14 Yıl Geciken İmza! ~ Bjk Beşiktaş Haberleri Çarşı Bjk Haber Bjk Haberleri Besiktas Karakartal

18 Haziran 2007 Pazartesi

14 Yıl Geciken İmza!

Fenerbahçe'den Beşiktaş'a transfer olan Rüştü'nün 14 yıl geciken imzasının öyküsü ilginç detaylarla doluTürk futbolunun en önemli başarısı olan Dünya Üçüncülüğü’nde Rüştü Reçber’in ismi vardı...

10 Mayıs 1973’te doğan Rüştü Reçber, Antalya’da futbola başladı. 1993-1994 sezonunda adı Beşiktaş ile anılan Rüştü, geçirdiği sakatlık sonrasında Siyah-Beyazlılar’la anlaşmaya varamadı. Daha sonra devreye giren Fenerbahçe, genç kaleciyi renklerine bağladı.

Bir sezon kiralık olarak Antalyaspor forması giyen Rüştü, 1994-1995’te Fenerbahçe’ye transfer oldu. Petrolofisi-Fenerbahçe karşılaşmasında Engin İpekoğlu’nun sakatlanmasıyla kaleyi devralan Reçber, bir daha eldivenleri bırakmadı...

Milli takımın değişmezi...
1995-1996’da Fenerbahçe’nin yakaladığı şampiyonluğun en büyük mimarlarındandı Rüştü... Ligde oynadığı 29 maçta kalesinde sadece 10 gol gören Rüştü, Oğuz Çetin ve Aykut Kocaman’ın gidişiyle kaptanlık pazubandını taktı. Ancak Rüştü için Fenerbahçe’yle arasındaki bazı bağlar, 14 Aralık 1999’daki Pendikspor karşılaşmasından sonra koptu.

Sarı-Lacivertliler, Pendikspor’a 2-1 yenildikten sonra Sarı-Lacivertli taraftarlar Rüştü’ye tesislerin içinde saldırdılar. Daha sonra takım arkadaşlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Rüştü, artık Fenerbahçe’de kaptanlık yapmayacağını açıkladı. Mustafa Denizli yönetimindeki Fenerbahçe ile 2000-2001 sezonunda da şampiyonluğa ulaşan Rüştü, milli takımın da değişmezlerinden oldu.

Dünya Rüştü’yü konuştu Ay-Yıldızlı ekibimiz Güney Kore ve Japonya’daki 2002 Dünya Kupası’na katıldı. Şenol Güneş yönetimindeki A Milliler, Uzak Doğu’da fırtınalar estirdi, Rüştü Reçber’in ismini tüm dünya duydu. İlhan Mansız ile birlikte harikalar yaratan Rüştü’yü Arsenal ve Barcelona başta olmak üzere Avrupa’nın önde gelen ekipleri takibe aldı.

Oliver Kahn’dan sonra turnuvanın en iyi kalecisi seçilen Rüştü, 2003’teki Konfederasyon Kupası’nda da kaledeydi. Barcelona Başkan adayı Juan Laporta’nın seçim kozu olan tecrübeli eldiven Katalan ekibine imza attı. Barcelona’ya transferi İspanya’da büyük yankı uyandıran Rüştü, Katalan ekibinde bir türlü isteneni veremedi. Hocası Rijkaard ile sorunlar yaşayan tecrübeli eldiven, kulübeye demir attı, bir sene sonra da Fenerbahçe’ye dönüş yaptı. Sarı-Lacivertli formayla iki şampiyonluk daha yaşayan Rüştü başarılarına yenilerini ekledi ve dün Beşiktaş’a imza attı.

Tam bir kupa canavarı
Kariyeri başarılarla dolu olan Rüştü, 4 Türkiye Ligi Şampiyonluğu, 1 Başbakanlık Kupası, 1 Atatürk Kupası, 2 TSYD Kupası, Dünya Üçüncülüğü, Konfederasyon Kupası Üçüncülüğü kazandı. 114 kez A Milli formayı giyen Rüştü, 11 kez Ümit, 1 kez Ordu Milli formasını sırtına geçirdi. 14 kez A Milliler’de kaptanlık yaptı. Şu anda milli takımda en çok milli olan futbolcu unvanını elinde bulunduran Rüştü, Ay-Yıldızlı ekibimizin tarihinde 100. kez milli olan ikinci isim...
Pele’ye göre O bir efsane!
FIFA’nın 100. yılı anısına, Pele’nin düzenlediği “100 yaşayan efsane futbolcu” arasında Rüştü Reçber de bulunuyor... 2002 Dünya Kupası’nda ve 2003 Konfederasyon Kupası’nda gösterdiği performansla unutulmazlar arasına giren Rüştü, tüm dünyaya da ismini duyurmuştu. Barcelona Başkanı Juan Laporta’nın transferini seçim kozu olarak gösterdiği Rüştü, İspanya’da yabancı statüsünde bulunduğu için fazla forma şansı bulamamıştı. Tecrübeli kalecinin, 100. milli maçında giydiği krampon da, Fenerbahçe Müzesi’nde sergileniyor.

Kaynak: Fanatik

Hiç yorum yok: