" İlker Ateş : Sağ bek nerede? " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

30 Haziran 2007 Cumartesi

" İlker Ateş : Sağ bek nerede? "


Beşiktaş yönetimi ilk kez doğru işler yapmaya başladı. Şu ana kadar yapılmış transferlerin hiçbirinde yanlışlık yok. Öyle görünüyor ki yeni sezonda Beşiktaş'ın en parlak bölgesi orta sahası olacak. Burada üç kişinin yeri garanti. Sağda Mehmet Yozgatlı, ortada Cisse ve solda Tello. Peki dördüncü kişi kim olcak? Burada çok aday var. Bana kalsa Ricardinho derim. Kimileri Delgado diyebilir.

Hatta ikisini birden söylemeyip, Koray veya Serdar'dan birisini koyabilir. Ertuğrul Sağlam'ın en çok bu seçimlerde başı ağrıyacak. Demek ki yıldız futbolcular Ricardinho ve Delgado ile birlikte faydalı oyuncalar Koray ve Serdar'ın durumları soru işareti. Koray, savunmada libero olarak oynayabilir. Bir söylentiye göre Serdar'ın Bursaspor'daki yeri olan sağ beke çekileceği belirtiliyor. Serdar çok iyi bir orta saha oyuncusu olarak tırmanırken, onun yerini değiştirmek acaba akılcılık mı olacak? Doğrusu kuşkuluyum.

Gençler çok çalışmalı

Beşiktaş'ın ideal bir sağ beki yok. İzlediğimiz kadarıyla hayrettir bir sağ bek arayışı da yok. Savunmanın sol tarafına İbrahim Üzülmez'i koyabilirsiniz. O sakatlanırsa alternatifinin olduğunu söyleyenlere "yok" derim. Israrla stoper arayışı devam ediyor. Beşiktaş'ın peşinde koşacağı son bir oyuncu varsa, bu kesinlikle sağ bek olmalı. İşte o zaman, dört dörtlük Beşiktaş için müthiş bir adım atılmış olur. Beşiktaş, geçen sezonlarda ne çektiyse kanatlarının bozuk olmasından çekti.

Nobre, bu yüzden geçen sezonu çeyrek performansla tamamladı. Bu sezon öyle olmayacak. Göreceksiniz Beşiktaş, hem sağdan, hem soldan rakip kale önüne rekor sayıda bindirmeler yapacak. Bütün bunlar, Bobo ve Nobre'ye olağanüstü bir sezon yaşatacak. Görüyorsunuz, Burak gibi bir yıldız adayından hiç söz etmedik. İbrahim Akın ve Gökhan Güleç'ten de... Takımda yer bulmaları, kendi çabalarına bağlı. Beşiktaş'ta formayı bulmak da zor, onu devamlı giymek de.

Hiç yorum yok: