" Kartal'ın Yeni Stoperi Diatta " ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

30 Temmuz 2007 Pazartesi

" Kartal'ın Yeni Stoperi Diatta "

Önerilen birçok yıldızın Ertuğrul Sağlam’dan veto yemesi üzerine Fransa’ya yönelen siyah beyazlılar, St.Etienne’in 32 yaşındaki stoperi Lamine Diatta ile 3 yıllık mukavele yaptı.

BEŞİKTAŞ’ta yılan hikayesine dönen stoper sorunu sonunda çözüldü ve Lamine Diatta ile 3 yıllık kesin anlaşma yapıldığı öğrenildi. Avrupa’nın birçok üst düzey kulübünden seçilen isimlerin (Ruben Gonzalez, Legrottaglie, Navarro) teklif ettikleri Ertuğrul Sağlam’dan veto yemesi üzerine olay el koyan başkan Yıldırım Demirören, transfer krizinin büyümesini önledi.

Başkan Demirören çözdü
Dün İnönü Stadı’nda taraftara açık gerçekleşen idmana, asbaşkan Ertunç Soğancıoğlu ve Kenan Öner’le gelen Demirören, teknik direktör Sağlam’la görüşerek, son gözde Diatta konusunu masaya yatırdı. Geride bıraktığımız sezonu Fransa’nın Saint Etienne takımında tamamlayan 32 yaşındaki Senegalli oyuncu için fikir alışverişinde bulunan başkan, Sağlam’ın menajer arkadaşı Orhan Cingözoğlu’nun tavsiye ettiği Diatta’nın alınmasına ’evet’ diyerek yeşil ışık yaktı.

Ofansif özellikleri var
Başkanla hemfikir olan Ertuğrul Sağlam, 1.84 metre boyundaki deneyimli stoperin sistemine uyacağını belirterek, "Diatta defansif olduğu kadar ofansif düşünen bir oyuncu. İki yıl içinde Türkiye değil Avrupa’yı peşinde koşturur. Bu oyuncu İtalya’nın Juventus takımında oynayan Legrotaglie’den daha yetenekli ve teknik" diyerek alınmasını talep etti.

Lyon ve Monaco’da oynadı
Teknik patronun onayının alınması üzerine başkan Yıldırım Demirören, menajer Ali Gültiken aracılığıyla, Diatta’ya faks yoluyla 3 yıllık sözleşme imzalattı. Senegal Milli Takımı’nda da ter döken 32 yaşındaki oyuncu, sırasıyla Fransa’nın güçlü ekipleri Toulouse, Marsilya, Rennes, Lyon ve son olarak St.Etienne formalarını giydi. Yıllık 1.5 milyon Euro alacak olan tecrübeli futbolcunun bugün İstanbul’a geleceği belirtildi.

Hiç yorum yok: