sonra verilecek tutarlı kararlarla ortadan kalkabilir.

Yeni isimler şart
Yıpranmamış, kulüplerin etkisinde kalmayacak, futbolun gerçeklerini hukuk kurallarıyla örtüştürecek insanlar gelmeli o göreve. Türkiye'de futbol hukukunu bilenlerin sayısı çok fazla değil ama bu kadar da az değil. Dolayısıyla yıllardır PFDK'nın üç-beş isim arasında dolaşması bu konuda yetişmiş insan azlığıyla açıklanamaz. Tam tersine, futbolu yönetenlerin kendilerine yakın olanlar dışında hiç kimseyi görmemelerinden kaynaklanıyor bu sıkıntı.


Ulusoy Federasyonu yeni sezonda da eskisi gibi başının ağırmasını istemiyorsa, PFDK'ya doğru isimleri atamalı. Geçen sezon yaşananlardan ders alınmadığı takdirde tarihin tekerrür etmesi kaçınılmaz olacaktır. Adaletle hükmeden, verdiği kararları emsal kabul edip bir hafta sonra unutmayan, baskılara direnebilen bir PFDK, Türk futbolunun bazı sorunlarını kökünden ortadan kaldırabilir. Yeter ki yapacak olan, yapmak istesin!

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Başka bir Beşiktaş "


Şöyle üç sezon öncesine gidin... Lig başlamadan önce Beşiktaşlı taraftarlar her yeni sezona "sancılı" bir başlangıç yapacaklarını, yöneticilerden daha iyi biliyorlardı. Çünkü Beşiktaş yönetimi, F.Bahçe'nin "kapı dışarı" ettiği futbolculara peş peşe imza attırırken "büyük iş" yaptığını sanıyordu. Hatırlayın...


Son üç sezonun ilk ikisinde, tekerlek daha beşinci haftalarda patlamıştı. Geçen sezonun trafik kazaları da yine beşinci haftada "erken ayrılık" getirecekti ama rakipler art arda kaza yapınca ite kaka bir sezon yaşandı. Durum artık çok farklı. Beşiktaş yönetimi bu kez geçmişten ders aldı ve nokta transferlerle hedefi 12'den vurdu.


Sanırım Beşiktaş yeni sezonun en az gol yiyen takımı olacak. Türkiye'de hiçbir takımın Beşiktaş kalesindeki kaliteye ulaşmayı mümkün değil. Rüştü, Hakan ve Murat... Hangisi oynarsa oynasın, sorun yaşanmaz. Beşiktaş kalesi artık "örümcek ağı" ile örülü.. Beşiktaş orta sahası, tam bir "savaş" alanı olacak. 4 kişilik bu bölgede, 3 oyuncunun ismi belli de bir oyuncu kim olacak onu bilemiyorum.


Hatta Ertuğrul Sağlam'ın da bildiğinden emin değilim. Benim favorim Ricardinho... Eğer Rico Paşa oynarsa, Yozgatlı, Cisse ve Tello'nun arasında hayatının en gollü sezonunu yaşar. Bir kez daha tekrarlamakta sakınca görmüyorum. Beşiktaş orta sahası Bobo ve Nobre ile 80 gole yaklaşır. Fazlası bile olabilir... Geri dörtlü üzerine hâlâ tahmin yapamıyorum. Sol bek İbrahim Üzülmez... Sağ bek kim, bilmiyorum.


İçeriden bir sağ bek yeterli olur mu? Soru işareti... Dışarıdan biri gelir mi? Öyle bir arayış göremiyorum. İyi bir sağ bek gelse, çok daha iddialı konuşacağım ama.. Gerisi haftaya kalsın!

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Anketten Uzak Ara Cisse Çıktı "


Beşiktaş’ta taraftarlar şu ana kadar yapılan en iyi transferi belirledi.


Bu sezon kadrosuna Rüştü Reçber, Mehmet Yozgatlı, Edouard Cisse, Rodrigo Tello, Hakan Arıkan gibi isimleri katan ve hâlâ yabancı transfer arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ta taraftarlar şu ana kadar yapılan en iyi transferi belirledi. Bir internet sitesinde yapılan ankete katılan Siyah-Beyazlı taraftarların yüzde 42’si en iyi transfer olarak Cisse, 25’i Yozgatlı, 13’ü Rüştü, 11’i Tello ve yüzde 9’u da Hakan şıkkını tıkladı.



Kaynak:Fanatik

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Son 24 Saat "

Beşiktaş, Javi Navarro için kulübü Sevilla'ya 1 milyon euro önerdi ve bir gün süre tanıdı.


Navarro hazır kıta
Beşiktaş yönetimi, kendisine yıllık 1.9 milyon euro önerdiği ve 2+1 yıllık sözleşme konusunda ön anlaşma yaptığı Navarro'nun kulübü Sevilla'ya son teklifini sundu. Siyah-beyazlılar, İspanyol yıldız için 3 milyon euro bonservis bedeli isteyen Sevilla'ya dün 1 milyon euro önerdi ve 24 saat da süre tanıdı.

İmza ya da liste dışı
Yöneticiler Kolot ve Berk'in uzun süren görüşmelerin ardından ikna etmeyi başardığı Navarro için, başkan Yıldırım Demirören de "Gönlümdeki yıldız o" açıklamasını yapmıştı. Siyahbeyazlılar, bugün Sevilla'dan gelecek habere göre Navarro'ya ya imza attıracak ya da listeden çıkartacak.

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

" Şampiyon Olacağız "

Genç hoca, Türkiye şampiyonu olan mini minik takımın kupasını görünce "Biz de alacağız" dedi.


Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, ilk kez bu kadar iddialı konuştu. Siyah-beyazlı ekibin dün sabah yapılan çalışmasını, Ülker'in katkılarıyla gerçekleşen turnuva sonunda Türkiye şampiyonu olan Beşiktaş'ın mini minik takımı da izledi. A takım futbolcuları ve Ertuğrul Sağlam ile şampiyonluk sevinçlerini paylaşan
minik Kartallara büyük ilgi gösterildi.

HER ŞEY KARŞILIKLI
Şampiyon takımın minik bir futbolcusu, kazandıkları kupayı Ertuğrul Sağlam'a hediye ederken, "Hocam, biz başardık. Sizden de şampiyonluk bekliyoruz" dedi. Sağlam da minik Beşiktaşlıya, "Bu kupayla bizi çok mutlu ettiniz, bizler de sizi mutlu edeceğiz. Şampiyonluk için buradayız. Biz de kupamızı size hediye edeceğiz" yanıtını verdi.

DAHA YENİ BAŞLIYOR
Teknik direktör Sağlam şöyle devam etti: "Elde ettiğiniz bu büyük başarının devamının gelmesini istiyorsanız, çok çalışmalısınız. Her şey yeni başlıyor. Sizler Beşiktaş'ın geleceğisiniz. Bu nedenle beslenmenize, özel yaşantınıza şimdiden dikkat edin. Beşiktaşlı duruşu bizim için çok önemlidir. Bunu hiç aklınızdan çıkarmayın."

Kaynak : Fotomaç

- Haber BJK - daha fazlası >>>

Beşiktaş - Barış



BEŞİKTAŞ - BARIŞ AKARSU CENAZE TÖRENİ VİDEO - BEŞİKTAŞ

- Haber BJK - daha fazlası >>>